Poznate sonicku kefku na zuby?

Mam neustale zapalene a poskodene zuby, zubarka ani nevie kde ma u mna zacat opravovat a tak mi aspon na tie dasna odporucila sonicku kefku. Mate ju niektora + skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@xxixinka sonická kefka nie je zlá ale zúbky si poriadne vieš očistiť aj bez nej, alfa a omega je dentálna niť - ideálne expandujúca - taká čo vo vlhkom prostredí (sliny) zväčší svoj objem a tým pádom lepšie čistí a potom MäKKÁ zubná kefka (napr curaprox ultra soft - pokiaľ zatiaľ nepoužívaš takéto tipy kefiek je dobré začať tou soft a potom postupne cez super soft prejsť až ku ultra soft, lebo sa ti bude zdať veľmi mäkká a akoby nečistila). poriadne očistenie zúbkov je dôležité pre zdravie dasien - ked sa nachádza na krčoch - miesto prechodu dasna ku zubu, plak a povlaky tak dasná sú podráždené a zapálené a veľmi často aj pri umývaní krvácajú - a aj práve krvácanie je skutočnosť ktorá ľudí odplaší od používania zubnej nite, treba byť ale trpezlivý, každým dňom to bude len lepšie lebo v čistom prostredí sa dasná nezapaľujú a tým pádom ani nekrvácajú. sonická kefka nie je zlá vec, ale som toho názoru, že zúbky sa dajú poriadne vyčistiť aj bez nej a tým pádom lacnejšie. Keď pre teba jej cena nie je rozhodujúca stále treba pamätať že takmer žiadna kefka nedokáže vyčistiť sama od seba medzizubné priestory - tu sú preto nenahraditeľné prostriedky medzizubnej hygieny. Myslím že by som ked tak skôr už uvažovala nad zubnou sprškou ako sonickou kefkou :)
Odpovedať
@lillyanna uplne vsetko mam co vravis...curaprox ultra sofl..medzizubne...ide o to ze ja mam posunutu horu peru a odhalene dasna cize su vystavene prostrediu a ocividne im to nerobi dobre...zubarka mi zato uz odporucila aj tu sonicku kedze bezne cistenie mi az moc nezabera a je ocividne aj potrebne tie dasna neustale masirovat (na co ale nemam cas)..teda zapelene mam len dasne okolo otvoru ust...na bokoch su v poriadku co hovori ze cistenie je v poriadku
Odpovedať
Profilova fotka
@xxixinka rozumiem. tak držím palce aby pomohla ked si ju nakoniec zadovážiš :)
Odpovedať
sonicku som pouzivala Braun, mozno nejake dva roky. momentalne pouzivam uz iba curaprox ultrasoft + jednozvazkovu kefku + medzizubne kefky + zubnu nit. Sonicka kefka je dost agresivna, lebo ma tvrdsie vlakna.. vlastne akakolvek kefka ma tvrdsie vlakna nez curaproxka, cize ja by som ti to asi nedoporucovala. Ja uz by som sonicku kefku asi kvoli tomu nezacala pouzivat lebo mam odhaleny krcok zuba, co myslim ze tom udopomohla aj ta sonicka kefka. Mne opuchne dasno iba ked si to zle vycistim okolo, cize tebe by som tiez doporucovala hlavne sa zmerat na 100%-nu ustnu hygienu hlavne vecer pred spanim a malo by ti to pomoct... a dufam ze tu vetu o tom ze nemas cas si masirovat dasna ked si umyvas zuby, si nemyslela vazne. Nech mas kefku akukolvek aj tak ju potrebujes pouzivat rovnako dlho na to aby si si zuby vycistila, cize nejake vibracie ti nic neurychlia
Odpovedať
@atrin myslela som to uplne vazne lebo ak si chces uplne dokonalo vycistit zuby...trva to asi 15 minut (dodrzanie vsetkych rad dentalnej hygienicky)..vecer sa to este da ale rano?..a cez den?..zial bohu mi jedno vycistenie denne nestaci
Odpovedať
@xxixinka OMG!!!!!... kolko casu denne stravis citanim MS fora alebo facebooku.. Chces mi povedat ze na nieco take ako cistenie zubov nemas cas.. ako si sama hovorila, potrebujes dokladnejsiu starostlivost ako vacsina ludi, no ak ti na zdravych zuboch naozaj zalezi, ten cas si najdes.. nech sa paci, pozri si video "Odhalenie Lenivej Lindy" co dnes pridali curaproxaci... https://www.facebook.com/curaproxslov... a zamysli sa nad vyhovorkou "nemam cas". Vzdy je lepsie povedat ze nieco nie je moja priorita, nez nemam cas... Lebo pri tej prvej verzii clovek len klame a ospravedlnuje len sam seba
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som na sonicku kefku pocula same chvaly :-) ale mozno to bol len reklamny tah na skoleni, osobnu skusenost nemam. Ale tvrde vlakna urcite nema (tie maju hlavne elektricke kefky a tie tiez sposobuju odhalovanie krckov), ved ju vyraba aj Curaprox. Neskusala si nejaku protizapalovu ustnu vodu? Ak nie, odporucala by som ti Lacalut (urcite nie Listerine), rano aj vecer aspon tri tyzdne, pripadne ak si to vies ustrazit, tak si pravidelnym pitim cistej vody zvlhcuj zuby a dasna, pretoze prave to sucho ti udrziava zapal.
Odpovedať
Profilova fotka
plus este mi napadlo teraz - ak ti nie je prijemne steklenie, tak radsej neodporucam, lebo pri cisteni s tymto typom kefky ta budu steklit dasienka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Všetkým, ktorí odmietajú chémiu a uprednostňujú prírodné prostriedky, odporúčam bio-kokosový olej. V tomto prípade aj na masáž zubov a ďasien. Je silne profizápalový, antimykotický, antiseptický, proti ústnym baktériám údajne najlepší, a pritom neškodný. Sama ho používam, okrem iného, aj na zuby, už dlhší čas. :-)
Odpovedať
@atrin neber to v zlom..ale ja urcite nie som povinna sa ti spovedat co kedy robim ze nemam cas na kefku..sama pracujem v zdravotnictve a keby som mala povedat pacientom ze su proste lenivi a sa len vyhovaraju tak mam problem..nesud pokial ma nepoznas...vdaka za rady...este dodam ze ja mam chronicky zapal dasien co nemusi byt vyvolany zlou hygienou takze znova opakujem ze pokial nepoznas moj celkovy stav lepsie je nehodnotit ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?