Svadobná kytica z kaly - Aké máte skúsenosti?

Ahojte, chcem sa poradit, v kvetinarstvach ma odhovaraju od svadbonej kytice, ktoru chcem mat z kal. Svadbu mame 12.07.2014 a ze v tom obdobi je problem kupit kaly, pripadne su drahe. Mate nejake skusenosti? Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj... aj ja som chcela kyticu z kál (ako náhrada za pivónie :) ), len ma od nej odhovárajú... poradili mi ako náhradu lalie, príp. čajové ruže, že to sú letné kvety. svadbu máme v auguste
Odpovedať
Profilova fotka
my máme svadbu v máji a budem mať kály, ale mne robí kamoška v kvetinárstve, takže povedala, že mi zoženie lacnejšie..
Odpovedať
Profilova fotka
Kedy je vlastne sezona na kaly?:)
Odpovedať
ahoj ja som mala kyticu z kálii, bola trošku iná akú som chcela , lebo som zabudla obrázok doma, ale bola pekná
Odpovedať
Profilova fotka
@darinka777 myslím si, že sezóna kály ani nie je...kály sa vždy dovážajú...
Odpovedať
@petik22 ja by som si kyticu z lalii nedávala - majú ťažkú vôňu. Moze ti byt zle. Mne sa pacia kaly a tiez planujem kyticu z kal resp. kombinacia s niecim. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja kaly.... Uz sa tesiiim...
Odpovedať
Profilova fotka
@gerbera118 mne práveže príde, že kála nemá žiadnu vôňu...kvet s ťažkou vôňou mi príde ľalia alebo orgován, hiacint..
Odpovedať
kaly nemajú intenzívnu vôňu, sú rôzne druhy - farby a veľkosti, prípadne sa dá použiť veľmi podobný kvet - lopatkovec, rastie v kvetináči, ale ako ho dostať rezaný neviem, pozri si na nete dovozcov kvetov , a spýtaj sa či v tom mesiaci sa kala dováža, možno inde budú ochotnejší, a konkrétnejší.
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja budem mat kaly :)
Odpovedať
@ladyflybird aj ja chcem nieco taketo :)
Odpovedať
@darinka777 vraj do maja ci dokedy mi hovorila ze je na kaly sezona. Kazdy mi povedal nieco ine. Takze som rozhodnuta budu kaly :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj, ja som sa vydavala v auguste pred rokom a kaly boli moja prva a perfektna volba-neboli drahe, mala som ich 9 alebo 13 uz neviem presne a kytica mi vydrzala mesiac kedze nepotrebuju vela vody. Aj pierko vydrzalo par dni uplne v pohode. Ja vrelo odporucam.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka24 sesterka mala svadbu predminuly rok v auguste a mala ich tak preto sa pytam:) tiez by som ich velmi chcela a berieme sa v septembri tak sa to hadam nejako zariadi:)
Odpovedať
Baby dakujem Vam velmi pekne. Ja si tiez myslim, ze by to nemal byt problem, chcela som najprv tulipany, ale od tych ma uplne odhovorili ale od tohto sa uz nedam :) Mozno budu drahsie nakolko su vo vegetacnom obdobi ako mi povedali v kvetinarstve ale vydavam sa len raz :) este raz dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
tiez budem mat kaly, a myslim si ze su dostupne pocas celého roka a na cene sa to nezvykne nejak extra odrazat :) aspon tak mi bolo povedane
Odpovedať
@demeterka asi ma kazda kvetinarka na to iny nazor. ta kytica je krasna co si poslala. kedy budes mat presne svadbu? ja by som chcela ale biele kaly
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkal24 svadbu mame 14.juna a o kytici je uz rozhodnute :) kamoska ma presvedcila ze v dnesnej dobe mozem mat hocikedy hociake kvety lebo sa aj tak vsetko pestuje v sklennikoch a hlavne stale su rovnako drahe, lebo kvetinari nie su ochotni znizovat ceny len preto lebo je alebo nie je nejaka sezona... ze aj keby som chcela slnecnice v januari tak mi zozenie :D
Odpovedať
@demeterka super :-) jasne lebo v kvetinarstvach ma zacne presviedcat ze je to problem ze si mam vybrat nieco ine, ale ja nechcem ine :-) tiez chcem kaly biele maximalne smotanove. Tak dakujem velmi pekne za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
v spravnom kvetinarstve by ta nemali odhovarat od nicoho, kedze v dnesnej dobe nie je uz problem zohnat akekolvek kvety v ktoromkolvek rocnom obdobi...keby to tak bolo, tak zimne nevesty ba mali byt bez kvetov?? ale viem, ako to chodi na slovensku...prave preto idem dva dni pred svojou svadbou s velkym autom na zive kvety na svadobnu kyticu, do kostola aj vyzdobu v sale do Krakova na veltrh.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa vydavam v maji a tiez budem mat kali - zlte :)
Odpovedať
@laura1804 tak to mas dobre vymyslene takto. Tiez som bola prekvapena ked mi pani zacala hovorit ze si mam vybrat nieco ine, preco kaly nie atd atd. Ale uz som rozhodnuta kaly budu a bodka :-)
Odpovedať
@sonka011 sesternica mala zlete kaly a kyticka bola krasna :) ja chcem mat takto jednoducho naaranzovany stôl, len kytica, mozno svadobna torta + dekoracia so sviecok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?