Hortenzie

Ahojte kočky. Chcela by som mať na svadbe hortenzie. S kytičkou by snáď v máji nemal byť problém (aspoň dúfam). Problém však vidím vo výzdobe kostola. Mám v pláne urobiť také mašličky so živými hortenziami. Uvažovala som nad tým tak, že by som si kúpila črepníkovú (keďže vidieť z mašle bude len kvet, nie stonku), len sa obávam, či už v máji budú. Myslíte si, že sa dá kúpiť pekná črepníková hortenzia koncom mája? V prílohe pridávam svoju predstavu, aby ste videli, ako to myslím. Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
všetky tieto informácie, Ti určite poradia v nejakom veľkosklade. Alebo tvoja kvetinárka, čo Ti bude robiť kyticu. Je to len nezáväzné tak informovať sa môžeš u kohokoľvek. Ja som tak konzultovala kvietky, čo som chcela mať ja prvotne. Až nakoniec z toho vzniklo, že na moju svadbu sezóna na ne nieje a keďže to boli jarné kvietky - neboli nikde dostupné (ani v Holandsku). Tak skús napísať do viacerých veľkoskladov email a oni Ti poradia. :) p.s. over si aj hortenziu do kytice (tiež to nie je celoročný kvietok)
Odpovedať
@hydrangeapeony mám v pláne ísť sa poradiť s mojou kvetinárkou. Len som tu už viackrát čítala, že kvetinárky odradia od tej danej kvetiny, lebo sa im ju nechce, alebo ju nevedia zohnať. Preto som sa chcela najprv poradiť tu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ejuska2586 tak napíš email rôznym veľkoobchodom a budeš to mať nestranné a nezaujaté :) len pre informáciu, ja som mala svadbu v septembri, keď má hortenzia sezónu a dovezená z Holandska stála jeden kus 4eurá (vo veľkosklade) a rovnako aj u kvetinárky. Takže možno aj cena bude zaujímavá v čase kedy nemá sezónu ... ja som tiež písala viacerým veľkoskladom a v pohode so mnou komunikovali (lebo veľmi som chcela aj gypsomilku, ale cena ma odradila)
Odpovedať
@hydrangeapeony a nevedela by si mi, prosim, poslat nejake kontakty na tie velkosklady? Lebo som nejake hladala a vacsinou som nasla iba take, kde sa da zistovat, len ked si zaregistrovana a to sa mozes len ked mas zivnost, co ja nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
Prepac, ale ja uz nemam nic. Vymazala som vsetky emaily po svadbe. Najdes urcite vela. Ved mail mozes napisat kazdemu - cenu a dostupnost Ti vedia povedat. Zaberie to dost casu, ale verim, ze to zvladnes - ved iba jedne mail nakopirujes viacerym (len to neposielaj tak, ze v jednom maily viac prijemcov) aby sa neurazili a odpisali Ti @ejuska2586 ja som akurat brala cez - kvety prommer - tych Ti viem odporucit (su naozaj velmi ochotni a robia super pracu). Prvotnu aj tak potrebujes zistit dostupnost, potom cenu a az potom dva tyzdne pred svadbou sa robi objednavka... Zatial je vsetko nezavazne, informativne
Odpovedať
Profilova fotka
Hortenzie majú hlavnú sezónu v júli..Nieje vylúčené, že budú aj mimo hlavnej sezóny v termíne Vašej svadby, ale e tam riziko, že kvietky nebudú také pekné..Platí to pre pivónie, hortenzie, ranulculus a iné.. Kvetinárka Vám 2 týždne pred svadbou bude vedieť povedať, či hortenzie sú a v akej kvalite...
Odpovedať
@ejuska2586 Skús prípadne pouvažovať aj o umelých hortenziách, vyrábajú sa tak kvalitné kvietky že ich často nie je možné od živých rozoznať a tiež sú aj cenovo oveľa prijatelnejšie a hlavne ich vieš vždy zohnať :-)
Odpovedať
@gabikaf dosť pochybujem , že sú lacnejšie, kvety, ktoré vyzerajú ako skutočné sú drahšie ako živé kvety, napr. belgická značka Sia vyrába nádherné umelé kvety, ale sú aj poriadne drahé ;-)
Odpovedať
@ammi je to možné, ja som videla veľmi pekné a cenovo sa pohybovali okolo 0,90 e za kus
Odpovedať
tie umelé je super nápad, v kostole to ani nik nezbadá. Naozaj sú niektoré krásne - ako živé, no a potom ich niekde využiješ, trebárs keď budeš baliť darčeky, na vianočný stromček..............
Odpovedať
Ďakujem baby a pan, ja asi ostanem pri tých živých - mne sa umelé kvietky moc nepáčia. Tie živé majú v sebe určitú krásu. Ale uvidíme. Final rozhodnutie príde aj tak až v máji, keď budeme vedieť, či sú, alebo nie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?