Hostina mimo bydliska manželov aj svadobčanov

Ahojte, chcem sa spytat na vase skusenosti. U nas doma nie je ziadny pekny priestor na svadby. Nasla som krasne miesto asi 45 minut cesty autom. Hosti bude cca 70. Mam viac otazok - pochybnosti: 1. Ci ubytovat vsetkych hosti v penzione (cim bude svadba o dost nakladnejsia a nechcem vsetky peniaze minut na svadbu) 2. Ci ubytovat len mladych, ktori sa zdrzia dlhsie a starsim zabezpecit odvoz 3. ak bude zabezpeceny odvoz - napriklad mikrobus, a bude chodit kazdu cca pol hodinu-hodinu, myslite ze to bude ok? Ja sa hlavne bojim, ze ludia nebudu (hlavne starsi babky a tak) vo svojej kozi, ked budu celu dobu mysliet na to, ze budu musiet ist hodinu v noci naspat, alebo cakat na odvoz ked uz budu unaveni...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som take pochybnosti vobec neriesila...neviem preco tu zacina prevladat trend zabezpecovat hostom ubytovanie a odvozy dobre ze nie tri dni pred svadbou a tri dni po svadbe...som prekvapena, lebo u nas taky zvyk nie je...ja som oznamila termin a miesto svadby a kto tam bude chciet byt, tak si vsetko okolo poriesi sam...nanajvys objednam jeden autobus, ktory naraz hosti privezie do saly a o tretej v noci pojde spät. Kto chce zostat dlhsie, alebo kratsie, nech si to zariadi po svojom. Myslim si, ze ked niekto naozaj chce byt na tvojej svadbe, tak im nebude vadit trosku aj pocestovat.
Odpovedať
My sme mali tiez svadbu mimo nasho bydliska aj mimo bydliska 99% hosti...vsetci z mozej strany to mali cca 200 km, z draheho strany tak rozne, niekto par km, niekto viac...riesili sme to tak, ze doviezli sa vsetci po svojom aj odviezli po svojom...kto chcel, tomu sme zabezpecili ubytko (to bola vacsina), najblizsej rodine sme platili my, kamarati si platili sami. Nikto sa nestazoval :)
Odpovedať
Profilova fotka
My zabezpecujeme ubytko len pre mojich rodicov,sestru a krstnych ,kedze sa privydavam do ineho mesta ale ostatni sa musia zariadit po svojom :-) A nevidim na tom nic zle :-) Dopravu neriesim,maximalne odvoz z uradu do saly aby sme prisli naraz.Ale to este uvidime... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@momicek24 Ahoj my mame svadbu 1,5 h od mojej rodiny a 2h od jeho rodiny a 3h od nas a kusok mojej rodiny... Vyriesili sme to takto: My a rodicia byvame v hotely, ktory platime my. Moji surodenci byvaju tiez v hotely, platia si to sami a zahranicny hostia si tiez byvanie platia sami (aj moji surodenci ziju v zahranici, preto sami). A slovenska rodina bude spat v ubytovni, ktora je v porovnani s hotelom neozaj lacna a to ubytuvavame 80 ludi v ubytovni! :-) 45 minut pre mna nie je ziadna cesta, tolko chodim do prace! Takze by som na tvojom mieste zabezpecila odvoz kazdu hodinu, alebo dvoch kamaratov, ktori by tam celu noc boli len ako taxikari, cize v dvoch autach pred penzionom a vozili by ludi, ktori by chceli ist domov.
Odpovedať
@momicek24 aj my to tak riešime ako @laura1804 pride autobus pred kostol všetkých odnesie ku sale a 3 pride ponpích :-)ta ešte budu dvaja kamaraty ako taxikarí ktorí odnesu zvíšok skor alebo neskôr ;-)
Odpovedať
Dakujem vam za rady :) As to nejako vsetko skombinujem do kopy, niektori nech prespia na mieste co budu chciet, jeden fixny bus a dvaja taxikari :) vdaka :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?