Svadba na Slovensku alebo v Čechách

Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som poradiť. So snúbencom sa chystáme odísť do ČR (pracovať a žiť tam). Rozmýšľali sme však, kde by bolo lepšie mať svadbu. Ešte tu v SR alebo už tam? Chceme totiž tam ísť žiť natrvalo, mať tam trvalé bydlisko, prípadne občianstvo. A ak budeme mať deti, tak tie takisto, aby vyrastali ako česi. Obaja sme slováci. Kde to vychádza lepšie?
Odpovedať
Profilova fotka
@kailinne Ahoj, my byvame v Prahe, ale svadbu sme mali na Slovensku, lebo celu rodinu mame odtial. Pokial sa ale pytas na rozpocet, tak urcite odporucam CR, pretoze Slovensko je drahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mh200877 Ďakujem, nám nezáleží na tom, kde je rodina, celú ju pozývať nebudeme, ide nám hlavne o tie ostatné veci. A čo sa týka vybavovania trvalého pobytu a pod. čo všetko k tomu treba?
Odpovedať
@kailinne ahoj, my sme tiez v Prahe ... zalezi, kolko hosti zo SR chcete mat. Ak by si mala napr. 50 ludi pozyvat zo SR, tak si uvedom ze budu platit cestu, ubytko a ak to nebudete platit Vy, mozu Vam dat potom mensi darcek, alebo menej penazi ... my budeme mat svadbu v dedine, z ktorej pochadzam a potom tu si urobime len nejake posedenie s kamaratmi. A este Ti poradim, ze ked sem chcete ist zit a pracovat - vsetko si dopredu pozistujte a najlepsie si zacat zhanat pracu vopred ... ono to nejaky cas trva a urcite sa Vam zíde nový výpis z registra trestov - vacsinou ho tu požaduju a nesmie byt starsi ako 3 mesiace. P.S.: obcianstvo tu davaju po novom po 10 rokoch prechodneho pobytu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?