Svadba v Paríži. Čo k tomu treba?

Profilova fotka
Ahojte, zalozila som tuto temu, s tym ze mi niekto mozno bude vediet poradit. S drahym by sme chceli svadbu v Parizi a nevieme ci je to mozne a co k tomu treba. Nemate niekto nahodou taku skusenost? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
§ 3 zákona 36/2005: Statny obcan Slovenskej republiky moze v cudzine uzavriet manzelstvo podla tohto zakona pred organom Slovenskej republiky na to urcenym. takze ak sa ti vybavovat kopec formalit, moze vas oddat velvyslanec na SLovenskej ambasade vo francuzsku :-D takze... tu mas kontakty, dohodni sa :) http://www.mzv.sk/pariz a potom... to tu nezabudni zverejnit, ze ako si dopadla ;-)
Odpovedať
ja vlastnu skusenost nemam, ale kamoska to chcela, ale nakoniec to vzdala kovoli papierom
Odpovedať
Profilova fotka
také uvažujeme, že to možná spácháme v Paříži nebo v Řéímě, na velvyslanectví by to neměl bejt problém, tak se skus s nima domluvit a pak dej vědět, zda jste to realizovali a vůbec jak to celé dopadlo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte dakujem babulky za rady. Tak drahy tam pisal na to velvyslanectvo a odpisali mu ze maju rekonstrukciu a budu sa stahovat do novych priestorov. Tak za ten cas nesobasia..a rekonstrukciu planuju 1 rok. Takze tak. hehe. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte baby, tak mne prave dnes odpisali toto, som strasne sklamana :-( Dobry den, v nadvaznosti na Vas e mail o moznost uzavretia manzelstva na ZU SR v Parizi dovolime si informovat Vas, ze v zmysle Smernice č. 114/2010 o uzavretí manželstva na ZÚ SR v zahraničí ZÚ prednostne prijíma žiadosti od snúbencov, z ktorých aspoň jeden má vo Francúzsku dlhodobý alebo trvalý pobyt. Žiaľ z dôvodu vyťaženosti nášho úradu a rastúceho množstva žiadostí o uzavretie manželstva momentálne na našom ZÚ manželstva neuzatvárame a dohľadnej budúcnosti ani neplánujeme.Technicky nie je možné uspokojiť všetky žiadosti, preto postupujeme v zmysle citovanej smernice.
Odpovedať
@diorka ahoj a co takhle jen symbolicky obrad v Parizi, za tu romantiku to stoji a pak jen u Vas na urade uzavrit snatek oficialne
Odpovedať
Profilova fotka
@janek83 jak chces udelat obrad, kdyz velvyslanectvi se do toho nechce? Tady je to jinak se svatbama desnej vopruz. Snoubenci se muzou brat pouze v miste sveho tvrvaleho bydliste, nebo v miste narozeni. V Cechach zaplatis tisicovku a oddavajiciho si muzes odtahnout treba do lesa. :-D
Odpovedať
@rosny jasny ze to nemuzes mit na urade nebo v kostele, to chapu, ale treba v hotelu na terase s vyhlidkou, se svym oddavajicim. Co jsem cetla tak symbolicky obrad muzes udelat kdykoliv, jelikoz je to prave bez tech formalit
Odpovedať
Profilova fotka
@janek83 se zeptam blbe, ale koho myslis tim oddavajicim? Pac co vim, tak ve Francii je to fakt problem. My se proto bereme v CR, sice nas to stalo nervy a par papiru, ale aspon muzeme mit svatbu na hezkym miste a ne na hnusny mistni radnici.
Odpovedať
@rosny My zijeme tady v CR, ale Francie a hlavne Pariz je moje srdcovka :-D No my jsme to mysleli tak, že si vezmem sveho oddavajiciho odsud, naseho nejlepsiho pritele. Ve Francii vyridime jen vyzdobu, saty a ostatni veci ohledne svatby. Jenze nevim, zda i takova to priprava trva silene dlouho, nebo zda by se to tam dalo treba do tydne zvladnout.
Odpovedať
Profilova fotka
@janek83 Jo takhle, tak ted uz chapu. :-) Hostinu tu chcete taky? Co se satu tyce, tak ty se tu moc nepujcuji, spis se kupuji a cena je od 800EUR vys. Nebo pak v Tati muzes sehnat hezky saty za 300EUR. A na kdy to planujete?
Odpovedať
@rosny Jj, vsechno, obrad, hostina ( ale to by bylo jen v kruhu nas dvou a oddavajiciho, takze nejakej mini salonek ) a pak by jsme v Parizi zustali na svatebni cestu, ale to bychom projeli Francii od severu k jihu. Saty bych si kupovala i tady pokud by byla tady svatba, takze to neresim a co jsem koukala na francouzsky saty, tak to je nadhera. Jen mam problem s velikosti. Nejsem Parizskej vychrtlik ale mam velikost tak 44-46, coz by byl asi problem. Loni jsme meli mit svatbu tady se 100 lidmi, jenze jsme ji museli odlozit. Ted to chceme udelat jen ve 4. O Parizi jsme premysleli a uvazovali, ale nevim zda to tam spachame. Bojim se ze by to bylo moc narocne. Zatim mame domluveny misto tady. Pritel je polovicni francouz, takze by to byl pro me splneny sen :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janek83 no tak ono je to pak vsechno o penezich, ze... ;-) to vis, ze nakej obed ve trech se da S satama se netrap, Francouzky maji stejny, jako u nas v Cechach, znackovy salony uz mas vsude po svete a co neni znacka, to nechavaji sit v Cine a to si muzes taky, usiji ti saty na miru. Ja si to tak nechala sit a mam je za 300USD. Pokud je pritel polovicni Francouz, tak by ti jiste pomohl. Odkud je?
Odpovedať
@rosny asi jsem to blbe napsala, pritel je cech, narodil se i v CR, ale ma francouzskou krev ( po tatinkovi ), maminka byla ceska. O rodicich moc nemluvi a tak se ho radsi moc neptam. Ale zili tady a jezdili casto do Francie. Jeee to ani nahodou saty od vetvi. Ja jim neverim i kdyz teda musim rict, ze nektery saty co jsme videla zde v albumech jsou nadherny. Takze ohledne konfekcni velikosti se teda bat nemusela? Ja mam furt za to, ze velikost nad 40 je tam tezko sehnatelna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janek83 jo tak a mluvi aspon? to by vam ve vyrizovani hodne pomohlo. No nemysli si, ony ty Franzouzky nejsou zas nak extra hubeny, obvykle maji o dost sirsi zadek, nez my Cesky :-) Co se saty tyce, mrkni sem http://www.beremese.cz/fotoblog/zuzii... ja si u tohodle cinana taky nechavam sit saty. Jinejm neverim, ale tenhle je uz hodne holkama proverenej.
Odpovedať
@rosny jj mluvi uplne perfektne. A nejen francouzsky, což pro mě jako pro totalniho tupce je i trochu neprijemny, jelikoz mi bude vse prekladat. Ale tak nejak snazim se taky trochu ucit, ale nemam pevny nervy. Jak dlouho mu trva usit saty? A odkud vlastne jsi ty?
Odpovedať
Profilova fotka
tak to je super, ze mluvi, to vam hodne otevre dvere; lidi jsou tu jaksi neochotny, pokud clovek nemluvi pise, ze 5tydnu usiti a tyden doprava, ta je pak trochu zavisla i od celniku; ja cekam fotku satu kazdou chvili (posila foto na schvaleni pred odeslanim), holcina, co objednavala stejne jako ja, dostala fotku vcera ja jsem z Liberce, ale jinak bydlime na predmesti Parize
Odpovedať
A jaky sis nechavala sit z albumu? Nebo uplne jiny. A ty mas pritele francouze nebo jste se tam jen odstehovali? Jaky tam je bydleni a zivot? Tak to docela jde cca 6 tydnu. Kdyz to chces primo od vyrobce tak usiti trva minimalne 3 mesice
Odpovedať
my sa stouto myslienkou pohravame uz dlho,
Odpovedať
No ja so snubencom zijem na juhu FR a ideme sa brat na Slovensko, sme obaja cudzinci a tu by mi hlava explodovala pri vybavovani svadby, a zbytocne poplatky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?