Potrebujem poradit (kamera bez priprav)

Profilova fotka
Takze, rada by som pocula viacero nazorov, kedze ja som laik a nerozumiem sa do tejto problematiky. Po dlhom zvazovani sme sa nakoniec rozhodli, ze video predsa len bude, ale len na obrad od 15.30 po redovy tanec cca do 1.00 hod. Vybrali sme si kameramana, ktorého praca sa nam pacila. Nase poziadavky boli dlzka zaznamu cca 90 minut a zaverecny zostrih (kratky videoklip). Zaskocilo ma vsak, ze pri natacani svadby az od obradu videoklip nerobi, pretoze obsahovo tam nema dostatok zaznamu a teda spravit nam ho moze za doplatok 80 eur, ale negarantuje nam emotivny výsledok. Som z toho trochu sklamana, pretoze videoklip sme velmi chceli, ale zase na druhej strane, od zaciatku sme rozhodnuti, ze pripravy nechceme (pri pripravach nebudeme mat ani fotografa). Tak by ma zaujimali vase nazory, ci je fakt taky problem urobit videoklip, ak v nom nie su zahrnute pripravy. Davat si kameru na pripravy len kvôli jednemu videoklipu sa nam nechce. Takze neviem ci mam hladat dalej alebo ozeliet tie 4 minuty. Dakujem za kazdy príspevok :-)
Odpovedať
no my tiez nechceme foto ani kameru na pripravy a nasa potencialna fotografka s tym problem nemala a to by mali byt na videu aj uvodny klip aj zaverecne zhrnutie, tak neviem, preco by to mal byt problem...
Odpovedať
Profilova fotka
Videoklip sa dá urobiť aj z každej časti svadby samostatne. Ked to mám prehnať, tak aj z gratulácií :-D. Ja si myslim, že by si sa mala ešte raz porozpravať s tým tvojim kameramanom, myslím, že tam prišlo k nejakému konverzačnému problému a ste sa len vzájomne zle pochopili..... Možno myslel, že ked nebude robit pripravu, tak v tej časti pred obradom nebude schopný urobiť dejový klip, lebo pokial ide kameraman na fotenie, tak vlastne sa velakrat podari perfektný klip aj z tej prvej časti svadobneho dňa. Treba sa s ním spojiť, myslím, že práve asi toto bude celý problém :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sunnyke Súhlasím s videoluba , klip sa dá spraviť z hociktorých častí . Na super klip stačí kostol + zábery z fotenia , ak je sála tak je to len obohatené . Ak si pán kameraman trvá na svojom , tak to sú len zbytočné rozmary . Tiež nechápem to doplácanie . Klip by mal byť v dnešnej dobe samozrejmosťou každého dobrého videa . Samozrejmosť už neplatí pri zverejnovaní na net//fb ... Na vimeu máme desiatky zablokovaných klipov , ktoré vidia iba samotní mladomanželia . :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@videoluba Myslim, ze som ho pochopila spravne :-) Kameru som chcela len na obrad az po redovy (fotit sa ideme az v pondelok), takze problem je prave v tom ako ste pisali, ze nebude schopny urobit dejovy klip. Doslovne mi napisal, ze obsahovo im nepostacuje zaznam az od kostola a na to aby urobil dobry zostrih, potrebuje aj pripravy kvôli gradacii samotného videa. Dopredu hovorim, ze pana kameramana nekritizujem, len som z toho zostala zaskocena a teraz neviem ci ma zmysel hladat iného kameramana. A neviem ako to maju ostatni kameramani, ale priplatok 80 eur mi za zostrihanie cca 4 minut pride vela, aj ked chapem, ze je s tym urcite dost prace.
Odpovedať
Profilova fotka
@videostudiojarka Dakujem aj za vas nazor. Mne teda o peniaze nejde, ale uz len z principu mi pride tych 80 eur trosku od veci.
Odpovedať
Profilova fotka
@sunnyke ahojky, my sme mali kameramana od obradu do 1 hodiny ráno a videoklip mal okolo 4 minúty a bol celkom akčný si myslím. Nechápem postoj vášho kameramana, aj tak nikoho nezaujíma ako si naťahuješ pančuchy :-D Aspoň mňa prípravy nevesty a ženícha vo videoklipoch vôbec nezaujímajú a príde mi trochu ľúto, keď z 5 minút sú 4 minúty venované prípravám. Skôr pohľadaj kameramana, ktorému nebude robiť problém vám urobiť videoklip z obradu a hostiny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@moni9 Dakujem :-) Budem teda hladat dalej, len som sa potrebovala uistit, ze to co chcem, nie je nemozne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
- Súhlasím s kolegami, že sa klip dá robiť s hociktorej časti :-) - Ten príplatok 80Eur, nemá byť náhodou kvôli prítomnosti kameramana od rána? , pretože je to čas mimo balíka. - a na fotení nebude točiť?, pretože aj s fotenia vznikajú dosť zaujímavé scény ;-) každopádne tieto veci si preberte s Vašim kameramanom, ak je seriózny určite Vám vyjde v ústrety:)
Odpovedať
Profilova fotka
nič v zlom ale z čoho chceš mat emotivny videoklip ked na to nemas nakamerovane obrazky ved každy kto ma zostrih zo svadby tak ho ma od vtedy ako sa nevesta aj ženich pripravuju .......
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@moonci25 Pre mna je dolezity hlavne obrad a hostina. Nebudem si davat pripravy len kvôli tomu, aby mi kameraman mohol zostrihat par minut videa. Kameru chcem hlavne kvôli finálnemu zaznamu. Inac, dnes som videla videoklip bez priprav a bolo to super :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
V decembri 2014 sme robili 45 minútový film len z odpoludňajšej časti svadobného dňa, klip si môžete pozrieť tu: https://vimeo.com/123857516 Keď sa točí celý deň určite je tam viac zaujímavých záberov, hlavne z príprav a fotenia, ale myslím že pekná spomienka aj klip sa dá vyrobiť aj bez toho.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, realizujeme svadby podľa požiadaviek klientov. V prípade záujmu o bližšie informácie ma prosím kontaktujte formou IP. :-) Ďakujem S pozdravom
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@artvideo Dakujem, video je super, presne take nieco som si predstavovala. Aj vcera mi jedna nevesticka poslala ich videoklip bez priprav. Ako samozrejme, asi to nie je natolko emotivne ako s pripravami, to ani neocakavam, ale vase video je dokaz, ze vsetko sa da ked sa chce :-) Inac, to kratke video potrebujeme hlavne kvôli nasim kolegom v praci (zijeme v zahranici), ktori su zvedavi na slovensku svadbu, ale dlhy zostrih by bol pre nich nudny, kedze by nic nerozumeli.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@jana1011 ďakujem za pochvalu :) Áno snažíme sa urobiť poctivo celé video nie iba klip a som rád že je to vidno. Piatnica
Odpovedať
Ahoj, my tiež nechceme na prípravy ani kameru ani foto, prídu až od fotenia pred obradom (lebo portréty robíme pred) a práveže nám spravil lepšiu cenu, lebo s tým bude mať menej roboty, takže to čo píšeš je naozaj trochu zvláštne..
Odpovedať
ahoj, tiez som nemala kameramana pri pripravach a nemal vobec ziadny problem aby spravil videoklip, podaril sa mu perfektny. a teda to, ze ma niekto cese a maluje mi ako dolezity prvok, ktory ma prisiet ku gradacii nepride ani nahodou {a nezda sa mi to ani emotivne... :-D }
Odpovedať
Profilova fotka
@gabu_lienka Tvoj klip som videla uz davnejsie :-D Krasne ste to mali :-) Ja mam tiez taku predstavu, ze by sa zacalo tocit od nas z domu, potom obrad az po redovy. Inac, on nemal problem mi urobit videoklip, ale ten doplatok 80 eur mi pride trosku moc a tiez ohladom tych emocii, to ma zneistilo.
Odpovedať
Pravda je že videozábery z príprav a fotenia majú niečo do seba video je potom krajšie a je to pekná pamiatka ale zas to nie je najdôležitejšie zo svadby skôr by som pozerala na to ako kameraman spraví sobáš a priebeh hostiny lebo to je to najdôležitejšie. Trocha som zaskočená cenami lebo čo sa mi páči tak stojí minimálne 700 EUR to je na celý deň kameraman. No ale kvalitní fotografi sú cenami rovnako tak to je dilema či si dať kameru na celý deň aby bolo pekné video a fotografa iba po sobáš alebo nie. Ja si skôr myslím že kamera lepšie zachytí dej ako statické fotky oplatí sa viac investovať do kamery.
Odpovedať
Profilova fotka
@moncici99 Samozrejme, ja som aj uznala, ze s pripravami je videoklip bohatsi na emocie, ale pre mna osobne je dolezitejsi finalny zaznam, ved kvôli tomu si objednavam kameramana. A pre kazdeho je dolezite nieco ine, my sme viac na fotky :-) Povodne som ani video nechcela, ale potom som to prehodnotila, ze by mi to mozno bolo neskor luto. Jasne, ze nehladam najlacnejsiu alternativu, kvalita je pre mna vzdy dolezita, ale vyberam s rozumom :-)
Odpovedať
Mne prišla aj zaujímavá ponuka že 2 videoklipy jeden dlhý a jeden krátky, cena je celkom OK vážne nad tým uvažujem aspoň by to nebolo nudné a to by si každý rád pozrel takú skratku keď to má dynamiku bez tých dlhších nudných častí. Sama ešte neviem čo si vyberieme keď chcela by som aj tie klipy ale aj by som chcela svadbu mať zachytenú kvalitne celý dej čo sa hovorilo a tak :-( Tam ma odrádza cena aj keď uznám že to treba vedieť dobre urobiť a to je veľa práce :-| Kôli mne isto nebudú robiť špeciálne ponuky pre nerozhodné :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?