Aká je cena svadobnej kytice

Profilova fotka
Baby, len informatívne, koľko vás vyšla vaša svadobná kytica?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
moja stala cca 50 eur aj s pierkom ale robila mi ju kamaratka cize skor to bola len cena za kvety...
Odpovedať
Profilova fotka
@missmars 45 € + 5 € za pierko - od maminkinej najlepšej kamošky... takže tiež viac-menej kamarátska cena :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja nemám priateľskú cenu :-D vybrala som si kvety, ktoré sú dostupné na september a pre to ma vyšla 70€ kytica aj s pierkom a náramkom pre družičku (živé kvety) pôvodne to mali byť david oustin juliet ruže ale tie by ma vyšli na 120€ cca
Odpovedať
ak dobre pamatam, tak 50e ... uz by som si nedala robit "svadobnu kyticu", ... uz by som len povedala, z coho chcem kyticu ... bo slovko "svadobna" znamena v preklade plus 20 - 30e ...
Odpovedať
Profilova fotka
@mo_tylik @veron249 @darcheckinka @zuzu108 práve preto sa pýtam, lebo neviem v akých hodnotách sa to pohybuje.. som si vypýtala cenovú ponuku na kyticu z ruží, pivoniek a gypso .. a povedali mi cca 70-80 eur..
Odpovedať
Profilova fotka
Pivonky sú krásne akurát cenovo sú drahšie ale podľa toho kedy ich chceš. Najlepšie je kúpiť pivonky na jar a ešte skoré leto ..potom cena stúpa..mňa kvetinárka varovala, že pivonky na september ani neobjednáva..lebo sú maličké nie rozkvitnuté a nevoňajú a priplatila by som si za ne dosť. Tak som išla inde sa spýtať...tam by mi ich zohnali ale len v žltej farbe alebo bielej a tiež iba púčiky za maxi cenu. Tak som dlho dlho dumala a vymyslela si svoju kyticu z dostupných kvetín na september. Kytica ma bude stáť 40€ pierko 4€ a náramok 15€ a je to z naj kvetinárstva v TN bez známosti
Odpovedať
18 E mala som ruze a gypsomili
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala z karafiatov a gypsomiliek
Odpovedať
Profilova fotka
Stala 35 aj s pierkom. :-)
Odpovedať
ja som mala 9 bielych ruží a gypsu - dokopy i s pierkom ma vyšla 35E.. v inom kvetinárstve mi povedali sumu 60-70E =-) tak som bola zvedavá a pýtala sa - vraj to záleží akého majú dodávateľa kvetov - od nás z SVK je všetko drahé, ale druhí berú i z Poľska a tam je to min. o polovicu lacnejšie.. takže som sa tešila krásnej lacnej kytici, ktorá vydržala ešte do pondelňajšieho fotenia ;)
Odpovedať
s pierkom okolo 65e bude, ale mam na september specificke kvety ktore sa budu dovazat...cornflowers a podobne.
Odpovedať
Mne robila kocka ktora robila aj vyzdobu a myslim ze dokopy s pierkom asi 35...mala som ruze a karafiaty + brosne
Odpovedať
Článok sa načítava...
pierko + kyticka spolu 20e, chcela som len nieco jednoduche a elegantne :)
Odpovedať
Uz v septembri pivonie nie su... Tie ti nedaju v kvetinarstve @missmars
Odpovedať
Profilova fotka
Moja 100 eur s pierkom a naramkami pre svadobne mamy - 2 druhy ruzi a orchidey, vid moj album.
Odpovedať
Profilova fotka
Kytica z kralovskych lalii 25e, pierko 2,50, ikebana z lalii cca 35 alebo 40e
Odpovedať
Profilova fotka
65 eur vratane 3 kusov svadobne pierko
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne netreba povedať v kvetinárstve, že je svadobná, lebo naozaj niekde pridávajú na cene.
Odpovedať
Profilova fotka
Svadbu ešte len budem mať ale keď som kvetinárke poslala predstavu kytice aj pierka tak mi to nacenila na 39 eur. Fotku kytice mám v albume :)
Odpovedať
@missmars ja som tiež mala kyticu z ruží a pivoniek a vyšla ma spolu s prierkami na niečo cez 70€ vo vrchole pivonkovej sezóny. Súhlasím s dievčatami že spomenúť v kvetinárstve slovíčko "svadobná" znamená +30 €. Ak môžem ešte poradiť z vlastnej skúsenosti, vyvaruj sa svadobnej kytici vyväzovanej na drôtiky. Neviem prečo to v niektorých kvetinárstvach (a čudujem sa že v tých vychytenejších) takto robia, ale moja svadobná kytica (aj keď bola krásna, honosná, a ľahká na držanie) vydržala iba jeden deň a na fotenie ktoré bolo v utorok bola už absolútne nepoužiteľná a tak som si uviazala kyticu sama doma z kvetov ktoré sme dostali pri gratuláciách ( a táto mi vydržala svieža ešte týždeň po fotení).
Odpovedať
40e aj s pierkom :)
Odpovedať
@mo_tylik @siska20 Už som to vysvetľoval vo viacerých diskusiách, prečo sú svadobné kytice drahšie. Nevadí vysvetlím to znova. Je to podobné ako pri účese, je rozdiel urobiť bežný účes a slávnostný. S tým druhým má kaderníčka predsa len viac práce, pretože vytvorenie slávnostného účesu je náročnejšie na čas a techniku a preto je aj cena účesu vyššia. Podobne je to aj pri svadobných kyticiach, cena sa odvíja nielen od ceny kvetov, ktoré sa zvyčajne špeciálne na danú príležitosť objednávajú. Nákupcovia vo veľkoskladoch nakupujú kvety na burze, kde je cena veľmi premenlivá a častokrát nakúpia kvety za cenu, za ktorú by ich za normálnych okolností ani nekúpili, len z dôvodu, aby uspokojili požiadavky zákazníka (nevesty). Okrem ceny kvetov, má vplyv na výšku ceny kytice aj spôsob techniky spracovania kvetov do kytice, podobne ako je to vyššie vysvetlené na príklade úpravy účesu. @zzuzka21 Práve z toho dôvodu, aby kytica nemala príliš hrubý úväzok (stonky), bola odľahčená a pohodlne sa držala v ruke tie vychytenejšie kvetinárstva používajú techniku drôtovania kvetov. Správne zvolená technika spracovania kvetov je znakom profesionality a odbornosti floristov. Je rozdiel medzi trvácnosťou bežnej gratulačnej kytice a svadobnej kytice. Podľa floristických pravidiel je životnosť svadobnej kytice cca 24 hodín, čo je dostatočne dlhý čas na účel, ku ktorému je kytica určená. Ak je požiadavka na dlhšiu životnosť kytice treba na to v kvetinárstve upozorniť, aby sa zvolila vhodná technika, napr. technika vypichovania do držiaka, kde majú kvety stály prísun vody a tým je ich životnosť dlhšia. ps. Uskladnenie drôtovanej kytice v chladnom prostredí dokáže jej životnosť predĺžiť až o niekoľko dní.
Odpovedať
Profilova fotka
@denisienka nádherná kytica :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem baby za rady :) ešte sa idem niekam informovať .. nakoniec zrejme tie pivonky vynechám, lebo by sa museli dovážať a skombinujem to inak :)
Odpovedať
@missmars mala som nádhernú kyticu podľa svojich predstáv aj s pierkom za 45 Eur, inde za ňu pýtali 80 Eur...
Odpovedať
30 eur aj s pierkom, mňa sa v kvetinárstve pýtali, aký je môj cenový strop.. a môžem povedať, že za 30 eur to bola krásna kytica.
Odpovedať
Profilova fotka
@missmars dakujem, nelutujem ani jedine euro za nu...
Odpovedať
Moja stala 70.... pierko 5 eur. Nech ma nikto nepresviedca, ze to bola realna cena... nebola...
Odpovedať
@ammi chapem to. a rpeto nehovorim, ze chcem svadobnu. staci bezna na 5-6 hodin. len ma udivuje, ze maju rovnake cenu ako napr. v drahej casti Nemecka. chapem, ze nakupuju na burze za rovnake ceny, ale urcite nemaju plat 10e na hodinu a maju omnoho nizsie najmy a odvody. takze tie ceny su mi naozaj zahadou
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?