Knedlo-vepřo-zelo. Je dostatočne slávnostný chod?

Profilova fotka
Baby, poradte mi, ci sa knedlo-vepřo-zelo hodi na svadbu ako jedno z jedal alebo nie. Navrhol mi to totiz kuchar a ja som zavahala. Mama hned do toho skocila a prikyvla, ze to je skvely napad. Tak som to teda tak nechala. Vela ludi vsak ma na tvarach zvlastny vyraz, ked pocuju, co budu u nas na svadbe jest. Vraj jedlo je to dobre, ale nezda sa im to nejak slavnostne. No a navyse budem mat vyzdobu, ktoru bude robit agentura a budu aj potahy na slolicky s maslami a kvetom. Kamaratka hovori, ze kombinacia takehoto jedla a takejto dekoracie sa jej zda komicka. Co na to poviete?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
to: dankamajo pozri, ide o to, či vy dvaja to jedlo chcete...neviem, o čo je to horšie alebo komickejšie ako kapustnica o pol noci - a to je prosím pekne svadobná klasika po celom Slovensku...zrejme by som to však ako prvé hlavné jedlo nedávala... my sa budeme brať až budúce leto, ale ak budú takéto príšerné horúčavy, ako sú teraz, určite nič takéto teplé dávať nebudeme...ako prvú večeru chceme ľahký prírodný kurací rezeň (nejako pekne upravený, obložený, plnený alebočo) a potom už len švédske stoly, kde bude veľa zeleninových a ovocných šalátov, ale aj malé bravčové či kuracie rezníčky, pečivko...mne osbone sa zdajú tieto jedlá (ako kapustnica a knedlo-vepřo-zelo, či vyprážaný reznisko) trošku ťažké na letný večer...a ešte si predstav, že budete celú noc spotení trsať...skôr by som si to (ja osobne) vedela predstaviť na neskoro-jesennú či zimnú svadbu... ale ako som ti už písala - závisí to od toho, či ty a tvoj drahý to chcete, či to máte radi...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem gaia. Hlavny chod bude kuracina, takze toto by sa davalo na veceru. My sme z dediny a na svadbe bude hromada chlapov, ktorym chuti papat, tak myslim, ze by sa to zjedlo. Mam len zmiesane pocity kvoli estetickej stranke tohoto jedla, ale nejako to hadam dopadne.
Odpovedať
Profilova fotka
to: dankamajo ale veď môžete vyhlásiť, že "a teraz niečo tradičné" :))) a hotovo :)))
Odpovedať
Profilova fotka
To ma tiez napadlo, ze nejako vtipne to ohlasit a tym predist nejakym pripadnym pripomienkam. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Danka, na nasej svadbicke sme toto jedlo podavali - ako 2. chod a myslim, ze to bolo OK
Odpovedať
Profilova fotka
Mirka, dakujem, som rada, ze som nasla niekoho, kto to na svadbe papal a neboli problemy :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Za malo ;-) chutne nam to pripravili a nik sa vyslovene nestazoval :-D a nevidim problem ani s estetickym hladiskom
Odpovedať
Profilova fotka
Ham ham, dankamajo, to je moje najoblubenejsie jedlo :-D . Vobec mi to nepripada komicke. Ja zase ked vidim na takychto oslavach kuracina, pol ryza a pol zemiaky, tak mi to pripada bez napadu, uplne nudne... A ak by to malo byt ako jedno z jedal, tak sa tomu vobec nebran, bolo by to fantasticke. My sme boli na jednej svadbe, kde podavali svieckovu na smotane ako uplne prve a hlavne jedlo. Na dlhych misach nosili masko a knedliky a v nadobach vela vela omacky a bolo to fantastickeeeeeeeeeee. Mozno si nikto nevedel predstavit a ked to naozaj doniesli, vsetci boli nadseni.... My sme mali na svedskych stoloch pecene maso, kyslu kapustu a halusky. Samozrejme, ze aj rezniky v sezame a prirodne kuracie masko (take sote), ale to tradicne sa minulo prve ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Juj, taka som rada, ze vas mam :-D :-D :-D Vcera som uz chcela volat kucharovi a zmenit to na kura s ryzou....a dnes som rada, ze som tak neurobila... :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
zatial skoro na kazdej svadbe co som bola, tak podavali knedlo-vepro-zelo :-D tak po polnoci, ako tretie jedlo..a zvykli to aj tak na miskach nosit, ze si kazdy nabral kolko chcel, co bolo fajn, lebo co sa nezjedlo, tak im mohli zabalit domov...ale kedze ja kapustu uplne neznasam :-S , tak u nas budu po polnoci svedske stoly, co sa mi zda aj praktickejsie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to: dankamajo no fidíš, a más fyriešené :-D
Odpovedať
Profilova fotka
To teda mam :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
ako host by som vobec nenamietala... asi by som toho vela nezjedla, ale urcite by som si aspon trosku dala, lebo to veeeelmi luuuubim ;-)
Odpovedať
my mame vepro-knedlo ako druhy chod a kazdemu komu sme to povedali sa hned zacal zalizovat a my sa samozrejme tesime tiez, len ja uz zacinam rozmyslat, ze asi prasknem, lebo ja umriem ked si nebudem moct dat z kazdeho chodu :-D inak co sme chodili po svadbach, tak mozno na jednej chceli byt originalny a tak to aj dopadlo, nevsadili na klasiku a potom im to nikto nejedol. dankamajo- nevolaj kucharovi, spolahni sa, ze to bude kazdemu po chuti. Ja osobne vepro-knedlo schvalujem
Odpovedať
ja osobne sa bojím, že teraz čo idem na svadbu tak tam bude buď tá kapusta, alebo kura s ryžou či sviečková - čo určite jedno z toho bude. príde mi to také jednoduché ako nedelné jedlo. pritom kapustu fakt milujem. skôr som za také tie špecialitky jednoduché - zapekané, plnené a pod. aj keď je zelo a knedlo veľmi chutné, ja osobne sa pridávam k názoru tvojej kamošky - neber to ale v zlom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mne zase vobec nepripada komicke knedlo, vepro, zeli. naopak. s priatelom sme sa zhodli na tradicnych chodoch a to aj formou svedskych stolov, kde sa budu podavat pirohy, halusky, holubky, kapustnica,... a pritom vyzdoba bude tiez slavnostna (oblecene stolicky a tak). ja si myslim, ze to je pochutka, nad ktorou budu ohrnat nosy len nejaki frajeri, co sa hraju na dolezitych. a zase vymyslat nejake speciality, len aby sa to hodilo k vyzdobe... boli sme raz na oslave 50-tych narodenin, kde sa podavala hovadzina s buchtami a brusnicovou omackou. mne to chutilo, ale vacsine ludi zreleho veku, ktori nie su zvyknuti na taketo chute sa to nezdalo najzaujimavejsie. tak taky je moj nazor. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
joj, baby, narobili ste mi teraz poriadne chutky. x-) snazim sa po siestej nejest a vypisujem tu o fajnovych lakocinkach. mnam. rychlo som hodila do seba pohar vody, aby som to uhasila. dufam, ze to pomoze. ;-)
Odpovedať
preco nie, moze byt... ten kto to nelubi, zje iba kapustu /vegetariani/ a ostatni si pomlsaju, nie je to moje oblubenej jedlo, ale raz za cas to mozem aj ja
Odpovedať
ja zjem vsetko co nezje mna, takze ak by to vasi hostia nahodou nechceli, kludne ma zavolajte... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja zjem tiez kona-vola, ale budem sa musiet krotit, aby mi nepraskli saty :-D :-D :-D S tymi tradicnymi jedlami je to pravda. Fakt sa nevyplaca experimentovat. Sestrenica mala na svadbe vyberane jedla, ale ludia, co su zvyknuti na poriadne dedinske jedlo boli hladni, lebo im bolo malo. Staci spomenut jej predjedlo. Nedrzala sa klasiky (sunka s chrenovym kremom) a objednala nam syr nivu v hruske. Moji bratia odchovani na snicliach len pokrutili hlavou, ked to zbadali...
Odpovedať
ked to nema byt hlavne jedlo, tak moze byt... ale tazko sa mi radi - u nas by niva v hruske iste mala uspech ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja hrusku nemusim, ale ten syrcek mnam mnam :-D ...ja ho mam radsej s hroznom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To mi je divne :-S Sladko - slanu kombinaciu nemusim. Inak, mam kamaratku, ktora jedava horalku s pastekou, sunku s dzemom a podobne mlsanice. Ked som to pocula, vyzerala som asi takto =-)
Odpovedať
Profilova fotka
to: dankamajo ja ine tiez nie, ale toto ano ;-) ...inak moj byvaly tiez vianocku s bambinom jedaval :-D
Odpovedať
Profilova fotka
boze, to su chutky... Mna to tiez obcas chyti a polievam si hranolky alebo parky octom, ale inak som normalna - alebo nie ??? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
hehehe, vsetko je relativne :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Zial, to je pravda..... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Na brachovej svadbe sa toto jedlo podavalo ako druhy chod a bolo to uplne OK
Odpovedať
Profilova fotka
Majcik, ja to tiez planujem ako druhy chod. Dufam, ze sa hostia budu zalizovat tak ako ja ;-)
Odpovedať
Jediné čoho by som sa pri tomto jedle bála, je že nafukuje a spôsobuje vetry :-x
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?