Sú lepšie okuliare alebo kontaktné šošovky?

ahoj nosim okuliare, ale zacinam rozmyslat nad sosovkami , kedze sa vydavam v novembri a viem vnoku bude zima a moja kamoska mi odporuca, ze si mam dat kontaktne sosovky, ze sa budem potit aj jej manzel mal okuliare, ale ze mu to vsetko padalo, tieklo z neho, ze si mal radsej dat sosovky , tak neveim poradte mi co je lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
odporučam ti určite skusit šošovky dopredu.aby si si na ne zvykla.ja som mala trošku problem ked som ich mala že ked som bola niekde v budove tak som ich cítila ale vonku to bolo v pohode.neviem či už si niekedy mala šošovky.ale uričte by to bola asi lepšia volba ako okuliare,aj pri zábave a tanci to bude pohodlnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja, som rada, ze som nemala okuliare, aj na fotkach to vyzera uplne inak. Okuliare nosim vkuse uz viac nez 6 rokov, takze ludia su na mna tak zvyknuti, noked som mala cocky, zrazu som bola pre nich zase ina. Hlavne, ja mam n okuliaroch strasne profesorsky, prisny vyraz a sosovky to cele tak zjemnili. Takze odporucam. Len si to nenechavaj na poslednu chvilu. Aj na sosovky si treba zvyknut. Par dni to urcite potrva...
Odpovedať
ja Ti odporucam jednoznacne sosovky, ja nosim aj aj, ale svadba je svadba. Plus mozes mat potom vyraznejsi makeup a fotky Ti to vratia tiez v pozitivnom:):)chod do toho!:) :-)
Odpovedať
ja tiez riesim tuto dilemu, okuliare uz nosim niekolko rokov a sosovky som este neskusala...ale kedze mam rada vyrazne ramy a podla mna to k svaodbnym foto moc nejde, tak pojdem do tych sosoviek, svadbu chceme v lete, tak par mesiacov dopredu chcem zacat striedavo nosit aj sosovky, minimalne na fotenie a obrad a ked uz vecer mi budu vadit, to uz dam v poho okuliare.... :-)
Odpovedať
ahojte, ja som tuto dilemu vyriesila uplne inak...podstupila som laserovu operaciu oci.... a teraz po 15 rokoch fungujem bez okuliarov:)))
Odpovedať
ahoj...ja nosim sosovky uz 10 rokov a okuliare len vecer k televizoru nosim....ale cez vsedný den si sosovky neviem vynachvalit a ked budu penizaky zvysne tak poidem aj na operaciu...a na svadbu by som urcite riesila okuliare....moj osobny nazor je ze neveste okuliare velmi nepristanu ale u zenicha to tvelmi elegantne posobit.ale dolezite je aby si ty bola spokojna:-))))
Odpovedať
Profilova fotka
Môj osobný názor je, že ak človek nosí okuliare už roky a celodenne, tak k nemu rozhodne patria. Ja by som sa nechcela na svadobných fotkách dívať na inú ženu :) Ja som ja v okuliaroch a hotovo ... iná už nebudem :) Ale kedysi dávno som skúšala šošovky a nerobilo mi to dobre, tak asi aj preto mám takýto názor :)
Odpovedať
Profilova fotka
nosím okuliare od 5rokov, minulý rok som sa odhodlala na šošovky, sú pohodlnejšie ako okuliare, som veľmi spokojná, aj zrak sa mi kúsok upravil (o pol čísla dole), tým že ich ráno naložím a večer zložím, čo mi s okuliarmi nešlo.. len sa nenechajte okabátiť u očného, ale radšej v optike.. a na šošovky si tiež treba zvyknúť min mesiac pred svadbou, pretože na začiatku sa odporúča si ich nakladať na hodinku dve a pomaly pridávať, aj podľa toho ako to znášaš..
Odpovedať
Ja nosím šošovky denne už niekoľko rokov a teda som tomu rada ;-) Okuliare sa mi nehodia, nedá sa s nimi športovať a sú oveľa nepraktickejšie. Mňa k šošovkám "donútila" stužková, lebo som si povedala, že teda šaty s okuliarmi veľmi nie. Neviem si ani predstaviť, žeby som sa vydávala, tancovala a tak v okuliaroch. :-)
Odpovedať
na svadbu okuliare nie radsej sosovky
Odpovedať
Urcite sosovky aj z estetickej stranky aj z technickej. ak si uz sosovky mala a mas skusenosti tak nie je problem ak nie ak ti mozem poradit zadovas si jednodove (v kazdej optike by ti mali dat skusobny par zadarmo) a mas po probleme. :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa tiez na poslednu chvilu rozhodla pre sosovky... a to sa mi okuliare hodia... a aj manzel mi vravel... ze sa mu v okuliaroch pacim... dokonca ho to prekvapilo, ze to zvazujem.. avsak uznal moje argumenty...a. hmm.. mne osobne sa to nejak nezdalo... byt nevestou s okuliarmi.. navyse aj dioptrie mam rozdielne a urobi to svoje... ;) v podstate som zvazovala byt bez okuliarov... lebo... s mojou "diagnozou" je to ok... pri foteni, by to mozno aj slo... aj na obrade... ale vecer... ked som unavena.. casto pomoze zalozit len okuliare.. a kedze som bola XXL nevesta.. a svadba v auguste.. tak by sa mi okuliare stale zosmykovali a tlacili.. nehovoriac uz pri tanci.. takze.. som asi tak 2 tyzdne predtym skusala sosovky a v pohode... neprekazalo mi to... a.. vela neviest pise.. ze chce byt takymi, ako su vzdy... napr. pri liceni... ja som praveze chcela byt uplne ina... nie ina, aby som bola ina ako ostatni... ale... ina ako ja v bezny den ci pri mojom beznom liceni... praveze by som bola pristala o este vacsiu zmenu... ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja by som si napriklad nedala sosovky vo svadobny den, ked predtym by som nosila v kuse okuliare. ako tu bolo spomenute, clovek vyzera hned inak. dlho som si zvykala na to, ako vyzeram bez okuliarov, lebo som ich nosila od 8. rocnika asi :) a moj priatel si zvykal este dlhsie. takze ak sosovky, tak by som ich zacala nosit dlhsie pred svadbou. (aby si sa stihla zbavit aj toho tiku stale si dvihat okuliare na nos :)) druha vec je, ze by som vyskusala ich mat na sebe dlhsie, nie len par hodin, pretoze na svadbe ich budes mat mozno aj 20 hodin v ociach v kuse, nie ako bezny den. aby si vedela, ze ta nezacnu rezat alebo slzit oci a tak. (to je len moj nazor, mozno to tak nie je :)) ale ja si sosovky neviem vynachvalit, mne sa urcite nosia lepsie ako okuliare.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som jednoznačne za čočky :) presedlala som na ne po 16 rokoch nosenia okuliarov a som s nimi maximálne spokojná :) keď už pre nič iné, tak to bude pohodlnejšie pri prechode zvonku dnu a pri tancovaní :) a ako píše hannahs, treba na to ísť skor aby si si zvykla :)
Odpovedať
Keď nosíš celý život okuliare, určite by som si ich na svadbu vzala tiež. Šošovky sú skvelé von, pri športovaní je využívam najviac. Okuliare sú pre mňa dobré napríklad do práce (ja v nich vyzerám inteligentnejšie:-D), alebo na televíziu - proste na doma. Ak si šošovky pred svadbou nenosila, určite je najvyšší čas začať. Najskôr chvíľu trvá, než si na ne zvykneš, ale potom to bude už určite v poriadku. Celá naša rodina nakupuje šošovky na jednej internetovej stránke, kde sa nám to zdá najvýhodnejší. Teraz tam majú aj nejaké zľavy - http://www.vasesosovky.sk/system-zlia... , takže sme veľmi spokojní.
Odpovedať
pridávam sa tiež k jednoznačným názorom :-) určite šošovky, aj ja si plánujem kúpiť radšej šošovky, :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, dlhodobo nosim okuliare a denno-denne..jednak su zdravsie k ociam, no pred casom som k sportu a spolocenskym udalostiam vyskusala sosovky...je to ovela praktickejsie...a svadbu planujem rovnako...jednoznacne za sosovky, pribalis si k nim roztok na sosovky pripad.nahradny par...a pocas zabavy, ked make-up alebo ocne tiene trosku zajdu k ociam moze sa ti hmlisto pozerat, tak to len na wc precistis (2min. zalezitost...). Samozrejme odporucam, ak si nenosila sosovky predtym, vyskusat si ich aspon tyzden pred svadbou...aby to nebol sok pre oko :)
Odpovedať
určite šošovky. zo začiatku som sa bála poškodenia očí, ale nosím ich už 14 rokov, každý deň a všetko je v poriadku. nemusíš sa určite báť. zo začiatku je to možno zvláštny pocit, ak si okuliare nosila už dlhší čas, ale veľmi rýchlo si zvykneš. prajem príjemné nosenie :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?