Svadobná kytica. Aké kvety sú vhodné?

Profilova fotka
Ahojte nevesticky! Nemate nejake info, ake kvety su vhodne na svadobnu kyticu? Mne sa pacia biele tulipany, ale vraj nie su vhodne na svadobnu kyticu:( Poradte prosim. Dakujem.
Odpovedať
Ahojky...já si nemyslím,že by tulipány nebyly vhodné na svatební kytku...právě naopak,začínají být oblíbenějšší a žádanějšší než růže. Svatební kytka z tulipánů je velice hezká. Svatbu máš v dubnu a to je období, kdy tulipány seženeš bez problémů. Pošli mi mail a já ti pošlu nějaké fotky svatebních kytic...Jenom takovou maličkost...pokud budeš mít bílé svatební šaty, tak zvol výraznějšší barvu květů, protože na fotkách by bílá v bílé zanikla a myslím si, že je to škoda.
Odpovedať
zabka, hlavne si vyberaj z prave dostupnych (sezonnych) kvetov, aby vydrzali co najdlhsie, lebo napr. tulipany su mimo sezonu dost slabe a dlho nevydrzia..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, dakujem. Myslim, ze tulipany su v tom obdobi najvhodnejsie a aj najlacnejsie riesenie. Chcem mat biele saty, ale napaci sa mi vyrazna kytica. Mozno tak maximalne biele a bledoruzove.
Odpovedať
zabka, v aprili by s tulipanmi nemal byt problem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, tak já se vdávala teď v září a ve svatební kytici jsem měla bílé tulipány. Kytička byla krásná ještě v pondělí i ty tulipány :-) pořád krásně bílé, nerozkvetlé a neuvadlé. Až ve středu jsem je vytáhla abych mohla kytku dát usušit. Živé, bílé tulipány jsme měli i na dortu a žádné uvadnutí se nekonalo, jenom malinko rozkvetly :-) Já bych se tulipánů nebála.
Odpovedať
A jakou barvu košile a kravaty bude mít ženich?? A taky do jaké barvy budete mít laděnou výzdobu...podle toho si zvol barvu květů
Odpovedať
Zabka ja som mala v kytici aj tulipany, kralovske lalie a nejaku kvetinku podobnu ruzi, pretoze ruze som ja nechcela. Musim podotknut ze prve zvedli tulipany, teda ciastocne uz boli zvednute vtedy ked ma prisiel manzel vypytat a o pol noci uz vyzerala cela kytica ako keby mala tyzden. Takze v prvom rade si pochod viacej kvetinarstiev a snaz sa vybrat to co sa ti bude zdat najlepsie. Ja som si vybrala kyticu asi v najdrahsom v nasom meste, kytica mala byt do cca 2000 sk, nakoniec vysla na 2500 a za nic nestala. O dva dni som ju uz hodila do kosa. Od tulipanov ma v jednom kvetinarstve odhovarali, ale aj tak som ich tam chcela mat a aj som ich tam mala, pretoze ich mam velmi rada.
Odpovedať
Profilova fotka
zabka: veverka215 ma pravdu, chce to sladit vyzdobu, kytku a zenicha... ja mela vyzdobu do oranzova, takze zenich mel oranzovou kravatu a kosili a ja mela oranzove ruze...
Odpovedať
ahoj zabka, tato tema sa tu uz rozoberala, skus v niektorej z tychto tem http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
mischela:no jo...koukám,že jsi měla svatbu v létě,to pak žádný div,že tulipány nevydržely.V tomhle šase není jejich období...sice se dají sehnat...ale jejich kvalita je velmi nízká a nic nevydrží...ale pokud má žabka svatbu na jaře,tak by to mělo být bez problémů,záleží na tom,jak jsou květy ošetřené...jinak..malý fígl...když se tulipány pod hlavičkou propíchnou špičkou nože, naruší se jejich otvírací mechanismus a tulipány se celý týden nerozkřápnou...otevřou se jen tak na půl... ;-) :-D
Odpovedať
odporucam aj http://www.mojasvadba.sk/article/svad... http://www.mojasvadba.sk/article/kvet...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj žabka,ja som raz na narodeniny dostala oranžové tulipány-mám ich v zime v januári,ale velmi dlho vydržali nato že boli to tulipány :-D :-D a že bola zima.vyšše týždna som ich mala vo váze,kytica bola robená do okrúhleho tvaru ale ako rozkvitali vytvárali velmi pekné srdiečko ;-) ja som bola šťastná,že mi tak dlho vydržali... ako dlho vydržia kvety to záleží aj od toho,že aké sú čerstvé... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
oranzove tulipany mozu byt.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jankaff a na kedy tie oranžové tulipány?v zime boli krásne-celá kytička bola taká teplá v tej zime :-D teoreticky by sa dali použiť aj na svadbu,ale vtedy sme to ešte nemali ani v pláne...ináč ja som sa rozhodla posledný týžden,že z čoho vlastne chcem tú kyticu...pôvodne mali byť mini kalie alebo orchidei,ale už tých orchidei nebolo tak vela-žeby bolo vela svadieb? :-D :-D a lete oni nekvitnu tak ako strelícia(tiež moj oblúbený kvet/tak som sa rozhodla pre iné riešenie,kuk do albumu...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj zabka, ja milujem tulipany, a tiez ich chcem mat ako svadobnu kyticu. Dufam, ze na konci aprila to bude este ok. Bola som 2x v Kaukenhofe (blizko amsterdamu), to je uzasna zahrada plna tulipanov, a najlepsie pocasie na ne je prave april... ale zasa zalezi od roka... ci je to inak najlacnejsie riesenie to neviem, pretoze vacsinou sa dovazaju s holandska...
Odpovedať
Profilova fotka
veru uankab v holandsku je vela tulipánov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Babky, velmi Vam dakujem za Vase rady!!!! :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj zabka však sme ti dokopy nič nové nepovedali,asi len tolko,že si daj spraviť kyticu z tvojich oblúbených kvetov ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Chci jen upozornit co se stalo mé kolegyni. nevím, jestli to tak praktikují všechna květinářství, ale snad ne. Její kytička jí uvadla hrozně brzo, vydržela na focení a pak už vypadala hrozně. Doma druhý den po svatbě z ní chtěli vyndat ty různé ozdůbky a tak ji rozebrali, a nestačili se divit. Všechny květy byli pouze hlavičky na drátku, bez stonků, takže i když byly ve váze, tak se k nim voda nedostala, a to co nevěsta držela v ruce, bylo jen "zelené", opravdu veškeré květy byly na drátech. Docela mě to překvapilo. :-S
Odpovedať
ladenka:záleží na tom co měla za květy,ale je mi divný,že byly jen na drátku.Květy s krátkými stonky jako třeba orch.ideje se musí nadrátkovat,navatičkovat,vatička se přestříkne vodou a ovine se floristickou páskou a jednotlivé květy se uváží.Pokud je vazba převislá,tak to ani jinak nejde,ale dělá se to i u jiných květů a a určitých typů vazeb.Květy tím,že je tam navlhčená vata,tak vydrží asi tak dva dny...někdy i dýl,záleží na tom co je to za květ.Ale ty píšeš,že neměli vůbec stonky...tak to je divný..to se normálně nedělá :-|.Jaký typ vazby to byl..???
Odpovedať
Jinak...milé nevěsty...už jsem to tady někde v diskuzi psala.Pokud si vyberete klasickou kulatou,ale i převislou vazbu,kde květy nejsou vatičkovány !kytka by měla vydržet ten týdena uvadne do druhýho dne,kontaktujte květinářství a dožadujte se kompenzace,protože ze zákona máte nárok na reklamaci do 24 hodin.Pokud je to solidní květinářství,tak vám tuto možnost samo od sebe řekne.Když ne,tak se na to informujte,když si jdete kytku objednat,nebo když si ji vyzvedáváte....
Odpovedať
Profilova fotka
nielen do vatičiek sa to dáva,ale existuju aj také malé akoby skúmavky,do ktorých sa dáva voda,tiež zviknú použiť na orchidee, antúrie,...podla mna to je lepšie riešenie ako vatička omotaná na kvete,lebo tá vata uschne po čase a v ampulke-skúmavke ostane dovtedy voda kým to vlastne nevypije tá kvetinka ;-)
Odpovedať
jenomže ta ampulka je silnější a když se váží květy do převisu a převis není je rozvolněný,tak se ty stonky musí navatičkovat a prodloužit,aby to vypadalo jako stonek.A ampule se používají pokud je v kytici méně kvétů.Jsou prostě typy vazeb,kdy se ampule nedají použít,ale to to jsou specifický vazby...a jsou krátkodobé.Taky na tohle nevěsty upozorníme,pokud si nějakou takovou vyberou.Já měla třeba konkrétně orchideje a gloriosy a měla jsem je vyvázany do stran,stonky byly navatičkovány a vydržela mi týden,protože stonky zeleně byly od vody mokré a tím pádem to vlho natáhla i ta vatička.Vázala mi jí máma a kdybych si měla znovu vybrat,tak asi znovu zvolím tu samou,nebo trošku jinou,ale určitě z orchidejí... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aj ja chcem mat svadobnu kyticu z bielych tulipanov. V jednom kvetinarstve mi povedali, ze to problem nebude..oni vraj vedia zohnat vsetko. Dokonca tulipany aj v decembri. No ale potom to bude vraj drahsie. Ale ja budem mat svadbu koncom juna, tak to mi povedali, ze to nebude az take drahe, ako keby som si ich objednavala v zime ;-) . No ved uvidime :-D :-D :-D
Odpovedať
JA chcem biele tulipány alebo orchidee. Ja mám svadbu v auguste a v kvetinárstve mi povedali, že orchidee majú akurát vegetačné obdobie a tulipány v podstate tiež - čiže to nebude najlacnejšie. Neviete poradiť, aké kvety sa budú dať zohnať v auguste? Pekný večer ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj adka ja by som ti poradila takéto niečo:prejdi tuto svadobné albumy a pokukaj aké kvetinky mali augustové nevestičky,ja som do pár fotoalbumov nakukla a väčšinou mali bud ružičky,kalie,lalie alebo aj miešané kytičky...ja som mala ruže a lysiantusy aj tá bola dobrá kombinácia ;-) vela ludí si myslelo podla fotiek,že som mala len z ruží kytičku a čudovali sa ked som im prezradila,že som tam mala len 9 ružičiek ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Ahoj, prosim, poradte mi, jake kvetiny by byly vhodne na kytici v listopadu? Nechci ruze. Saty budou dvoudilne, sedostribrny korzet a hladka uzka tlumene sedofialova sukne (jednobarevna, ale tezko se ta barva popisuje:-)) Jsem docela vysoka (174 cm) a nejsem dokonale stihla - mam predstavu nejake vetsi kytice - do vysky, ne do sirky. Barvu idealne bilou, zelenou, fialovou, snad mozna i ruzovou. Koukam, ze mate zkusensti, nemel byste nekdo nejaky tip?
Odpovedať
lindee a co tulipany?Ja sice nejsem profik,ale jsou pekne.Ja mam svatbu v lete a budu mit slunecnice.Hlavne tulipany maji vsechny odstiny,tak se ti bude dobre vybirat barva
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj lindee,píšeš,že ruže nechceš,ale to si nám nenapísala,že aké kvety maš rada?! =-) podla mna sa spýtaj aj v kvetinárstve,že aké kvety zvyknú mať v tom období ked ty budeš mať svadbu a podla toho si vyber...pekné sú aj také miešané kytičky z rôznych druhov kvetín ale v tej istej farebnej odtieni,napr:ornitogalum,lysiantus,frezia pár orchidei do toho,alebo tie mini kalie...vyber si také kvetinky ktoré sa ti páčia ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zabko, pokud se ti líbí tulipány tak do nich jdi. Jukni se do mého přípravného alba, jedno je věnováno výhradně tulipánům, určitě tam nějakou inspiraci najdeš.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?