Problémy s rodinou-svadba

Profilova fotka
Ahojte, mám na Vás otázočku:) S priateľom by sme chceli mať peknú svadbu, ale máme problém. Na začiatku sme sa dohodli že to naši rodičia zaplatia na polovice, ale po 2 mesiacoch jeden z nich cúvol a povedal, že tie peniaze asi nebude mať. Poradte čo s tým ďalej? Je lepšie vyčiarknuť hostí z tej rodiny , ktorá na svadbu mať nebude ? Neurazia sa ? Ďakujem za odpoveď :)
Odpovedať
Ale ved fotografa, kapelu, salu musite zaplatit ci pre 5 ci pre 500 hosti rovnako.Tak preco skrtat ked ide len o stravnu jednotku?Ved kazdy nieco vlozi do obalky, cize si to jedlo a pitie ako keby zaplatia sami.
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetluska no len problem je konkretne to ze keby tam su ludia len z jednej strany tak nas je asi 20 maximalne 30 a keby z oboch stran tak 80:) Presne nad tym sme aj premyslali ye keby dostaneme peniaze tak sa to ako keby vyrovna , ale vacsina sa nam vyjadrila ze oni budu kupovať podla seba a nie davat peniaze .......
Odpovedať
@danielabadova kupovat podla seba? Skrtaj skrtaj lebo budes mat 5x rucny slahac :-D Ale nie, podla mna ked slusne poviete ze najlepsi dar je zabaleny v obalke tak to usia respektovat.Ze ked budete chciet vecne ceny tak pojdete do kolesa stastia :)
Odpovedať
@danielabadova Dalsia moznost je dofinancivat si to z vlastnych zdrojov - pokial su to hostia, ktorych tam vy dvaja chcete mat. Ak su to hostia, ktorych vy "nepotrebujete" ala teta z tretieho kolena, ktoru si videla naposledy na prvom svatom prijimani, ale rodicia trvaju na jej pozvani, no zaplatit to nemozi, tak skrtat.
Odpovedať
Profilova fotka
@danielabadova no ja neviem ale tak mas asi dve moznosti, ak nato rodicia nemaju, tak si to bud zaplatite sami, alebo si nasetrite aj z rodicmi dohromady. to je tazko takto. my si platime svadbu sami, moja mamka by neutiahla svadbu v zahranici kde zijeme a mojeho rodicia by sice mohli zaplatit celu svadbu ale proste byvame sami, zijeme sami, tak si to aj sami zaplatime a potom z darov doplatime.
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska no ved toto ze ono je to take vseliake, lebo ide hlavne o priatelovu rodinu, ktory sa k tej svadbe stavaju tak ze naco vam to je respektive je to uplna zbytocnost tak preto sa nevieme rozhodnut :) jasne ze nieco si financujeme samy dvaja :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cawes dakujem za radu :) ono jasne ze by sme si to zaplatili aj sami , ale toto je zle ze my sa nemozeme nejako spolahnut ze to dofinancujeme z darov :)
Odpovedať
Profilova fotka
@danielabadova aha. Hm no neviem mozno mam v tomto stastie ze vsetci vedia ze nam maju dat peniaze radsej 10€ ako neaku vazu tanier alebo cokolvek co nepotrebujeme
Odpovedať
Profilova fotka
prepáč ale to je čo za rodinu že kupovať samy podla seba... na každej svadbe (a to ich nie je málo) čo som bola doteraz davali ako dary peniaze.... však to ma byť dar pre manželov tak asi vyberiem čo sa im pači čo chcú a nie že kupim nejakú sprostosť len preto aby som niečo doniesol.... o malej svadbe si neuvažovala?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, celé mi to príde divné. Tak sa dohodnite tak, ak máte teda na to si zaplatte svadbu sami a rodičia nech vám dajú len dary. Aj tak to vychádza tak, že náklady na svadbu sa vám v podobe darov vrátia
Odpovedať
My sme si svadbu zaplatili sami a bolo to najlepšie rozhodnutie. Všetko bolo v našej réžii. Inak, nehnevaj sa, ale bolo by mi trápne si pýtať peniaze od rodičov. Si raz dospelá žena, ktorá si ide založiť novú rodinu, tak by si si mala vedieť aj našetriť.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne som tiez za svadbu, ktoru by sme si zaplatili samy. Nechcem aby nejako sa financne do toho angazovali bud moji rodicia alebo mojho chlapa. Predsa len ked si chcem svadbu spravit podla svojich predstav, tak si ju radsej aj sama zaplatim ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@danielabadova mozem sa spytat ze klko mas rokov a tvoj snubenec?
Odpovedať
@cawes 20ma to vela vysvetluje....
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka uj no tak to hej, to je este velka zavislost na rodicoch a hlavne financiach
Odpovedať
@danielabadova prepáč, že sa na to pýtam, ale nemôžete so svadbou zo dva, tri roky alebo aj päť počkať? Si mladunká, niečo by ste našetrili, neviem, koľko ste spolu, ani si nemyslím, že čím dlhšie chodenie, tým pevnejší manželský zväzok, to ani náhodou, len myslím, že počkať nejaký čas by rozhodne vášmu vzťahu neublížilo. A vôbec nemám na mysli to, že by zatiaľ rodičia došetrili, to nie. Môžete si doplniť vzdelanie, cestovať, spoznať svet a lepšie aj jeden druhého. Nehnevaj sa, že som si dovolila ti do toho kecať, prijmi to ako úprimnú radu osoby, ktorá je už vekovo svadobnou mamou, nie nevestou. Veľa šťastia.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za rady :) mam sice 20 ale to nema nic so situaciou v ktorej sme s priatelom momentalne :) moji rodicia si zelali tu svadbu zaplatit :) tak isto bolo aj u sestry :)
Odpovedať
Profilova fotka
A môj problem skôr spočíval v tom , že sme rátali s nejakým rozpočtom a tým pásom aj s istým počtom hostí a tak sme si posla toho zajednali sálu a aj niektoré iné veci :) áno dávame si na ňu peniaze aj samy dvaja ale nedokážeme našetrit tolko kolko sme na nu pôvodne potrebovali :)
Odpovedať
@danielabadova Potom je tu tiez moznost prisposobit sa novemu realnemu rozpoctu a vybrat podla toho miesto, vyzdobu, foto, video atd atd atd tak, aby ste sa zmestili.
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska no len problem je to ze zaloha za salu je uz zaplatena napr :)
Odpovedať
@danielabadova tak bohuzial stava sa...uz nenarobis nic s tym ak priatelovi rodicia nemaju na svadbu peniaze.... Ja by som na tvojom mieste asi svadbu "zmensila",cize urobila s mensim poctom osob alebo ju proste urobila neskor ked nasetrite vy sami,ak chces teda vacsiu svadbu.... A hostom by som vysvetlika,ze ziadne dary okrem financnych si neprosite....radsej nic ako daku haraburdu nepotrebnu...povedz trebars ze si chcete zariadit byvanie ci zaplatit dovolenku a nie dostat porcelan a pribor 👍
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?