Video dnes: áno, alebo nie?

Ahojte nevestičky. Postupne začínam pripravovať všetko okolo svadby a hlavou sa mi mihá otázka svadobného videa. Áno alebo nie? Ja som za, veď keď už je raz tá svadba a očakávam že to v našom podaní a podaní našich hostí bude riadny cirkus x-) tak by tam to video chýbať nemalo, no zase narýchlo keď som sa spýtala priateľa povedal že nie, že sa o tom porozprávame ešte. Keď si to prepočítam na cenu, tak celý deň filmovačky robí cca 400€, čo sa mi zase až tak veľa nezdá. Čo vy na to? Ako ste to vyriešili?
Odpovedať
Ja som rada, že sme si dali urobiť aj video. Síce to nie je DVD-čko, ktoré si pozeráš každú chvíľku, ale občas sa nájde taká situácia, že je pekné si ho pozrieť a pripomenúť si tak ten krásny deň. A tak isto sú na ňom "zvečnení" všetci vaši blízky, pekne vyštramákovaní a vysmiaty. Je to pekná spomienka. Ja som jednoznačne za video. Ono sa to síce zdá byť veľa peňazí, ale vydávame sa, alebo aspoň dúfame, že iba raz a existuje kopec iných položiek, na ktorých sa dá čo to ušetriť. Tých cca 400 eur za to podľa môjho názoru stojí.
Odpovedať
Profilova fotka
Svadobne video urcite ano :) ja som tiez uvazovala, ci ano alebo nie, ale teraz nelutujem, ze som si ho dala :) video klip som si pozrela uz x krat :) a teraz mnoho kameramanov robi video zaznam cca 1 hod. - co nie je az tak dlho a clovek si to raz za cas pozrie a zaspomina na tie krasne chvile :)
Odpovedať
Video určite áno! Poznám manželov, ktorý si video nedali spraviť a teraz ľutujú. Pre mňa je video viac ako fotka, lebo ti živo zachytí ten najkrajší okamih v živote :-)
Odpovedať
Veľa krát sa vo firme v rámci prezentácií služieb klientom stretávam s myšlienkou mať na svadbe len fotografa, bez videozáznamu. To sú ale z môjho pohľadu dve rozdielne veci a nejako si zásadne ani nekonkurujú. 1. Video vie plynulo zachytiť mimiku tváre, či celkovo pohyb a tým pádom aj reč tela. Na videu máte autentický zvuk, či celkové ozvučenie, ktoré konečnému spracovaniu videa dáva potrebnú dávku emócií. 2. Video sa vie vyrobiť ako v klasickej 2,5 až 3 hodinovej alternatíve, tak aj v skrátenej 60-80 minútovej "klipovej" verzii, ktorá je v súčasnosti veľmi moderná a žiadaná. 3. Zároveň je už štandard neposkytovať výsledné video len na DVD, či Blu-Ray médiách ale ponúknuť klientovi videozáznam na SD kartách, či USB kľúčoch. Tak ako si ľudia ľahko a rýchlo chcú pozrieť na PC, notebooku, tablete, či smartfóne svoje svadobné fotografie, tak chcú mať rýchlo po ruke aj svoje svadobné video... mať ho ako jeden súbor v rôznych formátoch pre všetky svoje mediálne zariadenia v domácnosti. 4. Jedna z častých myšlienok, prečo ľudia nechcú videozáznam je fakt známy z minulosti, keď kameraman bol negatívny článok pre dobrú zábavu na parkete, v rámci tanca. Pravidelne, keď sa išlo nakrúcať na kameru, zažali sa reflektory, resp. silné kamerové svietidlo... pretože kamery nedokázali kvalitne zachytiť video pri menšom osvetlení. Tým ale kameraman obmedzoval vznik lepšej nálady a ľuďom to všeobecne prekážalo. Dnes v každej profesionálnej videotvorbe sa používajú kvalitné 3-čipové HD, či 4K kamery a tým pádom nie je potrebné toľko svietiť, ide iba o doladenie farby svetla, nie o jeho množstvo. Obraz je aj tak čistý a farebný, bez známok zrnitosti a ľudia veľa krát ani neregistrujú prítomnosť kameramana na svadobnej zábave. Toto sú z môjho pohľadu základné fakty, ktoré by mali ľudia vedieť skôr, ako objednanie svadobného videa definitívne zatratia...
Odpovedať
Profilova fotka
@videotvorbaselis ponúkajú sa už aj 30 minútové videá a to už nikto nemôže povedať že video nechcem lebo to nikto nebude kôli dĺžke pozerať. Alebo sú kameramani čo ponúkajú už iba videoklip,síce podľa mňa je nezmysel si len klip objednať ale niekomu to možno vyhovuje a stačí mu len toľko aby si to dal na Facebook. Najhlavnejšie je dobre si vybrať a nepozerať len na klipy ale vypýtať si celé DVD lebo neplatíme si iba za klip ;-) A čo sa aj na mojasvadba píše tak veľa báb bolo ohromne sklamaných lebo klipy na webke super ale ich DVD je amatérsky urobené bez znalosti kameramanskej práce. Ale aj to je pravda že väčšinou vyhráva cena a to bude príčina takýchto sklamaní vrátane toho že baba si nepozrie celé DVD a spolieha sa len na klipy čo videla na nete.
Odpovedať
Profilova fotka
A pekný klip dnes vie s foťákom nakamerovať aj šikovný študent čo o naozajstnom kamerovaní nevie nič :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak tak. Video si dať urobiť. Klip, obrad nechať celý. A zo sály dáky 60 min výcuc v postupnosti. Nech je tam prvý tanec, hry, spoločné tance a podobne. Na zaver čepčenie a človek si to rád kukne. Netreba ani dvd. To je mŕtve médium. Nechať poslať na webe, prípadne na USB a uchovať :)
Odpovedať
Profilova fotka
Radi prídeme, Vaš profi team, Profesionálne spracovanie fotografií a videa. Svadobné foto od 265 EUR, Svadobný film od 300 EUR
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?