Čo s pozvaným hosťom v tomto prípade?

Babuľky moje potrebujem radu. Na svadbu sme pozvali jedného priateľovho dlhoročného známeho/priateľa. Pred pozvaním sme to dlho zvažovali, pretože je taký svojský a niekedy má ťažkú povahu. Je jediný z troch bratov, ktorý nemá veľkú firmu a maká tak "normálne" ako my všetci. Občas sa vyvyšuje, ale nikto ho neberie vážne. ALE vždy nám pomohol (má veľké auto), keď sme stavali linku v starom byte, prepraviť väčšie veci a podobne. Bol to donedávna priateľov kolega, no teraz môj zmenil prácu a odvtedy začalo to celé. Ohovára ho pred bývalými kolegami, aký si kúpil byt v diere mimo mesta, aké máme lacné veci, lebo nestoja ani polovičku čo jeho, akú nekvalitnú tlačiareň si kúpil a v akom hnusnom baráku bývame (nikdy tam nebol a na vlastné oči to nevidel) ale on pozná všetky stavebné materiály a toto je zle postavené. Bývalým kolegom priateľa po večeroch posiela správy, aký to je kretén čo si kupuje a posiela im linky na byt, kde bývame a neustále ho ohovára. Problém je, že už ho priateľ pozval na svadbu než odišiel z práce. Teraz ale nemáme ani najmenšiu chuť ho tam vidieť. Ako by ste to riešili? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Povedz, ze ste museli škrtnut pocet osob kvoli rozpoctu tak ze vas to mrzi a na sobas moze prist ale na hostinu nie. (V tom pripade urcite ani na sobas nepride) (y)
Odpovedať
@ajwi To ma tiež napadlo, no môže to byť problém, pretože pozvaní sú ešte 2 bývalí priateľovi kolegovia, s ktorými je tento v dennom kontaktne a o nich vie, že idú....
Odpovedať
Profilova fotka
@zu_zie ja by som ho konfrontovala s tym, ze som pocula, ako sa o vas vyjadruje a dala mu priestor na vysvetlenie. nasledne by som mu povedala, ze si nezelam takuto osobu mat na svadbe :) pekne do oci a uprimne. :)
Odpovedať
@dumbik Najhoršie je, že on si nemyslí, že jeho správanie je nedobré. Ak mu niekto len naznačí, že niečo urobil zle, začne mu vysvetľovať prečo nemá pravdu. Vyjadril sa, že dokáže doma merať veličiny v laboratorných podmienkach na osobnej váhe. Takéto absurdity. S ním je komunikácia problémová. On žiaľ nepochopí, prečo ho na svadbe nechceme ak mu to povieme do očí a bude všade roznášať ďalšiu várku rečí a ohovárania. To je hrôza. Nikdy sme si nemysleli, že takto začne, keď priateľ odíde z práce. Ja osobne si myslím, že on nemá vlastný život a rieši druhých a veľmi sa na nich naviaže, hoci si to nepripustí a to že priateľ odišiel z práce, berie ako osobnú zradu a takto sa mu odpláca. On sa správa ako dieťa, ktorému zobrali lopatku, tak kope iným do bábovky ....
Odpovedať
Profilova fotka
@zu_zie ale to predsa nie je vas problem; a ak sa sprava takto, ostatni si len budu tukat prstom na celo. evidentne nie je kompletny. samozrejme, do problemu nevidim, ale osobne by som to riesila priamo a napriamo :-) good luck :)
Odpovedať
@dumbik Vďaka :) On vie veľmi dobre hrať, neboj sa, že by na svadbe bol úplne iný. Nedovolí si pred cudzími. Ale vážim si Tvoju pomoc a Ďakujem za rady
Odpovedať
Úplne Ti rozumiem. Nikdy by som neverila, že dva týždne pred svadbou odvolám pozvanie jednej osoby, ktorú som pozvala. Ale spravila som to a neľutujem. Je to fest blbé a každý okrem báb tu na MS mi hovoril, že to nemôžem spraviť. Že keď už raz niekoho pozvem, tak smola.. Ak chceš, pozri si u mňa,o čo išlo aj čo mi baby k tomu popísali, možno ťa to osmelí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako pozri, ohovara vas alebo teda tvojho snubenca uz teraz, takze tym, ze jeho pozvanie odvolate, nic nestratíte. A ja by som takého cloveka na svadbe mat nemohla. Este vas bude ohovorat, ze aku svadbu ste mali a iba by ti tym pokazil radost z tvojho velkeho dna. A suhlasim s @dumbik najlepsie by bolo sa s nim osobne porozpravat, nema si co vymysliet a vy mate aspon dovod povedat mu, ze prave kvôli tomu si ho na svadbe viac nezelate.
Odpovedať
@alllinka Ďakujem krásne, pozriem. @sunnyke Je to najpravdepodobnejšie, čo sa stane, pretože nervy máme len jedny a už veľa nechýba.
Odpovedať
@zu_zie ty ešte váhaš? ... je to VAŠA svadba a vy sa tam máte cítiť dobre a ste v pozícii, že si môžete vybrať koho tam mať chcete a koho nie, takýto falošný človek nech sa strčí do prdelky a možno mu to otvorí oči, ktovie, všetko zlé je na niečo dobré. Samozrejme mu otvorene povedzte, prečo ste sa tak rozhodli, zas to nie je v hodine dvanástej, takže mu to určite nenaruší žiadne plány. Ja by som ho tam teda jednoznačne nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
@zu_zie Ja som takto pozvala jednu kolegynu, teda ona sa pozvala sama, ale to je iny pribeh. A velmi zmenila svoje spravanie poslednu dobu a vlastne ani sme si nikdy neboli take blizke, skor ja som jej nevedela povedat nie, no a nakoniec som sa odhodlala a povedala jej, ze mi je to luto, ale na svadbu bohuzial nemoze prist. To boli nervy, ale ulavilo sa mi, lebo sa mala velmi blby pocit z toho, ze by mala byt na nasej svadbe. Takze drzim palce aj tebe :-)
Odpovedať
Alebo mu proste povedat pravdu do oci... Moze mu priatel povedat, ze sa dozvedel, co hovori o nom a ze to od neho necakal a tym padom ho bohuzial ani nechce na svadbe. Niekedy je pravda to najlepsie, co moze clovek urobit. Ale je to samozrejme drsne, moze sa stat, ze sa to potom vsetko este zhorsi, to ohovaranie a tak , alebo mozno si to nejako rucne strucne vyriesia potom :). Neviem, no je to riskantne toto, ale je to jedna z moznosti :).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tiež si myslím že mu treba povedať na rovinu všetko do očí. Určite by som ani ja nechcela aby bol na svadbe, nedajbože by mal ešte priamo tam blbé reči to by nebolo dobré. V každom prípade ti silno držím palce ;-)
Odpovedať
@dadinka5 @sunnyke @andyfr @matulka537 ďakujem dievčatá. Veľmi mi pomáha že sa takto snažíte pomôct. Vezmem si z každej vašej rady kúsok a nejako mu asi žiaľ budeme musieť povedať že nie je vítaný. Možno si potom uvedomí.
Odpovedať
tiež by som mu povedala, že viem o tom, že nás ohovára a preto si myslím, že takýto človek na svadbu nepatrí. či sa urazí alebo nie, resp. či bude pokračovať v ohováraní by som neriešila. každý dospelý človek si vie spraviť názor na reči takéhoto typu... asi mu veľmi ležíte v žalúdku :-) ak by začal s tým, že vám to ide vysvetliť, rovno by som ho stopla a nepočúvala ho ďalej...
Odpovedať
Profilova fotka
S takýmto človekom by som sa ani nezaoberala :) čo horšie Vám ešte môže spraviť? Hnevať sa na Vás, že ho odmietnete mať na svadbe? Nech sa hnevá, možno budete mať od neho pokoj :) proste mu povedzte, že viete o tom ako sa chová, že Vás očierňuje pred druhými a že keby sa správal normálne, tak by tam bol vítaný, ale takýto človek kamarát nie je, lebo toto kamaráti nerobia. Nemyslím si, že by som smútila za takým človekom, keď sa s Vami prestane baviť...a jediné čo môže spraviť je, že Vás bude ohovárať, že ste ho nepozvali a keďže Vás ohovára tak či tak, môže Vám to byť jedno :) takému človeku by som rovno do očí povedala, že ho na svadbe nepotrebujem. A aj keď nevie, že je jeho správanie zlé bude to jeho problém a nakoniec mu možno dôjde, že asi niekde spravil chybu, ale už bude neskoro. Veľa šťastia :)
Odpovedať
@zu_zie ahoj riešime podobný problém. na jeho svadbe sme boli, peniazí do obálky dostal dosť (on je naviazaný na peniaze). Žijeme skromne, ale stále sme počuli reči, akí sme šupáci, od neho aj od jeho manželky, lebo bývame v neprerobenom, kúpili sme ojazdené auto, nezarábame to čo on a atď atď. Tak sme sa rozhodli jeho aj jeho manželku nepozvať, dostali len oznámenie. Niektorí naši spoloční priatelia to chápi, lebo ho poznajú, iní zase tvrdia, že rozbíjame partiu, a prečo to robíme, a veď na svadbe ani nebudeme vedieť, že tam sedí a podobne. Povedali sme si, že je to naša svadba, fakt, ja budem od rána nervózna, už teraz som (svadbu máme v sobotu), a nechcem tam mať niekoho, kto sa nevie správať a bude vykrikovať sprostosti. Praskli by mi nervy a dopadlo by to ešte horšie. S takým človekom sa my ďalej stretávať budeme, len keď budeme musieť. Teraz nás asi ohovára, že na to nemáme a máme malú svadbu a teda preto sme ho nepozvali, ale nám je to jedno. My sme nechceli vyvolávať konflikt, preto sme mu dali len oznámenie a nič sme mu k tomu nepovedali, aj tak by mal len svoju pravdu. Svadba je len a len vaša. Užite si ju, nech to dobre dopadne, nech tam máte ľudí len tých, ktorí sú skutočne vaši priatelia a zabavia sa s vami :)
Odpovedať
Profilova fotka
môže ti byť jedno čo o vás bude rozprávať keď ho zrušíte.... čo by ste teda určite mali spraviť....veď si hádam nechcete pokaziť najkrajší deň v živote !!! pozri, to že vás ohovára o ňom niečo vypovedá.... a kto bude chcieť uveriť uverí, do čerta s ním a kto vás pozná ten akurát tak mávne rukou nad jeho blbými rečami :D veľa šťastia držím palce a daj vedieť ako to dopadlo :)
Odpovedať
@zuzkaferko Tak to mate potom velmi podobne. S tym rozdielom, ze kazdy, koho pozna on aj my a ide nam na svadbu /asi 5 ludi/ plne chape, preco ho tam nechceme a nechceli by ho ani oni a nikto nas neprehovara na opak. Drzim aj vam silno palce :-) a Dakujeme
Odpovedať
@zu_zie presne, vlastne všetci naši spoloční priatelia idú, ale on dostal len oznámenie. Aj sme rozmýšlali, či mu niečo povieme, a ako to povieme. Asi niekoľko mesiacov pred rozdávaním pozvánok sme sa rozprávali aj s našimi spoločnými priateľmi, a povedali sme im, že ho tam nechceme. No tí, čo majú z neho nejaký benefit tak sa ho samozrejme zastávali. Ostatní, ktorí ten benefit nemajú, ho tiež veľmi nemusia. Asi mu to niekto povedal, a posledné mesiace (asi4?) keď sme sa stretli sa snažil s nami normálne baviť, aj jeho manželka, ale po tie zvyšné roky čo sa poznáme, ako získal funkciu, tak sa správa strašne a jeho žena tiež. Stúplo im to do hlavy. Asi na vašom mieste by som im povedala, že nemáte dostatok miesta, a bohužiaľ, rodinu škrtať nebudeš, a s tými ostatnými priateľmi si rozumiete viac. Tak sme to urobili my. Takýto ľudia budú mať stále svoju pravdu, nech povieš čokoľvek, oni to vedia lepšie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Zuzi neviem co riesite. Proste by som mu napisala, ze tam jednoducho uz nie je vitany a hotovo. Je to uboziak a vy nemate preco spekulovat nad tym, ako mu to decentne oznamit. Moze byt rad, ze mu to nevysvetlite rucne strucne. Na mieste tvojho priatela, by som mu napisala ze je proste kreten a na vasej svadbe nie je viac vitany. Ja viem, ze vam je to blbe, lebo vam pomohol, ale to mu nedava pravo vas ohovarat. Ale moze vas hriat u srdca, ze to robi urcite len z cistej zavisti, magor jeden
Odpovedať
Profilova fotka
Panecku, no nechce sa mi citat komentare ostatnych bab, ale myslim ze sme vsetky za jedno. povedat mu, ze ste prehodnocovali pocet osob na svadbe a pozvanie sa rusi. ak niesi jeho kamoska, tak sa moze vyhovorit priatel ze jeho bosorka buduca zena ho skrtla, aby on nebol zly a ty to prezijes :) alebo tak ako my sa chystame, urobime z nezelanej osoby na svadbe vodica, ziadne pitie, ziadna zabava bude kmitat ked ho tam uz musime strpiet. tajne dufam ze ked sa to dozvie odriekne sam. a ze budu reci? vies aku hroznu svadbu, nemozne saty, nechutne jedlo, lacne vino, skareda tucna nevesta a vobec najhorsia svadba na akej bol to bude az bude po svadbe???? radsej nech ohovara iba to ze ste ho nepozvali.
Odpovedať
@zu_zie na tvojom mieste by som neriesila co si on pomysli ked ho vyskrtnene z hostiny, lebo tak isto on nemysli na to ako je asi vam ked as takto ohovara kadial chodi. urobila by som to uz len pre zachranu svadby lebo takyto clovek vam ju moze celkom realne celu pokazit a takisto vam znechutit ostatnych normalnych hosti. Takze na rovinu a bez okras (on si tiez smotanu pred usta nedava) povedzte mu ze ste sa dopoculi ako o vas za chrbtom rozprava a ze na hostine ho z tohoto dovodu nechcete. Myslim ze by nebolo na skodu keby ste s nim uplne prerusili kontakt. Naco je vam taky kamarat? ;)
Odpovedať
@efkin vidím to na tuto možnosť. Úprimnosť by som si aj ja cenila takze mu povieme pravdu a bude mat nad čím premýšľať
Odpovedať
Ešte sa tu vyskytla taká drobnosť. Je to tak trochu aj rodinný známy. Svokra pozná jeho rodinu roky. Oni ale nevedia, ako sa správa mimo "oficiálnych návštev". Nerada by som sa kvôli tomu s niekým pohádala. Myslím, že toto bude chcieť len čas. Včera sme sa s partnerom dohodli, že počkáme a keď ešte čo i len raz bude mať hlúpe reči poza chrbtom, stretneme sa a povieme mu. Ďakujem vám všetkým za podporu a pomoc. Veľmi si to vážim! :-) ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?