Pivonková svadobná kytica v máji

Profilova fotka
Dievcata vzdy som snivala o pivonkovej kytici, dnes som sa bola pytat v malom kvetinarstve v Prešove a skoro ma vystrelo. Svadba bude 27. mája, cca presnu cenu mi zatial nevedeli povedat, ze to budu vediet az maji, podla toho ako sa sa pohybuju ceny na burze, no nech ratam 8-9€ za kus a ratam, ze kvoli mne budu potrebovat objednat aspon 20ks, nech je aspon 10ks bolo pouzitelných. Prisla mi ta cena ozaj dost, kedze vtedy su v sezone,...Neriesili ste zatial niektora kyticku? Kolko asi pivoniek treba do malej okruhlej kyticky? Myslela som, ze zohnat pivonky v maji nebude taky problem a bude o nieco lacnejsie...:(((
Odpovedať
Profilova fotka
Editka, skus ine kvetinarstvo, ved v Presove ich musi byt, ako hub po dazdi. Mne v Humennom v Kauflande a v Tescu, co su podla mna drahsie kvetinarstva, ako niektore sukromne, povedali cenu okolo 6-7 Eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexsk No skusim, len toto som dnes mala po ruke a je take male, tak som cakala normalnejsie ceny. no ostala som cumiet ako teliatko na nove vratka...tak ma to zaskocilo...Myslela som si, ze ked to bude v sezone tak rozdiel moze byt cca 2eura...tu kocky pisali sice pred 2 rokmi, sumu okolo 5-6€/ks...Ako mam aj ine alternativy, ako gypsomilku, eustomu a astilbe...no najradsej by som pivonky...tie ostatne aj tak chcem objednat zopar kusov do vyzdoby no dufam, ze ruzove pivonky budem mat nase zo zahrady. Ja by som si najradsej aj svadobnu uviazala sama mam krik bielych pivonii, no moze sa stat, ze budu odkvitat...tak som slubila mamine, ze svadobnu si dam urobit, aby som mala viac casu a menej stresu...no ked mam dat len za svadobnu vyse 100€...tak to rozmyslam, ze skusim zistit ci by mi vo velkosklade vedeli objednat a mozno ju ozaj urobim sama.
Odpovedať
@editpiaf Pivonky sú síce v máji v sezóne, ale zároveň sa v tomto mesiaci odohráva najvyšší počet svadieb z celého roka a tým pádom je po nich zvýšený dopyt a ich cena stúpa. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi Tak to ste ma nepotesil :((( co je teda v maji realna cena za pivonku- ks? Pripadne neviete mi poradit kolko ks je potrebných do malej biedermeierky? Dakujem.
Odpovedať
@editpiaf Priemerná cca je 5-6,- €, počet záleží od veľkosti kvetov, odhadom tak do 10 ks.
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi Dakujem krasne:)
Odpovedať
Profilova fotka
Byt tebou, obehla by som si kvetinarstva v okoli. Oni vedia vybavit celkom fajn cenu, ked beru kvietky z velkoskladov. Isto sa s cenou dopracujes na nizsiu hodnotu ako si pozerala, to som si ista. Len si treba skor spavit prieskum a aj oni budu mat viac casu na to, aby sa ti na pivonky opytali a zistili cenu, za aku by ich mohli nakupit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a zistovala si kolko tie pivone vydrzia? lebo ja som ich strasne chcela ale ma odradzaju ze rýchlo vadnu ja mam svadbu teda az v juni ale neviem :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@angie1301 no ja som robila párkrát kyticku z našich obyčajných zo záhrady a vydržali. Keď som naviazala tak som vždy supla do chladničky, aby sa viac nerozkvitli a boli pekne. Tie z kvetinárstva sú určené na rez a chladené, ešte aj kvetinár. páska zabraňuje odparovaniu vody, takže myslím si, že jeden deň vydržať musia.
Odpovedať
Ja mam tiez svadbu 27.maja 😀😀😀 a tak isto tuzim mat pivonky. Vyriesila som to tak, ze znama ma velkosklad kvetin, objednam si ich u nej , den pred svadbou tam behnem a s kamoskou ju uviazeme😀. Pozerala som na nete ako sa viazu kytice, kamoska je zrucna. A niekto tu odporucal kupit puky, aby rychlo neodkvitla. Tez nie som ochotna dat za kyticu 100 eur.Vela stastia 🍀
Odpovedať
Profilova fotka
@hajny no ja ešte skúsim obehnut kvetinárstva ako mi radili kocky a uvidím aké ceny mi povedia, ak to bude veľa... Tak to urobím podobne ;-) lebo aj tak chcem z veľkoskladu gypsomilky a eustomu do výzdoby.
Odpovedať
Profilova fotka
@hajny prosím tá a cca akú cenu ti vravela známa za pivonky cca?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja mám svadbu 20.mája a tiež som chcela mať kyticu a aj výzdobu na stoloch z pivoniek, ale keď vidím tie prehnané ceny ]-( a ešte som počula, že dosť rýchlo vädnú :-| :-|
Odpovedať
Este som sa nepytala,ale ked s nou budem volat,tak dam vediet.
Odpovedať
Profilova fotka
@sia137 @hajny No ja som obehla dalsie kvetinártsva, v jednom mi vraveli, ze cca 50-60€ kyticka z pivonii. V druhom robila tam taka mila mlada holka, tak presnu cenu mi nevedela dat, no zohnat ich vedia v pohode, ze beru aj z PL- tam minuly rok vychadzali od 2-4€/kus, ked nie z PL, tak klasila objednávaju z Holandska tam sa cena pohybovala od 6-8€...takze svadobna predsa len asi bude z pivonii...no presnu cenu budem vediet v maji...ak by bol ozaj fest drahe...tak si nencham urobit z Astilbe alebo Gypsomilky.
Odpovedať
@editpiaf ja som skočila do jedného kvetinárstva a povedali mi, že cena v máji sa pohybuje od 1,5-3 eura/kus, takže tiež som ostala pri pivonkách :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sia137 Tak to ti povedali uplne super cenu:))) hned som pozerala odkial si no Povazsku mam daleko:))) no svadbicku mas skor ako ja, tak potom sa tesim na fotky a kyticku:)))
Odpovedať
Profilova fotka
@editpiaf Skúste si nájsť pestovateľa, od neho je to omnoho lacnejšie. čo sa týka tej ceny, je to veľmi premrštené. Je síce pravda, že za posledné roky cena pivoniek výrazne stúpla, ale aby počas sezóny stála 8 eur, to je moc. Normálne stojí cca 5 eur, pokiaľ je to nejaký zvláštny druh tak môže viac. ale 5 e je priemerná cena v sezóne.
Odpovedať
Profilova fotka
@flowerstore Dakujem za radu, no velmi neviem o nikom v okoli PO. Ja do vyzdoby budem mat svoje pivonky syto ruziove zo zahrady, no do svadobnej kytice chcem jemne ruzove. No uz som nasla kvetinarstvo kde mi dali normalnejsiu cenu, ze oni beru z PL vacsinou, ak by neboli odtial az potom objednavaju z Holandska, tie su uz drahsie. No cenu mi aj tak vedia povedat az v maji...ak by to bolo premrstene, tak v zalozny plan je gypsa alebo astilbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@editpiaf Pivonky majú sezónu v máji a júni, ono presnu cenu urcite nikto nevie dopredu povedat, ale ak bude stat viac ako 5 eur, tak sa hlavne nedajte obalamutit. Ceny pivoniek pocas sezony nie su take vysoke. Drzim palce, aby ste nasli a boli spokojni :D
Odpovedať
Profilova fotka
@flowerstore Dakujem krasne za infosky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?