Svadba v Hoteli The Grand Vígľaš - máte skúsenosti?

Ahojte, mal niekto alebo boli ste, ci počuli o svadbe na tomto vynovenom Vigľašskom zámku? Veľmi ma zaujíma ako je to finančne náročne a aké to tam je?
Odpovedať
1
2
je to dosť finančne náročné...ak máš obmedzený rozpočet a viac hostí, ani nad tým neuvažuj... napíš priamo do hotela, pošlú ti cenovú ponuku
Odpovedať
Profilova fotka
Tento hotel patri medzi tie drahsie, ale zalezi aky mas budget. Prostredie a samotny zamok su nadherne.
Odpovedať
Ďakujem ;) no rozpočet ešte nemáme žiadny kedže svadba by mala byt iba o nejaké dva roky Zatiaľ len zbieram informácie, že čo si vlastne budeme mocť dovoliť lebo nemám žiadnu predstavu, že koľko taká svadba v dnešnej dobe vlastne stojí
Odpovedať
podla mojich vypoctov je to cca 8 tisic pre 50 ludi - sala, ubytovanie, vecera, bufet, alkohol, torta, nealko - prakticky takmer vsetko
Odpovedať
@barbara47 ďakujem za informacie, podľa čoho si počítala? Či máš brožúru s informáciami?
Odpovedať
Mam aj brozuru, ta je podla mna trosku komplikovana lebo vsetko je uvedene zvlast - stoly, stolicky, tanecny parket/m2 a podobne ale nakoniec sa mi to podarilo dat dohromady. Vyhodou je to ze si mozes priniest vlastny alkohol a nevyhodou je to ze sa zamok zial nepodarilo vkusne zrekonstruovat aj ked samozrejme kazdy ma iny vkus. Pani je mila a velmi responsivna. Este ti poradim Grand Castle ktory je o nieco drahsi (+/- 20%) ale uroven je ovela vyssia.
Odpovedať
Ďakujem krasne a pozriem aj ten Grand castle ;)
Odpovedať
my tam máme v septembri ale len sobáš na kaplnke. Je to tam fakt krásne, takže kto sa chce ťapnúť po vačku smelo do toho ;-) :-)
Odpovedať
Krasnu svadbu prajem ;) a hostinu kde budete mať? Je to tam drahé, asi sa so snom a svadbou na zámku budem musieť rozlúčiť a poobzerať sa po niečom inom ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimineil skus pozriet Masarykov dvor je to blizko Viglasskeho a mne sa to tam velmi paci :-)
Odpovedať
Tam sme sa boli raz najesť a na jazdu na koni a fakt je to tam pekne a isto aj cenovo dostupnejšie ako Zámok ;)
Odpovedať
@barbara47 to tak dopadne, ked rekonstrukciu hradia Rusi a nie pamiatkový úrad :) Zvlášť tie čínske draky :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dievčatá ja som mala svadbu na Vígľaši a musím povedať, že ma vyšla lacnejšie ako keby som ju mala v rodnom meste v obyčajnom hoteli. Mohli sme si doniesť alkohol, koláče, tortu, ovocie. Pri alkohole účtovali korkovné (ale to sa robí všade). A tých fliaš sa vypilo o dosť viac ako nám účtovali :). Svadobnú sálu si môžeš vybrať. Ja som mala hostinu s kazetovým stropom v Reštaurácii Anjou Court. Hostí cca 100 (aj s kapelou, ľudovkou a pod.) Odobierku sme mali v rytierskej sále, no krása (a tú nám ani neúčtovali). Fakt vyšli v ústrety v čom mohli. A stálo to za to. Už keď si plánujete svadbu na zámku, nebudem ju mať hádam v kongresovej sále. To môžem mať aj na klasickom hoteli. Samozrejme, že svadba nie je lacná záležitosť. A keď chceš, aby ťa svadba vyšla lacnejšie, ubytovanie by som z toho vylúčila a dala niekde v penzióne. Ja som pre časť rodiny mala zariadené ubytovanie inde. A na druhej strane, mať svadbu na zámku je sen každej a naozaj som sa tam cítila ako princezná. Neopakovateľný zážitok. Budem vždy vrelo odporúčať.
Odpovedať
@lucia1317 Ďakujem ;) potešila si ma ;) pozrela som si aj tvoje fotky a sú krasne, blahoželám. V júli prídem na Slovensko na dovolenku tak sa na Zámok určite pôjdem pozrieť a zistiť podrobnejšie informácie a potom uvidím či je to pre nás reálne alebo sa musím poobzerať po niečom inom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem mimineil. Ja len, že mi je ľúto, keď niekto hovorí o Vígľaši ako o niečom nereálnom. Pretože tie ceny sú na to, že je to na zámku naozaj priateľné. Treba to vidieť, vypýtať si cenovú ponuku. Samozrejme za rok sa mohlo veľa vecí zmeniť, ale nemyslím si. Majiteľ ten rus je veľmi príjemný pán a snaží sa o rozvoj cestovného ruchu v danej oblasti. A keby bol niekto schopný nám takto opravovať pamiatky, kľudne nech to vlastnia súkromníci. On do toho dal svojich 10 miliónov eur a z eurofondov mal 7. A výsledok stojí za to. Určite sa tam choď aspoň pozrieť. :) A potom mi daj prosím ťa vedieť ako si sa rozhodla, som zvedavá :)
Odpovedať
@lucia1317 Určite tam pôjdem pozrieť a porozprávať sa, dala si mi nádej že sa ešte nemusím so snom a princeznovskou svadbou rozlúčiť 😊 Naša svadba by nemala byt až taká veľká ako bola tvoja, kedže partner je Angličan a iba najbližší by mali prísť, ktorý si budú platiť cestu a ubytovanie sami a s mojej rodiny tiež len najbližší tak rátam cca 60 ľudí. urcite ti dám vedieť ako som sa rozhodla, drž palce ;) Prosím ťa aké tam bolo jedlo? Vedeli sa aj tam prispôsobiť či menu muselo zostať aké bolo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@mimineil este cerstvo v pamati, pokojne sa pytaj na detaily
Odpovedať
Ahojte baby, na zamku pracujem ako recepcna, mozem Vam povedat ze ceny v porovnani s minulym rokom isli trochu dole, co sa tyka velmi sikovnej pani ktora tam pracuje na pozicii svadobnej organizatorky, bohuzial ta dala vypoved a tymto mesiacom konci, Treba sa tam ist pozriet su tam rôzne moznosti aj co sa tyka miesta obradu aj miesta hostiny, nechcem robit reklamu, pre mna osobne by to bolo asi drahe ale zas nie su to az take vysoke sumy, urcite to vynde lacnejsie ako na dakom zamku na zapade. Ale je pravda co pisala vyssie Lucia snazia sa vynst v ustrety ako sa len da.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer v sobotu sme tam zdobili svadbu , mladomanželia pracujú v zahraničí , mali 70 hostí a boli maximálne spokojný s prístupom svadobnej manažérky, a aj všetkým ostatným ,jedlo si mohli dokonca navrhnúť aj samy keďže chceli niečo iné ako je v ponuke nakoľko mali dosť hostí zo zahraničia a chceli im ponúknuť niečo domáce.
Odpovedať
Profilova fotka
Až na túto konkrétnu maľbu na stene v reštaurácii je to krásne miesto. Síce predražené a su tam nezmyselné poplatky ale treba si dat zaslat cenovú ponuku. Ja som sa bohužiaľ na základe nej rozhodla pre nie ;) ak máte ale menej hostí, tak to stojí možno za to...ale pri 70-90 ľuďoch. ..neviem...väčšina z detvy a okolia sa tam ide fotiť, poprípade majú aj obrad v kaplnke no hostinu inde v okoli....
Odpovedať
Vypadá to tam krasne ale cenovo je to dosť náročné a preto sme sa museli rozlúčiť so svadbou na zámku ;( ale myslím si že sme si našli pekne miesto a svadbu si spravíme aj tak krásnu ;)
Odpovedať
Ja este prikladam zopar cien pre lepsiu predstavu - obrad v kaplnke 150e, hostina v restauracii 700e (za salu) cca 200e tanecny parket... mladomanzelsky apartman gratis. .moznost doniest si vlastne kolace a alkohol..... je to urcite cenovo drahsie ako vo Vegase ci v Restauracii pod zamkom ale na pocudovanie je tam velmi vela svadieb nie len bohatsich ludi. Zalezi na tom aky je svadobny rozpocet
Odpovedať
@lucia1317 ahoj možem sa spýtať kedy ste mali svadbu?viem ze v reštaurácii nie je Klima nebolo tam veľmi teplo?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Ivus, my sme mali svadbu 2. mája 2015. Počasie sme mali premenlivé, doobeda trošku pršalo a poobede sa vyjasnilo. Čiže bolo chladnejšie, okolo 20 - 25 stupňov. Ale je pravda, že klimatizáciu v tej Anjou Court nemajú. Ale pri 100 hosťoch sme to ani nepocítili. Keby bolo vyše 30 stupňov, neviem, či by s tým nebol problém, ale na druhej strane, sú tam hrubé múry, tak pochybujem, že tam bude extra teplo. Ináč, čo sa týka svadobného menu, aj my sme ho mali úplne zmenené. Boli veľmi zlatí a zmenili ho podľa našich požiadaviek. My sme si menu skombinovali z tých ich ponúk + niečo navyše. Čo sa týka tých cien, tak je podľa mňa úplne normálne, že je to o trošku drahšie ako v bežnej reštaurácii, ale babyyyy, veď je to zámok. Aj náklady na taký zámok sú omnoho vyššie. Môj detský sen bolo mať svadbu na zámku a to sa mi splnilo. Nemenila by som. Keď ideme okolo, vždy sa radi zastavíme :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň:), Na zámku zdobíme často a milujeme to tam.. Zdobíme počas celej svadobnej sezóny a musíme povedať, že aj napriek chýbajúcej klimatizácii dokážu naše kvetinové aranžmány v útrobách zámku prežiť v 100% kondícii aj počas letných mesiacov.. S touto lokáciou sa dá krásne pracovať aj napriek náročne zdobenej Anjou Court..Je to dokonalé miesto pre rozprávkovú svadbu a okrem toho, keď zámok ožije v rámci ozvučenia a osvetlenia je to prekrásna emócia, toto miesto má svoju dušu. Zažili sme krásne svadby a plánujeme ďalšie.. Pre nás najkrajšie miesto v okolí...Zdobili sme aj Lucii @lucia1317...A tešime sa na Vás..
Odpovedať
a neviete prosim ako je to s vyzdobou cateringom? patri to uz automaticky ked sa zajedna zamok alebo sa to vybavuje mimo? .........alebo ste si zvolili niekoho z von? :) .. a ako je to s cenami cateringu neviete prosim poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer,výzdobu si väčšina neviest rieši samostatne cez agentúru,tento rok tam budeme realizovať niekoľko výzdob.Ak chcete vedieť približnú cenovú kalkuláciu na rezerváciu a catering požiadajte ich o cenovú ponuku určite Vám ju poskytnú.
Odpovedať
Dakujem :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Naše obľúbené miesto, kde sa radi vraciame ...:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte dievčatá, mali ste niektorá svadbu na terase vo Vígľaši? Plánujeme obrad vonku na terase a zároveň po ňom, len večeru s najbližšou rodinou :-) Prípadne skúsenosti s oddávajúcim z matriky Vígľaš? Vopred ďakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?