Fixný strojček na zuby v dospelosti

Ahojte baby, Chcem sa opýtať, či si niektorá z vás dávala robiť v dospelosti fixný strojček na zuby? Stál výsledok za to? Ako dlho vám táto liečba trvala? nosili ste aj potom keď vám ho sňali strojček na noc/zo zadnej strany zubov? aký strojček ste mali? koľko vás to stálo? viete odporučiť dobrého ortodontistu? Svadbu máme cca o rok a pol a rada by som bola, ak by boli dovtedy zuby na správnom mieste :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nemam skusenost priamo ja, ale kolegynky sa na to dali... v 30tke, vybrali sa z BA az do TN http://www.strojceknazuby.sk/hlavnast... a boli velmi spokojne... mozem ti zistit ako prebiehala liecba, ale vysledky naozaj stali za to... nosili fixny necele dva roky a jedna mala rok vrchny a dva spodny... je to vsetko o tom ako moc mas tie zubky von a ci ti treba aj sanku napravat... asi by bolo treba sa informovat priamo tam... v zadom pripade drzim palce ak sa na to das! ja som priklad toho, ze aj nocny strojcek napravi zubky a rychlejsie ako by sa zdalo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nebala by som sa, ze sa pozadovany vysledok nedostavi. Isto budes mat krasne zubky potom. V poslednej dobe sa vela ludi rozhodlo pre strojcek az v dospelejsom veku. Praveze to beru nemen precitliveno ako v puberte. zalezi vsak hlavne natom, v akom stave mas zubky a ko moc ich mas mimo svojho prirodzeneho ulozenia
Odpovedať
ja sa o to tiez zaujimam, osmicky mam uz vsetky vytrhane, takze mozem ist na to, hlavne kvoli svadbe, neh je usmev pekny :) moji kolegovia, niektori aj v 50tke maju strojceky a samozrejme pomalsie, ale vysledok je. lekar mi povedal, ze vseobecne, cim som mladsia, tym rychlejsie to pojde, kedze sa tkanivo lepsie prisposobuje. Ako dlho to trva zalezi od pokrivena zubu, cenovo su hladiny tiez rozne. Pocula som ze mozem ratat minimalne od 2000 eur. Ked som bola este v Interkliniku tam mi doktorka povedala, ze uz existuju aj tzv neviditelne strojceky, t.j. plasticke dlahy, tie su vsak dvakrat tak drahe; alebo ten, ktory spominas, zo zadnej strany zubov. Dvaja rozni doktori mi odporucili dr. Dianiskovu (DentaDerm, AuparkTower, Bratislava). Osobnu skusenost mam s vybornymi lekarmi a vysledkami v Oradent. Specialisti naozaj. Maju aj ortopedicku.
Odpovedať
@zuzux27 ja by som sa aj vybrala do TN, no odrádza ma to, že by tam potom bolo treba chodiť aj na pravidelné kontroly :-/ @dagmarinocka ja som nočný strojček nosila už na základnej škole, no po čase sa mi zase spravili medzery (neviem či až tak ako to bolo predtým, avšak nie sú tak krásne pri sebe ako by mali byť) nemám žiadne extrémne problémy so zubami, len mi vadia medzery na hornom rade, myslím a dúfam, že to nebude žiaden náročný proces, tak snáď sa nemýlim. @crystalrose invisalgin nepotrebujem, stačí mi normálny biely :-) prosím ťa na koľko ťa to v oradent vychádza, tak cca informačne (100 eur za vstupnú prehliadku sa mi zdá celkom pálka :-D ) a aký máš strojček, taký ten klasický kovový alebo s bielymi zafírovými zámkami?
Odpovedať
@zuska_bluzka fuu no skoda, akurat som tam volala. (si ma tymto prispevkom nakopla, lebo to od vianoc odkladam). Ze je doktorka tehotna som vedela, no ale info je, ze novych pacientov neberie :/. Mne dali termin az v aprili, a tiez len preto, ze ma odporucil jej kolega, co mi robil tie osmicky. Tak mozno este tu pani Dianiškovu v AuparkuTower. (na stranke samozrejme cennik nemaju, iba info o tom, aki su seci studovani :D teda tiez som len guglila, ze su trosku drahsi, ale vraj dobri.)
Odpovedať
Nikdy nie je neskoro si myslim. zubky treba mat predsa pekne. a v poslednej dobe si coraz viac dospelych dava strojcek na zuby. je to celkom v mode. Mas na vyber z roznych farieb a su aj priesvitne. Tak tie nebudu tak kricat.. ako deti sme ich nechceli a na stare kolena dostavame rozum. Treba treba mat usmev krasny a starat sa on
Odpovedať
@zuska_bluzka odkiaľ si? Ja som chodila do Piešťan doktorke Dubovskej www.zubny-strojcek.sk, ambulanciu má aj v Trnave. Týždeň je tam a týždeň tam. Neviem si vynachváliť, všetko na úrovni, milá doktorka, super personál. Cena obyč kovoveho 2800e. Ja som mala necelé tri roky, ale mala som aj problém s celustou tak preto dlhšie. Momentálne som pol roka po snati strojčeka, na spodnych zuboch mam zo zadu nalepeny drôtik, už na furt, a na horne zuby nosim na noc vyberaci strojček. Určite choď do toho ;-) stojí to za to
Odpovedať
@zuska_bluzka a môjmu manželovi sa ten môj strojček tak strašne páčil že aj on si dal :-D má 42 rokov, takže vek nie je žiadnou prekážkou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ja mám 30 rokov a asi dva dni čo mi nasadili kovový fixný zubný strojček a ľutujem len to, že som to nespravila skôr. Od prevej konzultácie po nasadenie strojčeka som dala cca 600 €. Teraz budem platiť cca 16 eur každý mesiac pri kontrole. Poprípade keď mi budu meniť drôtik tak nejakých 60 € to stoji. Potom keď mi dajú strojček dole zaplatím 200 eur a dostanem takú priesvitnú násadku na zuby, ktorú budem nosiť asi 2 roky, tam sa tiež chodí na pravidelné kontroly za ktoré sa platí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som chcela, aby mi strojček dali ešte pred svadbou (nevadilo by mi to v deň svadby), ale pred tým mi musia odstrániť všetky osmičky, a jedna z nich je tak hlboko a blbo otočená, že sa to nedá inak ako chirurgicky. A termín mám až v novembri, takže mám smolu :-D Strojček mi najskôr mali dať ešte v 13-tich, ale museli počkať kvôli chorobe. No a kým som sa vyliečila, tak som už mala 18, a to by mi už poisťovňa nepreplatila, tak som šetrila :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som ho mala este cca pred rokom Zuzka, liecba trvala asi rok, mala som fixny, ale s keramickymi priesvitnymi zamkami. Dnes uz bezne robia snimatelny priesvitny, vola sa Invisalign, je drahsi ako klasicky no ak ti ide o estetiku, je to uplne najlepsie riesenie. Ja som s vysledkom velmi spokojna, stalo to za to a isla by som do toho kludne znova :-). Strojcek ako taky, klasicky, so vsetkymi vysetreniami a s vypracovanim planu liecby vychadza cca 2500€ plus tie keramicke zamky boli navyse nejakych 600€. Aspon teda v mojom pripade... Neviem odkial si, no ja vrelo odporucam Ortodent v Presove. Rozhodne najvacsi profesional kvoli ktoremu my aj po prestahovani 400km zubara nemenime :-).
Odpovedať
Profilova fotka
A este som zabudla, spodne zuby mam po snati strojceka podlepene priesvitnou dlahou plus mam snimatelne priesvitne dlahy ktore sa nosia na noc. Tie snimatelne nenosim pravidelne, vlastne momentalne viac nenosim ako nosim a zuby krasne drzia na mieste :-). Urcite chod do toho :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
aj som si to chcela dať keď som mala asi 25 r. alebo zubárka mi povedala, že to už neprepláca poisťovňa a moja peňaženka povedala to isté :(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dievcata a to odstranenie osmiciek je podmienkou pri nasadeni strojceku? Alebo je to tiez individualne? Lebo u mna je jedinym problemom panicky strach z trhania zubov 😢
Odpovedať
Profilova fotka
@amy33 Vobec nie. Dokonca podla studii osmicky nemaju nic spolocne s pokrivenim zubov :-). Ak bude tvoj ortodontista na tom trvat, chod si po nazor este k nejakemu inemu... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte dievcata, neviem ci je diskusia este aktualna ale natrafila som na nu pri googleni. Mam 31 a konecne som sa odhodlala na strojcek... pred dvoma nasadili na horne zadne zuby pliesky a vnutorny obluk. Zatial je to pre mna tazke, lebo zuby bolia hlavne pri kusani, takze nemozem jest a mam stavy, ze rozmyslam ci to bol dobry napad :( O mesiac mi maju lepit fixny keramicky. Chcem sa opytat ako dlho sge nosili ten vnutronh obluk ak vobec? Tiez vas to tak bolelo? Inak a fixny blli preve dni? Dakujem vekmi pekne za odpoved
Odpovedať
@lululucy ahoj mozem vediet k akemu zubarovi si chodila?😉
Odpovedať
Profilova fotka
@michaella26 v Kosiciach na Pražskej k dr. Jutkovej
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte. Prosim Vas, nemate niektora z Vas skusenost s MUDr. Alexandrovou z Karlovej Vsi? Kolko stal strojcek v dospelosti? Ako dlho ste ho mali (ak Vam napr. trebalo aj napravat sanku)? Oplatilo sa do toho ist? Dakujem za kazdu radu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?