Kontaktné šošovky na svadbu

Profilova fotka
Ahojte nevesty, máte niektorá skúsenosti s krátkodobým nosením kontaktných šošoviek ? Chcela by som si ich dať na svadbu. Máte niekto skúsenosti či to mám riešiť zopár mesiacov skôr, aby si oči zvykli alebo sú nejaké šošovky, ktoré si dám len v ten deň a v pohode to moje oči zvládnu ? Kedy si som ich mesiac skúšala, ale neskamarátili sme sa, keďže mi moja lekárka dala rovnako silné ako mám okuliare, čo bola chyba, tak dúfam, že tento raz to bude ok.
Odpovedať
Ahoj, určite odporúčam začať ich nosiť skor, aby si na tento "pocit" oči ale hlavne mozog zvykli. Pohľad cez okuliare je iný ako so šošovkami, chýba periférne videnie a preto keď zrazu nasadíš šošovky, tak to obnáša rozne pocity, vrátane krátkodobého bolenia hlavy - toto nemusí nutne nastať, ale može, mozog naraz musí spracovávať väčšie množstvo informácií. Rovnako ako popisuješ, je potreba vychytať ako silné šošovky potrebuješ, aby sa ti nosili pohodlne. Kvalitné šošovky zvládnu tvoje oči aj keď ich dáš len v ten deň svadby, ale nebudeš mať priestor a čas vychytať "muchy" a možno by si si svoj deň viac skomplikovala než spríjemnila. Myslím, že začať ich nosiť týždeň - dva pred svadbou je taká akurátna doba, aby si si na ten pocit zvykla. Držím palce :)
Odpovedať
Ahojcek, hlavne by som odporucila skusat hlavne kvoli nasadzovaniu - chce to trosku cvik a kvoli tomu, ze u kazdeho ten pocit pohodlia trva inak dlho. Ja mam jednorazovky, ale po takych 5-6 hodinach uz mam oko skoro uplne suche, takze musim kvapkat (s full make-upom to nie je prave najlepsia vec). Vo svadobny den zacinaju nevesty vacsinou velmi skoro rano kvoli pripravam a potom mas cely den a do rana bieleho :) ja som ich nasadzovala az tesne pred make-upom okolo obeda, do obradu pohodicka, ale zacali mi oci schnut okolo siedmej vecera, takze som rozkvapkavala. aj som rozmyslala, ze by som vymenila uplne za nove, ale prave, ze ten cvik som nemala uplne vychytany, tak uz som sa s tym nebabrala :)
Odpovedať
ja nosím šošovky cca 10rokov , len večer k telke si davam okuliare. Odporučam si kupim balenie vopred,zistiť či ti to vobec pasuje,nie pre každeho su šošovky vhodne. Napr. ja znesiem len jednu značku a typ,čiže neexperimentujem s inými, objednavam len Johnson and Johnson-Acuvue 2. A nemám problem so suchým okom ,ani rezaním. Celý den pozeram na PC..
Odpovedať
@januska_7 pokiaľ máš takéto problémy, neskúšala si inú značku? Teraz ich je na trhu celkom dosť, myslím že by stálo za pokus skúsiť iný typ. Ja nosím čočky už od deviatky na základke, a už som v tej fázi, že okuliare na nose neznesiem, maximálne večer tesne pred tým, než idem spať, tak s nimi sadnem k telke. Keď sa s nimi mám hýbať, tak som ako opitá, hrozný pocit, vonku na ulicu v okuliaroch vobec nevychádzam :) Bežne nosím čočky od rána do rána, ako dlho potrebujem, jediné čo, tak s nimi nespávam. Použivam hydrogelové Air Optix.
Odpovedať
Profilova fotka
@ekyna Na šošovky si treba zvykat...ja Ich nosim cca vyše roka. No je rozdiel mat šošovky a okuliare...ja mam na jednom oku - 1,5 a nosim sosovku -1.0 ....Doktorka urobila chybu, že ti pleskla hned silne. Vymen očnu!!! Ja nosim mesačne konk. šošovky Air Optix a som maximalne spokojna... Len sama od seba by som to nekupovala.Sice už si viem kupit ake , ale... Predsa treba v ociach zmerat sklon, tlak a ine vlastnosi... ....Moja doktorka mi dala najprv na skusku sosovky, v ktorých som si chodila 2 hodiny po meste a zvykala som si na ne.... Mala som najprv hmly pred sebou a tocil s mi svet . Ale pre tie oči je to prvotný šok, a potrebuju čas si zvyknut...Preto by som opdorucala prekonzultovat s lekarom , odborným očným , nie optikom!!!!! ....A minimalne mesiac ich nosiť...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem pekne za odpovede. Ja ich mam v plane teda mesiac-dva ponosit a snad to bude dobre :) uz len sa rozhodnut pre znacku
Odpovedať
@calvera25 no u mna to nie je s okuliarmi az take kriticke - mam slabe dioptrie do dialky, takze aj bez nich sa to v podstate da, plus ja mam okuliare rada. Mam asi 5 parov a najcastejsie nosim fajne plastove - su lahucke a pohodlne, trosku 'nerdacke' - tak som si nevedela predstavit, ze by som sa v nich vydavala :) skusala som 2 znacky, ale je to ocami - opticka povedala, ze HAK na to moze mat vplyv, ale pravdepodobne mam proste taku predispoziciu. Alternativa by bola normalne sosovky (nie jednorazovky), material vraj robi vela. Ale do toho uz treba investovat a pre mna jednorazovky raz za cas splnia funkciu ;)
Odpovedať
@januska_7 tak pokiaľ zvládaš aj bez okuliarov, tak je to v pohode :) Ja mám -4,5, takže bez okuliarov som slepá jak patron :) Vďakabohu za šošovky. deň keď som odložila okuliare patrí medzi najkrajšie v mojom živote :)
Odpovedať
No aj ja uvažujem nad šošovkami, ale tá predstava, že si pôjdem s neznámym predmetom do oka je neskutočná a ten strach z toho ešte väčší takže ja sa bojím ísť k lekárovi :D hanba :D ja mám síce slabé okuliare a vidím bez nich, ale po pár hodinách bez nich ma začne neskutočne bolieť hlava, na svadbe ich nechcem takže mám veľkú dilemu :-/
Odpovedať
@monic1804 netreba sa báť, je to otázka zvyku. Prvé dni s tým človek hrozne bojuje, ja som vstávala o pol hodiny skor, aby som prišla včas do školy :D ale teraz je to rutina, zvládam si ich nasadiť aj v idúcom aute, autobuse (na školských výletoch, keď sme cestovali do zahraničia cez noc, tak z toho mali vždy spolužiaci strašnú prdel, ako si to tá Miša zvládne ráno pichnúť do oka, aj keď autobus ide po českej D1 na trase Brno-Praha :) )
Odpovedať
Profilova fotka
Nosim sosovky uz dlhe roky, takze viem, ze zo zaciatku si na ne clovek musi zvykat. Ked zacinas so sosovkami, prve dni by si ich mala mat na ociach len par hodin a postupne to zvysovat, aby si oci zvykli. Takze, ako to tu uz bolo spomenute, odporucam ich zacat nosit tak tyzden, dva pred svadbou :)
Odpovedať
Ja mam tiez problém, ale ako vôbec dostať šošovky do oči :( viem, že je to o zvyku, môj muž nosí šošovky dlhé roky, tak mi to vždy názorne ukazuje, trénujem od Vianoc, ale mne to skrátka nejde. Ja si jednoducho neviem šošovky ani nasadiť :( už sme skúšali aj to, že by mi ich on nasadil, ale vždy tesne predtým ako sa mi tá sosovka už už dostane do oka, zmurknem a je po pokuse :( už som z toho dost v strese, lebo hoci okuliare nosím rada, ako nevesta ich nechcem mať :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja nosim sosovky uz roky, nebol ziadny problem so zvykanim, moje oko si na ne zvyklo hned. Nasadila m ich ocna no problem nastal vecer ked som si ich mala dat dole:D to bolo zufale, pamatam si ze som sa ich snazila dostat von strasne dlho...: prve razy to bolo ozaj tazke, clovek sa to musi naucit.:) potom to uz ide raz-dva, aj bez zrkadla:) a co som tu citala ze o suchych ociach, ja nosim day&night a nasadim si ich skoro rano a dam dole aj po polnoci a je to ok:) no tiez je pravda, ze jeden druh HAK mi na ne nerobil dobre a boleli ma oci ked som mala sosovky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?