Žilky na nohách. Existuje proti nim nejaká prevencia?

Profilova fotka
Baby, mate niektore problem so zilkami na nohach? Mne sa v poslednej dobe objavili male modre zilky po celych nohach. Neviem co s tym. Krcove zily v rodine nemame. Mam sice sedave zamestnanie ale mam aj dost pohybu tak neviem. Existuje nejaka prevencia ako sa tomu vystrihat? Mate s tym skusenosti? Dakujem.
Odpovedať
Zilky mam aj ja a uz dva roky sa ich chystam odstranit laserom. Stale som si nenanasla cas. Ako prevencia pomaha brat Ascorutin, myslim ze je to iba na predpis.
Odpovedať
cauko baby, ja mam tiez ten problem .Moc ma to netrapilo ale teraz ich mam akosi vela a tiez uvazujem ze si ich dam odstranit laserom.Neviem sice co to stoji ale kazdy ma odhovara ze si to mam dat spravit az po porode lebo sa mi objavia znovu.Tak teraz neviem rodinku zatial necakame ale tak do roka hadam aj hej.
Odpovedať
No s tym ratam ,ze to bude po porode horsie, ale nohy vyzeraju teraz ako keby som mala stale modriny :-| Takze uvidim, ale da sa to robit iba v zime, tak musim trochu pockat
Odpovedať
Profilova fotka
A neviete co to stoji? To robia sukromne alebo normalne cez mojho lekara to treba vybavit? No ja som dufala ze to zmizne len tak samo od seba ci nie? Lebo to predsa nemoze mat ziadny suvis s krcovymi zilami, ved to fakt nemame v rodine, ani moja stara babka zily nemala, tak nechapem. Nemoze to byt nieco ine, v dosledku coho sa mi ich tak vidno teraz?
Odpovedať
ja to az take zle nemam - teraz som super opalena lebo som sa vcera vratila zo svadobnej cesty takze uvidime co v zime ........mozno az po to porode. Vies aspon orientacnu sumu cca ....??
Odpovedať
Ahojte, ja mam podobny problem. Uz som sa pytala na to par ludi ako to odstranit. Vraj je dobry nejaky krem (zabudla som nazov), ktory zvyknu pouzivat aj modelky. Alebo potom laserom. Mne lekarka uviedla ako pricinu vzniku, ze som chuda... :-|
Odpovedať
Neviem kolko ten laser stoji, ale lacne to nie je. Pokial toho nemate vela tak si myslim ze par tisic by malo stacit. Ale fakt neviem. Objednavat sa netreba u lekara, robia to vseliake sukromne kliniky, napriklad v Piestanoch alebo v Trencine. Som si ista ze v Blave je tiez kopec moznosti. Alebo sa da tiez objednat u doktora na napichavanie ziliek, ktore ti potom zmiznu. Ale moc to neodporucam, mama to ma teraz este horsie. Co sa tyka toho , ci to ma suvis s krcovymi zilami, tak ja si myslim ze urcite. Mame to v rodine.
Odpovedať
Profilova fotka
Josephine, ja tiez som chuda, za posledny rok som este schudla a presne vtedy niekedy sa mi to zacalo objavovat. No moze to potom prejst az do krcovych zil? V rodine to vobec nemame.
Odpovedať
vicky 13, my tiez nemame v rodine krcove zily. Podla mna z tych malych popraskanych ziliek mat krcove nemusis. Tiez sa dost hybem a zatial sa neobavam krcovych zil. Akurat to nevyzera pekne. Tak sa snazim vzdy rychlo opalit, aby to nebolo tak vidiet. Skusim sa popytat na ten krem, ako sa vola, mozno to k niesomu bude ;-)
Odpovedať
Skus sa spytat a potom to vsetky vyskusame :-)
Odpovedať
Ahojte babenky... aj ja sa musim pridať do Vášho kolektívu... :-| . Tiež mám problém so žilkami... a tiež sa mi v poslednom čase viac zvýraznili...a nevyzerá to bohvieako dobre... :-( . Musím sa opáliť, keď chcem, aby mi to na svadbe nebolo až tak vidieť... plánujem mať aj silonky... resp. podkolienka (lebo budem mať dlhú suknú ako na svadobných... tak aj na popolnočných...ale do kroja si oblečiem pančušky, lebo tam je sukna len pod kolená... :-| ...). Ináč...to že sa vám robia žilky... znamená, že máte slabé steny žíl... ktoré môžu napríklad pri dlhom sedení, alebo pri dlhom státí, popraskať.... pretože sa namáhajú :-( Môže to tiež súvisieť aj s dedičnosťou... ked mal niekto pred vami, takéto problémy ( ako je to v mojom prípade... ja to mám po mamičke... =-) ), ale aj nemusí závisieť od dedičnosti. Tiež, ako to tu už bolo spomínané... zvykne sa to ešte zhoršiť po pôrode... :-( . Ešte na ten nepriaznivý vývoj môže mať zlý vplyv sprchovanie resp. kúpeľ v horúcej vode... :-S Ja osobne to zmierňujem tým, že si nohy snažím sprchovať letnou vodou... nie horúcou !... a nakonci sprchovania si ich čo najviac schladím.... t.j. fajne zimnou vodou si ich osprchujem.... aby sa tie žilky stiahli... ;-) . PS: Aj mna osobne by to zaujímalo, že kolko by tá laserová operácia stála. PS 2: Moja suseda... po štvrtom dieťati... musela ísť na operáciu krčových žíl... až tak sa jej to zhoršilo... a potom si musela nohy obvazovať obvazom (myslim, že elastickým....) pre prípad, aby nevznikla embolia.... Isabella
Odpovedať
ok :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja sa sprchujem, kupem v horucej vode. Tak musim toto zmenit a cim skor. Ak nahodou zistite ten krem tak dajte vediet. Diky.
Odpovedať
No ja tie zilky mam len na nohach, ale kamoska ich ma vsade po celom chrbate i na pleciach. Tak to uz je dost zle :-| No ale mozno za nejaku dobu, budu i tam :-|
Odpovedať
myslim ze krem nepomoze - zistim cenu a uzcite dam vediet zatial skusajme tu sprchu.... brrr je mi uz teraz zima :-0
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte Vicky13 a ostate dievcata. Tiez ma trapia tie male fialove zilky a aj krcove zily. Bola som s tym u aj u lekara, tie male zilky nie su nebezpecne, to je len esteticky problem. Vznika to pri unave noh, dlhe statie alebo dlha chodza vo vysokych podpatkoch, tvrde naslapovanie a pod. a ano taktiez kupel v horucej vode. Ako prevencia je dobre uzivat RUTIN, da sa to kupit v lekarni bez receptu, je tam 250 malych tabletiek, cena 280 Sk. V niecom, uz ale neviem v com, je to lepsie ako ascorutin. Krcove zily to uz je horsie, to moze byt aj nebezpecne (v horsom stadiu vznik tromboz). Dobre je nosit kompresne pancuchy, dostat ich v zdravotnickych pomockach, okolo 400 Sk stoji kompresia cislo 1, vyssie uz len na recept. Dovozove z Talianska su pekne, nerozoznat ich od normalnych. Kym ich clovek oblecie, tak sa aj unavi :-) ale cely den a hlavne poobede nemam opuchnute lytka.
Odpovedať
Profilova fotka
a este je dobre vykladat si na chvilu po prichode z prace nohy do vysky, sprchovanie chladnou vodou a samozrejme bicyklovanie a plavanie. Na ten krem som zvedava aj ja.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa pred pár rokmi v kaviarni obarila vriacou vodou pri čistení kávovaru... ostali mi na stehnách nepekné rozvetvené žilky, nič viac, ako estetická chybička to nie je, zatiaľ to nechcem riešiť. Tiež ma lekár upozorňoval, že telo takto reaguje na horúce kúpele, ktoré mi i po tomto zážitku už vôbec neodporúča (aj tak občas prehreším) a do lietadiel a na dlhé cesty si mám brať studenú alebo i ľadovú vodu v spreji, či využiť na toaletách možnosť nohy opláchnuť... žilky sa stiahnu a nohy uvoľnia..
Odpovedať
Ahojky... tiež si vykladám nohy hore... ako to písala aj Saska 73... lahnem si na valendu a opriem nohy o stenu... Je to super pocit... hneď ma prestávajú bolieť labky... :-) ... a nemám pocit, že ich mám ťažké a boľavé... ;-) . Pomáha to... ;-) Ked som bola mladšia, veľmi rada som sa sprchovala horúcou vodou... a tým sa mi veľmi žilky na nohách rozšírili... Preto to už teraz obmedzujem len na letnú vodu... a potom studenú... ;-) ... je to brrrr... ale čo už.... :-| . PS: chcela by som sa opýtať... na ten Varixinal... ktorý dávajú v reklame... Je to dobré...? Nemáte s tým niekto skúsenosti...? Možno je to na recept... Ja som aj tak uvažovala, že pojdem k svojej lekárke...a opýtam sa na tento problém so žilkami... Uvidím, čo mi poradí... alebo predpíše. Isabella
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja som si dala odstranit zilky na nohe laserom, bola to plocha asi 5x5 cm, lebo inde nie su este take vyrazne (casom ich iste budem mat po celych nohach, kedze je to dedicne)... no a stalo ma to pred troma rokmi 5 000 Sk (samozrejme ze to poistovne nepreplacaju) a vobec nie je uz teraz vidiet ze by sa stym nieco robilo.. mozno by sa to malo robit opakovane, ale jednak to bolelo, vyzeralo to ako hrozna modrina skoro pol roka a jednak - zaplatit zakrok opakovane a na cele nohy, to si neviem predstavit.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi pred 2 mesiacmi som si bola dat odstranit zilky na nohach laserom. Bolo mi vysvetlene, ze na "rozstrel" jednej zilky treba jednej laser. impulz, ktoreho cena je 70 korun (bola som v cechach takze Kc). Ucinok nebol viditelny hned, trva 4-6 tyzdnov kym sa tie rozstrelene zilky vstrebaju a treba to kazdy vecer natriet takou vodickou z lekarne za 200 Kc. Platila som 1 200 Kc + 200 Kc za vodicku. Celkom spokojna som vsak zatial neni, lebo niektore zilky su este viditelne, takze tam budem musiet este zajst (mozno sa len doktorka netrafila presne na zilku). Pri kazdom impulze zacitite stipnutie, ale da sa to vydrzat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ivanna, tak to ti robili len 17 rozstrelov... to si potom ale musela mat velmi riedke a jemne zilky.
Odpovedať
Profilova fotka
to isabella : varixinal z reklamy sa da normalne kupit v lekarni, nesmrdi, cenu si nepamatam (uz som vyhodila krabicku), kupit sa da bez receptu. Ucinok zatial neviem posudit ale zmiernuje opuchy. na unavene nohy sami celkom osvedcil z drogerie foot care (vyraba do de miclen Levice) s vytazkom z pagastana konskeho a tiez to celkom prijemne voni. To o tej voni pisem preto, ze raz som si nieco v lekarni kupila a smrdela som na siroko daleko aj ked som si to zmyla
Odpovedať
Profilova fotka
Neviete, ci su lymfodrenaze vhodne na krcove zily? Stretla som sa na nete s protichodnymi nazormi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?