Miesto pre folk svadbu v okolí Banskej Bystrice

Profilova fotka
Ahojte! Už dlhšie hľadáme s priateľom priestor na svadbu. Radi by sme mali tradične netradičnú svadbu :) Veľmi by sme chceli svadbu v starom drevenom kostolíku niekde na okraji mesta/obce alebo aj úplne v prírode, s jednoduchými bielymi šatami a folklornymi doplnkami. Najideálnejšie by bolo niečo v okolí Banskej Bystrice nakoľko tam žijeme. Sme rímsko-katolíckeho vierovyznania, čo nám opäť prekazilo predstavy ako napr. kostolík v Hronseku nakoľko je evanjelický. Ak máte nápady, sem s nimi :) Tak sito aj na hostinu, ktorú by sem mohli urobiť vo folk štýle :) Ďakujeme krásne!!!
Odpovedať
http://usvkristofa.sk/penzion/ http://www.visitbanskabystrica.sk/cla... http://www.furmanskakoliba.sk asi to nie je uplne co hladas. Ale checkla by som koliby, mlyny a gazdovske dvory event. nejake skanzeny. pri vrabloch je masekov mlyn, to je daleko ale ako inspiracia -http://masekovmlyn.wixsite.com/welcome
Odpovedať
katolicky dreveny kostolik nenajdete, kedze ine vyznanie ako katolicke mali zakazane stavat kostoly z kamena a preto ine vierovyznania pouzivali v urcitom obdobi iba drevo
Odpovedať
Najstaršie zachované rímskokatolícke drevené kostoly sú ovplyvnené gotickým slohom: Trnové (1500) - okres Žilina, Rudno - premiestnený do Múzea slovenskej dediny v Martine, Tvrdošín (15. storočie) a Zábrežie (1647), ktorý je prenesený do Múzea oravskej dediny v Zuberci - Orava. Jediný rímskokatolícky kostolík zo súboru národných kultúrnych pamiatok sa nachádza v obci Hervartov v okrese Bardejov.
Odpovedať
Neviem ci to nie je uz pre vas daleko ale krasne kostolíky su v tatrach napr. Tatranská Lomnica a Tatranská Javorina su rimokatolicke. A urcite by sa našli aj koliby kde vam radi spravia hostinu ;-)
Odpovedať
Ups myslela som Starý Smokovec noe Lomnicu...
Odpovedať
Krásny starý kostolík je na Ponikách, je to síce viac evanjelická obec, ale je tam aj katolícky kostolík, ktorý spravujú kapucíni. Je nad dedinou na kopci, malinký, síce nie drevený, ale má svoje čaro. Kamaráti tam pred rokmi mali svadbu. http://www.kapucini.sk/?show=521 Nad hostinou v ľudovom štýle rozmýšľam aj ja, ale zatiaľ som na nič extra v okolí BB, ZV neprišla. Asi skončíme v dedinskom kultúrnom dome :)
Odpovedať
Profilova fotka
Kaštieľ Bocian Vlkanová
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?