Bývame v Bratislave, trvalý pobyt máme na východe. Kde mať svadbu?

Pekný večer, milé nevestičky. :) Bývame v BA a máme tu vlastné bývanie (trvalý alebo prechodný pobyt ešte nie), no stále máme trvalý pobyt doma na východe. Lámeme si hlavu, kde mať svadbu. V BA alebo doma? Prosím tie z vás, ktoré boli v podobnej situácii, poraďte mi, kde je ľahšie zorganizovať svadbu. Potešia ma aj vaše pre a proti, skúsenosti, ako ste podobnú situáciu riešili vy. Z BA sa neplánujeme sťahovať, hoci najradšej by sme sa vrátili späť domov, drží nás tu práca. Ďakujem za vaše rady. :)
Odpovedať
My sme rovnaky pripad 🙂 svadbu sme mali na vychode, skor dojdu kamarati na vychod ako rodina do Ba, rovnako aj cenovo je to vyhodnejsie. Treba si asi zvazit hosti, ich pocet, rozpocet. A organizovanie z Ba bolo v pohode, rezervovane vsetko cez telefon, ked sme boli doma, tak sme sa stretli s dodavatelmi. Niektore veci riesili mamky 🙂 postupne sme vsetko chystali a vozili na vychod. Viedla som podrobny zoznam, kde co je. Niet nad pravu vychodniarsku svadbu 😁
Odpovedať
my mame taktiez celu rodinu na vychode ale zijeme v Rakusku..jednoznacne som chcela mat svadbu na vychode, kedze som o tom snivala odmala, ze sa raz budem vydavat v Dome v KE :-) samozrejme rovnako dolezity faktor bola aj cela rodina, kamaratov mame aj v zahranici cize ti pricestuju hocikam...v neposlednom rade je to aj financne vyhodnejsie, nam sa vratila skoro cela svadba na daroch...v dnesnej dobe uz nie je problem planovat nadialku len treba pri svadbe mimo bydliska ratat min. s tyzdnom az dvoma dovolenky ;-) a tak ako vravi Ivka, vsetko postupne znasat no vychodniarska svadba ma svoje caro x-)
Odpovedať
Máte pravdu, baby. :) Popravde, nezamyslela som sa nad tým, že tu v BA by to bolo drahšie + museli by sme riešiť aj ubytovanie pre hostí. No je tu ešte jeden háčik. Nechcem svadbu u nás na dedine, ale u snúbenca v KE. Ibaže on nie je pokrstený, tak neviem, ako to riešiť s farármi... Oddá nás aj kňaz mimo farnosti? Máte s tým skúsenosť? Alebo niekto z vášho okolia? Priateľ viac menej praktizuje moju vieru. Dobrovoľne so mnou ide do kostola, no o krste sme sa nerozprávali. Viem, že môžeme mať svadbu v kostole, ale netuším, ako to vyriešiť s farárom. Poradíte? :)
Odpovedať
@jackiedanielsova musis ist na faru tam kde si bola krstena a vypytat si od nich odpis krstneho listu + ist na faru pod ktoru patris bydliskom a od nich si vypytat licenciu na sobas mimo fary (u mna su to napr. dve rozne fary)...my sme boli pokrsteni v inych farnostiach nez sme sa brali a tym padom sme museli prv zohnat krstne listy + tu licenciu a to zaniest na faru pod ktoru patri kostol :-)
Odpovedať
@janelicious03 Veľmi veľmi si mi pomohla. :) Srdečná vďaka! :* Verím, že sa miestny kňaz neurazí a pochopí dôvody, pre kt. chceme mať svadbu inde.
Odpovedať
@jackiedanielsova rado sa stalo ;-) ja som vedela ze moj by sa urazil pripadne by mi to nevystavil (viem z pocutia, ze to robi), takze som poslala draheho do jeho fary :-D ale ked u vas si len ty pokrstena tak nemas na vyber len dufat ze to pochopi..drzim palce :)
Odpovedať
@janelicious03 Pokúsim sa mu vysvetliť, že nie som tak spätá s komunitou, v kt. som žila. A vždy som túžila mať svadbu v nejakej malej kaplnke v prírode. :) Dúfam, že pochopí, že máme právo si vybrať miesto. Je to predsa o nás, nie o fare, kde ma pokrstili. Ešte raz veľké ďakujem. :) <3
Odpovedať
Profilova fotka
@jackiedanielsova Alebo povedz, ze pre starsich clenov Tvojej rodiny by bolo cestovanie na taku vzdialenost velmi fyzicky vycerpavajuce :)
Odpovedať
@sonnenshein Vieš čo, bude to tak pol na pol pre všetkých hostí, čo sa týka vzdialenosti. :) Aaa, nebudem sa pred ním vykrúcať, hoci to nebude asi veľmi príjemný rozhovor. :) Ale vďaka za nápad. :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, aj my sme sa pred svadbou stahovali na zapad, ale svadbu sme mali na vychode (komplet rodina a priatelia), aj ked na zapade by sme mali pravdepodobne krajsie priestory.
Odpovedať
My sme sice BB ale tiez sme svadbu dali na vychod.Vsetko na vychode lepsie ako BB okolie a hlavne cenovo( cize blava musi byt este viac si myslim) napriklad v BB by sme pri priestore aky sme chceli za 45e na osobu dostali akurat tak gordon s hranolkami 😂😂.Polka hosti bola BB polka vychod nik nemal problem prist.Vyziadaj si cenove ponuky pokukaj priestor a podla toho sa rozhodni.Kto na svadbu chce prist pojde aj 1000kma kto nechce vyhovori sa aj ked byva vedla v dedine
Odpovedať
@weja146 Ale aj vyššiu cenu za ne. :) Asi bolo fajn, že ste to ešte stihli na východe. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sweetluska Máš pravdu. :) O to, kto príde a kto nie, sa až tak nebojím. :D Skôr ma desia tie vybavovačky na diaľku. Mamina je staršia a má veľa zdravotných problémov, tá nebude môcť pomôcť a svokrovci... myslím, že nebudú moc aktívni, aby nám pomohli organizovať. Uvidíme. Verím, že to dáko zvládneme. :) Ale aspoň s kaderníčkou a vizážistkou mám jasno už teraz. :D
Odpovedať
@jackiedanielsova ja som dala vsetko na dialku potom 1 den stretnutie na popodpisovanie sme dosli do Ke.Len kastiel sme boli 3x raz obzriet raz na podpis a ochutnavku a raz 3 mesiace pred svadbou doriesit posledne veci osobne.Vsetko ostatne je tu na MS😂😂😂 vyzdoba,bol tu aj fotograf,aj kapela..Ňo vsetko 😂😂😂
Odpovedať
@sweetluska Dodala si mi odvahu, že to ide a dá sa to prežiť. :) Si šikovná, keď si to takto dala. ;) Môj Miško mi so všetkým pomáha, tak verím, že aj v tomto na to pôjdeme spolu a bude to fajn. :)
Odpovedať
podla mna nezaberie vela casu zoorganizovat svadbu, ked viete, co a koho chcete (nam vikend a potom sme mali dlhu chvilku -14 mesiacov na vymyslanie vyzdoby, darcekov, oznamka a inych detailov). je pekne, ze sa Tvoj snubenec chce zapojit, mne sa to pacilo, ked sme spolu vyberali, strihali, lepili, viazali maslicky, robili pierka :D a tiez baby tu su mile, ochotne pomoct, poradit, urcite to zvladnete aj na dialku :)
Odpovedať
@ivkam88 Ďakujem za povzbudivé slová, vážim si to. :) Naozaj som sa tu ešte nestretla s nevraživosťou alebo negativitou. :) Táto stránka má svoje čaro a som za ňu vďačná pre veľa vecí. :) Akurát si pozerám tvoj album a pekne ste sa vyhrali. Pierka s notami sú milé, také som ešte ani nevidela. :) Vínová je veľmi elegantná... :) Budem sa tešiť na svadobný album. ;)
Odpovedať
@jackiedanielsova minuly tyzden sme sa dockali fotiek, uz su v Ba, len este si nenasli cestu k nam :)
Odpovedať
@ivkam88 Tak nech je to čím skôr aj tu na MS. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@jackiedanielsova to jednoznacne :-), ale tak my sme ani nepremyslali nad zapadom, kedze vsetkych mame na vychode (pripadne rozlietanych, ale rodinu maju na vychode)
Odpovedať
mne by bolo asi luto nespravit svoju svadbu "doma" ale na druhej strane republiky. bude to aj lepsie s hostami, v bratislave by sa to horsie riesilo, ze kde ich popripade ubytovat alebo ako sa po hostine dostanu domov :)
Odpovedať
@weja146 My sme na chvíľu o tom premýšľali len preto, že nám prišlo jednoduchšie vybavovať svadbu tam, kde bývame. :)
Odpovedať
@slavcitka A museli by sme riešiť aj ubytovanie pre hostí, čo by bola teda pekná pálka... :)
Odpovedať
Ahoj, my sme riesili podobnu dilemu. Zijeme v BA, ja devat rokov a mame tam uz aj vlastny byt, povodom som zo stredneho SVK, manzel z okolia Banoviec.. v lete sme mali svadbu a pred rokom sme sa tiez zapotili s vyberom miesta.. nakoniec sme zvolili zlatu strednu cestu a dali sme to na pol cestu.. svadba bola v Trencine.. obom sa nam mesto paci a nasli sme pekne miesto na svadbu.. navyse je to velke mesto s dobrou dostupnostou, ziadny problem so spojmi ci nedostatkom ubytovania.. a musim povedat, ze vobec nelutujeme.. neutralne miesto, kde sme si vsetko zariadili podla seba, rodicia nemali stresy z toho, ze by doma museli nieco chystat a ze by sa im tam dovalilo 90 ludi na odobierku a pod.. vsetci sa bez najmensieho problemu dostavili do TN, niektori tam prespali, ini isli domov.. z kazdej strany zabralo cestovanie max hodinku a stvrt.. a vsetci si svadbu nesmierne chvalili aj napriek tomu, ze bola na mieste pre nas trosku cudzom (s vynimkoy manzela, ktory tam stravil kratky pracovny cas). Takze z vlastnej skusenosti mozem odporucat aj takyto variant :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?