Čo so svadobnou kyticou po svadbe?

Ahojte, chcem sa spýtať tých, čo si nechávajú svadobnú kyticu, aké s ňou majú "plány". Vraj sa nemá vyhadzovať, lebo to prináša nešťastie. Skúsim ju dať usušiť ale niekto mi hovoril, že po určitej dobe by sa mala spáliť. Počuli ste niečo také? aké sú zvyky? Ďakujem za každú "radu". Na svadbe som ju nehádzala, lebo okrem detí tam neboli slobodné baby, ktoré by ju mohli chytiť, tak mi zostala... chcem sa z nej tešiť čo najdlhšie...je z ružičiek takže by mala byť šanca na usušenie...
Odpovedať
1
2
žiadnu z týchto povier som ešte nepočula :) určite sa ti nič nestane, nech by si s ňou urobila čokoľvek. Tvoje, resp. vaše spoločné šťastie nie je závislé od kytice :) Ak sa ti páči a aj vysušená vyzerá dobre, tak si ju pár rôčkov ešte nechaj. Po čase sama usúdiš, či si ju ešte necháš aj naďalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si ju suším. Aj keby sa podľa neviem akej povery mala vyhodiť, tak to neurobím. Má pre mňa príliš vzácnu hodnotu, zbožňujem ju
Odpovedať
Ja som ju pôvod chcela hádzať, ale nakoniec som sa rozhodla ju darovať niekomu koho mám rada:) Dotyčná bola prekvapená a mne skoro slza vyšla:)
Odpovedať
povery sú blbosti, ale že úplné.... ja som si kyticu po svadbe nechala - kým bola ešte pekná, neskôr trochu obschla a potom, ako sa začala mrviť - som ju vyhodila... nevidím zmysel v tom nechávať si ju, zo svadby mám na pamiatku ako hmotnú vec predsa obrúčku (tiež som mala ruže), a okrem toho - je to "vynikajúci" lapač prachu..
Odpovedať
ja som ju hodila, kamoska chytila a zobrala si ju takze som nemusela riesit co s nou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
takym poveram by som neverila ale ked mas ruzicky tak mozes skusit ususit a potom ju odlozit na miesto kde ju nebudes musiet prekladat aby ti z nej vsetko nepoopadavalo :) par rokov ti takto vydrzi a potom uz ked nebude pekna ju mozes vyhodit :)
Odpovedať
Mala som kaly. 4 dni po svadbe odhnili stonky a kyticka isla do kosa. A zijem. Aj manzel zije. :-D dokonca spolu zijeme stale :D kyticu mam pekne odfotenu na pamiatku. Ono cim viac casu prejde od svadby tym menej je clovek sentimentalny a nepotrebuje mat vystavene "pracholapace"... uz som poschovavala aj pohare svadobne aj ine dekoracie tykajuce sa svadby... mam jednu fotku v ramiku a uplne mi to staci.
Odpovedať
palit? o tom som veru este nepocula, ze by sa nieco take malo spravit. no aky kraj taky zvyk, takze nevylucujem, ze sa to niekde tak robi. podla mna vysusit ak sa da a po rokoch uvidis sama, co s nou spravis, no neverim, ze by jej vyhodenie prinasalo nestastie
Odpovedať
Daj si ju usušiť a potom asi po roku ju aj tak už budeš mať zaprášenú, že už ju len vyhodíš alebo teda spáliš. To už bude na tebe, čo bude pre teba jednoduchšie:-)
Odpovedať
Myslim ze, to ci bude stastne nezalezi od toho ci ty vyhodis kyticu alebo nie. Ak mas ty pocit, ze by ti bola zbytocna tak ju vyhod alebo napriklad niekomu podaruj alebo teda ak si ju chces este nejaky cas nechat tak ju usus a potom casom ju mozes vyhodit a napriklad si nechat z nej len jednu ruzu :)
Odpovedať
Profilova fotka
este som ani svadbu nemala ale uz teraz viem, ze si svadobnu kyticu jednoznacne chcem vysusit a nechat pokial bude pekna. aj ju zalakujem aby co najdlhsie vydrzala:-)
Odpovedať
moja už je v koši a to som sa vydávala pred tromi týždňami :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
moja sa tiez uz vyse mesiaca susí a urcite vydrzi dlho lebo uz mam jednu tiez ususenú ( ruze co mi manzel doniesol do nemocnice ) uz sa mi susi tretí rok a nic neopadalo. :-)
Odpovedať
tak niekto zase verí, že usušené kvety doma prinášajú nešťastie takže s tým poverami je to také diskutabilné. je na tebe či si ju chceš nechať alebo nie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tu svoju odniesla po svadbe dedkovi na cintorín.... :-) a ostatné kvety sme dali tým, ktorý tam s nami už nemohli byť...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si svoju dala usušiť a teraz ju mám vystavenú tak isto ako kyticu, ktorú mi dal manžel na prvé výročie čo sme boli spolu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak tie povery museli na základe niečo vzniknúť ale stále sú to len povery :) Ak si ju chceš dať usušiť tak daj a hotovo, vôbec sa nad tým nepozastavuj ani nerozmýšľaj čo hovoria nejaké povery :)
Odpovedať
Profilova fotka
Všetky kytice, ktoré dostanem vždy dávam usušiť. Chcem na ne pamiatku a jedine takto sa to dá. Potom ich zalakujem a po nejakom čase keď už sú moc zaprašené ich vyhadzujem. Tak isto mám usušenú aj svadobnú kyticu
Odpovedať
Nechat si ju co najdlhsie na pamiatku a potom ju bud vyhodit alebo spalit. Potom to je uz uplne jedno si myslim
Odpovedať
Profilova fotka
@kessykessy Velke a krasne gesto. Kamaratka mala svadbu tento vikend a bola v nedelu zrana zaniest svadobnu kyticku na hrob starkeho. Hovorila, ze tak si poplakala, pospominala, ze on je ten, ktory si tu kvetinku najviac zasluzi
Odpovedať
ďakujem dievčence za príspevky.. na cintorínoch skončili kvety z výzdoby, ženíchovi rodičia dostali tú najkrajšiu ktorá bola na hlavnom stole... svadobnú si asi nechám čo najdlhšie ako sa len bude dať...bola pre mňa nádherná ako celý náš deň :-)
Odpovedať
@zuzana_zuzulko super si sa rozhodla. Takto nejako by mala kazda rozdelit kytice. Aby kazdy mal nejaku pamiatku a aby zbytocne len nezvedli len u teba
Odpovedať
Profilova fotka
@juliana1911 ako normalne hlavickami dole si dala susit?
Odpovedať
Profilova fotka
@cawes áno :)
Odpovedať
Profilova fotka
@juliana1911 pekne ti visí, aspoň budeš mať pamiatku. Toto isté plánujem aj ja spraviť. A potom že ju treba zalakovať lakom na vlasy aby do nej nešli mušky:-) Tak nezabudni:-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
to je dobrý nápad, nechať si ju zavesiť
Odpovedať
@lindasab áno dole hlavou, a potom keď obschne tak zalakovať lakom na vlasy, potom sa na tom nebude držať toľko prach a aj do dlhšie vydrží pekne pokope, lebo ten lak to zafixuje. ešte sa mi páči nápad, zaniesť svadobnú kyticu na hrob blízkeho zosnulého :)
Odpovedať
ja som ju bola zaniest ockovi na hrob, nechcela som si ju nechavat :-)
Odpovedať
@zuzana_zuzulko Ja mám tiež vysušenú svoju svadobnú kytičku pekne vo vázičke a robí mi radosť :) všeobecne rada suším kvety, aj keď som ako družička raz kyticu chytila, tiež som ju mala dlho doma vysušenú :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak bude časom na ňu len padať prach,tak sa neboj ju vyhodiť, ale pre istotu rozbi zrkadlo,tak sa to stastie/nešťastie vyrovná :-D Teraz vážne,krásnu ju máš,ja by som ju tiež trebárs časom zaniesla dedkovi na hrob:-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?