Aký mám typ pleti?

Profilova fotka
Velakrat sa stava, ze sme zmatene z toho, aky je ten nas typ pleti. Raz sa javi ako mastny, potom sa zrazu objavia suche miesta, supinky ci popraskane ranky. O citlivosti ani nehovorim. Viete aky typ pleti mate? Viete si ju presne diagnostikovat? Aj vas trapi ciltivost ci niekolko variant typov pleti? Poradme si navzajom. Pozyvam vas do diskusie.
1
2
Profilova fotka
Toto by som rada vedela aký mám typ pleti :D kozmetička mi povedala, že mám citlivú a problémovú pleť...to mi pomohla keď to viem aj bez nej , ale chcela by som vedieť konkrétnejšie :-/ raz totálne suchá,inokedy mastná :-( potom neviem,čo mám kedy použiť a čo mi bude najlepšie na pleť :-/
@biodermalucia myslim ze mastnu. a nic nepomáha :-(
Profilova fotka
@lubkopetka ahoj, typ pleti mame, nevieme ho zmenit. Vieme vsak najst spravnu starostlivost, aby nasa pokozka vyzerala vyborne a typ pleti nas "neobtazoval". Mastny typ pleti ma aj obrovske plus. Jeho vyhodou je, ze pokozka starne pomalsie a vrasky nie su tak viditelne. To je vyhoda, nie? ;-) Uz len najst tu sprvanu starostlivost, aby nas lesk koze neobtazoval. Co ti nepomaha? Co ti na tvojej pokozke vadi? Ako sa presne staras o svoju plet? Mozno spolocne najdeme nieco, co by ti pomohlo ... :-)
Profilova fotka
@mimi1127 ahoj, a vedela by si svoju pokozku opisat blizsie? Ako sa napr. prejavuje citlivost? Problemovou myslis vyrazky? Suchost a mastnota sa biju - otazne je ci sa tvoria na tom istom mieste alebo kazde na inom mieste ... skus napisat viac amozno na nieco spolu prideme. Pripadne sa este niekto zapoji do diskusie s podobnym problemom. Pekny den :-)
@biodermalucia tak aspon tu jednu vyhodu mam :-) momentalne pouzivam od biodermy sebium H2O, pouzivam to asi len mesiac. Kremy ani nic ine nepouzivam, len tak raz za tyzden Sebium serum. Najviac teda mi vadi ze sa mi plet stale leskne. ked sa nalicim, davam si len makeup a puder (bez nejakeho podkladu), tak mam plet peknu, neleskne sa. ale vydrzi to tak asi hodinku dve a potom sa zas lesknem. vyrazky sa mi nejak nerobia uz, len tak zriedka, len to lesknutie pleti ma trapi.
Profilova fotka
@biodermalucia citlivosť sa prejavuje hlavne v tom, ak mi nesadne napríklad odličovacie mlieko alebo pleťová voda, hneď ma začne štípať koža a sčervenie mi :-/ a suché mám miesta okolo úst a nos, ale hlavne tie ústa, neviem čo s tým :-( ráno sa zobudím a okolo pier vypadám ako kapor šupinatá :-( ... a problémová, to sú už spomínané vyrážky, zbavím sa jednej a hneď nato sa mi vybúri druhá,hlavne na čele ... žiadne výrobky od Vás nepoznám, iba krémy na leto, ale na pleť nie, čo by si mi poradila prosím Ťa?
Viem, ale trvalo dlho, kym som pochopila, ze nemam mastnu, ba dokonca ani zmiesanu, ale - suchu a citlivu. Nechcela som to kozmeticke verit. Dnes konecne pouzivam spravny typ kozmetiky a nemam supinky, suche mapy, pocit tahania. Skratka, aj sucha plet moze mat lahko sa mastiaci nos :-)))
Profilova fotka
@lubkopetka ahoj, tvoj problem sa da jednoducho vyriesit ;-) V prvom rade sa zacni kremovat! Urcite sa pytas preco, ked sa lesknes a po kreme sa budes este viac ... ale to je omyl. Tvoja pokozka tvori nadpordukciu kozneho mazu. Kremom ju skorigujes, naucis ju tvorit len tolko kozneho mazu kolko je optimum. Mozno sa to zda divne, ale funguje to. Takze: hygiena sebium H2O je ok. Sebium Serum sa pouziva v mesacnej kure. Takze ked ho uz mas doma, tak ho pouzivaj kazdu alebo kazdu druhu noc. nanes na vycistenu pokozku. Rano vycisti s H2O. Pozrela som si kolko mas rokov. V tvojom veku je nutne zacat plet hydratovat. Napadaju mi 2 varianty kremov. Rozhodni sa, ktory by ti viac vyhovoval. Hydrabio Legere - vysoko hydratacny krem, lahka textura, dokonale sa vpija, pokozku zanechava hebku. Alebo Matriciane Multi Defense - tiez lahka textura, hydratacny ale zaroven obsahuje patent Matricium, ktory riesi prve jemne vrasky. Je vhodny od 25+. Aj jeden aj druhy je pre tvoju plet vyhovujuci. Mozes ich pouzivat na den aj noc. Na noc ked Ti skonci Serum a tiez ak by si serum pouzivala kazdu druhu noc, tak kazdu prvu si daj hydratacny krem. Krem si nanes rano na vycistenu pokozku, nechaj ho vpit. Nasledne nanes na miesta kde sa pocas dna leskne Sebium Pore Refiner. Pokozku budes mat ako keby si naniesla priesvitny puder - uplne matnu. Nechaj si ho poriadne vpit a mozes nanasat make up ... Daj pleti par dni, a uvidis ako sa zmeni jej textura.
Profilova fotka
@lubkopetka a este som zabudla. Matriciane Multi Defense mozes pouzivat aj ako ocny krem. Alebo sa mozes rozhodnut pre Sensibio ocny krem. Ocne okolie by sa malo osetrovat pravidelne uz v okolo 18 roku zivota. Budem rada, ak mi das potom vediet, ako sa ti dari s problemom a ci sa ti polepsilo ... ;-)
Profilova fotka
@mimi1127 ahoj, tym, ze reagujes na kozmetiku zacervenanim, je pre teba najvhodnejsi rad sensibio - citliva pokozka (plus par dalsich produktov z inych radov). Ked si budes kupovat akukolvek kozmetiku, kontroluj si zlozenie. Mala by byt bez parfumu a idealne aj bez parabenov. Na odlicovanie by som ti doporucila Sensibio H2O. Je naozaj setrna, zatial som sa nestretla so ziadnou reakciou na nu. Viac som o tejto vode pisala tu: http://www.mojasvadba.sk/fotoblog/bio... Tato micelarna voda sa nemusi oplachovat, preto sa vyhnes kontaktu s vodou z vodovodu, ktora pokozku zbytocne vysusuje. Tym, ze mas na tvari niekolko typov pokozky, budes musiet kombinovat kremy. Je to upkne nornalne. Vzdy to funguje tak, ze nanesies jeden, ked sa vpije, nanesies dalsi. Nanasas na celu tvar alebo len na miesta, ktore mas postihnute. Pre teba by som volila krem Sensibio Legere. To by bol zaklad. A kombinovala by som ho - vyrazky Sebium Global a suche miesta Atoderm PO zinc. Neviem ako mas tie vyrazky lokalizovane a ake su. Ak sa ti da, tak nanasaj Global bud plosne na miesta kde sa vyrazky vyskutuju (celo) alebo len jednotlivo na kazdu vyrazku. To je skor v pripade, ak sa ti robia vypukle cervene az zapalene vyrazky. Atoderm PO zinc obsahuje liecivy zinok v upravenej forme. Pomoze ti na tvoje suche miesta. Je to liecivy krem a zabera pri liecbe atopie. Ak by si mala aj pery vysusene, tam je vhodny Atoderm Balzam na pery. Tieto produkty co spominam su bez parfumu a bez parabenov - idealne pre teba.
Profilova fotka
@hallie super :) je naozaj niekedy obtiazne diagnostikovat si spravny typ pleti. A pokial nemame urceny ten spravny typ, moceme sa v problemoch, pretoze si na kozu nanasame nieco, co nam vobec nevyhovuje. Niekedy je to naozaj o tom, zistit aka nasa pokozka skutocne je a dat jej to, co je pre nu urcene. Tesi ma, ze si spokojna a zbavila si sa problemov :) Je to super pocit, vsak? ;-)
@biodermalucia Ďakujem za radu, určite vyskúšam. Ešte jedna otázočka... to Sebium Serum čo mám... Ak si ho budem nanášať každú druhú noc, mám ho naniesť, nechať pôsobiť a potom opláchnuť tvár alebo ho len nanesiem a nechám do rána?
Článok sa načítava...
@biodermalucia no, bol by, keby som bola disciplinovaná :-) moja pleť totiž vždy odráža to, ako sa stravujem. stačí vybočenie a vyhádžem sa - čo je po svadbe teraz dosť divoké :-D
Ahoj, aj ja potrebujem radu. Moja pleť je niekedy mastná, niekedy suchá, až sa olupuje. Hlavne na čele a nose sa to mení ako počasie :)) Tvoria sa mi vyrážky. Používam pleťovú vodu, aj gél sébium, ale som potom dosť suchá, niekedy je pokožka úplne napnutá aj po nakrémovaní. Momentálne sa krémujem krémom sébium pore refiner, z času na čas používam peeling hydrabio. Keď použijem sébium mat, sa mi zdá, že sa mi ešte zhorší pleť - mám viac vyrážok. Viem, že treba nájsť tú správnu kombináciu krémov, ale akú? Ešte jedna otázka. Aký opaľovací krém pre 3 mesačné bábo, viem, že najlepšie je vyhýbať sa slnku, ale niekedy to ozaj nejde. Mám aj 3 ročné dieťa a chcela by som pre nich kúpiť jeden opaľovací krém...Ďakujem
Profilova fotka
@lubkopetka Sebium Serum si nanes na vycistenu pokozku a nechaj posobit do rana. Rano ho len umy. Viac o sere som pisala tu: http://www.mojasvadba.sk/forum/mesiac... papa :)
Profilova fotka
@hallie jeeej, ty si cerstva mladomanzelka :) blahozelam :) teraz mas vsetko odpustene ;-) uzivajte a lubte sa :-)
Profilova fotka
@jancaca ahoj, rada poradim :) problem je v tom, ze zle pouzivas krem. Pokial si plet vycistis voda + moussant, mozes mat pocit napatia. To mam aj ja. Ved plet uplnezbavime mazu. Ak vsak na tento stav nanesies Sebium Pore Refiner, odmastis sa uplne. Sebium Pore refiner zmatnuje, uplne pohlcuje maz a stahuje pory. Je vhodny jedine na mastne casti tvare, aj to, ja ho doporucujem len na den. Idealne drzi make up a pokozka sa po nom neleskne. Tie, ktore sa nechcu cez den lesknut, pre nich je idealny. Ty si sa pravdepodobne s nim uplne vysusila. Ale to je v pohode, ja som to urobila tiez :) ked som ho prvy krat testovala, pamatam si, ze som bola chora a lezala doma. Nanasala som si ho rano aj vecer a do troch dni som bola susienka a supala som sa z neho. Pokozku hydratuj. Mozes Hydrabio Legere aj na noc aj na den. A cez den si na vpity Hydrabio Legere nanes Pore Refiner, ale len na miesta, kde sa pocas dna lesknes. Ktore su to miesta zistis jednoducho bud pohladom alebo stary trik s papierovou vreckovkou - odsaj maz a vreckovka ti ukaze mastne miesta. Hydrabio peeling je fajn, mozes ho pouzivat. Pokial ti Mat nerobi dobre, nedavaj si ho. Cez www.sebiumglobal.sk si mozes dat poslat vzorky zo sebia zdarma. Je tam Sebium Global-novinka na akne. vyskusaj na vyrazky. Neviem ake sa ti tvoria. Krem s ochrannym faktorom, pokial chces len jeden, budessa musiet rozhodnut: Varianta 1 - Photoderm Mineral - vhodny pre deti od narodenia a vsetkych s citlivou pokozkou a alergiami. Je robeny na baze mineralnych clon - svetlo odraza. textura je lahka ale kvoli minerlanym clonam moze zanechat jemny biely povrch (hlavne ked sa namoci do vody) a horsie sa vecer umyva. Pre 3m idealne, pre 3r. zvaz sama. Varianta 2. - Photoderm Kid - to uz je ma chemicke filtre - ina baza ako mineralne. Je v spreji, lakho nastriekas a rozotries. nezanechava ziadny film. Pre 3r. idealny, pre 3m bysom ho najskor otestovala na predlakti v malom mnozstve. Predsalen ta koza je velmi citliva a potrebujes si otestovat ci s nim bude ok. Ak nezareaguje, moze ho pouzivat. Celkovo, detom min. do 1 roka, idealne do 3 rokov dermatologovia odporucaju mineralne filtre. Je to hlavne kvoli alergiam, ktora mozu na chemicke filtre vzniknut. Pokial vsak urobis test a nebude reakcia, nemas sa coho bat. Neviem ci som dostatocne poradila ....
@biodermalucia Dakujem :-) Idem si davat ovocny detox, hadam sa plet umudri :-)
@biodermalucia Ešte som zabudla.. Tiež mám doma vzorky Sebium Al a Sebium AKN. Mám aj tieto prípravky používať?
Profilova fotka
@lubkopetka Sebium AKN mozes pouzit na noc - tu ktoru nebudes mat Sebium Serum :) Vzorka ti vydrzi tam na 5 noci ... mozes ich teda striedat. Serum - akn - serum - akn ... A Sebium AI si odloz a ked sa ti zacne robit vyrazka (taka ta "menstruacna"), budes ju len citit, hned si miesto vycisti a nanes AI. ked vyrazku podchytis v prvotnom stadiu, AI ju moze dostat pod kontrolu a vyrazka nemusi ani vykuknut. Zmizne ... Mozes nanasat ako casto len chces, len vzdy na cistu pokozku,
@biodermalucia jééj ďakujem za radu, hneď si idem kúpiť Hydrabio Legere. Super, že stačí jeden krém na deň aj noc, nie som fanúšikom kúpelne plnej krémov :))) A ešte čo používať na oči? S tými opaľovacími krémikmi sa ešte rozhodnem... Ešte raz vďaka.
Profilova fotka
@jancaca :) na oci Sensibio Ocny. Mozes ho nanasat rano aj vecer. Vpije sa nezanechava pokozku mastnu, takze mozes nan aplikovat aj make up. papa
Ahojte, asi sa pridám ;-) V poslednom čase mám na tvári strašne veľa... hm... ako to nazvať? Nerovností? :-D Sú to také malé vyrážtičky, nie sú červené ani zapálené a sú fakt maličké ale vyzerá to hrozne. Pleť mám podľa jednej kozmetičky mastnú, podľa druhej suchú a podľa tretej normálnu na môj vek :-S Takže som úplne stratená - čoho výsledkom je, že používam najobyčajnejší krém aký existuje. A čakám, že ma osvieti :-) Ešte asi dodám, že na slnečné dni používam Photoderm SPF 50 a po ňom mám prvé dve - tri hodiny úplne super pleť... potom sa to ale vráti naspäť do normálu :-(
Profilova fotka
Aku kozmetiku by si mi poradila? mam 40, typ pleti-v T zone hlavne na nose a brade par upchanych porov, aj ked nemam mastnu , lesklu plet ani v T zone, skor suchsiu , pocit napnutia uz kratko na nakremovani.....Oci citlive , par vrasok, sem tam kruhy pod ocami....mozes mi odporucit nejaku celu radu vyrobkov?
Profilova fotka
@pomme ahoj, kozmeticky ti teda poradili ... len ktora je ta spravna opdoved? :) Prosim Ta, napisala by si mi presny nazov Photodermu, ktory pouzivas? Podla toho by sme mozno nasli odpoved. Kazdy Photoderm ma svoje zaradenie aj podla typu pleti. Ak mozes, napis mi. Potom ti dam ucelenu odpoved. Prepac, ze nebudem okamzite reagovat. Sme na vikend mimo domu a mam tu horsi pristup k netu.
@biodermalucia Jasné, uži si víkend :-) Používam Photoderm Max 50 + Très haute protection Peaux intolérantes Texture invisible :-)
Profilova fotka
@lauraa ahoj, vzhladom na vek je potrebne postavit starostlivost o pokozku na hydratacii a protivraskovom osetreni. Len sa chcem uistit ci som spravne pochopila - plet je skor suchsia, napnuta, neleskne sa a nemasti a v oblasti T zony su upchate pory. hygiena: Sensibio alebo Hydrabio H2O, odlici, vycisti a netreba ju oplachovat. Vyhnes sa tym umyvaniu vodou, ktora zbytocne vysusuje. Plet dokladne vycisti rano aj vecer. Krem na den Matriciane Rides, ma hutnejsiu texturu, hlbkovo bojuje proti vraskam (patent Matricium) a samozrejme hydratuje. Mozes ho pouzivat aj na noc. Na noc by som doporucila este Matriciane Serum. To si daj hned na vycistenu pokozku, nechaj vpit a nanes Rides. Matriciane Serum je inzenzivnejsie a vpije sa cele. Pravdepodobne by si mala po nom pocit, ze si si na plet nic nenaniesla, preto si daj este nan Rides. Tie, ktore maju plet zmiesanu/mastnu, im staci len Serum. Rides mozes nanasat aj okolo oci. Na kruhy pod ocami je vhodny Sensibio Ocny. Rides a ocny mozes kombinovat. Ocny mozes davat rano aj vecer. (aj pod make up). Pory precistis Hydrabio peelingovym kremom. Pouzivaj ho 2x tyzdenne na tvar. Mozes ho pouzivat aj na telo. A nasledne si na pokozku nanes Hydrabio Masku, ktora ti krasne prehydratuje. Je kremova a mozes ju pouzivat v dvoch variantach. Bud ako masku - nanes na 10 min a nasledne umy - alebo nanes ako krem na noc (vpije sa ako krem) Tiez je dobra v lete, hlavne na dovolenke pri mori, plet krasne hydratuje. A samozrejme 4x do roka kuru Matricium ;-) jedna ampula obsahuje 20 kvapiek. 10 si daj rano a 10 vecer na vycistenu pokozku, vklep do pokozky a nasledne zafixuj kremom. V mojom fotoblogu bude tento tyzden clanok o Matricium. Pekny vecer :)
Profilova fotka
@pomme prosim ta a je tam napisane ze krem alebo fluid alebo ultra fluid?
@biodermalucia jaj tak :-D fluid
Profilova fotka
@biodermalucia dakujem...
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?