Kameraman na svadbu - áno alebo nie?

Davate si kameramana ja svadbu?kamosky uz od toho upustaju....
Odpovedať
my sme nemali, a doteraz mi video nechýba :-) máme veľa krásnych fotiek a rodinka mi na mail poposielala videá, čo robili na mobil v kostole, a úplne v pohode, základné momenty tam sú.. no ja sama sa na videu i tak nerada vidím (drahý detto) :-D je to na tebe, či chceš video, či si ho spolu pozriete aspoň raz, ja som vedela, že nie, každý ma síce presviedčal o opaku :-D fotiek máme fakt veľa, všetky sme si pozreli tuším až na štyri krát :-D a to mi stačí... krásne fotky nie sú o nič menej, záleží, či chceš mať aj spomienky "v pohybe" alebo ti stačia aj statické :-)
Odpovedať
Video urcite ano, ale kvalitne a to nie je lacne, tak ako aj fotky chce mat kazdy pekne to iste plati aj o videu. Zvuk a pohyb ziadna fotografia nenahradi. Postupom casu to bude mat velku vypovednu hodnotu. Objednaj si kratke video okolo 30 minut, ziadne dlhe nudne zaznamy, ktore budes len pretacat. Alebo zvaz moznost ku fotkam len kratky par minutovy klip.
Odpovedať
Nemusite mat ak nechcete :) ak ale nechces mat video iba preto, ze od toho kamosky upustaju ale tebe by sa to pacilo tak ho kludne majte. inak ale mne sa praveze zda, ze stale viac ludi si nechava svadbu aj natacat, kedysi toho nebolo tak vela. ale podla mna ak budete mat dobreho fotografa tak fotky uplne stacia, nevesty, ktore sa rozhodli, ze nebudu mat video zo svadby su celkom spokojne aj bez neho , co ja viem :)
Odpovedať
Ak video nechcete kôli financiám tak na to nie je žiadna rada, len že je zbytočné objednávať kameramana za pár stoviek € čo natočí dlhočiznú nudu ktorú nikto nebude pozerať. Význam má len kvalitné video alebo aspoň samotný klip. Ceny len za klip sú 500-1000€ a za polhodinové kvalitné video+klip 700-1500€ Ceny sú podľa toho koľko si s tým ten ktorý kameraman dá práce, aké má skúsenosti, ako to vie alebo nevie robiť, každý si vie svoju prácu v pomere k ostatným kameramanom a ich kvalite práce naceniť (POZOR hovorím o kvalitnom svadobnom videu, ja viem že sú aj lacnejší)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. Sledujem tu tieto témy mať, nemať kameramana. Položiť si treba len 2 otázky. 1. Nechceli ste Vy nikdy vidieť Svadbu Vašich rodičov ? Keďže v tej dobe ešte nie všetci mali možnosť si to dať natočiť. 2. Keď sa Vás potomok opýta o 10 rokov, keďže predpokladám, že deti plánujete. Mamka, spolužiačka pozerala video zo Svadby rodičov, ja chcem vidieť Vaše, kedy mi ho ukážeš ? :) Prajem pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivonka17 fotky su iba mrtve obrazky, ako hovori klasik, ktoreho nebudem menovat :) video nenahradi fotky a fotky nenahradia video. oboje ma vyznam a neriesil by som, ci jedno ano alebo nie. ovela vacsi problem vas caka, ak zacnete hladat niekoho, kto to s kamerou a fotoaparatom naozaj vie. to vam drzim palce.... :)
Odpovedať
Profilova fotka
pivonka17 Minulý rok som mal z 20 svadieb 5 profesionálných fotografov a 15 amatérov. ;-) Ak na otázku bude odpovedať 100 ľudí, dostanete takmer rovnaký počet rôzných odpovedí . Nieje dôležité čo vraví ten či onen, alebo že je VRAJ nejaký trend. Najdôležitejšie je, čo si prajete vy . Fotka nikdy dokonale nezachytí spev , tanec , odobierku , obrad a iné kde je zvuk. Sú emócie ktoré človek vidí a cíti aj z fotografie, no tie , ktoré človek vypovie a opíše, zachytí len kamera ktorá nahráva aj zvuk. :-) Stačí vám, keď si svadbu pripomeniete len z fotiek ?
Odpovedať
Profilova fotka
ja neznášam pozerať svadobné videa... moja neter je schopna pozerať to isté aj celý den dookola a kameramana na svadbu máme aj fotografku.....prečo? neplanujem to video pozerať každý večer... je to spomienka... raz ho určite pustíme našim deťom... možno niekedy aj vnúčatam.. a možno len sami dvaja si ho niekedy na stare kolena pozrieme....pre každý prípad ho mať budem... vydavam sa raz za život čiže ked to video neurobím vtedy potom už nikdy.......pre každý prípad radšej mať a nevyužiť ako si to potom vyčítať.....
Odpovedať
Profilova fotka
ja som rozhodne za video :) nevzdavala by som sa ho len preto, ze od neho kamaratky upustaju. podla mna je to krasna pamiatka na svadbu a niektore veci sa proste na fotku zachytit nedaju. ak sa rozhodnete, ze ho nebudete mat tak sa nic tragicke nedeje ale ja osobne by som bola za :)
Odpovedať
Profilova fotka
To je cisto na vas. Ked ho chcete mat tak ho majte aby ste to potom nelutovali, ze ste ho nemali len preto, ze kamosky sa rozhodli, ze ho mat nebudu. Pokial vam to pride zbytocne tak ho nemajte a postaci aj fotograf. Ja sama v tomto nie som este uplne rozhodnuta, ci chceme alebo nechceme. Na jednej strane sa mi velmi nepaci, ze by tam mal len tak pobehovat po kostole a tak povediac zavadzat ale zase chcela by som potom mat peknu spomienku.
Odpovedať
@mielena kameraman bude pobehovať po kostole a fotograf myslíš že nie ?? :-D Práveže kameramani po kostole nebehajú, pobehujú tam hlavne fotografi ktorí Ti ale asi neprekážajú :-D Fakt to nechápem :-O asi máš na kameru averziu z nejakého dôvodu, možno lacný nekvalitný kameraman na stužkovej ako to často býva Veď keď chceš mať pekné fotky a zábery tak to sa nedá z jedného miesta. Musia sa trocha aj presúvať.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si dala balík kameraman + fotograf, fotky sú len fotky, sú to síce spomienky, ale predsa je lepšie mať aj video podľa mňa, po čase si ho spoločne zapnete, pospomínate na tých, ktorí už medzi vami po čase nie sú. Mne by video zo svadby naozaj chýbalo :) Ale rozhodnúť sa musíš sama :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som nesmierne vdacna, ze sme kameru mali., takze za mna rozhodne ano. Je to krasna spomienka a hlavne, pri par veciach sme neboli a je uzasne pozriet si to. Nehovoriac o tom, aku hodnotu to bude mat pre nas mozno o par desiatok rokov. Netreba sa riadit ostatnymi. Rozhodnite sa tak, aby ste potom nelutovali :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?