Nerozhodná

ahojte baby čo už máte po.... viete mi prosím vás poradiť kvety na 12.8. kvoli teplu? ja sa neviem rozhodnúť medzi: hortenzia, pivonka, ruža, dahlia alebo lisianthus poradte mi prosím už som zúfala :-( Ďakujem moc krat
Odpovedať
Ahoj. Rozhodovat sa je tazko. Vsak musis mat nejaku predstavu o kytici aku by si chcela, ci to sa jedna o kvety na vyzdobu? Ono kazdy kvet vydrzi ten jeden den, ak ti o to ide.Budes ich mat predsa vo vode a na kyticu existuju nadobky na vodu, ak by si chcela mat istotu. Niekde som tu citala, ze sa daju kupit aj take sacky s praskom do vody a potom kvety vydrzia aj dlhsie.
Odpovedať
@palmala presne ako vravis. ono je to jedno , kazdemu kvetu sa da dopomoct k tomu, aby vydrzal krasny tolko, kolko potrebujeme. nie je to ziadna veda podla mna. skor zienky rozmyslaju,ake kvety budu dostupne a nie ktore kolko vydrzia. fakt by som si tym moc hlavu nelamala a kvetinarka i v tomto pomoze, neboj
Odpovedať
Daj si ake len chces, ten jeden den to kvietky zvladnu hociktore (az na pivonie, tie su asi najcitlivejsie)
Odpovedať
Pivonie neodporucam, vo svadobnej kytici sa uplne rozkvitli za par hodin, vid. moj album. Hortenzia vydrzi v teple max. den- ale to staci. Ruza vydrzi asi 2 dni. Lisianthus, dahlia vydrzia najdlhsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Skús sa poradiť v kvetinárstve, kde s tým majú skúsenosti a vedia ti povedať čo ako vydrží. Ale pivónie určite nie. Tie sú aj moje úplne najobľúbenejšie kvety ale na svadbu som nad nimi ani nepremýšľala kedže v auguste nemajú ani sezónu ani dlho nevydržia.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den @simusenla, rozhodovanie o kvetoch je naozaj náročné, ale tak, ako spomenuli žienky, vôbec netreba riešiť, či vydržia, ten jeden den vydržia určite, a častokrát, ak to kvetinári neodfláknu, tak z kytice sa môžete tešiť ešte cca5 dní. Na august, čo sa týka sezónnosti, pivonky určite neodporúčam, ak by ste aj zohnali, zaplatíte za ne veľa, sezóna im skončila tak pred týždňom. Hortenzia je super, je pravda, že rýchlo vadne, ale rýchlo sa aj zobudí po vložení do vody. Najskôr by ste si mali rozmyslieť, akú farbu kvetov by ste chceli a druh, a ísť na to vylučovacou metódou. Ak by ste mali záujem o kvety, dajte mi vedieť, výzdoby robíme aj mimo BA.
Odpovedať
My sme mali svadbu v juni, ked boli horúčavy a výzdobu som mala lisianthus a vydrzali este dlho po svadbe.
Odpovedať
@simusenla Ja som mala v kytici pivonky, lisianthusy, ruže a vydržali mi všetky, aj pivonky :) Povedala som kvetinárke, že veľmi by som chcela pivonky a ona objednala kvôli mojej kytici nejaký špeciálny sprej :) mali sme cez 30°C vo svadobný deň. veľmi som sa bála, ako to zvládnu kvietky ale vydržali :)
Odpovedať
@kikuskikusik a mali ste pivonky aj v sále ako výzdobu? Už teraz zvažujem možnosť biele ruže v kombinácii pár pivoniek. Nemôžem si pomôcť, ale tie pivonky sú moja srdcovka ;-) nemohli by ste mi poslať foto? Ďakujem
Odpovedať
@simusenla mne kvetinárka povedala priamo, že z pivóniek kyticu nerobí. Sú krásne a romantické, ale nevydržia, rýchlo zvädnú, zvlášť v teple...:) osobne radšej ruže
Odpovedať
Ja som mala svadbu minuly tyzden a nastastie veru nejake extra teplo nebolo. No byt ebou sa nejak nebojim, kazda kytica ti vo vode ten jeden den vydrzi. Osobne som napriklad aj pri foteni, ked som nepotrebovala kyticu, mala so sebou nadobku s vodou a odkladala som ju tam. Pomoct sa da lahko, takze by to nemal byt az taky problem.
Odpovedať
@simusenla V sále sme mali len pár pivoniek. Ja som v kytici mala asi 3-5 pivoniek, vážne si nepamätám :D Jasné, pošlem foto do správy ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja si tiez myslim, ze je jedno ake kvietky si vyberies, minimalne ten jeden den ti vydrzia ked budu vo vode zakazdym ked sa bude dat a mali by ti aj dlhsie vydrzat. Ved niektore nevesty sa chodia fotit napriklad aj na druhy po svadbe a este tam mavaju ake pekne tie kytice :) Kvety si vyber podla toho ake sa ti pacia, ja by som bola za ruze.
Odpovedať
Ďakujem baby, moc si vážim Vaše rady ;-) potom pošlem foto ako sa nerozhodná nevesta rozhodla :-)
Odpovedať
@martina833 mne ruže vydržali aj 4 dni
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuliennka kamaratka sa pred nedavnom tiez vydavala a mala krasnu kyticu z bielych ruzi. este si pamatam, ze m po tyzdni vravela, ze vyzera skoro tak isto, ako vo saodbny den, takze by som sa ich vydrzou nejak nebala. Praveze ruze su tie najtrvacnejsie, samozrejme, ked su ale kvalitne.
Odpovedať
@ivvett665 ja som kyticu vyhadzovala po vyše týždni ako už naozaj zvädnutú :-) ale ako v deň svadby bola okrem soboty, aj v nedeľu dokonca aj v pondelok, potom začala jemne strácať farbu, ale nič strašidelné :-) kebyže si vyberám kyticu, tak opäť ruže (mala som kombináciu s gypsomilkou, aj tá sa pekne držala, ešte v pondelok bola celá kytica úplne OK)
Odpovedať
podľa mňa je jedno aké kvietky si vyberieš, všetky ti vydržia cca rovnako, viem, že niektorým mojím kamarátkam vydržala kytica aj týždeň, ja osobne som ale za ružičky lebo to mi príde taký najkrajší kvet pre nevestu. ja budem tiež kyticu z ruží, možno je to gýč ale z bielych a asi by som nemenila. síce ma presviedčala sestra, že to už je také okukané ale ja som hrozne tvrdohlavá :-D
Odpovedať
Podľa mňa je jedno aké kvety si vyberieš, vydržia ti rovnako. Podľa mňa ide hlavne o to,aby ti kvety vydržali hlavne vo svadobný deň nie? A to vydrží každý druh. Mne osobne sa páčia tmaví kytice s bielou kombináciou. Taký trocha kontrast k bielym šatičkám.
Odpovedať
Profilova fotka
Keď ich budeš v priebehu dňa dávať do vody tak ti vydržia všetky neboj sa :) Vyberaj si na základe toho, ktoré sa ti páčia a nie podľa výdrže, ono stačí keď ich počas dňa jeden alebo dvakrát trošku zrežeš a dáš do vody a vydržia ti krásne aj dlhšie ako jeden deň. Ja by som kľudne volila aj nejakú peknú kombináciu niektorých tých kvietkoch, vedela by som si to predstaviť.
Odpovedať
Presne tak. Staci ich behom dna trocha nechat postat vo vode, ikde to bude len 5 minut, ani si nevies predstavit, ako im to pomoze a isto ti vydrzia. Vsak to len na ten jeden den. Nemusis si kvoli tomu absolutne lamat hlavu, ze by ti nemali vydrzat ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?