Svadobná kytica - gladioly

Profilova fotka
mate skusenosti s gladiolami napr.v kombinacii s tulipanmi?mozno aj na stoly do vaz gladioly,na okruhlych stoloch je to krasne,len ta svadobna kytica neviem ako by vyzerala..
Odpovedať
Svadobná kytica z gladiol nie je až taký problém šikovný florista to zvládne.Dá sa z nich urobiť glamélia,pri ktorej sa jednotlivé kvety naväzujú na drôtiky a prikladaním vznikne jeden velký kvet.Názov glamélia je odvodený od názvu kvetov gladiola a kamélia,ktoré sa najčastejšie používali pri jej výrobe v minulosti.Dnes sa bežne robia glamélie robia napr. ruží ,alebo lalií,ale taktiež sa dajú jednotlivé kvety gladiol skombinovať s inými kvetmi aj s tebou spomínanými tulipánmi.
Odpovedať
@florista Zdravím. Rozhodli sme sa mať biele gladioly vo vysokých vázach na výzdobu stolov. Aká je ich dostupnosť v septembri a na akej úrovni sa pohybuje cena v tomto období? Do jednej vázy rátam asi 5ks, cca 12 váz - viete mi poradiť miesto v BA príp. okolie, kde zoženiem min. 60ks? No a tiež rozmýšľam, ako k tomu zladiť svadobnú kytičku. Páčia sa mi pivónie a typ kytice biedermeier, takže kytica bude pravdepodobne z iných kvetov ako gladioly a zachovám asi len bielu a zelenú farbu a nech to je oživené dákou ružovou/fialovou, aby kytica nezanikala pri šatoch. Snáď to nebude faux pas :-)
Odpovedať
@km9 Ahoj,gladioly v septembri nie sú problém,čo sa týka ceny odhadujem asi tak 2,-€ ks.Ako som písal v príspevku vyššie gladioly sa dajú použiť aj do guľatej kytice,skôr je problém zohnať v septembri pivónie.Farebná kombinácia nebude žiadne faux pas,práve naopak tá ružová,alebo fialová farba kyticu oživí. ;-)
Odpovedať
@florista Ďakujem za odpoveď. Tým faux pas som myslela, že by kytica bola z iných kvetov ako výzdoba :-) Viete o nejakom dobrom kvetinárstve v BA, kde by mi predali spomínaný väčší počet rovnakých gladiol? Alebo stačí sa hocikde dopredu dohodnúť na objednávke?
Odpovedať
@km9 Kytica vôbec nemusí ladiť s výzdobou ,podstatné je ,aby ladila so šatami a ženíchovým oblekom.Kontakt na kvetinárstvo som poslal v IP.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@florista Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ma dostupnosť gladiol začiatkom februára. Poprípade, aké kvety by ste poradil na výzdobu stolov vo februári? Svadba bude ladená v krémovo zlatej farbe. Taktiež by som sa chcela opýtať na ľahko dostupné kvety začiatkom februára. Ďakujem :)
Odpovedať
@zafirka1 Gladioly vo februári, bohužiaľ nie sú. Z bežne dostupných kvetov v tom čase by som ti mohol odporučiť kaly, alebo ľalie (white heaven).
Odpovedať
@ammi to je škoda. Predpokladám, že klasické ruže sú dostupné celoročne, čo ale ruže podobajúce sa pivóniám? Alebo trebars nejaké typické zimné kvietky? Ja totiž veľmi kaly s ľaliami nemusím :) ďakujem
Odpovedať
@zafirka1 Ruže sú dostupné celoročne, aj tie pivonkovité.Vo februári sú dostupné rôzne cibuľoviny ako tulipány, hyacinty, amarylisy, alebo narcisy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?