Svadobný obrad a hostina mimo bydliska. Je to správne?

Ahojte, najdu sa tu nevesty, kt. budu mat obrad aj hostinu mimo svojho alebo zenichovho bydliska... Nevidim v tom ziadny problem..len ma zaskocil farar...ked som zajednavala kostol...ze preco to nechceme mat vo svojej farnosti, ze ostatne farnosti su pre nas cudzie...atd. Pravy dovod je ten ze sme si vybrali najprv salu...a hned oproti saly bol aj kostol..tak preco to tam neurobit.....aspon nemusia hostia chodit hore dole autobusom..atd...mali ste aj vy take problemy s kostolom? Teraz mam pochybnosti, ci som sa rozhodla spravne?
Odpovedať
Ahoj, my sme mali svadbu mimo nasho bydliska, aj obrad aj hostinu..Kostol som si vybrala mimo bydliska preto, lebo som v nom mala krst, prijimanie aj birmovku, takze je to taky "moj" kostol...a manzel je neveriaci, takze on nema nijaky svoj kostol, do ktoreho by chodil..Hostinu sme mali mimo, v hoteli Kamila na Ciernej vode..Farar nerobil nijake problemy pokial ide o to, ze sme sa chceli brat mimo nasho bydliska, chapal to, ze ked som tam mala vsetky sviatosti, chcem tam uzavriet aj manzelstvo.. Uprimne povedane, v tvojom pripade mi to pride velmi zvlastne, ze sa chcete brat v tom kostole len kvoli tomu, ze je hned oproti saly, kde mate hostinu..Ja osobne by som to takto nerobila, ale je to tvoja vec. Autobus pre hosti je podla mna naozaj ten najmensi problem. Tak ale podla mna, ked budete trvat na svojom, teda ze chcete prave ten kostol, tak farar by nemal robit problemy..
Odpovedať
ahojky. my budeme mat svadbu tiez mimo mojej farnosti. a nevidim v tom ziaden problem, ani ja ani nikto iny... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pedrita, nemaj pochybnosti.. vyjadrenie toho knaza je trosku divne, neviem, co si mam predstavit pod pojmom "cudzia farnost", ved ked sa jedna o kostol tvojej cirkvi, tak predsa nemoze byt cudzi ;-) inak aj my sme mali hostinu asi 10 mn chodze od kostola a bolo to velmi prakticke, takze to sa mi zda rozumne riesenie :-)
Odpovedať
Dakujem pekne za povzbudenie :) Nakolko mna a priatela deli dialka 50 km...a svadobna hostina je v inom meste medzi nami...cize preto som vyriesila aj kostol hned v tom meste...aj z hladiska mojich a jeho hosti... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať svadbu v mieste bydliska môjho nastávajúceho. z mojej strany je totiž malo hostí a preto sa mi zda čudne trepať veľku skupinu ľudí k mojim 15 hosťom len preto aby bola svadba u nas.(rozdiel medzi našimi bydliskami je 100 Km) v kostole sme ešte neboli, tak aj ja dufam, že nebude problem v tom, že to bude v cudzej farnosti. veriaca som len ja, nastavajuci je síce na papiery evanjelik ale svadbu chcem v katolickom kostole, kedze budúcemu manželovi je to jedno a mne nie.
Odpovedať
Profilova fotka
pedrita, skus aj tu pozriet, mozno pomoze http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
pedrita: myslím, že netreba robiť paniku... My sme mali sobáš aj hostinu mimo bydliska a nebol to žiadny problém... tiež sa nás farár pýtal, že prečo v ich kostole, tak sme si to vysvetlili a bolo. Jedine na čo ťa chcem upozorniť, že budete potrebovať od vášho farára povolenie na sobáš v inej farnosti.. teda aspoň od nás to pýtal... tak si to zisti, aby si mala dosť času na vybavenie. Držím palce :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak napriklad to povolenie od nas nikto nechcel... asi zalezi na farnosti (alebo si to ti dvaja knazi vykomunikovali medzi sebou, neviem) - faktom je, ze to slo mimo nas, ja som len doniesla kopiu krstneho listu z mojej farnosti ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?