Chci svatbu odpoledne - jaký harmongram?

Ahoj, plánujeme v létě svatbu a ráda bych ji udělala trošku po vzoru Slováků - chci obřad odpoledne, nejlépe v 14:00 - 15:00 hodin. Potřebuji poradit, jak zorganizovat jídlo, program, jestli dělat pozdní oběd nebo jen raut, kdy dělat fotky atd.. Poradíte mi jak to u vás chodí? Děkuji.
Odpovedať
u vás je svadba doobeda? to som nevedela. no napíšem Tiako to máme my. fotenie 13.30 - 14.30 uvítanie hostí, zoznámenie rodín - v reštaurácii - 14.30 - 15.30 obrad - 16.00 večera - cca 17.30, 18.00 až ??? 22.00 prídu kamaráti na druhú večeru 24.00 - odčepčenie a zábava
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj pavla, ja sa pripajam k otazke nsoci, u vas byvaju svadby doobeda? A potom ako je to dalej a dokedy to mavate? K tomu harmonogramu.. vacsina nasich obradov byva tak cca o 15-16 hod. Fotenie je lepsie dat si predtym, aby ste s nim uz nemali potom starosti, my sme mali od 12.00 do 13.00. Potom na 15.30 prisli vsetci do kostola na obrad, odtial sa islo zabezpecenou dopravou - alebo vlastnym povozom - kto ako chcel, na miesto hostiny. Potom tie uvodne somarinky pre dverami ako rozbity tanier a tak.. to urcite mavate tiez, 17.00 pripitok, vecera, prvy tanec, zabava, druha vecera okolo 22.00 - moze byt formou tepleho a studeneho bufetu, velmi sa to osvedcilo, po veceri moze byt krajanie torty - my sme aj chceli, ale zabudli sme :-D o polnoci odcepcenie a potom zase zabava. Nacasovat si prve jedlo treba podla toho, kolko vam trva prechod z miesta obradu na miesto hostiny.. aby ste sa nemuseli zbytocne hnat alebo zbytocne cakat.
Odpovedať
Děkuju Vám moc, asi vás budu šokovat, ale v Čr to probíhá asi takto: nevěsta vstává v 5:00 ráno (!!!!), jde ke kadeřnici, nalíčit se, obléct se, pak se všichni sejdou u nevěsty doma a je hromadný odjezd na radnici (nebo kostel). obřad bývá běžně v 10:00 - 12:00, později málokdy. pak je focení, oběd, pak odpolední kafe a nuda, všichni jsou přejezení a chce se jim spát, děcka zlobí, kolem 17:00 odchází babičky a nemocní domů, pak se dává večeře průběžně těm kdo chce, je nachystaný raut, pije se, tančí se, v 22:00 je většina lidí polomrtvá. Dort se krájí po obědě, taky se veřejně čtou svatební blahopřání. Já nejsem blázen, s nastávajícím rádi spíme a věřte mi, že obřad v 14:00 bude pro všechny šokem. Nevím, jestli mám teda organizovat hromadný oběd nebo nechat volný raut. Na místní poměry budeme dost nestandardní, chceme večer grilovat prase, svatební dort nebude. :-)
Odpovedať
no teda.... to nie je svadba, ale maratón... to u nás sa tancuje do rána (ak nie, tak tá svadba za veľa nestojí...) :-S
Odpovedať
Profilova fotka
pavla.. to je brutal :-o vobec sa necudujem, ze to chcete inak.. robis super, ze sa za kazdu cenu nedrzis zabehanych kolaji, zvlast v den, ktory ma byt najkrajsi v zivote.. a mne teda.. pri vsetkej ucte k vasim tradiciam, sa z takehoto priebehu jezia chlpy na zatylku. A co sa tyka sposobu hostiny, zalezi od vas, od skladby hosti a tak.. ale mozno keby ste dali jeden pekny spolocny obed by to nebolo zle.. vecer ta grilovacka bude uz sama osebe dost "freestyle" x-) tak mozno trocha zmeny nezaskodi.. a to prasiatko je super napad x-) x-)
Odpovedať
:-D Přesně takovou reakci jsem čekala. Nechápu proč to u nás všichni podstupují, nevěsty mají kruhy pod očima, já si to teda hodlám užít:-) s tím obědem - v hodně věcech mám jasno, tohle je v podstatě jediná s otazníkem. přemýšlím nad tím z důvodu: 1. jestli ušetřím, když společný oběd zruším - ten raut může taky vyjít víc draho. 2. přece jen se u toho oběda všichni sejdou u stolu, cinká se lžičkama, babičky jsou spokojený ... nemám vyjasněný jestli by mě nemrzelo, že bych o to přišla. Taky mám v plánu zrušit svatební cukroví (to mě asi ukamenujou) - nechám napéct jen klasické malinké svatbení koláčky a hotovo. stejně to nikdo nejí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no vidis.. mozno prave ty budes ten priekopnik, co u vas spusti lavinu lepsich svadobnych casov :-D s bodom 2 uplne suhlasim :-) ma to svoju atmosferu a cenovo sa mi raut a obed zdaju jeden cert .. vy na to mate pekny vyraz " je to prast jak uhod" :-) A to sladke.. neviem, ake mnozstvo obnasa u vas bezna svadba.. ale taka jedna pekna svadobna torta by hadam nic nepokazila :-) hm? Aj kvoli fotkam mozno, aj kvoli tej atmosfere a tak.. predsa len, gyc v malom mnozstve ku svadbe patri :-D :-D
Odpovedať
My sme mali obrad o 15:00, o 10:00 fotenie, takze som okolo takej 8:00 vstala cela svieza ;-) Vsetko prebehlo v pohodke o 13:00 som bola dofotena, prisli hostia, sli sme s nimi do restiky na predjedlo okolo 14:00 a 14:30 sme odchadzali a pripravovali sa na obrad, ktory trval asi 30 minut a potom naspat do restiky.
Odpovedať
to samera: no tak to se mi taky líbí, mám pocit, že si hosty víc užiješ (někdy je to dobře :-D ), strávíš s nimi chvíle před obřadem i po obřadu. to pikha: máme v seznamu šílených 55 hostů včetně asi 10 dětí různého věku, takže by to mohla být celkem sranda. asi se rozhodnu podle finančního propočtu, bohužel si nemůžeme dovolit nákladnou svatbu. Dort mám vyjasněný a možná je to moje vzpoura:-) nemám ráda ty přeslazené korpusy co se nedají jíst, ani nevnímám tu atmosféru kolem svatebního dortu, vůči tomuto jsem imunní:-) Koláče a cukroví se v ČR řeší hodně, možná až příliš, hlavně to řeší hosté a rodina - kolik mi dali, jaké to bylo, bylo to hnusné, atd. Takže budou jen svatební koláčky - jak na svat. stole, tak jako výslužka. Děkuju za tipy a náziory, asi emigruju na SK ;-)
Odpovedať
:-)
Odpovedať
Profilova fotka
ty len nikam neemigruj pavla :-D :-D ty si svetielko nadeje pre dalsie ceske nevesty, co nemaju chut vstavat o 5.00 rano ;-) drzim palce, nech ti to vyjde tak ako si predstavujes a nech je to super..
Odpovedať
ahoj pavla, ja som tortu vyriesila tiez po svojom - kedze sa u nas torta nekraja, dala som spravit polystyrenovy "korpus", ktory bol ale ozdobeny pravou slahackou (ci co to bolo). Vyzerala ako upecena... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
mám ráda originální řešení :-D polystyren zní dobře ;-) asi se teď hodně lidí dotknu (ale já nikomu nevyčítám vkus ani názor), ale jsem ve stádiu, kdy mě iritují svatební alba na svatebních portálech - kde na prvním místě za plánovanýcm datumem svatby je vystaveno 10 úžasných načančaných dortů. třeba časem změním názor, ale opravdu nechápu proč jsou ty dorty tak důležuté :-S no, někdo má dort, já budu mít prase 8-)
Odpovedať
do toho!!! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pavla :-D :-D :-D :-D :-D az ma brucho boli.. No ved co, ked nechces torty, nebudu torty.. a basta. To je vec vkusu kazdeho. Mne sa torty pacia vtedy, ked nie su klasicke a prilis ruzickove a precackane, ale taka ta originalna jemna umelecka cukrarska praca ma vzdy vie dostat.. kafram trocha do tej brandze, tak som dlho hladala pani umelkynu, ktorej zverime konecnu podobu nasich tort. Moj manzel je vojak z povolania a napriklad sme si dali urobit jednu tortu - tank. Vyzerala bohovsky x-) a co povazujem za silne pozitivo.. ani kusok sa nam neuslo :-D Druha bola jazero - sklenena modra zelatina na celom vrchu ..akoze voda.. s leknami, zabami, rakosim a bocianom :-) a tretia bol kosik s volne rozsypanymi kvetmi.
Odpovedať
Bože tank, ten CHCI!!!! :-o a lekníny a žáby, no to je bomba!!! tomu říkám dort!! jenom nevím co je bocian :-( jo a taky v Čr nejsou popolnočné šaty. většina nevěst zůstává ve svatebním, některé se převlečou po obřadu do hnusných kostýmků :-D a s tím prasetem to není tak lehky, nastvávající mě nutil ať si k tomu praseti obleču rifle a budeme úplně neformální, ale můj argument, že svatbu mám já a ne prase naštěstí obstál ]-( myslíte, že může farář oddávat mimo kostel, pod širou oblohou? třeba katolík? my máme mladého, co jezdí na motorce a poslouchá rock, ale nevím či mu to církev povolí... =-)
Odpovedať
bocian je cap...ten, co nosi deti... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj xpavla, my jsme meli obrad v 14,30, takze taky odpoledni svatba a bylo to fakt super:) meli jsme normalne v 13,00-13,30 u nas sraz (jako u nevesty), vsem bylo predem receno, ze to bude odpoledni svatba a tak, ze bylo receno, ze maji prijet vlastne po obede:)Sice dostali samozrjeme vsichni oznameni, ale i tak jsme to jeste dojednali ustne, aby nam tam nekdo neomdlel hlady a tak:))) Pak se jelo na obrad a pak byl 14-16,30 obrad a foceni a jidlo bylo na 17,00. Pojali jsme to jakozto vlastne pozdni obed nebo spis brzkou veceri, takze jsme vynechali i polevku( ta se nam jaksi na 17,00 nezdala) a tak jsme jakozto tradici jedli spolecne predkrm, ten byl taky netradicni, takova specialitka:) a pak uz byl jen raut ( maso, zelenina, ovoce, salamy, syry....)i s grilovanim veprove kyty a hodne zeleninovych a ovocnych salatu a tak.Bylo to strasne prima a osvezujici v cervenci:) a kazdy si to hrozne chvalil, ze to bylo netradicni a nezapomneutelne a hlavne strasne rozmanite, ze kazdy si nasel to sve:) a juchalo se do 4,00 do rana:) takze hodne zdaru, svatby odpolko jsou good:)
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme ze u nas doma v tech 13,00 bylo take lehke obcerstveni, chlebicky a tak.... proste standart, ale stejne kazdy si dal zakusek a kavu maximalne:) a pak uz byla svatba:)
Odpovedať
bocian = čáp, rozumím - to jsou věci :-) vavik: díky bohu, že nejsem jediná, a díky že jsi mi ten nápad schválila. máš pravdu, že upozornění je na místě, aby to lidi pobrali :-) mimichodem pškné šaty ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pavli, neviem, ci mu povolia sobasit vas mimo kostola pod sirym nebom.. viem, ze vonku sa tak sobasia, ale ako to maju legislativne osetrene nase krajiny, netusim. A ze je mlady, chodi na motorke a pocuva rock.. dovolim si povedat, ze takito ludia, co spoznavaju a miluju zivot cez jeho beznu neskreslenu podobu, su ovela lepsimi duchovnymi nez ti, co sa umelo zatvaraju medzi kostolne mury a ziju striktne cez prikazy a zakazy.. dobre, to moj duchovny preslov :-D samozrejme, svadbu mas ty a nie prasa :-D :-D .. oblec si, co chces, akurat potom pozor na saty. A predpokladam ale, ze piect a porcovat bude to prasa niekto iny, nez mladomanzelsky par.. x-) alebo nie? bocian je ako spravne vravi tinafarkas.. čáp. Bez diakritiky to vyzera ako "cap" coz je u vas "kozel" :-D.. ale co by ten robil s leknami vo vode, ze ano?
Odpovedať
Profilova fotka
a vavik je dalsia lastovicka v poobednajsich svadbach :-) a bohvie, kolko vas este je.. a kolko vas este bude.. dobre prevratne infos sa siria strasne rychlo :-D :-D
Odpovedať
fuuha ze svadba doobeda? tak to som este nepocula my sme mali sobas o 15, vstavali sme o 7.00 7.30 prisla ku mne kadernicka a kozmeticka 9.30 skoncili a ja sup sup do siat 10.00 sme vyrazili na fotenie 11.30-13.45 fotenie o 14.00 zacali prichadzat prvi hostia na predjedlo my sme prisli na predjedlo o 14.30 - stihla som si dat dva kusky sunky a syra (to aby som neodpadla na obrade od hladu), napravit sukne a sup sup na obrad okolo 16.30 sme mali prvu veceru o 20.30 druhu o polnoci cepcenie o 01.00 tretiu veceru potom zabava do rana neviem si predstavit mat sobas uz doobeda, kedy by som to vsetko stihla? a to sme mali salu vyzdobenu uz od stvrtka :-D
Odpovedať
3 večeře týjoo ... x-) asi v životě nepochopím proč to ty české nevěsty absolvují ... ještě že mám v Sk rodinu, jsem o názor bohatší a svatba bude poslovensky :-) taky se mi líbí to vaše čepičkování, to je aspoň rozumná tradice.... a taky se u vás dává maminkám zvláštní dort jako poděkování za vychování syna /dcery? to je bomba, zvlášť když víte, že vás tchýně nenávidí :-D no nic ještě dám otázku do pléna: co říkáte na nevěsty s brýlema?
Odpovedať
júúúj, čechy sú tak blízko a teké rozdiely... pokiaľ viem, u nás sa torta nedáva.... a nevesty v okuliaroch - keď ich nosia normálne, prečo ich skladať na svadbu? možno na fotenie hej, aby sa mi neodrážal blesk, ale ja vlastne neviem či sa odráža, nemám okuliare...
Odpovedať
tie 3 vecere nebol moj napad :-) k okuliarom kuk http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Ahojte. Tak to ja si neviem predstavit,ze by som mala vstavat o 5:00h.Ja som na 10:00 objednana ku kadernicke,v tom istom salone ma aj nalicia,o 12:00 vraj budem hotova,pojdem sa obliect(mam na to 30min),lebo o 12:30h vyrazame do kastiela,kde bude svadba,na fotenie-mame na to hodinku a presne o 14:00 zacina obrad.Zhruba o 15:00 zacne obed.. Bavili sme sa aj s fotografom,ten cas mu vraj uplne postaci,musim dodat,ze je to naozaj profik..,ved potom ukazem nejake fotky. :-)
Odpovedať
evatu no neviem hodinku na fotenie sa mi zda malo, my sme sa fotili vyse 2 hodin a este by sme sa aj dlhsie, no ale museli sme to posurit, aby hostia dlho necakali
Odpovedať
Mame vyhodu,ze fotograf je priatelov kamarat,je fakt profik,takze vie,co bude fotit,aj to ake pozy..,pozna aj miesto fotenia.. :-) a ak by sa predsa len nieco nestihlo,da sa aj po obede.Aj ked ma uz teraz prekvapil,ze berie tri rozne fotaky s celou vybavou a planuje spravit vela fotiek,tak snad vie,aky cas na to bude potrebovat..,ved my sme ho na to upozornili.Ved sa potom ozvem ako sme to stihli.. :-) Zas musim podotknut,ze s priatelom sme sa fotili aj na svadobne oznamenia a tiez nam to dlho netrvalo,jednoducho sa nam fotky vydarili a akosi sme sa spolu aj vedeli fotit (ako sa postavit k sebe,otocit,tvarit,kam sa pozerat..)
Odpovedať
emjee a kolko mate fotiek?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?