Máte skúsenosti so svadbou doma v altánku, v záhrade?

V júli chystáme svadbu, pričom hostina bude u nás doma, na záhrade v altánku... Má niektorá z vás skúsenosti s takouto svadbou? Alebo ju tiež plánujete? Ako ste to poriešili s výzdobou či obsluhou? Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucrishat skus pozriet aj tu :-) http://www.beremese.cz/diskuse/tema/o...
Odpovedať
ahoj, svadbu plánujeme na ten istý deň ako vy, záhradnú párty pre zvyšok rodiny o týždeň neskôr..chceme to risknúť bez altánku..takže neostáva nám nič iné, len dúfať, že nezaprší :-) všetko chceme absolvovať vo vlastnej réžii..guláš, grilovanie, pečenie, chlebíky..stoly a lavice máme zajednané u požiarnikov zo zábavy..výdoba bude "natural" - čo záhrada dá.. :-)
Odpovedať
@elirian22 Ahoj, my máme altánok tak pre 15 ľudí, neviem, kde dám zvyšných 10, ostáva dúfať, že nebude pršať. Vy máte nejakú alternatívu, ak by pršalo? A o výzdobe si už detailnejšie rozmýšľala? Čím sa inšpiruješ? Čo sa týka jedla, urobíme tiež guláš, objednáme pečené prasiatko a rozmýšľam ešte nad jedlom z reštaurácie, že by nám doniesli. Ešte stoly, stoličky... Čím viac si uvedomujem, koľko je okolo toho roboty, tým mám pocit, že čas letí rýchlejšie :-)
Odpovedať
@elirian22 my taktiež plánujeme gril párty pre rodinu týždeň po svadbe.. :-)
Odpovedať
A ako to vyriešite s prezliekaním sa večer, keď už bude chladnejšie? Zostávate v svadobných šatách? Ja som už aj rozmýšľala, že si kúpim biele nohavice, biely svetrík... :-)
Odpovedať
@lucrishat mali by sme mať cca 30 hostí..záhrada ich znesie, alternatívu, ak zaprší stále nemám :-S prenájom veľkých stanov je drahý..asi by to chcelo vykutrať na nete nejaké lacnejšie prístrešky..čo sa týka výzdoby, tak uvažujem o niečom jemnom, ľanový obrus, prípadne jednorazový papierový obrus s nejakým pekným ornamentom, papierové alebo plastové riady..čo je problém zohnať na slovensku, keďže som mala konkrétnu predstavu o niečom originálnom a neokukanom, všetko v bielo-béžovo-zlatých farbách. kvety použijem určite zo záhrady..biele krále, pivonie,hortenzie, halúzky..určite by som chcela na stromy okrúhle biele lampióny....a tiež mám pocit, že je toho akosi moc a času ubúda :-D na oblečenie by som chcela biele ľahké letné šaty...aj hostia chcem, aby prišli v niečom pohodlnom, nie veľmi oficiálnom..veď to bude rodinné stretnutie, kde sa máme cítiť fajn a pohodlne...teším sa na to strašne, vždy som si priala niečo neformálnejšie, nemám rada masy milo tváriacich sa ľudí a oficiálne príhovory...aj keď roboty s tým bude asi viac ako na "klasickej svadbe" :-D čo sa týka jedla, tak to musíme ešte doladiť, ja mám v tom období najviac práce v práci..takže na veľké vyváranie určite času nebude..ale základ určite guláš, domáce koláče, grilovanie, chlebíky, misy...
Odpovedať
@elirian22 To budete mať krásnu svadbu. Klasickú svadbu ani my nemusíme, ešte znesiem nejaký prípitok, ale zaobídeme sa bez všetkých tých rozbíjaní taniera, pýtania nevesty, odčepčenia a pod.... Proste len jedlo a hudba. A rozmýšľam ešte nad balónmi šťastia :-). Času ani my nebudeme mať veľa, lebo drahý sa venuje firme a ja mám malú dcérku, preto uvažujem, že využijem ponuku jednej agentúry, ktorá mi to tu príde vyzdobiť. V pondelok sa tam idem spýtať a uvidím, či ma nepošlú späť, keď im poviem maximálnu sumu, ktorú som do toho ochotná dať :-D. Uvidím...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
AHojte,hladam info, ze ak by sme mali svadbu doma, ze kolko si pýta matrika teda oddavajuci Za to ze dojde na určené miesto, ci ho treba pozvať Za stol, ci musi byť svadobne oblečenie a podobne. POradí mi niekto kde zoženiem tieto info? DAkujem moc,ahojte.
Odpovedať
Prosím nikto?
Odpovedať
Tak ja sa asi nikdy nevydám :-D Dá sa niečo také? Je niekde stanovené, že musí byť slavnostne oblečenie? Asi by bolo blbé, keby k nám domov došiel oddavajuci v obleku a mi len tak v rifloch, že?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra :-) neboj,vydas sa.oblecenie predpisane nieje,mozete byt aj v pyzamach :-) ;-) .Ci oddavajuceho pozvete za stol,je na vas, nie je to nutne.a tu sumu si zisti na matrike,alebo MU,to neviem.
Odpovedať
@lillika Jééj, dakujem pekne za povzbudenie. Fakt by som nerada teraz investovala peniaze do šiat a obleku. Chcem sa proste len vydať doma, nič viac. Dočasné obrúčky z ocele a tak........ Zajtra pojdem pozrieť na matriku, musím nabrať odvahu, hádam ma tam nestrápnia kvôli tomu, že nechcem nič velkolepé, chcem len formalitu a "svadobná cesta" by bola do rodičovského domu do hôr, babka vnúčatko nevidela ešte, tak by sme možno aj išli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lillika ináč nevieš ako je to s tou slovenskou vlajkou? Musí byť? To by nebol problém kúpiť, veď už by som ju niekde zavesila. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucadra Hm,tak to neviem.my chceme ist na svadobnu cestu k moru len koli deckam :-) :-) :-) .u nas to bude svadobna cesta vo stvorici :-D :-D
Odpovedať
@lillika Aj tak dakujem. Ked budem vydatá, tak sa ozvem :-D ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?