Cirkevný sobáš mimo kostola, vonku v Trnave - poraďte

Ahojjte, chcela by som sa spýtať, či máte niektorá skpsenosť, prípadne info, či je možné niekde v TT alebo v jej blizkosti možný cirkevný sobáš ale vonku, môj nastávajúci by to strašne chcel. Nie je veriaci, a nemôžem ho nútiť aby sa ženil v kostole aj ked ja oficiálne veriaca som... nepočuli ste o tom? prípadne nepoznáte nejaké miesto, ktoré je cirkvou schválené pre takéto obrady? nejaká záhrada pri rotunde alebo niečo podobné? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Cirkevný obrad musí byť len v kostole alebo na vysvetenom mieste.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze levocska hora, ale to mate troska daleko. O inych neviem
Odpovedať
@natushik153 ano viem ze to musi byt miesto vysvetene. ale ja bohuzial ziadne take nepoznam
Odpovedať
Profilova fotka
@kufrik2008 ani ja také nepoznám
Odpovedať
Profilova fotka
vysvatene miesto urcite nie je nikde vonku. vsetko su bu kostoly, alebo kaplnky :)
Odpovedať
@kufrik2008 ak ma ist o evanjelicky sobas, tak zalezi od farara, ci je ochotny, pripadne ci bude ziadat povolenie alebo to pojde na jeho triko....miesto je potom na Vas, ak je farar s tym ok ze by sobasil vonku...
Odpovedať
@kufrik2008 no takto náš farár povedal, že sa to dá iba v takom prípade, ak sa jedná o miesto kde je nejaká sakrálna pamiatka, alebo nejaký kríž, alebo niečo podobné a aj v takomto prípade o tom nerozhoduje ten kňaz, ale biskup daného regiónu. Ten totiž musí dať na to súhlas.
Odpovedať
aj my sme snívali o svadbe vonku, aj som bola presvedčená, že svojou húževnatosťou to vybavím, no žiaľ nepodarilo sa :( žiadny farár nebol ochotný. takže nakoniec sme mali v kostole. a potom som sa s tým aj zmierila :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rmnka myslim, ze na tej hore je taky vysvateny oltar vonku, niekto mi to raz spominal. Kazdopadne asi sa treba opytat biskupa(ov):)
Odpovedať
A nepoznate aspon nejaku peknu kaplnku niekde na kopci? alebo coja vieem kde ? :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?