Delili ste všetko na svadbe na rodinu nevesty a rodinu ženícha?

Ahojte nevestičky. Chcem sa Vás opýtať, či ste si na svadbe delili všetko na rodinu nevesty a rodinu ženícha? Myslím koláče, nápoje,... S priateľom sme sa rozprávali a chceli by sme to urobiť tak, aby sme si dali urobiť spoločné koláče, z nich by sme urobili výslužky pre obe rodiny spoločne, na hostine by sme si nedelili nápoje, kávu, alkohol a iné veci na moju rodinu a jeho rodinu. Môže sa to tak urobiť? Nie je to zvláštne??? Kedže sme spolu a vezmeme sa, chceme aby ľudia vedeli, že všetko je spoločné a aby to aj videli na všetkom. Nie rozdielne stuhy na autách, nie rozdielne koláče, nič.. Čo na to hovoríte? Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja neviem ale pre mna je to samozrejmest...Ved by bolo trapne aby mali rozdielne kolace napriklad alebo alkohol...My mame vsetko pre vsetkych rovnako.Poprvde este som nepocula zeby to mal niketo delene.
Odpovedať
Profilova fotka
No napr.tu na vychode som este asi nepocula ze by to mal niekto spolocne. Ja osobne by som nemala nic proti, ale ak napr.svadbu platia rodicia, tak im moze byt trosku problem vysvetlovat, ze musia zaplatit vsetko rovnake, aj ked napr. jedni by chceli drahsi alkohol ako ini, alebo viac zakuskov a podobne. Tiez ked napr.z jednej strany je dvakrat tolko hosti ako z druhej, mohli by to rodicia tazko niest, preco maju platit napoly. Alebo napr. my sme si dali zakusky upiect a nikto nam ziadne nenosil, ale draheho strane naznasali zakusky svadobni hostia, takze si neviem predstavit, ze by si ich aj oni mali davat piect. A podobne. Tych situacii je vela. Mozno ak je to len mala svadbicka, alebo ak si ju snubenci platia sami a nikto im do toho nekeca, tak sa to da, ale inac by to vyzadovalo veeela ustupkov a diplomacie od vsetkych zucastnenych.
Odpovedať
Mne to tiež takto príde normálne a oveľa lepšie. Ale pred pár dňami mala kamarátka svadbu a tam koláče robili samostatne rodina nevesty a samostatne ženícha o výslužkách ani nehovorím. Zvláštne bolo aj to, keď si chcem kamarát zobrať fľašu nápoja na stôl, povedali mu, že toto nepatrí k jeho rodine, že tá rodina má na druhom stole nápoje. Ale čo sa niekomu páči, pre iných je normálne. Každého osobná vec. Ale hnevá ma to, že moja a aj priatelova rodina to berie tak, že sa to rozdelí a že my dvaja sa do toho nemáme čo starať, že oni to zariadia. Nedajú si povedať, že mi to chceme inak. Ako im to vyhovorím??
Odpovedať
@ena1903 na svadbe budeme mať približne rovnakí počet hostí aj ja a aj priateľ. Svadbu si chceme platiť my dvaja, nie aby nám ju rodičia platili. Ak povedia že niečo z toho nám dajú ako dar, fajn. ale chceme to na "svoje triko" ako sa hovorí, a preto chceme, aby to bolo podľa nás. Neviem ako to našim mamám vysvetliť, že my to chceme inak. Nedajú si povedať. Príde mi zvláštne deliť všetko na moje a jeho, keď potom budeme spolu a všetko bude spoločné.
Odpovedať
Profilova fotka
@ena1903 Ale ved to je vasa spolocna svadba a tym padom vasa spolocna rodina cize vasi spolocny hostia. Ako nic v zlom..ale asi by som sa citila velmi trapne keby napr my nasim hostom kupime lepsi alkohol alebo zakusky a ked by stej druhej rodiny niekto pozeral ze preco mi mame len toto ked oni maju toto...presna ako spomina suzi33.. bolo by mi trapne vysvetlovat toto nepatri vasej rodine...ved to je uz spolocna rodina. Nam rodicia platia svadbu pol na pol a je to v pohode nikto nic nenamieta...ako hovorim sme jedna rodina predsa
Odpovedať
@petronellynka správny názor že sú to spoločný hostia a všetko má byť spoločné.., len sa to horšie vysvetluje našim mamám. že veď tu sa to tak robí, tak to bude. Nemáme sa do toho starať. Nechápem, prečo nám nedovolia robiť si podľa nás.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj toto je dovod, pre ktory si myslim, ze by sa mali ludia brat az ked na to maju, respektive, mali by si svadbu organizovat a platit sami.
Odpovedať
Profilova fotka
@ena1903 u nas je tiez nepomer hosti...rodicia povedali tolkoto a tolkoto vam dame co je vlastne polovica za hostinu..saty a vsetko ostatne si hradime my..vsetko sme objednali my sami....tym ze si to vybavujeme sami rodicia nam to toho nekecaju a ja som objednala pre vsetkych rovnako :-)Vsetko objednavame naraz a nie ze jeho rodina da piect aj my...ved to je zbytocne komplikovane...vede to je maximalne neprijemne a neslusne keby som ja na svadbe a mam chut na colu ale na stole pre moju rodinu neni ale je na druhom stole a odtail si ju vziat nemozem??? Ako je to kazdeho vec ale mne osobne to pride az smiesne aby ludia po sebe zazerali ze kto ma co.
Odpovedať
Profilova fotka
@suzi33 Suzi ale ved je to vasa svadba..preco Vam ju organizuju maminy??? Ved ste dospely ludia a vasa svadba by mala hlavne splnat vase predstavy...ja som sa s mamou radila iba kvoli menu ze aby som nedala nieco take co nasa rodina vyslovene neje a ze aky alkohol sa najviac u nas pije..to je vsetko...Ved je to nasa svadba a nie ich.
Odpovedať
@petronellynka je to pravda, no vraj nechcú, aby bolo niečo inak, ako sme zvyknutý na svadbách v našom okolí. Bude to ešte veľmi ťažké..
Odpovedať
ved sa beriete a budete všetci jedna rodina. tak ake delenie na jeho a tvoju rodinu? to som ešte nepočula. to rovno môžete spraviť svadbu pre jeho a potom pre tvoju rodinu.... fakt divne.
Odpovedať
@alexandra my si budeme platiť všetko. nechceme aby nám ju rodičia platili. Peniaze na svadbu máme odložené, takže nič od rodičov nepotrebujeme a preto si to chceme urobiť všetko podľa nás.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@suzi33 Myslim ze je to o komunikacii.Moji rodicia sa mi nikdy do nicoho nestarali a nediktovali mi co mam robit. Mozno keby si si sadla s rodicmi a povedali im nehnevajte sa ja si to predstavujem inak a je to moja svadba tak mozno by to pochopili.
Odpovedať
Profilova fotka
@suzi33 tak pokial si to este aj platite sami tak nechapem co riesis..poviem mami prepac moja svadba a moje peniaze..nechaj to vsetko na mna..pridi sa zabavit :-)
Odpovedať
@petronellynka moji rodičia sú fajn, máme fajn vzťah, ale niekedy chce mať mamina všekto na starosti, všetko pod dohľadom. dúfam, že keď sa porozprávame, všetko sa vyrieši. Chcela som vedieť vaše názory, či je normálne aby sa všetko delilo, ale zistila som, že nie. ďakujem :)
Odpovedať
u nas bolo tiez vsetko spolocne. Konecna cena sa proste vydelila dvomi. Bolo jedno ci z jednej strany sa viac pilo nealko a z druhej alko. Podla mna je to trapne delit na nasich a vasich..Jednoducho su to vsetko nasi a hotovo..
Odpovedať
Profilova fotka
@suzi33 naozaj si myslim ze ked mas dobre vztahy s rodicmi tak to pochopia...a ak mamina chce mat nieco nastarosti tak jej vymysli nejakeu ulohu aby sa necitila odstrcena..ale urcite by jej vysvetlila ze moja svadba moje peniaze takze to bude tak ako chcem ja. Sama urcite najlepsie vies ako na svoju mamu :-) tak vela stastia a nech Vam to dobre dopadne :-)
Odpovedať
Vsetko sme spocitali a vydelili poctom hosti. Kamosov sme platili my, a maminky za hosti zo svojej strany.
Odpovedať
U nas to bolo tak, ze zakusky a vysluzky si davala kazda rodina zvlast, zakusky sa rozdavali pred svadbou. V den svadby zakusky a alkohol boli rovnake pre vsetkych hosti. Nemali sme rozdelenych hosti na VASICH a NASICH :-) :-) :-) Kedze zo strany zenicha bolo o dost ludi viacej pri zaverecnom plateni sme vyratali cenu za osobu a kazda strana si zaplatila za svoj pocet ludi, kamaratov sme si podelili :-) :-)
Odpovedať
@petronellynka ďakujem, hádam sa to dobre vyrieši a všetci budú spokojný. Napadá Ťa niečo, čím by som ju zamestnala?
Odpovedať
Profilova fotka
@suzi33 Presne ako napisala @petronellynka - Vasa svadba za Vase peniaze = vo Vasej rezii. Ak chce, nech pride, ak nechce, nech nepride. Zamestnat ju mozes idealne nejakou prplavou pracou, co dlho trva a pomoze Ti - napriklad viazat svadobne prierka.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Da by som jej na starosti vyzdobu pokial Vam ju nerobi restika, zasadaci poriadok....take neskodne veci..veci ktore si ochotna obetovat pre pokoj v rodine...alebo proste ty jej daj ciastocnu volnost...napr. mami pomoz mi najst cukrara..ona ti ho najde lebo mami vedia skor kto kde pece ale ty si od neho objednaj co ty chces a kolko chces :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, nie je vsetko cierne a biele..vsetko zalezi od tej ktorej rodiny a komromisoch, ktore urobia. No nesuhlasim moc s tvrdenim, ze to nie je jeho a jej rodina, ale nasa.. prepacte, stale su to dve rozlicne rodiny, ktorych nespaja ziadne krvne puto, ziadne pribuzenske vztahy, ani zazitky ci spomienky...len nevesta a zenich, aj to len od urciteho momentu. a casto maju obe strany rozdielne nazory na svadbu. najidelanejsie je, ked sa dohodnu na rovnakom mnozstve zakuskov, jedle, rovnakom druhu alkoholu...ale zial, ked to nejde, tak to nejde.. ak ja chcem mat na stoloch 200 zakuskov a sampanske a strana zenicha 100 zakuskov a len mineralku, nevidim dovod, preco by to nemalo byt rozdielne a preco by moja strana, resp. moji rodicia, ktori platia nasich hosti, mali zaplatit aj stranu zenicha len preto, ze napr. zenichovi rodicia lutuje dat navyse 100 eur. nech radsej vysvetlia svojim hostom, ze ich cielom bolo co najviac usetrit a ak chcu pit nieco ine ako mineralku, nech si donesu z domu..toto je trosku prehnany priklad, ale chcela som tym napisat podstatu. my sme sa obe strany dohodli dopredu na pocte a druhu zakuskov, aj na menu, aj na alkohole - vsetko sa to objednalo a kupilo spolu a potom sa to rozratalo podla poctu hosti na kazdej strane. cize v konecnom dosledku jedli a pili vsetci to iste, akurat kazda strana zaplatila za svoj pocet hosti...ale napr. vysluzky sme uz davali odlisne - my sme rozdavali velke krabice, svokra male - no tiez si zaplatil kazdy za svoje, nie pol na pol. toto je podla mna najlepsi kompromis - veci, ktore sa daju rozratat na pocet hosti, ako je jedlo, alkohol, zakusky, pekne rozratat a zvysok na polku - video, fotenie, sala, skupina... hlavna je komunikacia - my sme sa tiez nespocetne vela krat pohadali, ale vzdy sme nasli potom kompromis...a vela sme sa o nej rozpravali, zili sme nou posledneho pol roka denno denne, bola to tema c. 1 az to niekomu mohlo liezt na nervy..ale moji rodicia mali pocit, ze su aktivnou sucastou tohoto stastneho dna ono pri svadbe su vzdy problemy, aj ked si to mladomanzelia platia sami - rodicia stale maju pocit, ze do toho mozu hovorit a zasahovat - istym sposobom ich chapem - su to ich deti, vychovavali ich cely zivot a chcu pre nich len to najlepsie a podla mna chcu byt sucastou priprav na ich najdolezitejsi den, chcu sa na tom podielat a nechcu mat pocit, ze pre deti su uz nepotrebni a zbytocni...aj preto mnohokrat ich snahy vypalia uplne opacne...az sa nam raz budu zenit a vydavat nase deti, tak ich pochopime.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra trosku sprosty kometar: ak chce, nech pride, ak nechce, nech nepride...tomu hovorim ucta k rodicom...nehnevaj sa, ako taketo nieco mozes napisat????? ved je to jej mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@suzi33 pre boha ako by to vyzeralo?? tak toto je nevestine to si nemozes zobrat, lebo si od zenicha??? no kde sme. Všetko spolocne :-) :-) :-) nie sme chrtavci, aby sa ratalo čo kto može. Jednoznacne to tak urob.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 Prepac ale ty hoovris o hostoch tvojich rodicov..ale to je tvoja svadba cize tvoji hostia..ved si ich pozyvala ty...ako som uy povedala nech si kazdy robi podla svojho uvazenia..len som povedla ako to vidim ja...ked niekoho pozvem tak je to logicky moj host...a oni si to platia sami takze co platia koho rodicia je asi nepodstatne. Kludne nech su sucastou priprav ale diktovat mi ako malemu decku co bude na mojej svadbe este ked su ju aj platim sama tak to je trochu moc..ale ako hovorim to zalezi od vztahov...takze pochybujem ze to niekedy pochopim ale akceptujem ze v niektorych rodinach je to tak... Len ja by som si urcite nenechala pokazit ten velky den nikym a uy vobec nie tym ze by to nebolo tak ako si to predstavujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 Ty mi asi budes sympaticka :-) Viacero tvojich nazorov sa zhoduje s mojimi. Tiez si myslim, ze za idealnych podmienok by vsetko bolo ako vo filmoch, hostia vratane rodicov by sa len bavili na dokonale zorganizovanej svadbe, ktora by bola cela podla predstav nevesty. Samozrejme by aj vsetko jedlo a pitie bolo rovnake. Ale v realite to tak vzdy nevyjde. Obcas treba riesit veci aj s rodicmi (ako v suzinom pripade), pripadne treba brat do uvahy miestne zvyky alebo rodinne rozdiely. My sme mali spolocne jedlo, samozrejme, a kazda strana platila za svojich hosti. Ale alkohol, vody, vino, zakusky boli ine. Bohuzial, tak to niekde chodi a nemam rada take vyroky ze je nieco trapne len preto, ze je to ine, ako to maju niektore nevesty. Hlavne je to vec dohody medzi rodinami, ale tu na vychode je to proste tak zauzivane, hlavne mimo vellkych miest. Tazko si viem predstavit, ako by som svojej svokre, ktora uz zenila tretieho syna, vysvetlovala, ze zrazu musi dat kolace piect spolu s nami a ze jej ich nemozu doniest pribuzni (co je u nas beznou praxou a vo vacsine rodin je to normalna regulerna sucast svadobneho daru). Alebo ako by som vysvetlovala manzelovej krstnej, ze nemoze svojmu krstnatu dat upiect tortu, lebo torta bude spolocna a taka, ako ja chcem. Alebo preco by som mala nutit svokrovcov kupovat taky a taky alkohol, ked vedia, ze u nich hostia ocenia iny ako nasi hostia. A podobne. Tu su ludia zvyknuti na to, ze piju alkohol zo svojho stola, jedia zakusky zo svojho stola a dostanu vysluzky zo svojej strany. Nikto nechodi okukovat, co ma druha strana, ani potichu nezavidi. Tak to proste je. Ak si to niekto dokaze zorganizovat tak, aby bolo vsetko spolocne, je to velmi pekne a obdivujem takuto medzirodinnu zhodu, ale svet sa nezruti, ked je to inak. A este jedna vec. Nech mi nikto nehovori, ze dcera manzelovej sesternice, o ktorej manzel poriadne ani nevie, ako sa vola, sa mi automaticky stava rodinou v minute sobasa. Alebo mojmu manzelovi bratranec mojho otca. Lebo sme takychto ludi z tej druhej rodiny nikdy pred svadbou nevideli a mozno ich uz ani nikdy neuvidime, alebo mozno o 15 rokov na dalsej svadbe alebo pohrebe. Tak nech mi nikto nevravi, ze je to uz hned NASA rodina. Iste, s blizkymi pribuznymi je to ine, ale nebudme naivni - vyzenena rodina nie je hned to iste, ako vlastna.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra Milujem taketo extremne vyroky, ktore v poslednej dobe letia. Ak rodicia vo vsetkom nesuhlasia s predstavami nevesty, nemusia ani prist.. Podla mna takto sa problemy neriesia. Rodicia mi dali v zivote tolko, ze by bole fakt pekne povedat im, ze ak sa im nieco nepaci, nemusia chodit. Na to mame na svete komunikaciu a kompromisy, aby si ludia nenarusali medziludske vztahy podobnymi radikalnymi rieseniami.
Odpovedať
Profilova fotka
@ena1903 Tak prepac ale moja rodina sa stava jeho a jeho mojou..a na svadbu pozyvame len ludi v ktorymi sa bezne stretavame a niekoho koho som sama 10 rokov nevidela...takze u nasje to o inom...a pokial viem tak na oznameni a pozvankach je nase meno takze ich pozyvame obaja takze ich aj hostime rovnako..pre mnaje to logicke ale nie kazdy to musi vidiet ako ja ....a samozrejme ze treba brat nazor rodicou ale oni by mali akceptovat aj ten nas...tiez by im malo zalezat na tom aby svadba bola podla nasich predstav..ale ako hovoris kazdy to ma inak...
Odpovedať
Profilova fotka
@petronellynka No, ved to je super ak to tak citis, ze automaticky sa stava jeho rodina tvojou. Ja to tak automaticky brat neviem. A ako budes oslovovat novych pribuznych a hovorit o nich? Ked sa stretnete, budes napr. manzelove tety a ujov volat aj ty teta a ujo? Alebo povies kolegyni v praci, ze bola na navstevu sesternica, alebo manzelova sesternica? Lebo podla mna toto rozdelovanie nikdy celkom nevymizne. Ale ak sa ti podari uplne zzit s celou manzelovou rodinou, opakujem, je to super.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?