Hostina mimo domova - zabezpečenie ubytovania

potrebujem radu. ja sama som bola na svadbe keď som mala 4roky, odvtedy žiadna svadba. chcela by som vedieť ako to chodí keď sa svadobná hostina (možno aj obrad) koná mimo domova. cca 100km, niečo vyše 1hodiny. treba hosťom zabezpečiť ubytovanie? alebo transfer? myslím že starkovci by chceli ísť domov. ak ubytko majú si ho hostia zaplatiť?? alebo to ide z nášho vrecka. prosím uveďte ma do obrazu ako to chodí, lebo neviem si celkom predstaviť platiť ubytko ďalším 50ľuďom... ďakujem ženy za odpovede..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahoj ja mam svadbu v uplne inom nez rodnom meste + polka hosti je zo zahranicia. Tak ako pise @kashee, davam hostom zoznam hotelov, ale platime ubytko len rodine co je cca 25 ludi. Svadba je v takej dedine asi cca 15 min od mesta takze tam vecer na hotely zabezpecim bud milrobus lebo taxiky to este neviem :)
Odpovedať
@barbora287 je slušné zabezpečiť na náklady hostiteľov hosťom buď ubytovanie, alebo dovoz/odvoz domov. Že je trend iný je druhá vec. Ja by som svadbu, kde by som si mala hradiť ubytovanie, alebo by nám nevyriešili dovoz/odvoz už nešla. A mňa ako nevestu by hanba fackovala nechať toto na hostí.
Odpovedať
ubytovanie hosti bolo na nasej svadbe zabezpecene nami a tak isto sme to aj my platili. zatial co som bola na svadbach, tak to bolo vsade tak. my sme napr potom dali viac penazi do obalky aby sme zahrnuli aj naklady na ubytovanie.tiez ide aj o to pre kolkych ludi potrebujes zohnat ubytovanie. my sme mali mensiu svadbu, ale vlastne takmer vsetci (20 ludi) potrebovalo ubytovanie. ak sa ti podari, je lepsie ak je hostina a ubytovanie spolu v jednej budove, lebo potom uz nemusis riesit odvoz ludi. my sme to mali o ulicu dalej, takze sme mali postarane a tym padom sme sa nemuseli zatazovat tym ako sa ludia presunu na ubytovanie. a vacsina ludi bola na dve noci kedze 70 % bolo hosti zo zahranicia.
Odpovedať
ja sa uz pokladam za profi svadobneho hosta... ubytovanie sme si vzdy platili sami ako hostia... s tym ze ked bola svadba lokalne zvykli sme dat do obalky viac... ale bola som uz na svadbe kde rozlucka nevesta 90eur na hlavu, zenich rozlucka 300eur na hlavu, cesta benzin na druhu stranu sr okolo 70eur. 4hviezdickovy hotel 80eur. do obalky 100eur... niektore svadby su sakra drahe .. aj pre hosti
Odpovedať
Ahoj, my sme mali svadbu tiež mimo mesta, kde býva moja rodina (asi 50km), na ubytovanie všetkých cca 65 hostí sme peniažky nemali. Riešili sme to tak, že sme dvoch známych poprosili či by nám pomohli po polnoci porozvážať ľudí a tí, ktorí chceli ostať aj na noc, si ubytovanie zaplatili a nikto s tým problém nemal :) Nakoniec sme ale nadránom ľudom čo bývali naokolo zavolali ešte dva taxíky, aby nemuseli dlho čakať kým sa rozvážalo do vzdialenejších miest :)
Odpovedať
Ahoj my sme mali svadbu 200km od domu.Pre polku hosti to vsak bolo len pol h.Pre nich sme mali bus co ich doviezol a aj odviezol.Pre hosti co sli 200km a viac bolo vybavene nami ubytko v kastieli( priamo na mieste hostiny) platili si ho sami od nas mali ranajky a otvoreny ucet na bare.Co od decka chodim na svadby,tak asi len na 2 realne ludi zaujimalo,ci mas nemas odvoz,ci chces ci nechces spat.Ci uz to bolo v ramci setrenia,alebo pre to,ze ani inde sa nestarali tak ani my sa nebudeme neviem.Je to na tebe,aky komfort chces hostom poskytnut.My sme sa trepali 500 km do polska na svadbu a nikoho netrapilo ze hotel odvoz na svadbu..Takisto sesterke 250 km a tiez hotel aj taxi s a nazad do hotela sme si sami riesili/ anilen vhodny hotel blizo hostiny nam nebol poradeny :) Presne ako pise @juliet86 svadba je draha aj pre hosti/ ozaj nafta ubytko dar oblecko a pre mna kaderko a vizas no ucast na 1 tak 500e/ ale podla mna ak ludia o svadbe vedia viac ako 2 mesiace dopredu,pocitaju s nakladmi a hlavne ked sa plati ubytko novomanzelmi tak si myslim ze hostia daju do obalky peniaze navyse( teda aspon ja by som to tak utobila no ale zas pocitat,ze zaplatime ved nam to vratia je blbost)
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 buď sa to robí tak, že im vybavíš nejaké ubytovanie a zaplatia si ho sami (ty nie si povinná im ho platiť) alebo niektoré baby a aj moja sesternica to mala tak, že zajednala autobus, ktorý nás na svadbu doviezol a potom nás aj odviezol. no to platila už ona ako nevesta. a bolo to tak fajn, síce sme boli riadne unavení ale boli sme už ráno doma a vo vlastnej posteli sa predsa každý najlepšie vyspí :-)
Odpovedať
@barbora287 my sme to tiež tak mali, že aj z mojej aj z manželovej strany cestovali 100 km z rôznych strán Slovenska, ponúkli sme ubytovanie, ktoré sme rodine platili my, kamaráti si platili sami...druhá strana mala aj mikrobus, ktorý hostí odviezol tam aj späť, zvyšok hostí buď išiel svojím autom, alebo zostali spať (ubytovanie sme mali v mieste hostiny, žiadne presuny)...zo 118 ľudí, ktorí na svadbe boli, zostalo spať 27
Odpovedať
Už pri plánovaní som myslela na to, kam dám cezpolnych. Automaticky som hľadala miesto hostiny, kde je blízko ubytko, a v cene, ktorá nas nezruinuje. Podaktori nam potom zato prihodili do obalky, ale o to mi az tak neslo. U nas prespavalo hruba 40 ludi. Nezabezpecit to pre nas nepripadalo ani do uvahy. Vasi rodicia na to nemajú názor? Aj nejake rodinne/regionalne obyčaje mozu zavazit.
Odpovedať
Zabezpečili a zaplatili ubytovanie. Od začiatku bola predstava, aby ľudia nemuseli nič zháňať,, riešiť. Pri tých výdavkoch na svadbu, toto sa už len zviezlo.
Odpovedať
@barbora287 My sme mali podobnu svadbu - v inom meste... a ano, ubytovanie sme vybavovali a platili my. Pride mi to slusne a aj vhodne, ludia su potom uvolneni a neriesia cestovanie a podobne veci, v podstate sme s tym pocitali od zaciatku - ze to budeme riesit a hradit my... No a ak potrebujes ubytovanie pre vacsiu skupinu, vela hotelov poskytuje zlavy, tak sa treba informovat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme mali tiez svadbu mimo, pre moju rodinu to bolo vyse dvoch hodín cesty, takze celej rodine sme platili ubytovanie...bolo to sice dost (pre 50 ludi) ale prislo mi to slusne, kedze sa budu musiet trepat na tu svadbu, kazdy donesie kyticu, da nam do obalky a este keby si mali aj ubytko platit tak neviem kolki by radsej neisli...kamosom sme zabezpecili sofera, mali to asi pol hodinu domov a ti co chceli ostat, tak si zaplatili ubytko sami...ja keby idem niekomu na svadbu a mam s tym len starosti a kopec vydavkov tak neviem ci by sa mi tam chcelo ist...ved ich pozyvas ako hosti, tak by sme sa o nich mali postarat...svadba je draha a mas urcity budget, takze ak si donho hned na zaciatku zaratas peniaze za ubytko, da sa s tym pracovat...samozrejme ubytovanie bolo take normalne, ziadny luxus, ale aj tak sme zaplatili 1000 eur len za ubytko. Popripade sa s nimi dohodni aspon tak, ze zaplatite zalohu -dajme tomu 500 eur a ostatne nech doplatia potom hostia...
Odpovedať
Profilova fotka
ako skôr by som to spravila tak, že by som zabezpečila tranfer a ubytovanie len hotel, nech si to už hostia zaplatia. podľa mňa by to tak malo byť
Odpovedať
Ahoj, my sme to mali tak isto. Svadba 90 km od môjho rodiska, 40 km od manželovho. Všetko bolo o dohode. U nás sa to riešilo jednoducho, celá moja strana (okrem rodičov a brata) cestovala na svadbu autobusom v deň svadby a ráno o piatej išiel autobus späť. Tak je to u nás zaužívané a takisto to urobil aj bratranec, ktorý mal svadbu dva mesiace pred nami a rovnako ďaleko vzdialenú. Samozrejme, ak by s tým niekto nesúhlasil, mohol si zabezpečiť ubytovanie, nikoho sme neobmedzovali. Našťastie, rodiny máme veľmi prispôsobivé a nikto sa nesťažoval, že musí ísť skoro ráno domov. Vybavili (a zaplatili) sme im však luxusnejší autobus, aby mali svoje pohodlie a aby mal chladničku na občerstvenie a pitný režim. Manželova strana takisto išla zo svadby domov, to bolo asi tak na pol hodinku, takže tam sme nad iným variantom ani neuvažovali. Ubytko sme zaplatili nakoniec len hosťom z Bratislavy a zahraničia, lebo to mali suverénne najďalej. Bolo to však 6-7 izieb dokopy, nič hrozné a cenovo nás to nezruinovalo. Pri výbere sme zohľadňovali aj cenu. Inak, úprimne, zistila som na vlastnej svadbe, že mať svadbu na neutrálnom mieste je úplne super!! Totálne súkromie, len v kruhu ľudí, ktorých tam naozaj chceš, nie si vystavená žiadnym zvedavým pohľadom susedov, tetušiek a pod. A rodina nemá žiadne starosti v mieste svojho bydliska. Vrelo odporúčam takýto variant. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 tak neplať ubytovanie všetkým ale zajednaj iba autobus, ktorý ich príde vyzdvihnúť pred svadbou a taktiež ráno ich zavezie. Podľa môjho názoru to tak je aj lepšie, lebo každý sa najlepšie vyspí vo svojej posteli
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?