Koľko alkoholu a zákuskov je potrebné zaobstarať pre svadobných hostí ?

Ahojte nevesticky, vidim,ze uz pomalicky,ci skor rychlo mate vselico popripravovane...ale ak by som mohla, mna trapi jedno - a to, ako ratate mnozstvo alkoholu,ktory kupujete, ci sa to da nejak vyratat - napr. 1/2 l vina na hlavu,alebo ako??? To iste plati aj pre zakusky, niekto vravi,ze 5 zakuskov na hlavu...Mate aj vy podobne problemy?? prosim o radu,lebo chcem aby bolo vsetkeho dostatok....vdaka....
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, ja som nad tym uz tiez rozmyslala, takze alkoholu sme dali liter vina nahlavu, s tym ze viac bieleho a menej cerveneho,ale mozno to este zmenime,pocuvam vselijake nazory. na vino ale nepocitame seba, deti do 18 rokov atd. dalej budeme mat aj nejaky tvrdy alkohol,fernet, whisky a konak. ale to len po par flias. nealko liter minerlaky na hlavu a liter nejakej malinovky (sprite, fanta, cola - to zhruba na tretiny z celkoveho poctu). zakusky 8 ks na hlavu (ale zda sa mi to vela, ale pre istotu) a do vysluziek torta+ 15 ks zakuskov. aj ja som zvedava,ako to maju ostatni,nech si to viem porovnat.
Odpovedať
Tanka ahoj ďalší 10.september, už nás pribúda, však Adkag tieto veci ešte vôbec nemáme, tak ak ti to nesúri pomôžem ti neskôr ;-) ale u nás to určite bude viac ako 1/2l vína na hlavu (priateľova rodina je z väčšej časti vínová) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som uz robila rozpocet a sedeli sme s mojou mamou a draheho mamou,tak sme nad takymito vecami rozmyslali
Odpovedať
Profilova fotka
U nás to bude asi takto: 1 l vína na hlavu (presne ako u Mirky-priateľova rodina pochádza z vinárskej oblasti) a ostatné veru ešte má asi čas, postune určite začneme plánovať...snáď podobne ako Adkag len 20 ks koláčov do výslužky + tortička... ;-) uvidíme a tvrdého koľko?! TO ešte sa uvidí
Odpovedať
no dakujem mooooooc, viem,ze do septembra je este cas, ale uz sa pomalicky zaciname pozerat po vinkach a tak, tak len aby som vedela s cim mame ratat.....asi to teda dame na liter, len dufam,ze nam to neostane, my totiz vinovi moc niesme, to budeme este rok po svadbe dopijat :-D zato ale si moja polovicka presadila pivko,takze na druhej strane budeme aj capovat, tak uz vobec neviem...adkag tych 8 zkuskov je fakt vela....nechcem ti to do toho hovorit, ale popri tom vsetkom co sa bude podavat este 8 zakuskov kto zje,tak to bude teda riadny jedak...aby Vam toho zbytocne vela nepoostavalo.... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte babulky, no tak to my mame ovela ovela menej. Na hlavu ratame 0,25 bieleho, 0,25 cerveneho, 1l mineralky alebo ineho nealka (vinea a kofola), tvrde ani nie 0,2l a kolacikov na hlavu 5ks. Ved este budu studene a teple svedske stoly a vecera - ved sa to do nich nepoprace. Inac gastro info: svedske stoly sa rataju na hlavu 1/2 porcie - teda detske.
Odpovedať
tanka vitam ta, dalsia 10.9. :-D kde mate hostinu? a obrad? som zvedava :-D
Odpovedať
Profilova fotka
u kazdeho je to inak. u nas napriklad zo 70 ludi bude pit vino iba asi 20 ludi. ostatni tvrde, takze u nas je to zatial 40 litrov tvrdeho a nejakych 30 litrov vina, plus do vysluzky vinko. a zakusky 5 na stol a 20 do vysluzky. ale asi tych 2.000 zakuskov bude. a tortu budeme mat len jednu pred nami a ta sa rozkraja vecer pre hosti a zbytok na druhy den na popravkach, teka akoze popravkach....dojizdeni zbytkov :o)))
Odpovedať
ahoj aktak, registrovana som uz davnejsie,iba moz neprispievam skor sa inspirujem :-) lebo niektore kocky to tu fakt maju "premyslene"...sme obaja z BA,takze svadba je v modrom kostoliku a hostinu prave doladujeme tak asi tak...navyse mam teraz statnice a diplomovku, no proste srandy kopec a vobec sa nenudim....ludi mame max. 60.
Odpovedať
Profilova fotka
tortu my tiez tak,jednu hlavnu a ostatne ak niekto donesie,nebudeme davat viac robit. vidim,ze davate viac kolacikov do vysluzky a menej na stoly,tak to mozno este preodnotim,ale sak aj tak to bude zhruba ten isty pocet,len sa to premiestni :-)
Odpovedať
Laurajana, ja sa bolím, že liter vína bude málo, ja to takto vôbec neviem odhadnúť, škoda, že nemáme dáky non stop hypermarket v RK, žeby sa dobehlo kúpiť
Odpovedať
Profilova fotka
moj muz ma jedinu podmienku celej svadby....musi byt vsetkeho dost, radsej nech ostane. suhlasim. a zakusky by mali byt tak akurat, cukrarka to vie odhadnut.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
:-) no veď práve toho sa bojím aj ja, ale uvidíme až keď bude istý počet ľudí, po odoslaní pozvánok, potom sa dohodne presne :-)
Odpovedať
:-D máš pravdu, tak načo to rozoberáme, veď to je ešte zbytočné :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez pocitame s tym,ze ak bude malo,behneme kupit do tesca,teda nie my,ale soferi.alebo si vybavime na zalohu nejake vino navyse a ked sa nevypije vrati sa,to take normalne flaskove,lebo ostatne budeme kupovat domace
Odpovedať
Profilova fotka
Ja pocitam 5 zakuskov na hlavu, bude 60 hosti. Mame 3 torty, jedna 60 porcii, jedna 30 a dalsia 30 (ovocna a piskotova), pytala som sa a radila s ludmi co organizuju svadby skoro denne a povedali, ze aj tak ked ludia budu tancovat a pit tak im bude zo zakuskov tazko a skor si daju ovocie, takze budem mat este 5 velkych ovocnych mis hlavne s hroznom, ktore je velmi osviezujuce a da sa dobre porcovat. Co sa tyka alkoholu tak asi moc neporadim, mama vybavila u znameho ze sa vezme vsetko mozne a co sa nevypije sa vrati. Do vysluziek nedavam tortu, iba 25 - 30 ks zakuskov (zvacsa na 4 clennu rodinu pripada jedna) a flasku Tokajskeho vinka (mnaaaam)..
Odpovedať
Profilova fotka
ja dufam, ze to bude dobre. len sa bojim, ze mi vino poostava.
Odpovedať
Nasla so takuto tabulku v mojej svadobnej knihe: poharov na 1 hosta poharov vo flasi aperitiv: vermut 1-2 10-12 perlive vino 1-2 6-8 konak 1-2 10-12 k jedlu: vino 3-4 6-8 pripitky: sampanske 1-2 6-8 likery 1-2 1 liter = 25 davok nealko 0,5 l az 1 liter na 1 hosta - v lete az o 1 liter viac na osobu Takto nejak sme to ratali aj my a aj tak nam este spusta alkoholu ostala. Ale treba mat rezervu, clovek nikdy nevie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My rátame víno 1liter na osobu, 1/4l tvrdého alkoholu na osobu, 5 zákuskov na osobu, a do výslušky rátame 15 zákuskov + torta. Torty budeme mať dve. Nealko sme rátali 2 l na osobu. Hm?
Odpovedať
marcelka nealko aké? minerálku a dáke lepidlo? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, je v tom minerálka aj "lepidlo", teda nejaká sladká voda. Veď bude k dispozícií ešte káva, čaj...
Odpovedať
u nás bude asi veľa minerálky, tí čo pijú vínko, pijú buď čisté alebo s minerálkou, tvrdý alkohol sa tiež zapíja minerálkou, ale isto aj malinovky, veď budú aj deti. koľko máte marcelka hostí? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Málo. 40.
Odpovedať
tak aby som sa aj ja zapojila. My rátame 1 L vina, 3 dcl tvrdeho a 3 L nealko na osobu. Kolaciky asi 6 na hlavu, ale aj tak si mamky myslia, ze toho bude malo a ja uz nemam sil s nimi bojovat aj za kolaciky, pretoze kazda odpoved znie, ved sa neboj my si to zabezpecime... ide ma rozhodit... do vysluziek nedavame tortu, pretoze bude teplo - 15 kolacikov + flasku niecoho.... este neviem coho....
Odpovedať
Profilova fotka
ja podrobnosti co kolko ohladom alka nealka a kolacikov neviem, to maju na starosti mamimy. ale ma zaujima jedna vec: bude na vasej svadbe capovane aj pifco? u nas to ma super ohlas :-)
Odpovedať
u nas bude, pretoze bude pohostenie aj vonku... a tiez je na to kladny ohlas :-D
Odpovedať
Profilova fotka
u nas by bol ohlas iste kladny, ale vela ludi bude pit tvrde a pivo k tomu davat urciete nebudeme, viete asi vsetci, preco
Odpovedať
Profilova fotka
U nás bude aj pivko
Odpovedať
My budeme mat flaskove pivko. Ale straaasne sa nam pacilo na svadbe, kde bola basa piva a kazdy si mohol sam nacapovat. U nas, je ale vela vinarov, tak by sa pivo asi nevypilo. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez chcela ratat 1 l vina na hlvu ale prehovorili ma, ze je to vela. Urobili sme zoznam kto co pije a podla toho sa to nejako ratalo. Nestaram sa, necham to na moju buducu svokru a kamarata, ktory nam bude robit sofera. Povedal, ze keby nieco tak sa postara! Takze sa tym nebudem zaoberat. Ale ak to vyzistim tak Vam napisem!!! ;-) Ale zastavam ten nazor, radsej viac ako menej! :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?