Domace rezance do polievky,kolko?

Viete mi poradit,kolko kg rezancov treba na slepaciu polievku pre 90 ludi?A ak ste davali domace sliepky,kolko ich treba do polievky?
Odpovedať
Profilova fotka
tiež nám chce teta spraviť domáce :) ale nevieme koľko :)
Odpovedať
@januskaamirusko vies,co ja som uz chora z toho.kazdy nam vravi iny pocet.najvyssia cifra bolo 7 kg,co sa mi nechce verit.toto nam povedali v sale,kde budeme mat hostinu.pytala som sa potom aj inde a tam nam poradili 2-3 kg,tak ja fakt neviem.rezance objednavam,takze nechcem zbytocne vela
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, tak rezance ti neviem povedať, a myslím že aj keď objednáš viac tak doma sa vždy zídu :), ale sliepky dávame ak sa nemýlim 6 pre 80 ľudí, priateľ to nejako rátal ale už neviem ako.
Odpovedať
3kg pre 90 ludi by bolo 33 gramov rezancov na osobu. Netusim kolko sa dava normalne, ale podla mna je to tak akurat ked si vezmes kolko tam este bude zeleniny, mozno aj masa. Teda zalezi na tom aku velmi sytu tu polievku chcete mat - a aby to vedeli aj hostia, ze si maju naberat vela :) aby sa nestalo ze spravite vela rezancov a vsetci hostia si naberu riedku polievku a rezancie ostanu... Alebo si doma sprav polievku, naber na tanier normalnu porciu aj s rezancami a potom ich odtial zober a postav na kuch. vahu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla nasich vypoctov ti treba urcite 6kg rezancov...(uz len ak vyratavas podla toho ze zo 400g sacku sa naje okolo 7-8 ludi), pocitaj ze ti treba dat radsej viac a este zelenina, masko...Tych 6kg musi stacit.
Odpovedať
@reni1512 ked si predstavim,ake je to mnozstvo 6kg suchych rezancov,jednoducho sa mi nechce verit,ze tolko
Odpovedať
Profilova fotka
varila som teraz 250 gramov a mali sme to na dva obedy pre troch, ak vychádzam z toho, tak z kila by to bolo cca 24 ľudí, teda pre 90 ľudí by mali pohodlne stačiť 4 kilá
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 tak to je max .... no ak sa ti to zda vela, tak daj menej :) ja som chcela len poradit
Odpovedať
v reštauráciách sa počíta 35-40 g suchých rezancov na osobu, takých 4-5 kg by som dala urobiť, radšej nech ostane, je predpoklad, že domácu polievku s rezancami si dá každý, sliepka sa dáva jedna na 15 ľudí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?