Máte návod na výrobu látkovej kytice?

Profilova fotka
Ahojte babenky.. nevedela by ste mi niektorá poradiť návod na výrobu vlastnej svadobnej kytičky z látky ?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@sasulienka29 ja som pozerala na internete napr. www.svadobnavyzdobajulia.sk a chystám si niečo podobné vyrobiť, lebo sa mi to tam zdá drahé. Nebude to síce zo saténu, ale z obyčajných taftových stúh, ružičkovú kyticu som robila viackrát a boli pekné ( z dvoch stúh, čiže 20m som spravila zhruba 25 ružičiek). Takáto kytica ma vyšla zhruba na nejakých 7 - 8 euro. Ako som pozerala tie hotové, aj ostatné kvietky som si našla na nete a skúsiťm si ich vyrobiť, voskované perly si kúpim, drôtik tiež nie je až tak drahý, organza sa dá celkom lacno kúpiť a možno to vyjde na 20 euro.
Odpovedať
Profilova fotka
Prave preto som sa rozhodla si nieco take vyrobit sama. Ceny ktore som videla ze pytaju za tie kytice sa mi zdaju moc prehnane
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si idem robiť podľa spomínanej stránky vyššie, robím ruže z taftovej stuhy šírka 4 cm, tie špicaté treba stuhu šírka 7,2 cm. Na tejto stránke je postup na ružičky: http://www.sashe.sk/tutanchamon/journ... Ja ešte počas robenia ruže prilepujem tavnou pištolou postupne ako točím vrstvy, lebo sa mi to šmýkalo a kazilo, potom nakoniec tam tavnou pištolou pripevnujem dostredu drôt, aby sa dala urobiť kytica tu som našla postup na tie špicaté: http://rrukodelka.blogspot.cz/search/... do stredu kvetinky je dobré dať gomík s dvoma dierkami, alebo nejakú veľkú korálku (čo sa mi však nepáčilo), aby sa dal prevliecť drôtik a tiež sa to dalo do kytice. Ak chceš hľadaj na nete ruže so stuhy, je veľa návodov. mne sa osvedčil ten hore uvedený. Potom som rozmýšlala, že by to nebolo zlé aj prilepovať na polystyrénovú guľu o priemere 15 cm. Prajem veľa šťastia pri práci. Na stránkach je písané o saténových stuhách, no tie sú drahé, tak mne stačia aj taftové, nie je to síce také lesklé, ale je to pekné tiež. Používam značku dobruška, majú ju v galantérkach.
Odpovedať
A ako to potom viažete do kytičky?davate to do tej polysterenovej gule alebo každý kvietok upevnite pevný drôtikom?
Odpovedať
Profilova fotka
Nad tým so rozmýšľala aj ja, robila som jednu kyticu z 27 kvetov, síce na inú príležitosť, ale bolo to dosť ťažké na tých drôtoch to uložiť, rozmýšľala som nad svadobnou dať to na polystyrénovú guľu, ale obávam sa čo dať ako držiak, aj keď tu písali, že dobrá je rúčka od metly, len sa obávam, aby to nepadlo počas svadby. Potom som na internete objavila držiak na svadobné kytice, rozmýšľa, že by to možno šlo aj s tým, dať kvety na krátky drôt a pozapichovať do hmoty, nakoniec rúčku obaliť organzou zelenou. http://www.mojasvadba.sk/bazar/101-va...
Odpovedať
ahojte :) tak...s pripevnením som to ja riešila tavnou pištoľkou :) drží to dobre a nie je drahá...ak vám to pomôže...:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
hmm navod..... ja som po nom patrala az som si nakoniec spravila posvojom akurat to ako sa robia ruzicky som odkukala na youtube,.... polystyrenovu gulu som vyhrabala malej spomedzi hraciek,......v dielni som zo skrine vytiahla tavnu pistol, a odcvakla kusok z papeka co tam schol uz X rokov.....nakupila v metrovom textile stuhy podla farebnej chuti svojej a miesto uzasne draheho satenu na obalenie som si kupila obycajnu podsivkovinu a .....za 2 vecere ked uz dcerka spala som tvorila.....zo stareho perloveho naramku som zvliekla zopar guliciek na dozdobenie, z vianocnej ozdoby ukradla nejake pierka, vysledok je v albume ......este musim dorobit rukovat.....len mi uz nezostala stuha ;)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si už vyrobila, nakoniec som to zväzovala postupne po niekoľkých kvetoch, a celkovo na všetku výzdobu ako kytica, pierka, výzdoba auta, dekorácie na dvere ma vyšlo možno tak do 50 euro. Mám to v albume. Okrem srdiečok na dvere a pierok pre hostí som všade použila saténové stuhy z galantérky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte,prosim vas robi niekto v okoli Kežmarku látkove kvety do kytic?
Odpovedať
@mojong Ahoj tá kytica je pekná, Chcela by som aj vyskúšať kyticu zo stuhy len neviem dočoho tie satenové ruže mam dať aby to bolo gulaté, poradíš? dakujem x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karolina26 ja som kupila v hobby obchode polystyrenovu gulu a lepila priamo na to, nic viac nic menej :)
Odpovedať
@mojong hm... ešte sa ta opýtam aká veľkosť gule priemer a či si ju olepila nejakou látkou. dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mojong prosím ťa a kde si našla postup na ten biely kvet čo je na vrchu kytice s malou ružičkou. lebo na youtube som ho nevidela:-) Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karolina26 to je taky samopostup neviem ako by som ho opisala , resp musim skusit zas spravit lebo uz ani neviem :P
Odpovedať
Profilova fotka
@karolina26 a gulu zmeriam nejak ak nezabudnem
Odpovedať
ahoj, už viem ten kvietok našla som ho na youtube . Iba sa ta opýtam ked si lepila kvety na polys. gulu či si tu poly gulu olepila najprv nejakou látkou a na to tie ruže. D
Odpovedať
pekné kytičky, nádhera. Čo je ten vliselín?
Odpovedať
ja si budem robit asi sama latkovu v kombinacii s brosnami ale budu prevladat brosne...chcela by som nieco take ako mam v albume :) a asi s tou tavnou pistolou budem narabat a budem lepit na ten drziak kytice
Odpovedať
Ahojte dievčence,prosim vas vie mi niektora šikovnica poradit ako sa vyrabaju tie "špicate"kvirtky do latkovej kytičky?akujem a prajem slniečko v srdiečku
Odpovedať
@sasulienka29 ahoj, ja som si kyticu latkovu dala robit jednej babe odtialto a spravila mi ju za 27 aj s perlickami a brosnou :-) a cena je aj s poštovnym a kytica je nádherna :-)
Odpovedať
@katkazh ahoj, prosim ta poslala by si mi kontakt na tu babu, ktora ti robila tu kyticu...aj ja by som chcela nieco podobne, ale nasla som zatial len dost drahe....akolo 50-70...a to je uz dost vela ...si myslim...
Odpovedať
@janka1203 ta baba co mi robila kyticu je odtialto z blogu a ma link lucia_135, veľmi šikovna, a da sa dohodnut do akej ceny ju chces , ci s brosnami ci bez :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?