Kameraman na svadbu - áno či nie?

Profilova fotka
Ahojte Baby, v poslednych mesiacoch sa stretavam s nazorom, ze kameraman nemusi byt na svadbe, ze radsej investovat do peknych fotiek, ze to video clovek pozrie 2-3krat. Aky je vas nazor nato? Ja som bola za, priatel proti, resp. ze su to vyhodene peniaze. Chyba vam videozaznam, ktore ste kameramana nemali? diky moc Maťa
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja som za kameramana ale ja som zase stara skola co sa tyka svadby :) Tiez som si vsimla, ze teraz to je po novom tak, ze vacsinu neviest si radsej zaplati dobreho fotografa ale ja si myslim, ze mat takyto zaznam zo svadby je na nezaplatenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, tiež sme dlho váhali, ale nakoniec sme sa rozhodli nemať kameramana.... Fotgrafka zachytila asi každý moment svadby, čiže nič nechýba a od hostí máme toľko videozáznamov, že sme si to nestihli ešte ani popozerať... A hlavne, pre mňa je kameraman osoba, ktorá narúša pohľady hostí aj spontánne chvílky... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@patrisity Ved prave, ja som tiez stara skola, ale nechcem zase za kazdu cenu..ja sama o sebe nemam rada byt na kamere, ale toto je nas den...ach, ja neviem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ti mam pravdu povedat, tak ja som tiez strasne nefotogenicka a zakazdym ked pocujem svoj hlas na nejakom videu tak sa zhrozim ale tiez som si povedala, ze toto je proste den, ktory sa to oplati vydrzat a mat potom co ukazovat vnucatam :) Mozno teraz si to pozriete raz alebo dvakrat ale co tak za 20 rokov? Uz si nebudes pamatat vsetky detaily a z fotiek sa tolko nedozvies. Ale nepresviedcam ta, to je len moj dovod preco budeme mat kameramana.
Odpovedať
Profilova fotka
Bez ohľadu na to, že som kameraman. Určite som za kameramana aj fotografa. Je krásne mať pekné fotky. Ale povedzme si pravdu na fotke je zachytený jeden moment. V dobre spracovanom videu je zachytená situácia, ak je podkreslena peknou hudbou a zaujímavým strihom vydržíte to pozerať dlhšie ako keby ste mali pozrieť 1000 fotiek. Pamiatka nie len pre vás, ale aj pre vaše deti, ktoré si s vami v určitom veku radi zaspomínajú na váš svadobný deň. Veľa mladých mi po svadbe hovorí, že si zo svadby nepamätajú veľa, nie kvôli alkoholu, ale jednoducho to zbehne ani sa nenazdáte a vy nemôžete byť všade. Dnes sú ľudia zvyknutí, že ich zachytávajú kamery, bavia sa bez ohľadu na to či ich kamerujem. Skôr by som povedal, že ľudia sa snažia ušetriť a kameramana vyhadzujú ako prvú možnosť. Ale neviem či je to dobrá voľba. Môj názor je že kameraman, ANO. :) pekný deň.
Odpovedať
ja som chcela aj foto aj video a aj sme ich mali :-) neľutujem, znovu by som chcela oboje. ale je pravda, že video sme videli možno 2x? fotky asi 5x :-D tak si vyber....
Odpovedať
Ked je video pekne dynamicke tak si to budete prehravat a 10x za den ;) Mrknite moj klip :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mataque Ja som za video, vobec to nie sú vyhodené peniaze. Ked usetrit tak radsej na niecom inom. Ja som usetrila na tom ze som si výzdobu spravila sama. Video je krásne a úplne nieco iné ako fotky a cela rodina sa uz nevedela dockat tiez kedy uz bude video, vsetkym sme robili kópiu kazdý sa tesil a cakal na video. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som v podstate tiež za :) Pokiaľ je ozaj dobrý kameraman a vie zachytiť tie správne momenty a potom z nich urobiť pekne video tak prečo nie :) Jedineé čo mne niekedy vadilo na tých svadobných videách, že boli trochu tak amatérsky urobené, že to vyzeralo ako keby to bolo natáčané a strihané pred 20 rokmi ale vravím, že pokiaľ je dobrý kameraman tak som za :)
Odpovedať
Profilova fotka
Skuste si pozriet videa v mojom profile, mozno sa na to budete pozerat inak ;) @bstylevideo, dobre napisane.
Odpovedať
Ahoj, nemali sme kameru a teraz to lutujem. Aj napriek tomu, ze fotografa sme mali vynikajuceho.
Odpovedať
Profilova fotka
Hlasujem za kameramana :) Mám veľa kamarátiek, ktoré v rámci škrtov a šetrenia peňazí vypustili kameramana lebo sa im zdal najmenej dôležitý a teraz to ľutujú. Na svadbe totižto väčšinou vzniknú také vtipné alebo dojímavé momenty, ktorých atmosféra sa tak nedá zachytiť na fotke ako na videu :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj, my sme nemali kameramana a ani nám to nechýba. Máme krásne fotky a úžasné fotoalbumy a to nám bohate stačí. Ale ja to každého vec, nech si každý rozmyslí podľa seba. My nie sme zrovna televízny maniaci, tak už sa vidím ako pozerám video z našej svadby :D Možno raz a tým by to haslo.
Odpovedať
@mirojakabkameraman mozem poprosit cennik do sukromnej spravy? :) dakujem
Odpovedať
my sme kameramana nemali a ani nám nechýba - ani klip, ani video.. fotiek máme dosť (a vôbec nie až 1000 😂) a aj tie sme si komplet pozreli s troma prestávkami v priebehu pol roka 😁 najkrajšie máme zarámované, nejaké videá nám členovia rodiny poslali mailom (ako som šla k oltáru napr.) a aj na to som mala problém dívať sa sama na seba 😂 nemám to rada.. takže nám video nechýba a naše deti pozrú fotky, tak ako sme si aj my pozerali fotky našich rodičov.. a z takého dňa ako je vlastná svadba sa nedá podľa mňa len tak “zabudnúť” aká bola atmosféra 😊 ja si pamätám všetko, ešte aj ako som sedela doma v šatách nastajlovaná nad rýchlym obedom, čo mamina nachystala 😊 je to individuálne - kameramani ťa budú presviedčať, že áno, tí, čo mali video - tiež, tí čo nemali - možno ľutujú, a možno aj nie - ako my 😊 stav na svoj pocit
Odpovedať
@zuzuliennka no to je jasne, ze ta kameraman nebude presviedcat ze je to totalne zbytocne :D
Odpovedať
Profilova fotka
a nebude to vela ked tam bude vsade, napriklad aj v kostole pobiehat aj kameraman a aj fotograf? mi to pride ze to strasne kazi atmosferu, aj ked sa sluby citaju :-|
Odpovedať
@patwolla atmosferu kazia urevane decka, hostia s mobilmi a ministranti :-)
Odpovedať
my sme nechceli kameru, nemali sme a neľutujeme :-) neradi sa na seba pozeráme, preto vieme, že v našom prípade by to boli vyhodené peniaze, nepozerali by sme to a omnoho dôležitejšie sú pre nás fotky :-) ale to sme my... každý sa musí rozhodnúť podľa seba a hlavne potom neľutovať... pokiaľ nechcete kameru len z 1 dôvodu a tým dôvodom je šetrenie, tak to potom si ju radšej dajte a ušetrite na iných veciach... a čo sa týka rušenia - podľa mňa pokiaľ si vyberieš skúseného kameramana, tak ten spraví minimálne 20 svadieb za sezónu a verím, že to má tak vychytané, že ho ani nebudeš vnímať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@patwolla nám to nijak nepokazilo atmosféru. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka121212 ministranti? preco?
Odpovedať
@slavka121212 :-D no to je dobrá blbosť
Odpovedať
Profilova fotka
Fotografie sú ako úlomky zo života , zachytávajú , moment , okamih , emóciu , zlomok sekundy , určite majú svoje opodstatnenie, rýchlejšie sa zaznamenajú a vo chvíli môže byť fotka na nete a môžte sa hneď podeliť s ďalšími priateľmi či rodinkou, fotku si môžte hneď vytlačiť , môžte ju mať stále zo sebou . Jasne že si hneď pripomeniete svadbu, prečo nie však ju máte všetci ešte v pamäti, aká to bola hra , na akú skladbu bol ten tanec, čo spievala speváčka na fotke atď....no po 10 - 20 rokoch si len matne nato všetko budete pamätať. Fotografie majú bohužiaľ oproti videu jednu veľkú nevýhodu a to že nezaznamenávajú zvuk a pohyb, taktiež nedokážu dokonale opísať situáciu . Hry ako napríklad svadobný koč, kde kočiš behá okolo koča, kikiríkanie , kde sa hľadá niekto kto bude oznamovať kikiríkaním každú hodinu , skúška novomanželov , kde sa dvíhajú topánky a mladomanželia sa triafajú do odpovedí , rôzne tance , to jednoducho fotka NIKDY nedokáže dokonale zachytiť a po rokoch len ťažko z fotografii vysvetlíte deťom a iným osobám aké to tam všetko bolo, aká tam bola atmosféra. Aj z úst fotografov, často počúvam, no to skôr zachytí video, to na fotke nebude dobre vidieť ;-) Takže ak to zhrniem, video malo a vždy bude mať navrch oproti fotografii, lebo dokonalejšie opíše každú situáciu vďaka zvuku a pohyblivým snímkom :-D a po rokoch si každý lepšie pripomenie celú svadobnú atmosféru, smiech, slová, hudbu, tance, ako niekto kto má len fotografie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirojakabkameraman mozem vas poprosit o cenovu ponuku? dakujem
Odpovedať
ja neviem preco, ale stale som toho nazoru, ze ked ma video nejaky vyznam, tak je to v prvom rade pochvalit sa so svojou svadbou. Ked mladomanzelia dostanu klip tak ten je nosny prvok celeho efektu a ten je prave to co kazdeho zaujima. Vacsie video pokial je dobre spravene tak ho pozeraju niekolko krat kym ich neprestane bavit. Produkty od svadobnych zaznamarov nepozera nikto a po 20 rokoch to uz nebude zaujimat absolutne nikoho.Mozno promile ludi vobec to video dokaze doma najst po takych rokoch a nie este aby si ho pustali. Ja by som skratka zrovna toto ako argument nepouzival. Zijeme v zrychlenej dobe, nikto nechce nic pozerat, nic citat. Vsetko musi byt putave, rychle, kratke.
Odpovedať
Profilova fotka
Video určite áno ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som tiez povodne kameramana nechcela kedze som typ co sa nerad na seba pozera ale nakoniec sme si to rozmysleli a som velmi rada :) mali sme super kameramanku co vobec neurusila atmosferu pocas svadby a video stoji za to :) je to super opat sa moct vzit do tej atmosfery a zaroven vidiet aj kopec momentov ktore nam pocas svadby unikli kedze to v ten den uteka strasne rychlo :) takze za mna ucite ano :) ale odporucam vyberat si starostlivo kameranama ktoreho videa sa Vam stylovo pacia aby ste potom neboli sklamani :)
Odpovedať
ja som mal spickoveho fotografa,ale aj dvoch kameramanov+dron. ked som videl klip a aj komplet video,pozrel som ho niekolkokrat. dynamicky nafilmovane do hudby,uplne parada. za mna jednoznacne aj video. len treba niekoho co to poriadne filmuje a nie ze je to iba o natacani vsetkeho co sa deje. videl som totiz svadby,kde dostali 4hodinove video a to fakt verim,ze nik nevladze pozerat. my mame 4min klip a 90min video,kde je zachytene to podstatne a som spokojny nadmieru.
Odpovedať
Profilova fotka
@miss_tins Cennik odoslany ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mataque mate ju v schranke :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?