Ako prebieha svadba, keď už spolu bývate?

Klasicky svadba je tak, že ženich pride po nevestu do jej domu, kde býva s rodičmi, a potom sa ide do kostola a tak. Teda každý z nich sa chystá doma u rodičov. Ale ako to je ked už spolu byvame? Daleko od rodičov a svadba bude v mieste našeho bydliska? Ako ste to mali vy? Ako to prebiehalo?
Odpovedať
Profilova fotka
my tiež už spolu bývame vo vlastnom a nie s rodičmi, teda to spravíme tak, že ja sa budem chystať u svokry v byte a priateľ u nás v byte a potom príde po mňa...len my bývame v jednom meste, čiže to nebude problém. Záleží, kde budeš mať svadbu - hotel, reštaurácia...lebo veľa neviest sa chystá v hoteli, kde bude svadba.
Odpovedať
My spolu bývame v zahraničí, snúbenec je cudzinec. Svadba bude na Slovensku, chystať sa budeme obaja u mojich rodičov, odobierka samozrejme nebude a so svadobčanmi sa stretneme pred chrámom :-)
Odpovedať
ahoj mi to budeme mať takto: Priateľ bude spať doma a ja v zase u mami. Odobierka bude asi klasická, príde ku mne ma popítať a dá mi kyticu ,ja mu pripnem pierko a hurá ideme sa fotiť. Bude nás tlačiť čas tak to nebude trvať dlho zhruba to bude trvať do 15 minút . Moji a jeho rodičia bývajú iba o dom dalej, takže nemáme to od seba daleko.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj.Aj my s drahým spolu bývame.Ja pochádzam z VT a tam bude aj svadba.Nastávajúci je z KE a tam spolu bývame.Svadba bude na ranči.Ja spím v našom bytíku lebo v KE mám vybavenú kaderníčku aj kozmetičku a nastávajúci spí u rodičov.Všetci sa stretneme na ranči a tam sa aj chystáme.Odobierka nebude.Potom ideme všetci spolu aj so svadobčanmi do kostola. :-)
Odpovedať
My spolu byvame, vsetci hostia prisli ku nam asi 2 hodiny pred planovanym odchodom na obrad. U nas doma mi pomohla najviac mamina, ktora hosti obsluzila, nakolko my sme fotili a prisli sme len pol hodinku pred planovanym odchodom. Odchadzali sme spolocne od nas, jednym autom. Ale nemali sme ziadne odpytovanie - odobierka od rodicov. Nam to takto vyhovovalo.
Odpovedať
Profilova fotka
Nase plany zatial vyzeraju takto: obaja budeme spat v nasom byte (aj ked ma sestra presviedca spat u rodicov). Rano sa pekne spolu naranajkujeme a ja uz potom pojdem obehat vsetky tie skraslujuce proceduryy, potom pojdem k rodicom (byvame vsetci v tom istom meste), kde sa obleciem a budeme cakat na nastavajuceho s mamou. Prebehne odobierka (moji rodicia byvaju v dome a je tu viac miesta pre cca 20 pribuznych, ktori sa zucastnia odobierky) - moja aj draheho a potom sa poberieme na miesto cinu :)
Odpovedať
my spolu taky bydlime, nasi bydli 60 km daleko , jeho rodice mame o ulici vedle, takze ja zustanu u nas v byte, pritel pujde spat ke svym rodicum
Odpovedať
Profilova fotka
my spime v hoteli :) po ranajkach ho vysikujem na izbu k jeho brachovi o poschodie nizsie a ja budem v nasej :) potom pride tatino, "odovzda ma", vymenime si kyticu-pierko a ide sa fotit :)
Odpovedať
my sme mali presne toto iste - ale ja som nechcela aby ma videl obliekat sa a tak, kedze mame len garsonku a nemal by mi tu ani kto pomoct...tak sme to nakoniec vyriesili ze svadba bola uuplne inde a ja som sa chystala u mamy a on u rodicov...a prisiel pre mna a autobusom sme sli na sobas a potom na hostinu
Odpovedať
U nás to asi bude vypadat tak, že spát budeme oba v našem bytě, nasnídáme se, potom ho vyhodím :-D půjde zařizovat kytky, auta atd, já se budu u nás doma chystat a sejdeme se až u oltáře:)
Odpovedať
My mame uz niekolko rokov spolocny byt, svadba bola 240 km od nasho bydliska. kedze sme nemali ziadne teatra ohladom pytaciek, ci odobierok, nakolko po 12 spolocnych rokoch je to smiesne, prebiehalo to uplne kludne. rano sme vstali, dali si kavu, ja som sla ku stylistke. tam prisiel fotograf, spolu sme sli k nam domov, kde bol len zenich, nas psik a ja s fotografom. spravili sme si zopar fotiek, spolu sme sa poobliekali a sli sa fotit. vsetci nam dali pokoj, bolo to vo vlastnej rezii, kludne a pohodove :-) rodicia a hostia sa stretli v klube, kde bola svadba a my sme s nimi stretli az na obrade :-)
Odpovedať
U nas to bude podobne....spolu si dame rannu kavicku, potom asi smer kadernicka....aj ked rozmyslam po poslednej navsteve kadernicky (ktora mi totalne na 2 roky zlikvidovala vlasy, a vdaka tomuto zazitku ma odvtedy len podstrihava a farby moja sikovna mamina), len trosku nataciek, a rozpustene vlasy to asi istia.....potom sa oblecieme a dokonca na vlastnom auticku (je nove, je vysnivane, je krasne, tak preco ho nechavat doma?? ) sa sami presunieme na miesto fotenia, a konania obradu. Odobierka a podobne veci a tradicie u nas nehrozia....dufam, ze to cele prebehne ako gril party na "zahrade" v uvolnenej atmosfere :-) to je moj sen :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme spolu pred svadbou bývali nejaký čas u mojich rodičov. Teraz už manžel je z iného mesta, vzdialeného asi 100 km od môjho bydliska. Tiež sme sa zamýšľali ako to bude, či má ísť k rodičom a spolu s nimi v deň svadby prísť, ale ja som to tak nechcela. Potrebovala som ho mať pri sebe, veľa vecí som potrebovala ešte v deň svadby vybaviť. Tak sme spolu ráno vstali, on šiel spolu s mojím bratom pre kaderníčku, ktorá ma česala u nás doma, ja som sa zatiaľ s kamarátkou psychicky pripravovala :-D keď prišiel s kaderníčkou, išiel hneď do kvetinárstva pre kytice a pierko a ja som si zatiaľ užívala skrášľovacie procedúry. po vybavení kvetinárstva musel ísť skontrolovať výzdobu v kostole, ktorú sme robili večer predtým, či všetko drží a tak. mali sme pri kostole zajednané centrum voľného času na občerstvenie pre hostí, ktorí mali prísť, hlavne pre tých z manželovej strany, keďže cestovali najdlhšie. čiže potom musel byť tam, dohliadnuť či je všetko v poriadku. krátko pred príchodom jeho rodičov sa u nás prezliekol - samozrejme v inej miestnosti než ja, aby ma nevidel :) potom spolu s rodičmi odišiel do spomínaného centra, kde bola stretávka so starejším. odtiaľ prišli v sprievode niekoľkých ľudí (máme malý byt) na odobierku a od nás sme išli všetci spoločne cez centrum voľného času, kde sme vyzdvihli ostatných svadobčanov a prešli kúsok ku kostolu. nevedeli sme si to predstaviť, ale bolo to dokonalé a zvládli sme to aj keď sme mali obmedzené priestory :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pdobná diskuze už tady je (http://www.beremese.cz/diskuse/tema/j..., http://www.beremese.cz/diskuse/tema/n...).
Odpovedať
my se budeme spát spolu a pak se prostě jeden budeme připravovat v ložnici a druhý v koupelně, se zbytkem svatebčanů se potkáme až na místě
Odpovedať
My spolu bydlíme a uděláme to jednoduše, ráno vstaneme, dáme si snídani, pak nějaké ty dopřípravy a oblíkneme se spolu, žádné oddělené oblékání apod.chceme se navzájem podržet až budeme nervozní, rádi bychom si byli na blízku po celý den, tak jako každý den :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kraskaaa ahojky, aj my sme spolu byvali, ale ísli sme den pred svadbou každý domov k rodicom, a klasika ako si písala :) zenich prisielo pre mna k nasim.,. No ked mate rodicov daleko, tak asi jedine, ze sa doma nachystate u vas.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme spolu tiez byvali, ale kedze mame dom v rovnakej dedine ako moji rodicia, slo to velmi jednoducho. Rano som sa zobudila, rozlucila sa s drahym a isla ku kadernicke a kozmeticke. Potom som sla k rodicom, kde ma mama obliekla a tam ma prisiel manzel vypytat :-)
Odpovedať
My sme tiez byvali uz spolu. V den svadby sme spolu isli na miesto obradu a hostiny - mali sme to vsetko na jednom mieste, tam sme sa kazdy zvlast nachystali a hotovo. Ziadnu odobierku ani nic podobne sme nerobili
Odpovedať
Profilova fotka
MY take spolu zijeme a kazdy budeme uz den predem u svych rodicu , myslim ze v den D by nastavajici mel videt az v satech :) ale toto je muj nazor .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Já jsem už od začátku zavrhla to ježdění pro nevěstu, uvidí mě, teprve až budu procházet uličkou :-) jinak jsem přemýšlela, že bych se zkusila domluvit s hotelem, že bych se chystala tam, v zarezervovaném pokoji :-) taky totiž bydlíme spolu a nechci, aby přišel nečekaně domů a našel mě tam rozchystanou, úplně by to zkazilo to překvapení
Odpovedať
tak u nas to bude tak, ze budem spat u nasich. aj ked kostol aj hostina bude tam, kde byvame spolu, odobierka prebehne u nasich a potom sa presunieme vsetci spolu do kostola.
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme se brali na statku 150 km od našeho domova, takže jsme tam už den předtím spali...ráno jsme všechno společně připravovali a cca 2 hodiny před obřadem jsem se odebrala nahoru se připravit. To bylo všechno, u nás žádné vyzvedávání u rodičů atd neprobíhalo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My se třeba budeme scházet až na místě obřadu, žádné vyzvedávání a tak probíhat nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
My bydlíme v Praze, ale bereme se u nás na Moravě, kde jsem celej život žila. Přítel je tak z Moravy ale cca 70km od nás, ale nechci, aby před svatbou spal doma.. Kdyby se náhodou tchýně rozhodla, že ho doma zamčou a nepustí.. :) Bude spát u kamaráda a druhej den přijedou spolu. Jen nevím, jestli se sejdeme až na Bouzově anebo si mě vyzvedne doma.. Nechci, aby mě viděl v šatech dřív, než je nutný.. A co se týká tradic a zvyklostí, tak my asi všechny porušíme, protože nejsme na takový to tradiční roznášení koláčků s pozvánkou apod...
Odpovedať
@chris_n ja mám otázku... ako to je s pierkami.. nebudú ich svadobčania mať, alebo kedy im ich dáte?
Odpovedať
Profilova fotka
@kacenka_1 pírka? Myslíš vývazky? Počítám s tím, že je budou svatebčané dostávat od někoho před příchodem do kaple. Od svědkyně nebo někoho pověřeného z rodiny.
Odpovedať
My sme tiez spolu byvali u mojich rodicov,a manzelova mama byva asi 10minut pesi od nas.Manzel tiez vymýšlal ze pojde noc pred svadbou spat k mame ale nakoniec sme boli normalne doma.rano sme spolu vstali on ma zaviezol ku kadernicke a medzi tym obehal kvetinarstvo,vyzdoby aut a bol doma,pre mna uz ku kadernicke a kozmeticke prisiel moj brat a doviezol ma domov.manzel bol doma a sedel na dvore s mojim tatom,ale ja som uz nechcela aby ma videl tak som hned zasla do vnutra len som mu nachystala vsetky veci na oblecenie a co potreboval podala som ich mojej prvej druzicke ta mu ich dala,on sa este osprchoval a siel k svojej mame.A potom od nej isli vsetci k nam na odobierku. Pierka davala u nas prva druzicka a to postupne ako vsetci prichadzali.
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme se vyspali v nasi garsonce.Pak jel manzel k rodicum a ja se chystala u nas.Vyzvedavani nebylo,hoste i moji rodice dorazili az na hrad.A manzel me videl az pri prichodu.
Odpovedať
Profilova fotka
My spolu bydlíme od začátku našeho vztahu, v pátek jsme jeli do hotelu ( tam byla druhý den hostina a přespávalo se tam),kde jsme se sešli s mými a manželovými rodiči a dalšími členy rodiny, večer jsme si sedli v restauraci v hotelu na příjemný pokec a tak, spali jsme s manželem v jednom pokoji a ráno ve svatební den jsme se viděli akorát u snídaně,já se pak šla připravovat do apartmá a manžel do pokoje ke svým rodičům a pak mě viděl až přicházet uličkou a byl to ten nejkrásnější a nejdojemnější okamžik z celého obřadu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?