Podľa čoho sa rozhodujete o vizážistke?

Ahojte, budem veľmi rada ak odpoviete pravdivo a nebudete si prikrášľovať odpovede iba preto aby ste pôsobili na ostatných nejakým dojmom. Chcela by som sa vás všetkých neviest, budúcich neviest ale aj neneviest opýtať na základe čoho si bookujete vizazistku a na základe čoho sa rozhodujete ze si jednu z tým tisícov vizazistiek predsa vyberiete. Co je pre vás rozhodujuce? 1. Skusenosti 2. Odporúčania 3. Kozmetika ktorú používa 4. Cena Aké ste mali preferencie pred tým ked ste ju išli hľadať?? Vaše očakávania. Aký typ makeupu alebo teda vizaze ste chceli a podľa čoho ste vyberali? Chceli ste jemne licenie alebo ste si vyberali vizazistku ktorá líci americkým štýlom typu instagram? Zisťujem to lebo moja kamarátka je vizazistka a nevie si zohnať zákazky. Ze na základe čoho sa jej nedarí sa snažím zistiť. Lebo su vizážistky ktoré licia za 200€ su take ktoré za 60€ a aj take ktoré licia za 20€. Takze podľa čoho si vyberáte vy? Dakujem za vaše reakcie
Odpovedať
Podla nicoho. Nalici ma kamoska s Mary Kay kurzom. Neplanujem vyzerat ako velkonocne vajicko ani ako prostitutka. Takze je mi to ozaj jedno. Chcem vyzerat ako ja, kludne by som sa nalicila aj sama. Dat 200 € za make up na jeden den je fakt mimo. Aj tak to nikto zo svadobcanov neriesi. A zenich uz vobec nie
Odpovedať
@monetta Dakujem za úprimnosť. Ale preco ta teda ide líčiť kamoska a nenalicis sa sama? Preco sa ides zveriť jej do rúk? Veď predsa keby si každý robil všetko sam tak by nemuseli existovať žiadne služby.
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa teda v makeupe nevyznam ani trosicku, ale dovolim si zateoretizovat. :) predpokladam, ze tak ako vo vsetkom, bude rozdiel aj v kvalite prace vizazistky a v materialoch, ktore pouzije. myslim, ze ak sa nevesta pojde fotit v letnej horucave a bude sa z nej liat pot, tak zrejme makeup, co drzi, bude vyhodou.
Odpovedať
Profilova fotka
@eluska148 Ahoj, ja osobne som si spravila prieskum medzi vizazistkami, ktore licia v TV. Tie maju standardne "filmarsku" kozmetiku,ktora vy vysledku vydrzi dlhsie, a zakryje co ma, co sa mi pri mimo-TV vizazistkach nestava prilis casto, skoro az vobec.Tieto naviac zo skusenosti najlepsie vedia, co dobre vyzera na kamere a foto, lebo licia prave pre tento ucel. Z tychto dam si potom vyberam tie, ktore maju skusenosti aj so svadobnym licenim. A v neposlednej rade ma musi oslovit aj to, ako so mnou, ako buducou moznou zakaznickou komunikuje (necakam ze bude skakat ako piskam, ale ocakavam ze mi povie kedy bude mat cas, kedy mozem ocakavat odpoved, da mi moznost nalicit ma doma, alebo u nej v salone, je priama, slusna, a co slubi, to dodrzi / neslubuje co dodrzat nemoze)
Odpovedať
Ja som hladala podla toho ake mala recenzie/fotky ako licila, zvazovala som dve kozmeticky, nechcela som robit prilis velky vyber tak som si vyberala z mala co ma najviac oslovilo...a teda jedna malovala ako pises americky styl typ instagram a druha prirodzenejsie...ked som si s odstupom casu preklikavala fotky tak pri tej "americkej instagram" mi prisli vsetky zeny na jedno kopyto, chybala mi tam rozmanitost...pri tej druhej to uz bolo ovela lepsie preto som zvolila ju, cena je sice vysoka (90eur vratane skusky, co je na mna pomerne dost), planovala som ovela nizsi strop ..ale kedze sa ja nejako extra nemalujem a viem aku mam plet, ze nie kazdy makeup dokaze zakryt nedokonalosti, mam problem s leskom pleti a podobne, volila som ju aj na zaklade recenzii aby makeup vydrzal cely den/noc co nevesty u nej spominali (resp. spominali to nevesty u oboch) ...ale kedze ako som spominala sa moc nemalujem nechcela som na svadbe vyzerat az uplne ako iny clovek, rada by som to zostala stale ja :)
Odpovedať
@photostancik Ďakujem za príspevok, áno to je určite pravda. Rozdiel medzi značkami je a to veľký. Kozmetika ako taká sa míňa používaním a teda treba odkupovať materiál takze aj konečná cena za službu sa musí odraziť. Lenže to veľa žien buď nevie alebo im je to jedno, nakoľko nie každá z nás na každodenne licenie používa kvalitnú kozmetiku skôr sa prikláňajú k tej cenovo dostupnej z drogérii. Takze ja uz fakt neviem .
Odpovedať
@eluska148 u mna je dolezite vsetko co si napisala okrem ceny, vyberam si podla toho ktore licia kvalitnou kozmetikou, cize napr. MAC a viem ze to vydrzi celu noc na zaklade skusenosti inych neviest...taktiez si musim pozriet fotky z jej prace a ked vidim ze pred/po je aj kvalitne (nie ako keby som sa licila sama), no zaroven to vyzera aj prirodzene, tak je rozhodnute, tak som si vybrala aj ja svoju :)
Odpovedať
@eluska148 Necitala som predchadzajuce odpovede, takze mozno sa to bude z hodovat s tym, co uzniekto pisal: Salon, kde som chodila ku kadernicke na bezne strihanie, pripadne farbenie som nasla na odporucanie mojej mamky a ta na odporucanie svojej kolegyne - takze referencie a odporucanie od spokojnych zakaznikov ;) Ked som isla na svadbu, tak som sa automaticky dala cesat k tej kadernicke a vedela som, ze tam je aj kozmetika, licenie... tak som sa objednala - takze na prvykrat to bolo o pohodli - v jednom salone vybavim vsetko. Povedala som svoju predstavu licenia a bola som velmi spokojna. Preto na dalsie akcie - promocie, plesy, svadby, som chodila vzdy tam. Tym padom bol moj svadobny uces a licenie jasne - doteraz som tam vzdy bola spokojna, uz ma poznaju, chapu moje poziadavky. Bonus k tomu bola super cena. Nezaujimala som sa specialne o to aku kozmetiku pouzivaju - hlavne bolo, ze som z nich nemala ziadnu alergicku reakciu a ze makeup krasne vydrzal az do rana. A aky typ licenia som chcela - podla udalosti ;) na firemnu party v style Oscarov som chcela vyrazne dramaticke licenie, a promociu, co bola denna udalost som chcela jemnejsie denne, na svadbu tiez co najprirodzenejsie - len zvyraznit oci, riasy, ziadne "masky".
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám už viac rokov kozmetičku, ktorá ma líči aj na plesy a podobne takže by som šla asi k nej a ku nej som sa dostala cez známu. proste mi ju odporučila, že je s jej prácou spokojná, tak som šla vyskúšať, zapáčilo sa mi a odvtedy k nej chodím. ale keby si mám vyberať teraz úplne inú tak by som sa asi tiež riadila skôr recenziami ale isto by som chcela vidieť aj nejaké obrázky jej práce
Odpovedať
@eluska148 ja som si hľadala vizážistku podľa toho, či sa mi páčila jej práca, podľa mojich preferencií, čo určite chcem/nechcem (napr. vizážistky, kde mali ženy strašne výrazné obočie alebo očné linky som hneď vyraďovala, lebo tento štýl sa mi nepáči) a potom podľa toho, či je v blízkosti alebo treba cestovať cez mesto...samozrejme aj cena bola dôležitý parameter, ale dôležitejšie pre mňa bol štýl vizáže a vzdialenosť :-)
Odpovedať
pre mna je rovnako dolezitych viac faktorov. Musi mat kvalitnu kozmetiku, ktora vydrzi. Vselijake lacne pripravky, ktore po dvoch hodinach su rozmazane a leske sa Ti celo a tvar, rozhodne nemoze mat v ponuke. Dalsi je talent. Fotky pred a po su pre mna velmi dolezite. Nalici Ta kazda vizazistka, ale len malo z nich vie odhadnut, co sa komu hodi a fundovane poradit. Tretia dolezita vec je jej komunikacia a spolahlivost. Ak mi po tyzdni - dvoch nie je schopna odpisat na spravu, tak u mna skoncila. Stvrty faktor je, ci je ochotna cestovat ku mne domov alebo musim ist k nej do salonu. Ak nie je ochotna ist za mnou, nevyberiem si ju. Posledny faktor je cena. Cena sa musi odrazat od kvality vyrobkov, praxe, certifikacii a podobne. Dievcina, ktora sa tym teraz zacala zivit, lebo sa vie sama pekne nalicit, si nemoze pytat tolko, ako profesionalka.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si svadobnu vizazistku vybrala na zaklade odporucania kamaratky (ona si ju zajednala na svoju svadbu tiez). Predoslu pracu som velmi nesledovala, fakt voditkom bolo odporucanie kamaratky. Velmi vela som si slubovala od skusky make-upu, urobili sme nakoniec 2 skusky, aby som bola maximalne spokojna, pretoze stresovat sa vo svadobny den doladovanim make-upu je naozaj to posledne, co som chcela riesit. Licila ma kozmetikou GOSH a uz po skuskach mi bolo jasne, ze to vydrzi (vzdy po skuske som si nechala make up az do vecera a sledovala zmeny). Cena az taku rolu nehrala, 200 eur by som za make up nedala, ale sla som do toho s tym, ze za kvalitu si musim zaplatit. A dodala by som, ze podmienkou pre mna bolo aj to, aby docestovala za mnou na miesto svadby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eluska148 lebo je to kamarátka, budem rada, že bude súčasťou nášho dňa aspon takto
Odpovedať
@eluska148 ja podla kozmetiky a podla fotiek resp recenzii. Mam citlivu plet a crty tvare, ktore je narocne nalicit. Ja si na kozmetiku dost potrpim takze na tomto nesetrim.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, MAC je relativne dobra kozmetika ale je to taka masovka, ako ked vsade na sk vidite skodovky, tak vsetci pro pouzivaju MAC - napríklad asi aj preto ze je to jedna z najlacnejsich pro znaciek, a v podstate svoje obchody maju skoro vsade, kazdopadne existuju aj ine znacky ktore su kvalitnejsie a fungovanie firmy je na troska lepsej urovni - su firmy ktore sa pozeraju iba na zisk a su firmy ktore sa pozeraju aj na etiku a fúnguju na ovela lepsom principe napríklad ako MAC niektore su drahsie niektore lacnejsie niektore na rovnakej urovni. Napr kanadska znacka FACE ATELIER alebo napr HOURGLASS ale to kym pride na Slovensko tak asi prejde dalsie 10ročie a samozrejme kym pride doba ze sa bude oplacať ličit nevesty takou kozmetikou. Ceny su nastavene tak ze na SK sa vizazistkam asi skor oplati pouzivat shit z činy ako investovať do niečoho naozaj na úrovni, ved nevesty zaplatia aj za čínu tak načo zvyšovať kvalitu služieb. a produktov.
Odpovedať
Profilova fotka
ja si takéto veci ako kaderníčka, kozmetička a podobné všetko na základe odporúčaní od kamarátiek a rodiny, niekedy vyskúšam a nepáči sa mi tak hľadám podľa recezencií alebo tak
Odpovedať
Ja som referencie nemala žiadne...raz sa mi na nástenke ukázala fotka jej práce, ktorú likela kamoška a pozrela som si jej prácu a veľmi sa mi páčila :) potom som zistila, že vyhrala aj nejaké súťaže a začala som sa obávať o cenu, ale aj keby bola vyššia aj tak by som ju chcela...navyše robí aj účes, takže to mám dva v jednom a cenovo vyšla super vizáž 35-40€ a vlasy 30-35 € ale kludne aj viac by som zaplatila, lebo má zlaté ručičky a robi zázraky :)
Odpovedať
Ja som hladala vizazistku tu cez ms/ nakolko svadbu mam mimo bydliska a potrebovala som kocku ktora pride do kastiela a aj ma ucese.Par kociek sa mi ozvalo poposielali fotky prace,a rozhodla som sa podla toho,ze jedina jedna vedela presne co chcem ked som jej napisala slovne spojenie pin up a jedina ona mi hned zacala davat napady ze co ako asi by sme mohli) pretoze ked chcem nieco uplne ine ako je bezne,darmo mi niekto posle 150 uzasnych fotiek ale ineho stylu licenia a ucesu.Uz som dokonca mala skusku,licila ma a cesala na svadbu kamaratky dopadlo to nad moje ocakavania,kedze slecna dokazala super improvizovat.Cize dodala to co slubila za pre mna skvelu cenu 55e aj s cestou a to urobila aj dcerke paradny vrkoc.Zaplatila by som kludne aj stovku aka nadsena som bola ale pssst 😂😂
Odpovedať
Tak ja som sa rozhodovala na základe bydliska.som dosť pohodlný typ takže hladala som 2v1 že lícenie aj kaderníctvo na jednom mieste.no predtým som si spravila prieskum trhu. Náhodné som sa išla poprechádzať po salónoch,popozerala som sa ako som sa tam cítila,ako so mnou jednajú a ako komunikujú o cenách či zahmlievajú alebo na rovinu povedia. Popozerala som fotky na internete,popýtať som sa na recenzie kamosiek a pozistovat som si ceny a rozhodla som sa na základe hodnotenia ku komu sa zverim.
Odpovedať
@michalhorvatovic Ahoj, pozerala som si Tvoju stranku a len tak pre zaujimavost sa chcem spytat, mas velmi pekne logo, ale preco pouzivas rovnaky, tazsie citatelny font aj napr. v cenniku a inych textoch? Navyse ked dany font neobsahuje slovensku diakritiku a tak kazde jedno pismeno s mäkcenom je este inym fontom co celkovu citatelnost este zhorsuje. Stale casto vidam podobne "faily" a neviem pochopit, preco ludia nezvolia dobre citatelny font s diakritikou pre prislusny jazyk, ved ich je naozaj mnozstvo.. O to viac ma to prekvapuje pri vizualnych povolaniach, ako napriklad fotograf. Mas velmi peknu stranku, suhlasim tiez s Tvojim nazorom ohladne kvalitnej kozmetiky, ale potom si pozriem stranku a prave to, co ta ma prezentovat, je pomerne odflaknute. (resp. posobi to tak) To by ma napr. pri vybere uz trochu zneistilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@blabla22 ahoj , no ja ved ja o tom viem, problem je ze ja neviem kde to mam zmenit , lebo mi to nikde neukazuje ze zmenim font, ja uz nad tym dlhsie rozmyslam len nikdy som na to nemal nejako cas, ale dakujem za upozornenie,,odstranim tuto chybu v co najkratsom čase. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eluska148 Ja vyberam hlavne podla prace predchadzajucej, fotky vela pozeram, isto ak su nejake recenzie na internete tak si ich rada precitam ale zalezi mi aj na cene. Nevravim, ze som odbornik ale tak clovek vidi ci sa to za tie peniaze oplati alebo nie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si tiez vybrala babu na zaklade toho, ze mi ju odporucila kamaratka, ktora ju tiez mala na svadbe a co som videla jej make up na svadbe tak sa mi velmi pacil ale samozrejme mam uz za sebou aj jednu skus a ta dopadla dobre takze vsetko v poriadku a tiez bolo podmienkou aj to aby prisla ku mne domov ma namalovat lebo aj kadernicka mi tak pride a chcem aby namalovala aj druzicky :)
Odpovedať
Profilova fotka
super, že vznikla táto téma lebo ja absolútne netuším podľa čoho si mám vybrať kozmetičku :-D :-D
Odpovedať
@eluska148 u mna na zaklade skusenosti. nastastie mam kozmeticku, ku ktorej chodim uz x rokov a ona ma bude aj licit na moju svadbu
Odpovedať
hlavne podla odporucania prave danej vizazistky. nepoviem, pozriem sa aj na cenu, no pri svadobnom liceni si myslim, ze sa oplati si priplatit v pripade potreby, aby dane licenie aj nieco vydrzalo
Odpovedať
Profilova fotka
Vôbec ma nezaujíma cena. Vždy ma zaujíma výsledná práca A preto vždy sledujem referencie A fotky Ktoré by mala každá vyzazistka pridavat. Hlavne na svadbu je veľká výhoda že vyzazistka príde domov kde má nalíči. Už dlho mám vybraté 2 dievčatá , jedna Z môjho mesta A druhá zo susedného mesta. Obydve sledujem na fb. A výsledok ? Asi si vyberiem tu zo susedného mesta pretože maľuje úžasné. Ta z mojho mesta je super, uz ma malovala ale nieco je v tom mejkape co mi nepasuje ( neviem to definovat) bola som spokojna ale predstavovala som si to inak. A povedzme si pravdu každá chceme vyzerať V svadobný deň ako princezná 😊
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som ju vyberala podľa portfólia, ako obvykle líči. Sama som vizážistka, ale chcela som byť aspoň raz na strane líčenej :-D Chcela som však dať šancu ešte neznámej vizážistke, ktorá krásne líči, len ešte nemá tak široké portfólio. Preto som sa pýtala kamarátok, či niekoho nepoznajú. A tak som našla svoju vizážistku, a bolo to naozaj skvelé rozhodnutie, nádherne líči, presne tak, ako to mám rada a nenamietala ani s použitím niektorých mojich produktov, ako podkladová báza, riasenka či rúž. Bola som u nej aj na skúške líčenia a po nalíčení podľa mojich predstáv sme sa dohodli, čo bude presne takto a čo bude lepšie. Cena ma vlastne ani náhodou nezaujímala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa vždy líčim len sama, ale na svadbu som si povedala, že si nájdem vizážistku. Hľadala som hlavne podľa toho čo som videla v jej portfóliu, čo už robila, závažilo aj to, že mala na svojej stránke super recenzie a videla som, že bola líčiť aj nejaké módne prehliadky a podobne. Nebola som ani na skúške ani nič, prišla som vo svoj svadobný deň sadla si na stoličku a povedala jej nech urobí zo mňa nádhernú nevestu. To akú ma cenu mi napadlo sa spýtať až deň pred svadbou. Najviac boli pre mňa smerodatné jej práce, lebo na každej žene vie podčiarknuť to najkrajšie, či už jemným alebo extravagantným líčením. A bola som maximálne spokojná a za prekvapujúco nízku cenu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?