Ako ste riešili nákup alkoholu na svadbu?

Zdravim, ako ste riesili nakup alkoholu pre hosti? U nas sa nevieme velmi zhodnut. Moji rodicia uz robili svadbu mojim dvom bratom takze su zvyknuti ze vsetko pojde takisto....obe strany sa dohodnu aky alkohol sa nakupi ale kazda strana bude nakupovat pre svojich hosti,,a takisto alkohol by mal rozlievat aspon na zaciatku niekto z rodiny opat z kazdej strany niekto....len rodina mojho snubenca je z opacneho konca slovenska a nemyslim ze to budu chciet takto riesit....viem ze buduci svokor chce mat domacu palenku na svadbe....nase zase nechcu,,ze vraj nasa strana domacu az tak nepije...ale zas si neviem predstavit ze budu nalievat domacu len jednej strane..podotknem ze financovat svadbu nam pomahaju aj rodicia,,je to u nas zvykom u oboch,,,takze z priprav ich uplne vylucit nemozem,,ani nechcem...len sa snazim najst nejaky kompromis...vdaka za rady, prip. skusenosti
Odpovedať
Profilova fotka
mi sme sa každého hosťa spýtali čo bude piť a to sme mu kúpili.
Odpovedať
Na oboch stranach budeme mat palenku. Kto ju nebude pit tak ju hadam nebude otvarat. A vino budeme mat zo skladu ked sa nevypije aby sa ptom vratilo. A potom uz len borovicka a fernet
Odpovedať
my sme kupili alkohol vo velkosklade a cena sa rozpocitala na priblizny pomer hosti - nasi platili tretinu a svkokrovci dve tretiny. aj moj otec chcel aj domace palene, co ma od znameho, tak ho proste prinesol a na stoly sa dalo aj to. to sa uz nijako nerozpocitavalo. nasi nam platili alkohol, kolace a jedlo- vsetkk sa ratalo priblizne v pomere tretina a dve tretiny. ale len priblizne, neda sa to vyratat presne a ani to podla mna nie je potrebne.
Odpovedať
Profilova fotka
Na bratovej svadbe sa domáca pálenka pila až na popravkách. A každá strana mala svoj alkohol, tak to bolo rozdelené aj v chladiacich boxoch. Čašníci boli informovaní, kde je ženíchova strana, kde nevestina a viacmenej takto boli aj rozdelení pre obsluhu, a tak vedeli aj odkiaľ brať alkohol ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme približne vedeli, čo kto pije a to sme kúpili... Podľa toho sa to aj rozpočítalo a každá strana v podstate platila alkohol svojim hosťom. Ak sa na vašej strane nepije domáca, tak nemusíš mať stres, či to vašim bude vadiť, vašej strane kúpte to, čo budú piť. Inak, nechápem tvojej otázke - domácu nepijú, ale nevieš si predstaviť, že ju budú nalievať len jednej strane - ak jedna strana pije len víno, tak automaticky ho musí piť aj druhá strana? Však každý nech pije, čo má rád, či?
Odpovedať
My sme mali vino priamo od vinara (vraj menej sirene), nieco sme poriesili z velkoskladu, tvrde bolo domace (15, 20 rocne zasoby) ;-) Na zaciatku sa o ponukanie hosti staral personal+starejsi a potom si hostia brali z alkokutika flase podla svojho gusta, ktore ako prazdne casnici uz len odnasali. No nakolko bolo dost teplo, tak dost sa popilo aj nealka (limonady, a pod.). Odporucam zistit co budu pit hostia a dohodnut si s obchodom (pokial je to mozne) aby ste mohli prebytocny tovar vratit (ten mat ako rezervu navyse). :-)
Odpovedať
V takýchto prípadoch som šťastná, že si platíme svadbu sami a nemusím riešiť dve strany rodiny :-) Kočky držím palce, ktoré tieto veci riešite a pevné nervy :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@miskami89 podľa mňa je nereálne vyhovieť každému (rátam, že máte viac ako 20 ľudí), my sme to vyriešili tak, že sme nakúpili "tradičný" alkohol (viď foto). Mali sme 80 ľudí, podľa mňa sme mali druhov viac ako dosť a kto chcel, ten si vybral, a kto nie, tak nie...Čo sa týka platenia, platili sme si všetko sami, takže sme boli ušetrení toho, ktorá strana koľko toho zaplatí - okrem domácej pálenky, tú sme mali od môjho ocina a bez problémov zabezpečil pre obe strany....Čo sa týka nalievania, podľa mňa to nie je nevyhnutné, aby niekto niečo nalieval (teda pokiaľ sa bavíme o pití už v sále, nie pred domom). Keď sme prišli do sály a všetci sa usadili, tatino si vzal mikrofon a povedal, že nech sa každý obslúži, alkohol je tam a tam a nech si každý vyberie podľa chuti....
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie je keď sa dohodnete vy dvaja čo tam chcete mať, a to aj zabezpečíte. 1-2 druhy svetlého alkoholu a tak isto aj tmavého. A domácu by som úplne nazavrhol. Taká neutrálnejšia ako napríklad Marhuľa pôjde ani nebudete vedieť ako :D Hovorím z vlastnej skúsenosti, pracovnej aj súkromnej :)
Odpovedať
@miskami89 My sme si svadobne veci nedelili na nevestinu a zenichovu stranu, alebo rodinu. Vsetko bolo "spolocne". Svadobu chceli platit, alebo prispiet rodicia, ale povedali sme ze platime si sami a ak chcu, nech tie peniaze daju ako svadobny dar. Vieme kto z rodiny co preferuje, kamarati co maju radi a neviem ci to bolo stastie ale vyslo nam to tak, ze sme mali vodku rusky standard a potom captain morgen a biele a cervene vino. Kto mal na hostine chut na nieco ine, povedali sme, ze nech si kludne objednaju, ale nikto nechcel nic ine, doobjednalo sa len capovane pivo. Som velmi rada ze sme nemuseli riesit ze tu je alkohol pre tvoju stranu, tu pre moju, tu zakusky pre mojich, tu pre tvojich. A jedna strana rodiny pozera ze oni maju ine, dal by som si aj ja, ale to je len pre nich. Hosti sme si nedelili, boli to vsetko NASI spolocni hostia :)
Odpovedať
@miskami89 A co sa tyka nalievania, mali sme skvely servis od casnikov. Prve kola naliali oni, potom sa opytali ako si to hostia pri danom stole praju - ci ma dolievat on, alebo im necha pri stole flasu. Ked bola prazdna, hned doniesli dalsiu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mali sme podobný problém ako vy, žiaľ sa rodičia dohodnúť nedokázali, dokonca svokrovci začali kupovať alkohol už predtým ako by sa porozprávali s mojimi rodičmi. Takže, alkohol bude na svadbe zvllášť, na každom okrúhlom stole bude nápojový lístok, aby hostia vedeli čo majú k dispozícii. Všetok alkohol bude označený mentolovou alebo staro ružovou stužkou, a bude v bare, takže čašníci obslúžia hostí, teda ponosia na stoly všetko čo bude treba :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ma ešte napadlo urobiť hostinu niekde kde je aj bar kde by si tí ľudia mohli chodiť sami a obsluhovala by ich barmanka
Odpovedať
@dvrorskaursul to sice je napad, ale nemyslim si, ze v praxi je to moc dobry napad, zbytocne komplikovane, ja si myslim, ze kazdy si nieco najde z toho co sa nakupi predsa len je vzdy z coho vyberat, kamoska teraz nedavno mala svadbu a oni to mali tak, ze polovicu alkoholu kupili zenichova strana, polovicu nevestina a hostia si brali, co uznali za vhodne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bola som na svadbe, kde bolo krepovym papierom oddeleny alkohol nevesty a zenicha. Prislo mi to neuveritelne trapne a ja ako host, som nevedela, od koho mam pit, ked som poznala oboch. Na druhej svadbe, ma dokonca zastavili, ze to je alkohol tej druhej strany. Nevesty, toto nerobte prosim. Radsej pekne hodit rec s rodicmi, ved sa predsa spajate.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ma si komplet celu svadbu riesime vo vlastnej rezii a mame klud.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
sestra tiež teraz rieši svadbu a síce si ju platia sami s partnerom ale radia sa s rodičmi.. budú mať z alka vodku, borovičku a potom víno biele a červené. Vodku budú kupovať teraz v kauflande počas akcie, ak plánujete určite pozrite cenu tu https://www.letakomat.sk/kaufland/bra... . Ak máte možnosť mať domácu na svadbe tiež to nie je zlé ;-) brat tak mal a aj tí čo nepili domácu si dali aspoň pohárik. Tou sa isto nič nepokazí. Viem že niekto z rodiny partnera vymýšľal a chcel jegermaistra no aby som dala 10€ za fľašku (minimálne by sa ich kupovalo 10 čo je už 100€) je trošku veľa. Neviem no :-)
Odpovedať
my davame alkohol spolocne.. ale teda nejaky supervyber.. urcite fernet, vodku, mozno borovicku a daco ovocne kupene a domacu slivku a jablko ale u nas vsetci piju domovinu :D kto chce bude frflat aj keby mal 30 druhov alko.. plus teda samozrejme este vino
Odpovedať
My sme mali absolutku a metaxu,jegra,biele vino a capovane pivo/ potom v panskom kutiku take vyberove konaky ale to len po flaske na ochutnavku.Nikomu nic nechybalo.Ked je privelky vyber zbytocne vsetci spekuluju a este aj mixuju.
Odpovedať
My sme to vyriešili tak, že tvrdy alkohol sme uz teraz s manželom kupovali sami , aby sa nikto nemohol hádať ktorá strana koľko toho vypila. Rodicia platili iba víno a pivo. Mali sme hrušku, vodku, borovičku a citrus fernet . Aj tak nam toho toľko zostalo , že ešte jednu svadbu by sme mohli dať 😀 radšej sme kupili viac ako menej .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
nám úplne perfektne poradili cez dobrepitie.sk a od nich sme mali veškerý alkohol - vodka, borovička, aperol spritz, dva druhy vína - hibernal a cabernet moravia a aj miniatúry na redový a všetko prišlo pekne naraz až domov bez toho aby sme niekam museli lietať a nezvýšilo sa nám toho veľa...alkohol sa popil a ľudia boli spokojní takže aj my
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?