Preprava cez celé Slovensko

ahojte...svadba bude na východe, ale ženích je zo západu...z jeho strany rátam nejakých 40 ľudí...ja myslím, že mojou povinnosťou je zabezpečiť im prenocovanie, ak už sa budú trepať takú diaľku....alebo autobus. ak by mali prísť autami, celý deň budem čakať a všetkých obvolávať, kde sú, ale autom je to pohodlnejšie. ak pôjdu autobusom, budem vedieť, že keď autobus dorazí, všetci tu sú a nemusím čakať na žiadnych oneskorencov...ľudia si môžu aj vypiť...samozrejme bude miestnosť na prezlečenie. neviem sa rozhodnúť. keby mňa pozývali, tiež by som váhala, ako to zariadim s kaderníčkou, či sa dám česať o siedmej ráno alebo čo...čo by sa vám ako hosťom vyše páčilo?
Odpovedať
Profilova fotka
@evino Dobrý deň, možno Vám poradím. Keď som bola na svadbe ako hosť a bolo potrebné cestovať, vždy sme pricestovali na vlastné náklady vlastným autom, bolo to pre nás pohodlnejšie a teraz už s dcérkou si ani neviem predstaviť ísť autobusom, a bola vždy rezervovaná izba, či už s príchodom v piatok alebo hneď v sobotu ráno. Niekde izbu hradili mladomanželia, niekde sme boli ubytovaný u rodiny, niekde bolo potrebné zaplatiť ubytovanie. No ak mozem poradit, určite informujte vopred hostí, pretože nie je príjemné prísť na svadbu a rátať s ubytovaním a nakoniec zistiť, že si ho musíte zaplatiť. Možno som poradila. Pekný den.
Odpovedať
@evino na každej takejto svadbe, čo som bola mali zabezpečené ubytko na 2 noci - hostia prišli deň pred svadbou a deň po svadbe odišli. Takto to bude aj u nás.
Odpovedať
My sme boli na takej svadbe, prišli sme v ten deň, zložili sme sa na izbe, prezliekli a šli sme na obrad. Prespali sme, na druhý deň sme mali raňajky, dostali sme výslužky a šli sme domov. Každý šiel svojim autom, ale ubytko bolo zabezpečené od nevesty. Podľa mňa takto by úplne stačilo, my sme boli všetci spokojní, nikto sa nesťažoval. To len teraz si niektorí myslia, že mladomanželia musia svadobčanov ubytovať pomaly na tyždeň aj keď je to len pár km. Ja osobne rátam s tým, že ľudia sú všelijakí, takže by som sa na priamo opytala či vedia prísť svojou dopravou, lebo nie každý má auto a ak sa nazbiera rozumný počet, tak by som zajednala aj autobus. Môže sa totiž stať, že niekto si chce aj vypiť, prípadne naozaj auto nemá atď.
Odpovedať
My to mame podobne len hostia pridu z juhu na sever. Zabezpecili sme pre nich autobus aj ubytovanie zo soboty na nedelu v hoteli kde bude aj svadba. Spolu s oznamenim im dame aj harmonogram s casom odchodu busu z kazdej dediny. Je uz len na nich ci ho budu chciet vyuzit (min starsie tety ujovia pojdu, bus sa potom vyuzije na prepravu vsetkych hosti z kostola na hotel). Raz som uz na podobnej svadbe bola a kamaratkam nevadilo ist si robit uces o 7 rano pred odchodom autobusu :) A hlavne mohli sme sa smelo zabavat od rana do vecera, nikto nebol sofer :)
Odpovedať
dakujem za Vase nazory. padol v rodine nazor, ze ak bude autobus, naco noclah, ved po svadbe posadaju do autobusu a tam si mozu pospat. ja si nemyslim ze v autobuse by sa dobre spalo, a platit aj autobus aj ubytko je strasne vela. osobne si myslim, ze staci zabezpecit a zaplatit ubytko zo soboty na nedelu. ked sadnu styria do auta a zlozia sa na benzin, nie je to az taka polozka. svokra povedala, ze by im prepltili benzin, lebo inak nikto nepride....tak nech! lebo ja ked idem na svadbu, o mna sa nikto nestara, ako pridem. a nemaju na to peniaze aby im vsetkym platili benzin. ved kto chce prist, pride, svadba je len raz, ja ako host by som sa teda isla pozriet na svadbu z druheho kraja. zas ale respektujem, ze nie kazdy ma financie aj na dopravu, saty, do obalky a pod......neviem sa vobec rozhodnut.
Odpovedať
@evino ja si tiež myslím, že ubytko v tvojom prípade stačí. Nám to vtedy tiež nevadilo, ale ľudia sú všelijakí. Hlavne ty musíš poznať svojich hostí a aj svoje finančné možnosti.
Odpovedať
My mame hosti doslova z druhej strany Slovenska a platime ubytko iba zo soboty na nedelu, dopravu hostom neriesime, kedze kazdy ma auto, resp. vedia sa do aut pospajat. Niektori kamarati nam dali avizo, ze si mozno este jednu noc doplatia a ze si nasu svadbu spoja s takym mensim vyletom. Nikto od teba nemoze chciet, aby si platila dve noci v hoteli plus autobus pre 40 ludi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?