Kytica pre svadobné maminy

Ahojte, babule davate kytice aj svadobnym maminam? Ja mam latkovu kyticu a teraz neviem ako s maminami aku kyticku dat im. Dakujem Vam vopred :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bambulka242 nič také som ešte nepočula, žeby sa dávala kytica svadobným mamám, ani som sa s tým ešte na žiadnej svadbe nestretla :-) jedine ak družičkám :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa toho či budete mať tradičnú svadbu, my sme mali aj s odprosením, moja kytica bola kombinovana- ruže s kalami, maminám sme dali spraviť rovnaké kytice z ruží.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky @bambulka242 .. my sme davali aj mamkam kyticky zo zivych kvetov ako podakovanie..... kedze nie sme veriaci, tak sme mali taku odobierku, ktora bola vlastne podakovanim a tak tam sa mi to velmi hodilo... bolo to kratke... a zaroven pekne a aj dojemne.. a tie kyticky boli take mile k tomu..nedavali sme rodicom ziadne srdieckove podakovanie ci vazicku...tak som mamkam aspon kyticky a vsetkym styrom rodicom po pusinke k tomu... ;-) ja som mala sice krasnu kyticku zo zivych kvietkov ako svadobnu... nie latkovu, ale aj na tvojom mieste by som im radsej zo zivych kvietkov dala... viac sa mi to tak hodi... chapem, ze zase latkove by im na pamiatku zostali.... ale aj tak... ja osobne som radsej za zive kvietky.. noo.... ako sa hovori... nic nikto nemusi... a ak im predsa len kyticky nedate, alebo budu latkove... je to na vas... ak niekto hovori, ze sa musi.... tiez plati, ze je to na vas... urcite vsak na to posobia aj tradicie... neviem ako je to vsade, u nas (v BB a okoli) je zvyk kyticku dat... ale.. uvazovali sme aj nad tym, ze im dame iba po 1 ruzicke, nakoniec boli ale kyticky.... :-)
Odpovedať
@delphinka dakujem krasne aj ja som z okolia BB. Takze viem ako to chodi preto sa pytam, lebo sme z dediny a tam je to vsetko ine :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@9majusska u nas (BB a okolie) veru taky zvyk je 8-) .... kytica pre nevestu a potom 1 kyticka pre hlavnu resp. 1 druzicu (ostatnym druziciam nie, ak su, tak jue to uz nieco "navyse") a obom mamkam svadobnym... niekedy sa dava ako pozornost kyticka aj starej mame, ale to je myslim tiez z navyse... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bambulka242 ja budem mat svadobnu kyticku z pivonii, frezii a ruzi a objednala som aj kytice pre maminy. Neviem ake presne budu, ale kvetinarka mi vravela, ze ich spravi tak, aby sa hodili aj k mojej svadobnej. Len budu lacnejsie. Odobierku nemame a toto bude nas dar pre nase mamy. Otcom sme zas kupili vinko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiež mám dilemu,či látkovú,alebo zo živýh kvietkov...ja mám látkovú...
Odpovedať
Profilova fotka
@bambulka242 nuz.. ja som povodom priamo z mesta... takze je to mozno mestsky zvyk... ktohovie? ze "panske" moresy 8-) ale.. ako sa vsade vravi, rozdiely su vsade... navyse.. niekedy sa to uz tak prepaja, ze sa clovek ani vyznat uz nevie potom... moji rodicia napriklad mali slovensko - moravsku svadbu... a tak.. tiez bolo zaujimave sa ich pytat na niektore detaily...kym sme prisli na to, komu pierka davat a komu nie, sme sa aj nasmiali... (na Morave sa pierka davaju vsetkym,. aj zenam aj muzom, aj slobodnym aj zadanym a aj detom a mamina mi spominala, ze jej sa mari, ze na SK v tomto regione sa dava iba muzom, tak sme si vybrali, ako sa to najviac nam pacilo.. :)) nastastie som bola ako druzica mojej naj kamoske, (z BB a okolia) a tam som si vsimala snad vsetko.. som to strasne romanticky vsetko vnimala... :-) takze ma vsetko dojimalo a zaroven zaujimalo.. :) no a este par svadieb som ako host zazila (napr. bratranca, ktory je z BB a bral si "Ziarcanku", cize tiez z okolia.... no a niekolko DVDciek pred svadbou znamych a kamaratov a myslim, ze vsetci to tam mali, tak sa mi to take "bystricke" zdalo...ze aspon pre BB by to typicke byt mohlo... ved nevesty napiste, ci a kde to zvykom tiez je...
Odpovedať
Profilova fotka
no, ja som nad tym nepremyslala, ze kytice mamam, ale ked tak rozmyslam, pri odobierke, ked bude starejsi vraviet tych par teplych slov a vychove a opustani hniezda, asi by sa patrilo aspon malou kytickou podakovat... a ja este premyslam, ze dam vytlacit velku foto a do ramceka... budeme sa fotit tyzden pred svadbou, tak sa snad nejaka stihne vytlacit a zaramovat... ak nie, nechame to len na kytickach... :-)
Odpovedať
kočky, ja som zo ZH, svadbu máme v Trenčianskych Tepliciach, ale držím sa našich tradícií. Mamám dávame kytičku, moja je látková, mamky budú mať živé. A ocinkovia dostanú manžetové gombíky, ten môj určite :) pierka - pri sestrinej svadbe pred veľa veľa rokmi mali len chlapi, aj slobodní, aj źenatí, u brata sme mali všetci, ale tam to malo iný dôvod, ako je nejaká tradícia. U nás pierka budú mať všetci, dievčatá krémové, chlapci čokoládovo hnedé - aspoň taký mám plán :) čo však neviem, je ako spraviť rosu. Závoj nebudem mať, čiže hlávku sťať, alebo vienok sňať realizovať nemôžme. A tiež nechcem ani predpolnočné spevy so sviečkami. Tak ak máte nejaké nápady a rady, ako prebieha rosa a ako ju absolvovať, budem vďačná :)
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a TIE KYTIčKY BY SOM DALA,JE TO PRE RODIčOV POTEšENIE,náš starejší nám povedla,že určite na to nesmieme zabudnút :-) vraj ich to vždy velmi poteší,aj my budeme dávat pri odobierke :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leren1 no, ja viem, my s tym ratame, len premyslame, ci nam vyjde ten ramik, bo to este nevieme... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Babule dakujem Vam my mame amlu svadbu, ziadny starejsi odobierka a podobne. Ale prave tu kyticku by som chcela budem im davat aj podakovanie. A ocinom neviem co by som u nas maju pierka len chlapi take cyklamenoe ako cela vyzdoba. Mame sice svadbu v kostole ale tieto veci okolo toho nie, potom ideme len na veceru ani nejaku zabavu nebudeme mat. Tak som zvedava ako to dopadne
Odpovedať
Ja som tiež predtým nepočula o kyticiach pre mamy ale kvetinárka nás prehovorila, tak sme sa rozhodli, že kvietky dáme mamám pred tým ako DJ vyhlási tanec s mamou.
Odpovedať
Profilova fotka
@delphinka vidiš zase som sa niečo nové dozvedela :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?