Ako oddeliť alkohol pre ženíchových a nevestiných hostí

Zdravim. Ako najlepsie zariadit oddelenie konzumacie alkoholu pre zenichovych a nevestinych hosti? Svadbu platime detom na polovicu spolu so svokrovcami. Prosim o podnet ako zariadit aby sa v restauracii,kde prinesieme si kazda strana svoj alkohol,tento konzumoval tymi komu patri... Zatial jedinu moznost vidim v oznaceni flasiek maslickami roznych farieb. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@andrej12 Dobrý deň, brat mal svadbu v septembri, a rodičia to vymysleli tak, že prosto boli dva chladiace boxy, jeden nevestin, jeden ženíchov + takto to tam bolo aj označené :) Obsluha bola tiež rozdelená, časníci vedeli, kde je strana od nevesty, kde strana od ženícha a teda celú svadbu obsluhovali len svoju stranu ;) a teda vedeli, z ktorého boxu majú brať alkohol :) Ak majú spoločných kamarátov, tak môj tatino to vymyslel tak, že sa vždy kamarátom dali 2 fľaše daného alkoholu, jedna od ženícha, jedna od nevesty :)
Odpovedať
No podla mna uz ked ide o to selektovanie aby sa niekto nahodou nedotkol niecoho co mu "nepatri" malo by sa to organizovat v 2 roznych podnikoch.Pre istotu..Ved co potom ten ubohy hriesnik co sa dotkne CUDZIEHO to jedine mu vypumpovat zaludok a prinutit ho aby skodu ktoru danej strane sposobil zaplatil.
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetluska tu nejde o to, či sa niekto niečoho nedotkne, alebo dotkne... niektoré rodiny to takto prosto riešia... nevidím na tom nič zlé, ak sa takto dotknú obe strany ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mam povedat pravdu tak mi pride dost zvlastne takto delit alkohol na svadbe ale tak spravte to tak, ze napriklad na stole s alkoholm dajte na jednu stranu alkohol pre nevestinu stranu a na druhy koniec pre zenichovu (dajte nad ne alebo pred ne tabulky s menami)
Odpovedať
svadbou sa spojíte v jednu veľkú rodinu, nechápem ani ja toto delenie alkoholu a podľa mňa to môže skôr narobiť ešte viac škody - stačí, že sa trošku niekto pripije, alebo ani nemusí, vezme si alkohol “zo zlého stola” a potom čo.... jedine asi dva stolíky s alkoholom, nevestina/ženíchova strana
Odpovedať
podla mna toto nie je zrovna stastne riesenie :-| delit alkohol separatne na stranu zenicha a nevesty :-p pisete ze svadbu platite detom na polovicu obidve strany a ze alkohol budete mat vlastny. nie je mozne sa teda s druhou stranou dohodnut ze kazda nakupi ten "svoj" alkohol v rovnakej hodnote a bude tak spolocny pre vsetkych hosti? Ci akoze pre jednu stranu planujete nakupit nejaky extra znackovy alkohol a bolo by vam luto keby z neho pila aj druha strana? tak jednoducho naklady rozdelit na polovicu. ak by ani toto neslo (povedzme ze jedna strana chce hradit len vino a nie aj tvrde), tak by som to riesila tak ze teda ok jedna strana zaplati viac za alkohol ktory by bol k dispozicii pre vsetkych hosti ale naopak druha strana by zaplatila viac za inu polozku svadby na ktorej by ste sa dohodli tak aby sa to cca vyrovnalo ;-) co sa tyka tohto rozdelovania tak dobru krv to nerobi, hostia tym mozu byt zaskoceni (chcem si strngnut poharikom konaku ale smola moja strana mi pridelila "len" vino) a v praxi to aj tak nefunguje lebo ked uz je zabava v plnom prude tak sa ludia aj pozoznamuju, idu si spolu vypit, raz naleje jeden raz druhy a to si maju strazit ze z akej flasky si mozu naliat? :-S urcite by som to doporucila este zvazit 8-)
Odpovedať
by ma ešte zaujímalo, prečo vôbec delíte alkohol? jednoduchšie bude, keď bude “spoločný” a sumu zaň zaplatíte nejako proporčne podľa počtu hostí/napoly... ale deliť fľaše na svadbe 😒😒 zvláštne
Odpovedať
Čo keď sa niekto náhodou napije z alkoholu z rodiny toho druhého alebo by si radšej dal ten druh alkoholu čo bude mať druhá časť rodiny? Podľa mňa to je zbytočná komplikácia celého a tiež mi to príde dosť zvláštne veď na svadbe by ste sa práveže mali tak dať na jednu kopu, zoznámiť, baviť sa, jesť a piť spoločne. Neviem kedy inokedy sa už takto všetci z oboch strán stretnete keď nie na svadbe. Ja by som toto neriešila vôbec, nech si každý dá čo chce z koho strany chce :-)
Odpovedať
Zazila som takuto svadbu, stoly boli do U, na konci oboch stran bol alkohol, my sme boli od nevesty a kvoli velkosti saly sme sedeli na strane zenicha, no alkohol sme brali od nevesty. Prepacte, ale nic trapnejsie som este nevidela. Urcite by som takto alkohol nedelila, alebo davat take, ci onake maslicky. Nerobi to dobru atmosferu. Nie som zastanca ani toho, ze svadbu platia rodicia, ved mladi sa chcu osamostatnit a brat sa, ked chcu rodicia dat korunky, nech daju do venca. O veciach tykajucich sa svadby maju rozhodovat snubenci a ak chcu radu, vtedy pomahajte. Presne pri takychto situaciach vznikaju konflikty. sestra si platila svadbu sama, zenichovi platili rodicia a nic ine som nepocuvala, len ze ti platili viac/menej. Ked uz to ale mate takto zariadene, rozratajte si pocty ludi, kazda strana si kupte sama alkohol a dajte to na jeden stol. Svadba je o tom, ze sa spoja dve rodiny a taketo delenie alkoholu tomu moc neprida. Druha vec je, ze ako rodicia budete mat vela povinnosti a urcite nebudete stihat vsimat si, co kto pije a ci si nahodou nezobral flasu so zlou stuzkou :-/a ludia to uz v dobrej nalade tiez nebudu riesit.
Odpovedať
u nas to bolo tiez takto po starom, kazda strana svoj alkohol aj kolace. Boli dve chladnicky, a kazdy tam mal a rozdaval svoje. Bolo nam radene, aby sme to dali na starost casnikom, samozrejme s instrukciami-ktori su cii hostia a odkial brat.Rodicia s tym nesuhlasili, aby alkohol roznasali casnici, takze kazdy poveril nejakeho clena rodiny. a myslim ze aj tie stuzky su celkom fajn napad.
Odpovedať
uprimne, nic horsie som uz davno nepocula na svadobnu notu :) neviem si to na vlastnej svadbe predstavit... delit kolace, alkohol, neviem co, na zenichovu a nevestinu stranu, to je maximalne trapne. radsej nakupit alkohol rovnaky pre vsetkych a vyslednu sumu rozdelit dvomi. ci aj jedlo, torta a nealko budu ine pre jednu a pre druhu stranu? aku to ma vlastne pointu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuliennka uplne s tebou suhlasim, svadbou sa stavaju vsetci jednou rodinou a takto to delit mi pride absurdne. Mne by to ako neveste bolo trapne. Ale ked uz chcete robit rozdiely, myslim, ze by bolo najlepsie to dat na starosti casnikom a tak sa vyhnete problemom, ze kto sa pomylil a podobne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andrej12 Skúste sa dohodnúť na spoločnom alkohole, prečo to chcete deliť?
Odpovedať
Profilova fotka
Pane boze! Najlepsi navod, ako urobit zo seba totalnych pakov, nech sa na mna nik nehneva..
Odpovedať
a okrem toho, presne ako bolo vyššie spomenuté, práve nad pohárikom vínka alebo čohokoľvek je najlepšia príležitosť sa s rodinou viac spoznať, uvoľniť sa, pokecať, zblížiť sa, keďže už budete “jedno”... najbližšie sa takto asi až na krstinách stretnete a aj tak to nebude také, ako svadba.. alkohol nedeľte, radšej si to spoločne všetci užite 😉😉
Odpovedať
Lakomost je strasna vlastnost, co tak nepodavat ziaden alkohol? To by vsetko vyriesilo. Hostia vam potom z nudy odidu hned po veceri, vy na vsetkom usetrite a budete spokojni :-) ved predsa na svadbe ide o tych, co tu svadbu platia? Nie? :-D Alebo nech si kazdy pri bare plati svoje pitie, najlepsie aj nealko, nemusite nic kupovat, delit, robit si zbytocne starosti za sprosty chlast. Tak ma este napadlo, ako budete rozdelovat dary? Ked da niekto 100 euro a niekto len kyticu? Hm
Odpovedať
Profilova fotka
Jedna kamoska to mala tak, ze na rozdielnych stoloch to mali poukladane, jednotlive flasky, ale aj tak to bolo jedno, kazdy si vzal co chcel na co mal chut a niekto nic neriesil nejako zbytocne :-)
Odpovedať
Dakujem za seriozny prispevok
Odpovedať
Kazda strana ma ine chute i velmi velky vekovy rozdiel..
Odpovedať
Profilova fotka
@andrej12 to je jedno ake su chute alebo vek aj tak je to strasne trapne.
Odpovedať
Celkom nerozumiem, aky vplyv ma vek na delenie alkoholu medzi nevestou a zenichom. Ja ako nevesta keby je toto na mojej svadbe sa velmi hanbim. Nie je logickejsie sa dohodnut na druhu alkoholu, kupit to spolocne a zaplatit na pol alebo podielovo podla poctu hosti? Co urobite ak sa niekto napije z ineho, akoze ho donutite ho vygrcat? Podla mna toto je cesta ako si vytvorit "krasne" vztahy hned na zaciatku novych rodinnych vazieb.
Odpovedať
nie je to stastne riesenie, ale ked uz ste sa pre to rozhodli, asi by som to riesila vlastnymi etiketami , bud s napisom "nevestina strana" "zenichova strana" + vtipny obrazok, aby to mozno zmiernilo rozpacite otazky.... ci to pomoze, neviem.... pripadne treba kupit z kazdej strany rovnaky pocet alkoholu, rovnaky pocet druhov... a este skor by som sa s ohladom na svadobny den povzniesla nad to ze sa chcete spravodlivo podelit co sa financii tyka.... predsalen, moze to narobit este vela skody a naco sa hadat v takyto den.... nedelite hracku medzi surodencov, ale spajaju sa dve rodiny... a to je kus rozdiel. vela stastia :)
Odpovedať
@andrej12 Z pohľadu hosťa by som takéto obmedzovanie pri výbere nápojov zo strany hostiteľa považoval za neúctivé voči hosťovi. A aj podľa etikety to nie je vhodné. Vhodným riešením je zrátať celkové náklady na hostinu ( jedlo, alkohol, nealko,prenájom sály) a celkovú sumu deliť podľa počtu osôb a každý nech si zaplatí za svojich hostí.
Odpovedať
pisete ze: Kazda strana ma ine chute i velmi velky vekovy rozdiel.. Pod tym si predstavujem to ze jedna strana ma samych mladych a druha naopak vyrazne starsiu generaciu. Tak potom myslim si mozete byt bez obav a alkohol za jednu i druhu stranu postavit na spolocny stolik a neselektovat flase (a tym padom aj hosti) farebnymi stuzkami ;-) ved kazda strana bude pit len to podla svojej chuti nie? starsi -dajme tomu ze zenichova strana-ak piju len vino a pivo, tak budu pit len to a mladi-nevestina strana- Jacka napriklad :-D moze byt na stoliku vylozene neviem co ale ak to raz nepijem alebo som starsia osoba a mam aj nejake zdravotne obmedzenia, tak sa nebudem takym alkoholom nalievat. ci?? :-p :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Nám tiež rodičia platia svadbu na polovicu, my si platíme šaty, oblek a takéto somarinky, no nikdy nepadla reč o tom, že by sa alkohol rozdeľoval pre dve skupinky. Veď svadba má spojiť dve rodiny v jednu. Ja by som to riešila tak, ze si spravte zoznam alkoholu, vyratajte približnú sumu, rozdeľte ju na polovicu a každá strana nech dá tu svoju polovicu do obálky a mladých vyžente za to kúpiť alkohol ktorý chcete. Toto delenie nemá zmysel, aby sa potom ešte ľudia na svadbe bili za to že niekto z nevestinej rodiny si náhodou naleje alkohol z toho čo je určené pre zenichovu rodinu? Aj tak keď budú všetci už v mierne podnapitom stave nebudú pozerať na to či si berú fľašu s modrou alebo ružovou maslickou 😇 to je len dobre myslené odporúčanie, aby na svadbe vašich milovaných deti nedošlo k nejakým rozbrojom
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si myslim ze to narobi viac skody ako dobra. Rozumiem "napadu" platit oddelene ale ako radia vyssie, preco nerozdelit vyslednu sumu na pocet hosti zo zenichovej a nevestinej strany? Druha vec, kazdy ma ine chute, ok ale kupila by som napr.vino, tvrde, a nieco ine a ponukalo by sa to, alebo ste sa pytali kazdeho osobne kto co pije a podla toho kupite 20 druhov aloholu po 1 flaske na hlavu???? Svadba je aj o spojeni a zoznameni sa dvoch rodin. Tiez budete zvlast zbierat peniazky od nevestinej a zenichovej strany a kazdy dostane svoj diel??? Ja ako nevesta by som s tym nesuhlasila a snazila sa najst kompromis.
Odpovedať
ako uz bolo napisane vyssie - nijako. nedelte alkohol na svadbe, to je maximalne trapne podla mna a neda sa to ani odsledovat, radsej si spolu sadnite, spiste nejaky zoznam, aky alkohol chce zenichova, aky nevestina strana, spolu to kupte a celkovo naklady prerozdelte, spolocne. ja prist na svadbu s "oddelenym" alkoholom a dvoma stolikmi s tabulkami, zenichov alkohol/nevestin alkohol, asi by som sa tukala po cele, ci su mladomanzelia OK
Odpovedať
Profilova fotka
nejak nechapem preco by ste ho chceli delit? kto by to sledoval, ktori kolko vypiju? zda sa mi to trocha priskrtene za vlasy a take trapne. naco to sledovat? prosim vas nerobte to
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto som este nepocula, ze by to chcel niekto delit, to je snad sen ]-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
bratovi platili rodicia hostinu. s manzelkou mali cca rovnaky pocet hosti..tak rodicia z obidvoch stran sli spolu do obchodu, nakupili alkohol, nealko a cely ucet zaplatili napolovicu..rovnako tak urobili aj za hostinu.. nikto nepozeral kto co pije a kto si co nalieva.. :) a to nasa strana mala ovela viac abstinentov..:)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?