Vyhladavanie

Profilova fotka
Ahojte Majka a Bob. Chcela som si vyhladat jednu temu a do vyhladavaca som si zadala: co s vleckou v kostole. Vyhodilo mi vyse 700 prispevkov. Predpokladam, ze su to vsetky prispevky , kde sa vyskytuje aspon jedno slovo zo zadaneho retazca. Nedalo by sa spravit, ze ak dana kombinacia slov neexistuje, tak to vypise? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Haloooooooooooooooooooooo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
maca a skusala si dat co s vleckou v kostole do uvodzoviek? teda takto: "co s vleckou v kostole" malo by ti najst len toto slovne spojenie a nie kazde slovo
Odpovedať
Profilova fotka
Haloooo, no uz som tu ;-) No s tym vyhladavanim to je takto: 1) Jednopismenove slova su ignorovane. Takze vlastne si hladala "co vleckou kostole" 2) Ano su tam vypisane vsetky temy v ktorych sa nachadza aspon jedno z tych slov, ALE su zoradene tak, ze hore sa nachadaju tie temy v ktorych sa nachadza najvacsi pocet ROZNYCH slov. T.j prve v tomto pripade by mali byt temy kde sa nachadza slovo "co" aj "vleckou" aj "kostole". Potom az budu temy kde su iba 2 rozne slova ako napr. "co vleckou" atd. Samozrejme svoju ulohu zohrava aj vyskyt tychto slov, preto dost casto na prvom mieste su temy ktore sami o sebe maju strasne vela slov (napr. August) a preto je velka sanca, ze sa v nich o niecom takom pise 3) Do buducna (toto slovne spojenie tu nejak casto pisem :-)) bude vyhladavanie robene inak a bude sa dat zadat aj tzv. "AND" t.j. aby sa zobrazili iba temy kde su vsetky slova, zatial je to takto.
Odpovedať
Profilova fotka
Aha, no kedze som strasny "technicky talent" tak uvodzovky mi ani nenapadli. :-D Dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No takto... asi sme sa nepochopili. Tie uvodzovky tam nedavaj, tie tu ja iba pouzivam aby bolo jasne co je hladane. Uvodzovky proste tu este nefunguju tak ako na Google alebo inde (ale casom iste budu :-)). Islo mi iba o to vysvetlit, ze tak ci tak prve vysledky su tie v ktorych su vsetky tri slova, resp. najvacsi mozny pocet aky nasiel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
No, zasa mám taký malý návrh... Nedalo by sa vyhľadávanie spraviť tak, aby sa v témach, ktoré mi to vyhodí, hľadané slovo nejako zvýraznilo.... Ja viem, môžem to hľadať cez Edit-Find, ale keď má téma tak 20 strán, je to o hubu. Napríklad u konkurencie na svadbe.sk to majú fajn - aj keď samozrejme NAŠA stránka na nich nemá! :-D
Odpovedať
pridavam sa k nsoci tiez uz som nad tym rozmyslala hlavne v temach kde je toho vela mi to chyba a ja by som som sa este chcela spytat bob ci by sa to nedalo nejak selektovat ze vyhladavanie podla toho ci sa slovo vyskytuje v nazve temy a zvlast ak sa slovo vyskytuje v prispevkoch (hmm ale to som asi uz moc narocna, ze?)
Odpovedať
Profilova fotka
Halooooooo Bob, kde si? :-) Aj ja som ti chcela navrhnut, presne to co nsoci, ze by sa vyhladavane slovo alebo slovne spojenie nejak zvyraznilo v uz vyhladanych temach. Lebo ked si dam vyhladat nejake slovo, vyhodi mi to napr. 54 tem, kde sa to slovo niekedy vyskytlo, ale ked tie temy maju aj 50 stran, vlastne to vyhladavanie vobec na nic nie je. Nedalo by sa to nejak upravit?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
ahoj Bob! Idem si trosku vrtnut do temy vyhladavanie. Bolo by mozne vedla tlacitku hladaj pridat jednoduchy odkaz ako vyhladavanie funguje??? Nejaky help, alebo "Pravidla vyhladavania"... napr. Tvoj prispevok z 15. júla 2005 o 18:35 v tejto teme. Vacsina ludi, ktori sa k vyhladavaniu dostanu, je pravdepodobne vedome, alebo podvedome, zvyknuta na standartny "google system" - vyhladavanie presnych fraz v uvodzovkach, booleovu logiku (AND, OR, NOR), zastupne znaky, "*, ?".... a to, co z vyhladavaca obcas vylezie, je fakt o nervy... Urcite nechcem aby sa sa pustil do preprogramovania celeho systemu, stacilo by zverejnit sposob vyhladavania a pripadne spustit funkciu AND.
Odpovedať
Ja mam taku otazocku, ci by sa nedalo vyhladat aj nejakeho clena/clenku a jeho posledny prispevok, lebo niekedy tu boli rozbehnute rozne temy a problemy a niekedy si potom spomeniem a rozmyslam, co s tym clovekom je....Jasne, da sa napisat aj do IP, ale co ked ten clovek tu uz nechodi a niekde uz pisal, ako sa to vyriesilo? Alebo to nikoho ineho nenapada?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?