Párny alebo nepárny počet kvetov do svadobnej kytice?

Kolko pocet kvetov sa dava do svadobnej kytice?Parny pocet alebo neparny?
Odpovedať
@katarina6s nepárny, párny počet kvetov sa dáva len do kytíc na hroby
Odpovedať
@katarina6s @zuzuliennka Dnes sa už počet kvetov v kytici nerieši, hlavne vo svadobnej floristike, použije sa také množstvo kvetov, aby kytica vo výslednom dojme pôsobila esteticky. ;-)
Odpovedať
Vmojej kytici budu 2kaly 6ruzi a 10frezii.Teda vsetko parne,ale kytica bude pekna.Ja to nejak neriesim,len svokra mi hovori,ze parny pocet sa dava na pohreb.Tak neviem.
Odpovedať
@ammi tak katka sa pýtala na počet kvetov, do svadobných kytíc sa nevyznám, aranžérka nie som, ale inak sa počet kvetov rieši - podľa etikety sa párny počet kvetov dáva len pohreby a smútočné kytice
Odpovedať
@katarina6s Povedz svokre, že to už dávno neplatí, aj vo floristike sa menia trendy podobne ako v móde. V minulosti boli kaly podobne ako chryzantémy považované za smútočné kvety a dnes sa bežne používajú vo svadobnej floristike.
Odpovedať
@katarina6s a nemohla by si si tam dať napr. 3 kály?
Odpovedať
@zuzuliennka To platilo v minulosti, dnes sú už pravidlá uvoľnenejšie, podobne je to aj v prípade etikety. ;-)
Odpovedať
@zuzuliennka Nemohla by som tam dat 3kaly,lebo potom by sa to nehodilo.je to okruhla kytica a ma presny dojem,keby sa tam pridalo viac kvetin,by to sposobilo uplne inac.
Odpovedať
@ammi s tým nesúhlasím, spoločenská etiketa ostáva, že muž podrží žene dvere, kto má prednosť, že nedarujem kvety zabalené v papieri, kto sedí za vrchom stola.... a milión iných vecí, v niektorých krajinách by si napr. nemal darovať určité typy kvetov, aby si neurazil, určité typy darov a pod. :-) @katarina6s ja som ti len odpovedala na otázku, nič zlé sa nestane, keď to budeš mať hoci aj v párnom počte, keby ti to svokra nepovedala, tak to neriešiš ;-) ťažko na to už teraz spätne nemyslieť asi, ale nič si z toho nerob, nikto to počítať na svadbe nebude
Odpovedať
@zuzuliennka Ja viem,ze nikto to pocitat nebude.Len ma to tak zaujalo,ze aky pocet by malo byt.A mas pravdu,keby mi to svokra nepovedala,tak to neriesim.
Odpovedať
@zuzuliennka Jednoducho doba sa mení a pravidlá sa menia tiež, netvrdím, že všetky. V minulosti bolo nemysliteľné darovať kaly, alebo chryzantémy, pretože boli považované za výlučne smútočné kvety, dnes sa bežne používajú v gratulačných, alebo svadobných kyticiach a nikto sa nad tým nepozastavuje.
Odpovedať
@ammi Mne sa strasne pacia kaly,najme biele.Moja babka ich pestovala ked som bola mala.Zial uz zomrela roky dozadu... :-( a vzdy ked vidim tu kvetinu,myslim na babku.Kalu s ruzami mame na oznameniach,na vyzdobu,a aj v svadobnej kytici bude. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja si myslim, ze to zalezi od toho, kolko mas v tej kytici kvetov. suhlasim s oboma @ammi aj @zuzuliennka , tradicie ostavaju ale na druhej strane ak budes mat velku kyticu, nikto to nebude pocitat. Ale myslim, ze ak budes mat napr len 4 viditelne kvety, tak ze to sa nehodi. Takze zalezi od kytice :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina6s ja by som dala neparny pocet
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?