Aký je ideálny počet čašníkov pre 70 hosťov?

Ahojte kolko casnikov odporucate pri 70 hostoch? Budu roznasat len jedlo, napoje si riesime vo vlastnej rezii...
Odpovedať
my sme mali na cca. 50 ludi 2 sikovne baby a bolo to uplne v pohode. Vsak ani v restike nema kazdy stol svojho vlastneho casnika:) cize zeby 3??? max. 4, urcite viac nie.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali viac čašníkov iba na hlavný chod, aby sa rýchlejšie rozniesol, aby sa nestalo že prví majú zjedené a poslední ešte ani nemajú jedlo :-D bolo ich 7 a potom 4ria odišli, tí 3 potom už celkom stačili :-)
Odpovedať
My sme mali 4 casnicky na 80 ludi - bolo to uplne dost :D
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali 2 časnikov a 1 čašníčku na 100 ludi a v pohode stíhali .....
Odpovedať
Profilova fotka
Nam slubili v hoteli pre 80 ludi 5 casnikov na zaciatok a potom budu traja, ked tak citam komenty vyssie, myslim, ze je to akurat a mozem spokojne spavat. Podla mna je dolezite, aby ich bolo na zaciatok viac a potom uz stacia aj dvaja-traja.
Odpovedať
Ako casnicka mozem len skonstatovat, ze to velmi nezalezi od casnikov. Ak je menu "rychlo chladiace sa" alebo kuchari pomaly nakladaju, tak vacsie mnozstvo casnikov nepomoze. U nas sme boli 2 casnicky na 50-60 ludi, a cakali sme obe v podstate na porcie. Samotny roznos trva par sekund, horsie je to s naaranzovanim a vydajom jedla. Po veceri a kave, uz bola len 1 casnicka - doplnala dzbany s vinom, urobila kavu, pozbierala nadbytocne pohare. Nachystala stoly na raut,svedske, pockala kym kuchari vsetko nachystaju v kuchyni a uz sa to potom len vcas vynieslo a to zvladla sama. Na 70 ludi by som povedala, ze 3stacia uplne. No nezabudala by som ani na pocet ludi v kuchyni ;-)
Odpovedať
Podľa mňa a mojich skúseností je ideál traja...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
pri 100ludoch sme mali troch casnikov a v pohode sa to zvladalo
Odpovedať
My na cca 90 lidí měli 5 kamarádů a průběžně se střídali u čepu, v terénu a na place na tanec a tak a v pohodě. http://svoji.zde.cz
Odpovedať
Na kvalitnú obsluhu je potrebné rátať jedného čašníka na 10 - 30 hostí. Samozrejme v závislosti od miery náročnosti hostí a formy servírovania jedál. Pri obsluhe sa nejedná len o roznesenie tanierov - na to staci krmič zo zoo. Ide o starostlivosť o hostí, dolievanie nápojov, debaras použitého riadu, prestieranie na ďalší chod a sto iných činností. Traja čašníci na sto ľudí je čistá perverzita.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
na takýto počet hostí máme 3 čašníkov
Odpovedať
My sme mali 100 hostí a 3 čašníkov, ktorí všetko dokonale s prehladom stihali :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
zuzka3210 vi ste mali 100 hosti a boli ste traja casnici ja som mala 140 ludi a bola som sama
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat 120 hosti a 6 casnikov. A neobujte sa do mna. Tiez pracujem v priemysle. Ale Ano, zalezi to od toho, presne ako niekto uz spomenul ci potrebujete Len nosicov tanierov alebo aby sa vam aj starali o ludi. To nemyslim v zlom, Len vsetko zalezi od Toho co potrebujes.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
My mame 110 ludi a 7 čašníkov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?