Pigmentové škvrny

Profilova fotka
ahojte, mať pigmentové škvrny je veľmi nepríjemné. Snažíme sa ich maskovať, hľadáme spôsoby ako sa ich zbaviť, ... máte aj vy pigmentové fľaky? Pamätáte si, kedy vám vznikli a čo bolo spúšťačom? Čo s nimi robíte? Maskujete či bielite? Poradme si navzájom, ako sa týchto škvŕn zbaviť a ako im predchádzať.
Profilova fotka
ahoj,mne sa robia pigmentove skvrny nad hornou perou, hned ako vyjde prve slniecko a trosku ma opali do tvare. Viete mi nieco poradit? :-)
Profilova fotka
photoderm anti-age spf 30 od minulého leta, je fakt super :-)
Profilova fotka
@zuzkarisko ahoj, jarne slniecko je velmi zradne. Je spravidla hlavnou pricinou vzniku pigmentovych flakov. Alenielen jarne slnko ale slnko celkovo. Pokozka moze vyrazne reagovat napr pri hormonalnych zmenach (tehotenstvo), uzivani liekov, nespravnej kozmetike, parfumoch, ... Jedine co pomaha je krem s ochrannym faktorom. Moze byt ten, co spomina @arwen_s, alebo je viac variant. Su dokonca aj tonovane, takze na leto mozu byt ako nahrada make upu. Podla fototypu pokozky by som volila SPF od 30- 50+. a tiez podla typu pokozky (suchy, mastnejsi ...) Bioderma ma v ponuke presne cielene produkty z radu Photoderm, podla typu pleti a vysky ochrany. S ochrannouje treba zacat hned ako vyjde prve jarne slniecko - uz teraz!. A pravidelne sa natierat kazdy den. Aj ked ides len do prace. Jedine tymto sposobom zabranis vzniku novych pig.flakov. Pokial su uz skvrny na pokozke, pomoze jedine bielenie. Ma tiez svoje zasady. Bielenie prebieha hlavne v noci - White objective serum. Nanasa sa na vycistenu pokozku. Pokial je skvrna len mala, postaci len White Objective pero. Tieto dva produkty sa mozu aj kombinovat. Toto bielenie sa doporucuje v zimnom obdobi kvoli slnecnemu ziareniu. Kazdopadne, je nutne cez den pouzivat krem s SPF.
Profilova fotka
@biodermalucia som zvedavá, či mi SPF 50 + pomôže v Indonézii čo je rovníkové pásmo, za týždeň, alebo či sa vrátim fľakatá ako dalmatín :-|
Profilova fotka
@arwen_s ahoj, neviem, ktory produkt mas v plane kupit, ale sleduj si aj vysku ochrany pred UVA ziarenim. Najvyssia je okolo 35. Bioderma ma na kazdej krabicke z bocnej strany uvedenu ochranu UVA. Totizto UVA ziarenie je priamo zodpovedne za vznik pigmentoch skvrn. SPF je ochrana pred UVB ziarenim. Vyrobit ucinnu a dostatocnu ochranu pred UVA ziarenim je dost obtiazne, pretoze UVA ziarenie prenika omnoho hlbsie pod kozu ako UVB ziarenie. Vo Photodermoch si mozes vyberat podla typu pleti. Lahka verzia je Photoderm Ultra Fluid SPF 50+ a UVA ochranu ma okolo 35 (nepamatam si teraz presne to cislo, najdes ho na krabicke). Je v 3 variantach - klasicky fluid, tonovany svetly a tonovany tmavy. Tonovane su idealne v letnom obdobi ako nahrada make upu. Uzivaj si Indoneziu ;) Bude to urcite super dovolenka. Svadobna cesta?
Profilova fotka
@biodermalucia ďakujem pekne, photodermy nakúpené, tak som vybrala správne ;-) a áno, zaslúžený oddych na Bali 3 dni po svadbe.. neviem na čo sa tešiť skôr :-)
Profilova fotka
@arwen_s na vsetko :) uzivajte si to naplno :) vela vela lasky do spolocneho zivota ;-)
Profilova fotka
@biodermalucia ďakujem pekne ;-)
Profilova fotka
@arwen_s dakujem:) urcite vyskusam...vela pohody a lasky na Bali..ticho zavidim:)
Profilova fotka
@biodermalucia dakujem za rady...urcite vyskusam..
Profilova fotka
@zuzkarisko ďakujem veľmi pekne..už nech je to tu, už sa neviem na nič aj tak sústrediť :-D
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?