Novinka: Svadobné listy

Profilova fotka
Ahoj všetci, od dnes sú na stránke prístupné tzv. Svadobné listy (v časti Nástroje). Čo to je? No svadobný list, je jednoducho povedané zoznam svadobných darov, ktorý si vytvorí svadobný pár. Tento list niekde zverejní, tak aby si ho svadobní hostia mohli preštudovať a spomínané dary kúpiť. Načo je taký svadobný list vlastne dobrý? No hlavne na to, aby ste dostali to čo sa vám páči a čo naozaj využijete a nebude na to iba padať prach :-). Ďalšou výhodou listu je to, že keď sa hosť rozhodne niečo kúpiť zaznačí to do listu (alebo to zaznačí tzv. koordinátor darov) a tak ďalší hostia vedia, že majú kúpiť iný dar. Takže neskončíte s tromi rovnakými darmi. Ako funguje svadobný list na tejto stránke? V časti Nastavenia si kliknete na Svadobné listy. Dáte Vytvoriť svadovobný list, vyplníte pár údajov a môžete pridávať dary. Môžete si určiť koordinátora darov, ktorého v listoch tiež uvediete. Okrem darov, ktoré chcete je v listoch samostatná kolonka na dary, ktoré určite nechcete (to ak by si niekto zmyslel, že nebude kupovať dary z listu a chce byť originálny nech vie čo určite kupovať nemá) Keď už máte list vyplnený, prejdete do záložky Pozvi hostí prezrieť list. Tu napíšete emaily hostí a títo hostia dostanú pozvanie emailom, kde bude uvedený aj link cez ktorý sa na váš list dostanú. Po kliknutí na link ich stránka vyzve ku krátkej (login, heslo, email, pohlavie) registrácii a potom už môžu veselo rezervovať dary (ak už na tejto stránke sú registrovaní zadajú len login a heslo). S týmto loginom a heslom sa potom hocikedy môžu prihlásiť na stánku a v sekcii Nástroje > Svadobné listy nájdu vždy váš list a môžu prípadne rezervovať ďalšie dary alebo ak sa situácia zmenila, odrezervovať dar ktorý už rezervovali. Takže tak nejak. Predpokladám, že budete mať kopec nápadov ako listy zlepšiť tak aby sa dali čo najlahšie používať, tak potom nápady kludne píšte do tejto témy. Majte sa krásne :-)
Odpovedať
1
2
Super!! Uz sem to pouzila!!!! Diiiky za tuhle funkci. Doufam ze se na to rodina chytne:-)
Odpovedať
bob! uuuuzasneeeee!!!! a pre man v pravy cas!!! uplna fantazia! diky moc moc 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to uchvatne, veľmi sa mi pačí spracovanie tohto oddelenia stránky. Ale predsalen: - ani jedna z osôb v mailing liste nedostala informáciu (zatiaľ som to testovala) - a keď som klikla na adresu na ktorú som chcela link odoslať, v maili sa objavil link, ktorý nikam neviedol. http://www.mojasvadba.sk/my/registry_...
Odpovedať
Profilova fotka
super napad, dakujem tiez som si testovala vytvorenie listua poslala na jednu adresu, len dotycnej osobe nic neprislo mozno som robila nieco zle, mozno je problem niekde inde - da sa na to mrknut? este raz diky
Odpovedať
je to super vec! len skoda ze to nebolo ked som sa vydavala.................. ale poznam to z anglicka, tam je to uplne bezne. a lutovala som, ze u nas take nieco nebolo :-| ulahci to robotu pri vymyslani darcekov a novomanzelov usetrci totalnych zbytocnosti povalujucich sa roky rokuce po byte ;-)
Odpovedať
Pridavam se k madeleine - na zadny mejl to zatim nedorazilo. A jeste jedna drobnost... preklep:-) U komentare k obrazku - "Libi se mi presne to ... model, barBa"
Odpovedať
Profilova fotka
ani mým pozvaným hostům nic nepřišlo. Možná by se ale měl koordinátor svatebních darů objevovat i pro nepozvané hosty, snoubenci by poslali jen link, kde se seznam svatebních darů nachází. Kontakt na sv. koordinátora by byl vidět a hosté, kteří neumí s internetem pracovat, by mu prostě zavolali nebo napsali a on by dar zarezervoval sám. Udělat tedy 2 možnosti
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte čosi, kamarátke som poslala len link a povedala mi, že nevidí meno koordinátora, lebo nie je registrovaná. A tiež, že nevie ako si rezervovať dar. To vážne majú byť všetci moji hostia registrovaní? Niežeby to bol problém, skôr zbytočne zahltia server registráciami na "jednu noc". ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte 1) dakujem za pochvalu (teda aspon toho co funguje :-)) 2) tie maily asi fakt nechodia idem to preverit :-S 3) toho koordinatora nastavim tak aby bol viditelny aj neregistrovanym a tym padom ak niekto bude chciet rezervovat dar moze ho rezervovat cez koordinatora, da mu viediet o co ma zaujem a koordinator to v systeme nastavi. Avsak ponecham aj moznost rozoslat pozvanky a kto chce moze sa zaregistrovat a rezervovat dary priamo.
Odpovedať
Profilova fotka
To je super, ďakujem... ;-) Ja totiž predpokladám, že väčšina našej rodiny bude mať problém otvoriť ten mail, nieto ešte sa trápiť registráciou... :-D Takže keď zistia číslo koordinátora, ten potom porieši rezervácie a bude to mať na starosti... 8-) Fakt super vec, hodne mi to uľahčí problémy...
Odpovedať
bobe prosiiim, slo by udelat aby bylo mozne prehazovat dary v poradi? Zadala jsem je trochu jinak nez bych chtela - chtela bych aby byly serazene podle ceny jinak super!! uz to rozesilam po rodine a znamych:-) Zajimalo by me, jestli je tam nejake omezeni?? Nejakych 255 daru treba :-D
Odpovedať
Profilova fotka
bezva, Bobe, supr, že to tak uděláš, koukám, že mají nevěsty stejný názor jako já, když jsme si psali v IP 8-) možná by ještě bylo dobré dát do kolonky cena - možnost nějakého rozmezí (i je pravda když se to dá zas vložit do textu k daru). Nebo možná i možnost dvou obrázků (např. já toužím po tyčovém mixéru a mám vyhlédnuté 2 - kdyby jeden nesehnali, tak aby se netrápili pobíháním a sháněním toho přesného, tak možnost vybrat je pro hosty lepší. Navíc budu překvapená a budu se těšit...) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Super vec, my sme sa tiez zamyslali ze ako to urobime aby sme dostali nie kravinky ale to co chceme, a aby to znelo tak normalne , lebo tu to este naozaj nie je zauzivane
Odpovedať
jak to tady tak ctu, tak bob musi mit radost z takovych uzovatelu, kteri porad neco chteji :-D Pevne nervy!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte :-) - Zistujem to rozosielanie emailov a fakt to nefunguje. Pracujem na tom s hotingovou spolocnostou dufam ze to coskoro rozbehnu. Hned ako to pojde tak dodatocne rozoslem tie pozvanky ktore ste uz posielali ale nesli. Toto mi fakt uslo, prechodom na novy server prestali chodit maily :-o. Chodia ine vam ine maily zo stranky? Napr. uvitaci mail ked sa zaregistrujete, alebo doporucenia znamym alebo zmena hesla atd? - poradie podla ceny sa da urobit lahko, urobim to - rozsah ceny a dva obrazky... :-S no to uz je trochu viac komplikacii a nemyslim si ze to bude moc vyuzivane, ta cena ma byt naozaj iba orientacna. Takze toto zatial necham tak ako je.
Odpovedať
diky:-) jde videt ze te ta prace fakt bavi a to je super:-D
Odpovedať
Profilova fotka
svetluskah: dik, nemam co dodat, fakt ma to bavi :-D 8-) Ad maily: uz funguju, pozvanky ktore ste doteraz poslali (ale zial neodisli) boli rozoslane teraz naraz znovu, takze by hostom mali prist. Co sa tyka ostatnych veci, pracujem na tom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prave sme dostali mail od jedneho svadobneho hosta, ktory nas upozronil, ze odkaz v pozvanke nefunguje... a co je horsie, mal pravdu :-S Chybu som uz odstranil, takze teraz rozosielane pozvanky uz budu mat funkcny link. Ospravedlnujem sa za taketo zbytocne komplikacie :-/ Co sa tyka toho aby koordinatora videli aj neregistrovani hostia, uz som to tak nastavil. Celkovo chcem urobit nejaku alternativu pre tych hosti co sa nechcu registrovat a rezervovat si dary sami ale staci im ked si list pozru a svoju poziadavku zaslu koordinatorovi. Cez vikend nieco vymyslim, ak mate napady ako by to mohlo konkretne fungovat, piste (ja uz nejaku predstavu mam).
Odpovedať
Profilova fotka
bob, co sa týka tej ceny, možno by som teda urobila zmenu v okienku cena takym sposobom, aby bolo mozne do neho napisat i text. Napriklad: - 1000 - 1500,- alebo okolo 500,- alebo 700 (?) Ale myslím, že ľudia pochopia, že sú to orientačné ceny i bez toho... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne považujem za dobrú myšlienku, že si hostia (neregistrovaní) nemôžu sami rezervovať dary, mohol by vzniknúť nejaký chaos v tom... v zlom prípade by si mohli preberať dary, čo je neustriehnuteľné ak nie sú registrovaní... A keď to bude mať pod palcom koordinátor, bude to fajn. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
madeleine: no s tym textom to je dobry napad, ma vsak jeden nedostatok a to je prave to zoradovanie co by som tam chcel dat. Pocitac nevie rozoznat ci je viac "okolo 1500" alebo "trochu menej ako 1520". Takze ak chcem aby sa to dalo zoradovat podla ceny, musi tam byt presne cislo. Druha moznost je, ze by sa tam dal dat aj text tak ako pises, ale dary by sa nedali zoradovat podla ceny ale by sa dalo menit ich poradie sipkami hore, podobne ako poradie obrazkov v albume. Co vy na to?
Odpovedať
Profilova fotka
mne osobne by to viac vyhovovalo s tymi šípkami... ale nech sa vyjadria i baby.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
moja koordinátorka mi práve napísala, že sa zaregistrovala a že má problém s registráciou pri daroch... že jej to nefunguje (link som je poslala ručne).
Odpovedať
Profilova fotka
madeleine: posli koordinatorke pozvanie cez system, tam je link ktory funguje (registracny link je iny ako ten co posles rucne)
Odpovedať
Profilova fotka
ach so.... a už funguje ten link cez stranku?
Odpovedať
Profilova fotka
ešte čosi, sorry že otravujem... :-D na skúšku sme rezervovali jeden dar. Môžem ho ale napriek tomu, že je už rezervovaný zmeniť. Neviem, či by sa to radše už nemalo dať zmeniť, keď si ho niekto rezervoval... ;-) a linka fungujem je to perfektné!!! :-D
Odpovedať
bob, myslim ze posuvanie darov sipkami bez ohladu na cenu je sikovnejsie. Tak si moze kazdy upratat dary podla akychkolvek preferencii chce.
Odpovedať
Profilova fotka
bob, super! tesim sa za ostatne pary, co svadbu maju este len pred sebou, ze to budu moct pouzit ;-) skoda, ze ked sme take nieco zhanali my, nebolo nic take a lamali sme si hlavu ako to spravit... presne tak nejak sme si to predstavovali v nasich "keby" uvahach - well done! My sme nakoniec nieco zostavili a posielali vsetkym mailom, len bol problem v mazani a aktualizovani, ale mame to za sebou s 98% darov, ktore sme si vybrali... tie 2% boli bud duplikaty alebo "nezelany ruzovy porcelan" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Pridal do svadobnych listov sipky pomocou ktorych sa da menit poradie darov. Do ceny sa uz da pisat aj nieco ine ako len cislo. Ak do ceny zadate ciste cislo, automaticky sa vypise ako cena (t.j. 'Sk' alebo 'Kč') ak to nie je číslo mena sa nezobrazi.
Odpovedať
Bob, super praca. Mam jednu technicku pripomienku - existuje sanca, ze by sa prehliadanie/rezervacia darov umoznila aj ludom mimo zoznamu pozvanch hosti ? Stane sa totizto, ze nemame maily na vsetkych nasich hosti (a tak sme odkaz na zoznam darov umiestnili na nasu stranku) ale pre kliknuti nan (a aj po registracii) nie je mozne dary rezervovat - je pripadne nutne umiestnit odkaz na stranku v inom tvare ? Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?