Objednávate si kameramana?

Dievčatá,riešim menšiu dilemu.Nevieme sa rozhodnúť či si kameramana na našu svadbu objednať alebo nie.Jednak to stojí dosť peňazí,ale to by nebol problém,no bola som na svadbách kde bol kameraman aj na svadbách kde nebol a na tých kde nebol mi prišla zábava viac uvoľnená.Budeme mať profi fotografa,tak rozhodujem sa či nám fotky postačia.A ten fotograf mi aj vravel,že kameramani sú v dnešnej dobe už na ústupe. Čo si myslíte?Hlavne baby čo už svadbu mali,pozerali ste si vôbec to dvd?
Odpovedať
Ak ti bude stacit ukazovat 50 podarenych fotiek pre svoje deti tak si kameramana neobjednavaj. Fotografia nikdy nenahradi video, pohyb zvuk, emocie, pribeh. Fotograf co ti tvrdi ze kameramani su na ustupe do toho nevidi vobec, na ustupe je zmyslanie ludi co si myslia ze im staci foto, mozno teraz hej ale zbadas po par rokoch ked sa vsetci pomenia a dost ich uz nebude medzi nami. Foto, video, obrucky je jedina hmotna pamiatka zo svadby co vam zostane !
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj @evickamar... ja som po svadbe... a DVD som videla niekolkokrat.. samozrejme castejsie po svadbe, ako teraz.. ale... ako mi spominali z rodiny ci znami, ktori uz deti maju, tak sa to pri detoch castejsie vytiahne a vacsinou sa im to paci velmi.. navyse dnes su uz sikovni kameramani a urcite sa najde dost aj takych, co ich takmer nebude vidiet... navyse sa s nimi da dohodnut, dokedy ich tam chcete mat.. ja som od zaciatku DVD chcela, a to aj napriek tomu, ze teda kameru moc nemusim... :) aj kamoska, co sa najma z financnych dovodov rozhodla kameramana na jej svadbu nevolat, mi hned po jej svadbe a najma pred tou mojou prizvukovala, ze ak ma financie, co len trochu pustia, nech si kameramana zavolam.. ze ich rozpocet bol dost tenky, ale pri tych vydavkoch vsetkych, ze by sa to urcite nejako napokon zvladlo..a co sa mna tyka, ja som velmi rada, ze to DVD mame... hned po svadbe som si pozrela obrad niekolkokrat, lebo ten spev bol proste uzasny... a.. aj som si vsetko nezapamatala, prip. uz pocas obradu som si hovorila, ako fajn, ze mame aj kamery, lebo kedze ma obrad dojal, tak som nevnimala az tak naplno prihovor, ale venovali sme sa viac sebe navzajom... nehovoriac, ze tak ako fotografi, tak aj kameramani boli nasimi druhymi ocami a usami... lebo... len som otvarala usta, ako sa vsetci bavili, ked som to zrovna ja nemohla vidiet (lebo clovek sa trosku aj "prepudrovat" obcas musi a pod.).. a to sme mali na svadbe az dvoch kameramanov s tromi kamerami.. :) a bolo to super, lebo aj taky obrad neposobi az tak nezazivne, kedze kameraman mal na prestrih zabery z troch kamier.. cize objavili sa tam zabery nielen na nas, ale aj prestrihy miestnosti, rodicov a hosti a pod... cize... za mna kameramani ano, ale... je to na vas.. ako vo vsetkom... ;-)
Odpovedať
Ďakujem baby,asi do toho predsa len pôjdeme.
Odpovedať
My sme kameramana nemali a neľutujeme. Na svadbách kde bol, sme sa necítili dobre, takže sme o tom ani neuvažovali. Navyše, predpokladám, že by som to video asi ani nepozerala - video zo stužkovej som si nepozerala napr. ani raz :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som teda svadbu ešte nemala, ale určite chcem kameramana. Všetky moje kamošky, ktoré to už majú za sebou a nemali kameramana to dosť oľutovali.
Odpovedať
Profilova fotka
určite kameramana chceme pohyblivy obrazok je predsa to naj fotografia ma tiež niečo do seba ale aj dvd je krasna pamiatka všetko dobre aj niečo stoji navyše ak sa nemylim tak za fotografa a kameramana sa plati až po svadbe takže korrunky sa aj vyzbierajú či dojde aj vyplata xi xix xi :-D
Odpovedať
@evickamar ja som na svadbu žiadneho kameramana nechcela (dôvodom je, že pred objektívom by som sa najradšej skryla do myšacej diery). Snúbenec sa zastrájal štyrmi. Nakoniec si presadil dvoch. Výsledok: Video som prvé dva mesiace pozerala dookola. Každý deň. Ešte aj teraz si ho kedykoľvek pustím. Fotky som si pozrela len raz z povinnosti (je ich strašne veľa) a vraciam sa len k tým niekoľkým umeleckým. Video sme si dali urobiť na mieru (80 minút), keď chcem, pozriem si len tancovačky alebo len redovy, či sobáš. Fantázia.
Odpovedať
Profilova fotka
@evickamar No ja mam tiez taku dilemu, ci kamera ano alebo nie. S priatelom sme sa dohodli, ze kameramana nebudeme mat. Nemame to radi, a takisto ako poznam nase rodiny, bude im to vadit, ked budu mat kameramana za patami. Na druhej strane by som velmi chcela aspon kratke video. Teraz sa robia tie klipy a niektore su uzasne, tiez by som chcela mat takuto spomienku. Ale na to su potrebne aspon 2 kamery, aby to bolo fakt pekne. Tak rozmyslam, ci to nevyriesime s dvoma Go pro kamerami. Priatelov svedok ma jednu, druhu by sme si kupili my. Su z toho super videa. Mali by sme 2 pohlady, napriklad pri prichode nevesty : jeden z pohladu svedka, co stoji pri zenichovi a druhu by mal ocino, ked bude so mnou vchadzat alebo niekto v zadnom rade. Potom si z toho vieme nastrihat klip, doplnit hudbu, ako chceme. A Gopro nebudu rusit, lebo su nenapadnejsie. Ma s tym niekto skusenost?
Odpovedať
no babenky my máme kameramana a dokonca dvoch :) viem viem veľa ľudí si povie, že na čo dvaja mne by stačil aj jeden ale pozerali sme svadbu mojej kamošky a hneď sme vedeli že chceme toho kameramana a až pri osobnom stretnutí sme zistili, že chodia dvaja kameramani sú bratia tak čo už? keby prišiel jeden zaplatíme tak isto takže navyše nás to bude stáť jedno menu...tu si doprajeme inde utiahneme...presne sme si povedali fotografie, obrúčky, DVDčko sú veci kde určite nechceme šetriť veď sa dá ušetriť inde :) napríklad sme si nedopriali živú hudbu ale DJ a rozdiel hneď cca 150 eur ...ale priznám sa tiež som nechcela veľmi DVDčko len snúbenec že bolo by pekné ho mať tak sme sa s nimi dohodli že nám spravia do 90 minút lebo aj tak nikto nevydrží pozerať viac a ja zase necháme tých čo majú DVčka aj 3 hodinové ale to je vec pohľadu
Odpovedať
@katarinach nic v zlom ale mne to uz pripada ako prejav zufalstva, to chcete dat gopro na telo alebo hlavu ocina a svedka ci to budu drzat v ruke? Nezabudni ze tieto kamery maju sirokouhly zaber takze tam budete vyzerat ako mini postavicky, na normalny zaber tie kamery musis umiestnit meter pred vas takze fotograf bude mat okrem vas aj ich v zabery, dalej pri zaberoch z blizka budete deformovany to robi ten objektiv rybie oko. Zabery z gopro mozu ozivit video ale nie tocit vsetko takto po case vam to zazne vadit, za tych 400€ co das za gopro kameru si objednaj radsej kameramana, alebo si trochu priplat a objednaj si profikov co o nich nebudes ani vediet pretoze tocia so stativov z dialky. Aj na klip potrebujes kvalitne a hlavne normalne zabery ale s gopro ich nespravis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?