Svadobná kytica z kaly. Zoženiem aj v septembri?

Profilova fotka
Kocky potrebujem poradit. Na svadobnu kyticku mam vysnivane biele kaly, ale zo vsetkych stran pocuvam, ze v septembri nemaju vegetacne obdobie, co znamena, ze u nas sa vobec nebudu dat dopestovat a bude ich treba dovazat z Holandska, pricom specialne biele kaly su dost citlive na prevoz a teda ze zrejme sa nebudu dat zohnat alebo budu podstatne drahsie ako v inom mesiaci. Nemate s tym niektora skusenost? Dakujem.
Odpovedať
Ahoj, mam tiez hlavu v smutku, lebo mi povedali to iste, ak nam niekto poradi, bude super ;)
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som uz aj pozerala v albumoch minulorocnych septembrovych nevesticiek a niektore mali kaly, tak im skusam pisat, hadam sa nieco dozvieme ;-)
Odpovedať
No, ano, daju sa zohnat, ale povedali mi ze max. 30 centimetrove, ale ja potrebujem na vyzdobu auta metrove :/, tie 30 cm sa daju zohnat a povedali mi cenu za jednu 13,- Sk
Odpovedať
OMYL 130,-Sk za jednu :))))))))
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som pocula 120,- Sk za jednu, takze asi nieco na tom bude :-| Ja som tiez chcela mat vsetku vyzdobu z kali, aj na auto, ale asi to prehodnotim :-)
Odpovedať
ahojte, ja som mala svadbu 3.9 a chcela som bordove kaly... nebol problem ;-) boli trosku drahsie ale vydrzali velmi dlho...
Odpovedať
Profilova fotka
Diky dai, tak hadam budu aj tie biele... Aspon na tu moju kyticku keby boli :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Tak je to potom už len na Vašom uvážení či ste ochotné dať tie peniaze ako píšete na Vaše vysnívané kalie alebo nie :-x a ak hej tak kde je potom problém ? ;-) V dnešnej dobe nieje nič problém ked sú LOVE :-)
Odpovedať
Ahojte ... ja mam svadbu 16.9. a vobec ani neuvazujem, ze by som nemala kyticu z kali .... Bola som sa aj pytat v jednom kvetinarstve, kde robia nahderne kyticky a vraj to nebude problem, len si ju musim prist objednat mesiac pred sobasom, aby mali dost casu ich pozhanat. Neviem si predstavit, ze by som mala ine kvietky ... kaly musim mat ]-(
Odpovedať
Ahojte,tak ja mam svadbu o tyzden a poviem vam ,ze nemusi byt ani september a budem mat kale z holandska,pretoze sa zevraj vypestovalo malo na slovensku.Potom vam poviem cenu.......... :-( Ale od sna mat z nich kyticu ma to neodradilo.Aj som chcela nieco lacnejsie,ale milacik o tom nechcel ani pocut. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
AHOJTE! Ja mam svadbu tiez v septembry. Ja chcem ruzove kali. Bola som sa tiez uz pytat ci to bude mozne a povedali ze staci tiez tak mesiac vopred dat vediet. Musia tiez objednat z holandska. Ony ich z tade vzdy objednavaju aj ked ich maju normalne v obchode. Tak snad to vijde :-)
Odpovedať
Ja som mala tiez kaly, ccela som cisto bielu kyticku,a le nakolko biele kaly boli velmi, velmi malicke v kvete, musela som to skombinovat s marhulovymi. Treba naozaj zajednat si ich dost dopredu, aby Ti ich priviezli. A moja skusenost je aj taka, ze sa mi lamali stopky a uz rano pri foteni som o dve kaly prisla. Po svadbe kyticka vydrzala ako tak dva dni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Diky kocky, aj ja verim, ze to vyde, nakoniec som to spocitala, ze do tej mojej by ich malo ist len sest, no a jedna na pierko zenichovi, tak by hadam nemal byt problem. Hoci som povodne planovala, ze budu mat kaly aj svadobne maminy a prva druzicka a druzba, ak by s tym mali byt problemy, vymyslim nieco ine. Ale pre seba si tiez ine neviem predstavit, kaly sa mi zdaju byt najelegantnejsie... A moja kvetinarka mi slubila, ze zisti u dodavatelov, ci byvaju v septembri sa kalami problemy (ona tvrdi, ze sa daju zohnat po cely rok), tak dam potom vediet :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, ja tuzim po jednom kvietku - bielej kale, myslite bude to blbe az si dam vyzdobit iba jeden kvet? Nie je to kvoli peniazom, ale paci sa mi jednoduchost! Dakujem za nazory
Odpovedať
Profilova fotka
momice, ja si myslim, ze jedna kala moze byt velmi elegantna a zaujimava, hlavne ak sa vyzdobi tak, ze to este podciarkne jej krasu (mne by sa pacila aj sama osebe). A vobec by som neriesila, ci to bude blbe alebo nie (preco by malo byt?), ak sa mi nieco paci. Tak to vyskusaj a ja sa uz tesim na vysledok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
lyrra, diky este som rozmyslala aj nad nejakym inym kvetom, zatial vyhrava ale kala. Viete mi poradit este nejaky iny druh co by sa hodil?
Odpovedať
Profilova fotka
Mne kvetinarka navrhovala namiesto kali orchidey - ja neviem, som rozhodnuta pre kaly a chcem jednoduchu kyticku do dlzky, nie gulatu alebo do slzicky a ziadnu taku som z orchidei este nevidela a neviem si taku ani predstavit:-( inak ukazovala mi taky album kvetov, z ktorych sa da kyticka urobit, boli tam aj kvietky, o ktorych som nikdy v zivote nepocula a vyzerali dost exoticky, tak skus sa aj ty popytat v kvetinarstve na moznosti.
Odpovedať
momice, 1 kala je velmi pekná, ale musia byť ku nej aj vhodné šaty. Predstav si ako by zanikla pri širokej sukni. Musela by si mať úzke jednoduché šaty. Musíš byť štíhla, vysoká...aby ťa tá kytička skrášlila. Každý kvetinár ti poradí čo sa ku tebe hodí -hneď ako ťa 1.x uvidí. Nízka šiíhla nevesta:okrúhla kytička. Pevnejšia musí mať predľženú..... ;-)
Odpovedať
Ahoj, Lyrra, ja sa vydavam 16.9 a mam uz zajednanu kyticu u 1 panej (aranzerka). Kaly nie su problem - 1 vyjde vraj na cca. 90 SKK. Vydrzia vraj min. 2 tyzdne. Pani ich robi nadherne a za dobre ceny, lebo nema obchod, ale robi takto. 3 kamosky si u nej teraz dali robit kytice a boli nadmieru spokojne. Ja chcem mix oranzovych a bielych x-) Bola som sa pytat aj v kvetinarstvach, ale tam mi dali 3x drahsiu cenu :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj adal., si ma aspon trosku ukludnila, ze kaly nebudu problem. Mne bude kyticku robit kamoska - tiez je aranzerka a ma take malicke kvetinarstvo a ceny uplne v pohodke - niekolko nasobne nizsie ako v BA. To ja sa az prehnane bojim, lebo mi na kalach velmi zalezi, chcela by som kyticku z bielych, nieco ako mala Durianova. A cena 90 Sk by bola super, len sa obavam, ze to bude zalezat od dodavatelov a ti su specialne v BA dost drahi a zevraj pre kvetinky za dobre ceny sa chodi do Brna... A na cene mi az tak nezalezi, len keby vydrzali a napolamali sa, ako pisala ame...
Odpovedať
@lyrra ak nemas daleko do trnavy, skoc do v poradi prveho kvetinarstva, ktore je na pravej strane na ulici povyse mestskej veze, ak ides smerom na zeleny kricok (na tej pravej strane su tri kvetinarstva, takze prve smerom od veze na kricok :-N)...otvorili ho pred niekolkymi mesiacmi (teraz je tam tusim lesenie)...tiez dovazaju kaly z holandska...ak si dobre pamatam, tak mi hovorili, ze po kvety chodia osobne kazde dva tyzdne...a s kalami by nemal byt problem...ak nemas do trnavy daleko, skoc sa porozpravat...uviazu ti kyticu aj podla obrazku...osobne som z nich mala dobry pocit :-) lomnicka
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj lomnicka, ja som v TT kazdy vikend, v sobotu sme prechodili skoro cele mesto, ale nove kvetinarstvo vyse mestskej veze som si ani nevsimla - asi preto, ze som ho nehladala alebo bolo tak dobre schovane pod tym lesenim:-))) tak ak maju otvorene aj v sobotu, vybehnem tam kuknut, diky za tip.
Odpovedať
Ahojte kocky, ja som mala kyticu z ruzovych kal, vydrzali 2 tyzdne. Sice nie som na Slovensku, ale kazdy lepsi kvetinar vam ich môze objednat od marca do novembra v Holandsku.
Odpovedať
vďaka baby za info ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Baby, otváram znova tému, tiež by som chcela v septembri kaly, viete mi poradiť, kde v KE ich budú zaručene mať a aj urobia peknú jednoduchú a elegantnú kytičku? Koľko to cca tak bude stáť a koľko je vhodné si tam tých kvietkov dať, ďakujem za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som toho nazoru, ze ked je clovek ochotny si priplatit, tak sa da zohnat vsetko...my sme mali importny mimosezonny snehobiely orgovan, ktory bol mojim velkym snom :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Tak isto mám vysnívané kaly- žlté k výzdobe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@simka14 ja biele, aj kytica, aj vyzdoba, tiez som zistovala ci sa daju zohnat, a v kvetinarste vrveli ze bez problemov, a ze vtedy su aj o nieco lacnejsie,
Odpovedať
@lyrra parne c islo sa dava do pohrebnych kytic, daj si 7 ako ja :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?