Svadobná kytica v novembri. Aké kvety?

Nemám ani šajny o kvetoch a o tom aké by som mhola mať v kytici na svadbe v novembri. Viete mi niekdo poradiť? Aké druhy kvetov sú dostupné v tomto období? vopred dakujem za rady...
Odpovedať
Profilova fotka
ruže, frézie, alstromérie, sukulenty. georgíny, dhalie, chryzantémy...určite nie jarné kvietky(pivonky, tulipány), iné by sa mali dať zohnať :) skúste si pozrieť našu nástenku na pintereste pre nevesty, možno tam nájdete inšpiráciu
Odpovedať
@janakuky okrem celoročne dostupných kvetov ako sú ruže, frézie, kaly, lisianthus, chryzantémy..., sú práve tulipány, ranunculusy a iné jarné kvety vhodné na zimnú svadbu @florashop dhalie sú v novembri rovnako ťažko dostupné ako pivonky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi Nedá mi nereagovať na margo tulipánov v novembri- samozrejme sa dajú zohnať, ale max žlté, červené... ..s dhaliami mám inú skúsenosť..tie naše nám kvitnú do konca októbra(ak nemrzne), preto ešte začiatkom novembra s nimi problém nemáme.
Odpovedať
@janakuky volila by som z toho, čo bude dostupné :-) Preto sa popýtaj u floristu :-) Ja som mala svadbu v septembri a mala som kytičku čisto z gypsomilky, tá je celoročne.. Ďalej som mala vo výzdboe len vresovec, už som videla v kvetinárstve aj taký pekný šľachtený a kytička z toho je krásna - aj keď použiješ len ten.. Ale ak chceš niečo farebné, podľa mňa ruže - rôzne veľkosti a tvary, dá sa vyblázniť, to isté platí aj o klinčekoch. Osobne fandím chryzantémam - pre mňa to nie je vôbec hrobový kvet, taktieť kopec farieb a odtieňov. Málo uznávané sú podľa mňa georgíny - krásne loptičky... Krásny doplnok môžu byť aj šípky :-) Už si len vybrať :-)
Odpovedať
@florashop Som zástancom sezónnych kvetov, aj keď mnoho druhov kvetov je dostupných celoročne, ale ich cena mimo sezóny je vyššia a kvalita a nie je taká vysoká ako v sezóne, v novembri je sortiment cibuľovín na burze v Holandsku dostatočne široký, takže sa dajú zohnať v rôznych farbách. Áno pokiaľ je priaznivé počasie je možné dopestovať na prelome októbra a novembra dhalie z vlastnej produkcie, ale nevesta uvádza, že svadba bude koncom novembra. Preto by som v tomto prípade odporúčal orientovať sa na celoročne dostupné kvety, prípadne cibuľoviny. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janakuky táto kytička je z novembrovej svadby, smotanové ruže a vres.... a bola nádherná :) ( a to som pri fotení svadieb už videla všelijaké) Nevesta mala šaty so smotanovým nádychom, tak to krásne ladilo...... možno ti to pomôže pri rozhodovaní :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?